Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Причиняват ли си страдания мъжете и жените в любовта?

Препоръчан отговор

"Разбито сърце" означава, че някой е преживял страдание и след него има белег, който му се отразява за цял живот. Въпреки това вечната игра продължава или ще продължи с живота. Докато го има. `Що се изтезаваме бе хора? Ами защото така върви живота- мъжете завладяват (със съответните щети за завладените), жените съблазняват (със съответните щети за съблазнените). 

На секс съм се научил от по- опитна жена, тя от по- опитен мъж, той от по- опитна жена и т.н. После зарязваме учителите си, е , с малки изключения- Макрон. 

Агресията, съблазняването, изоставянето, все причиняват болка. Болка, болка, ама търпима. Така върви животът. Зрелите го знаем и утешаваме младите, че е така. Има някои по- опитни, които оставят добри спомени, други не оставят никакви спомени, което ще рече, че страданията са заобиколими. Идеята за темата е породена от онези страдания на първата любов, любов на неумението, която обърква живота. Примерно у Пушкин тук- Онегин е опитен, но отегчен, предизвиква смъртта на Ленски и мъка на Татяна. У Дюма син- тук пък е драмата на младият Арман с опитната куртизанка Маргьорит. Той страда, тя умира.

Някои цитати от Уики от "Дамата с камелиите". 

Цитат

„Трябва да сме сторили голямо зло, преди да сме се родили или пък ще се радваме на голямо щастие след смъртта си, за да позволява господ този живот да бъде изпълнен с всички изтезания на изкуплението и всички мъки на изпитанието.“

„Винаги е трудно да утешиш болка, която не познаваш.“

„Вие съжалявате слепеца, който никога не е видял слънчевите лъчи, глухия, който никога не е чувал звуците на природата, немия, който никога не е могъл да даде гласност на своята душа, а под фалшивия предлог за добродетелност не искате да съжалите слепотата на сърцето, глухотата на душата, немотата на съвестта, които замъгляват разума на нещастницата и въпреки волята ѝ я правят неспособна да различи доброто, да чуе господа и да заговори на чистия език на любовта и вярата.“

Така дискусионният въпрос е

СТРАДАНИЯТА В ЛЮБОВТА НЕИЗБЕЖНИ ЛИ СА ИЛИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ?

ДОКОЛКО СА СТРАДАНИЯ, ДАЛИ НЕ СА НОРМАЛНИ ПЕРИПЕТИИ ПРИ НАВЛИЗАНЕТО В НЕЩО НОВО? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Запали си една цигарка, сипи си едно 15-годишно, отвори вратата на мацето, покани я в джакузито и не се терзай с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

СТРАДАНИЯТА В ЛЮБОВТА НЕИЗБЕЖНИ ЛИ СА ИЛИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ?

Всеки път като пишкам и ме заболи, си спомням - кака Зоя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че си причиняват. Да не говорим, че любов няма. Всичко е влечение докато минат 4-5 години и вече почват да не се понасят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Стоимен написа:

Страдам само като чета тези дивотии !!!

Предполагам три причини.

• Не си разбивал ничие сърце, никой не ти е разбивал сърцето. Това просто не мога да приема. Не допускам да си толкова непривлекателен.
  • Отнасяш се с пренебрежение към чувствата на другите или ти липсва емпатия да го разбереш. Това е някаква инвалидност, но не вреди тежко в живота.
  • Обръгнал си на нещата от живота. Емоциите са се превърнали в дивотии. Това е разбираемо. Дъртите са по форумите, средните по фейсбук, младите в тик-ток. 

Така че, отсъствието на мнение от теб няма да бъде забелязано, забравил си какво се случва с младите.

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Запали си една цигарка, сипи си едно 15-годишно, отвори вратата на мацето, покани я в джакузито и не се терзай с глупости.

Защо смяташ за глупости това, което е в основата на романите открай време? По- скоро, сподели нещо от миналото. Дори нещо като онова за кака Зоя. Готино е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това любовта е женско изобретение, служи им да ни държат като кученце на каишка, да не се затичаме по друга кучка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Това любовта е женско изобретение, служи им да ни държат като кученце на каишка, да не се затичаме по друга кучка

"На каишка" е страдание. Кокошките- да са свободни, а мъжете- не, а? :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, bulljo написа:

русия ангел

Всички Белгийки, са един калибър - дебелогъзи, без цици. Ако имаш късмет - с цици... Ебати ангелите!

Да не съм офф, такива мазнотии - не пипам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

"На каишка" е страдание. Кокошките- да са свободни, а мъжете- не, а? :) 

Абе кокошлетата се учат от още 16 годишни в даскалото на синчето да реват със сълзи когато не е тяхната воля. Нарочила си някоя пикла някое момченце и то трябвало да ѝ принадлежи на нея само. Ама не му дава да я такова, иска само да се фука пред другите кокошцици, че си има някой да си го мляска през голямото междучасие на двора на училището.
Поради тази причина последните два класа ( 11-ти и 12) са в отделен двор, да не ги гледат по-дребните пикли какво правят каките с момченцата.

преди 15 минути, Beemo написа:

Всички Белгийки, са един калибър - дебелогъзи, без цици. Ако имаш късмет - с цици... Ебати ангелите!

Да не съм офф, такива мазнотии - не пипам. 

Кисело е гроздето  а ?
Те въобще не са се размечтали за бедняци, спи си спокойно.
То тебе и бежанка от Украйна няма да те иска, ама си хем голо хем на големо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Белгиеца написа:

Кисело е гроздето  а ?
Те въобще не са се размечтали за бедняци, спи си спокойно.
То тебе и бежанка от Украйна няма да те иска, ама си хем голо хем на големо.

хахахахахаахаахахаахахаах - Това го каза човека, който го издържа жена му. хахахахааахаахаха

Ей гольо - можеш само, да ми дишаш прахта.

Да не се корна, за 17" плазма?  Така става, като лъжеш наред и се правиш на баровец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както става ясно, причиненото страдание бива умишлено или неумишлено. В темата за войната на половете https://www.kaldata.com/forums/topic/312669-модерните-жени-мразят-мъжете/?do=getNewComment става дума за преднамерено причиняване на страдание. Обаче има и друго, когато хората са добри, с добри намерение, но не винаги се получава, а после страдат от направеното или с безразличие за чувствата на другите си гонят интересите, а това причиняват мъка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Beemo написа:

Това го каза човека, който го издържа жена му.

Е па обича си ме жената бе, тебе като никоя не иска да те издържа аз ли съм ти виновен.

На баща ми брат му издържаше жена си цели 18 години докато не се преместиха и те в София, чак тогава тя почна да изкарва пари от ходене на работа. Той беше комбайнер на село.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Белгиеца написа:

Е па обича си ме жената бе, тебе като никоя не иска да те издържа аз ли съм ти виновен.

На баща ми брат му издържаше жена си цели 18 години докато не се преместиха и те в София, чак тогава тя почна да изкарва пари от ходене на работа. Той беше комбайнер на село.

А ти? Си комбайнер, по рождение(не е нужно, да имаш комбайн).

По - голям цървул и от Графа...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо:

Не трябва да има тъждественост между любов и секс. Страдание от любов е оксиморон. Основният проблем е че понятието "любов" мнозина свързват с нисшите страсти които човек задоволява в сексуалния си живот.

Де мъжете и жените да правиха любов, ама не. Темата принципно е за тези които са изпитали разочарование в сексуалния си живот. В повечето случаи такова изпитват жените. При мъжете има друго -> Несподелената любов. 

И всичко това се дължи в ниската сексуална култура която младите получават. 

Второ:

Понеже темата е под формата на въпрос на който е възможно да се отговори еднозначно, то според мен -> Не!

То е в следствие на моя християнски мироглед в който Любовта е възвишена духовна стойност, която определено не довежда до страдание, а до върховно духовно удоволствие, а що се касае до съвкуплението между мъжа и жената, то същото е споделяне на взаимната Любов един към друг. Няма как в тоя случай да възникне страдание!!! 

Трето: 

Страдание от любов има при човеци с ниска сексуална култура, т.е. израствайки в общество в което културата се крепи на нисши страсти, то именно там и мъжът и жената считат, че любовта е необходимо страдание, което човек трябва да осъзнае по пътя към своето просветление. 

Четвърто:

Що се касае до терапията върху психиката на човек, за да се премахне страданието изпитано от неприятен полов контакт, то въпросната е индивидуална и е свързана с множество интимни въпроси, за да се види в следствие на какво точно е довело субектът до направата на въпросния полов контакт. Естеството и подробностите не могат да бъдат разисквани в един обществен форум.

Аз казах!!!

п.п. Уви любовта не подлежи на познание, а на културни схващания по отношение какво представлява. Тя се базира на вярвания, на изповядване и прочие в които религия и/или нравственост определят взаимоотношенията между противоположните полове. Нормално е в субекти където им е втълпено, че истината за живота е в страданието, да се пораждат такива съмнения (да има вълнения и да търсят "под вола теле"._ -> Това само показва до колко тяхната духовност е ялова!!!  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едното. 
Половото съзряване и половото привличане се характеризират с интерзивни ендокринни промени. Това са вътрешни промени. Същевременно има и външното преструктуриране- в социалните връзки и на двамата участници. Казано с пример, момчето възмъжава,търси си жена, намира я, след което влиза в някакви отношения с тъст, тъща, балдъза, щурей, съседи и приятели. Момичето също променя тяло и среда. Това създава нарушение на комфорта на всички. Преструктурира системата.

Другото

Кое е неразположение, грижа, а кое страдание. И това е въпросът, който важи и за насилието, и за обичайното. Защото твърдят, че са естествени сексуални практики на насилие, щом двамата ги желаят и опасни, когато само един ги желае. Дори насилието бива търпимо или бива компенсирано от други ценности в отношенията. Примерно съпругата страда (?)  от изневерите на съпруга ,но се примирява, защото той й осигурява охолен живот. Или един почти романтичен случай- съпругата е хладна в секса, но цени мъжа си. Тя по английски приема онези неприлични движения.

Ана Каренина стига до самоубийство, предполагаемо защото страда. Какво толкова? Има си мъж, дете, има си и любовник. Направо безупречно по парижките разбирания. Неразбираемо е кое е страдание и кое нещо обичайно и търпимо.

Абе...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да речем, г-н Мазох, оня с мазохизма, който обичал жена му да го пляска яко. В един момент, когато тя му поднесла топла бира,  да отиде в дружеството за защита от домашно насилие и да каже, че тя го пляска яко, от което той страда неистово.

Как умниците да разберат, че той наистина страда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.02.2023 г. в 14:07, Белгиеца написа:

Това любовта е женско изобретение, служи им да ни държат като кученце на каишка, да не се затичаме по друга кучка.

Това е изказване на тотален слабак в живота. Една жена да те държи на каишка. Не си извинявай слабиян характер с госпожата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съществуването на самоубийства от несподелена любов и на престъпления от любов ме карат да мисля, че любовта е кратка и преходна, но много силно чувство, а засягането му, непълнотата и невъзможността да се реализира носи страдание. То е като жаждата- много е хубаво да е наситена, а невъзможността да я наситиш е страдание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че има проблем, има. Може да не е страдание, но във всички случаи е грижа. Хората ходят по врачки и ходжи, правят им магии за и против любов. Неяснотата какво да направят ги подтиква. 

Жена иска да върне любовта на мъжа си и страда. Друга иска да я залюби не кой да е, а именно Мъдьо или Пешо, все едно. "Ще умра без него". 

Ама не става така, бе хора. Любовта припламва. Не можеш да караш все с газ до дупка. Моторът ще се скапе. Натиснеш, натиснеш, пък отпуснеш. Жената вика, давай, давай, искам, ама си има технологични изисквания. 

Казват, че съпругът бил магаре, вързано за слива. Ама не всички са здраво вързани. Искат по- свежа тревица. Стопанката се сърди. Боли я. Ама тревата е изпасена, а там, под другата слива е тучна и хайде...

Пък жените да не стоят зашити? Не съм им в ума, не мога да кажа, но хората разказват...

Така че, страданията са реалност, обективност и бъдеще. Въпросът е или да се привиква, или да се променя, или да късаш и `фърляш- бягство му е майката. Това е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тънката разлика между "негативно преживяване" и "страдание" прави междуполовите отношения много лесни за медийна и пропагандна шумотевица. Как да разберем, ако секретарка е дала на директора и после се е оплакала  от него движейки се с "Ми ту"? Гадна работа. Ако той прави запис как тя е викала"Ох, мили" това е извратеност. Ако я отстрани защото му се натиска е сексуална дискриминация. Ако я кара да ходи със затворени рокли е намеса в личния стил на живот. Омагьосан кръг. Трябва да се изясни кое е страдание и кое объркване, проблем и пр. безобидни преживявания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9.02.2023 г. в 10:43, Rollo Tomi написа:

Това е изказване на тотален слабак в живота. 

А ти какво предлагаш, да ходя всеки ден по 8 часа на работа ли ?
Аз от 15 години вече си почивам вкъщи, без да съм стигнал годините за пенсиониране, просто си се обичаме с моята булка и тя не ме тормози да ме праща на работа.
Па вие които не можете да си намерите добра жена, ... ами работете - трудът бил красял човека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...