Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някои игри и програми не работят "правилно" на новия ми компютър

Featured Replies

Разрешен от Raze

Тези библиотеки обикновено се инсталират с графичните драйвери. Вече ти казахме какъв ти е главния проблем, с писане на коментари няма да го оправиш.

https://vulkan.lunarg.com/doc/view/latest/windows/vulkaninfo.html

току-що, Losh_Chovek написа:

От къде и какво точно да изтегля за този "Vulkan" ?

Иначе една от игрите ,ко ито ми прави проблеми е WillRock. След пускането на ЕХЕ-то играта се появява за малко в лентата със задачите на Windows и след около 1 или 2 секунди автоматично се спира. А играта Black Mesa изобщо и не се и опитва да зарежда. Вчера "свалих" Scars Above. Пуснах я и тя зареждаше добре докато не стигна до един бял екран, където можех да "повикам" само конзолат на играта. И в този бял екран нищо др. не можех да правя. До колкото четох в Интернет - стигнал съм до главното меню на играта, но не ми го "показа".

Той идва с драйверите за видеокартата. Но при някои игри ми се е налагало да обновявам ръчно библиотеките. Може и оттук:

https://vulkan.lunarg.com/sdk/home

Ако се ползва и RTX карта и се ползва DLSS, библиотеката също може да се обнови ръчно докато се чака новата и версия да бъде градена в следващия пач на дадената игра.

https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/

Но често ако е оригинална Steam ще провери и ще възстанови старата и версия отново (като опит за противодействие срещу манипулиране на файловете на дадената игра). Малко е досадно, но няма как.

Това са само част от възможните ситуации. А не, че при вас са такива. Просто трябва да се подхожда по-комплексно.

Въпросната игра е доста стара и не е сигурно дали ще работи с windows 10. Може да пробваш опцията за съвместимост.

Will Rock - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game

Пробвай да и зададеш и да стартира с отделната видеокарта, може ОС да се опитва да я стартира с вградената - display settings
->  graphics settings -> browse, избираш изпълнимия файл, options и там избираш отделната видеокарта.

преди 6 часа, Losh_Chovek написа:

Здравейте. Преди около 1 месец си купих нов компютър(лаптоп) - Lenovo Legion 5 със следните параметри:
Процесор: Intel Core i5-12500H, 3.11GHz
RAM: 32GB DDR5
Твърд диск: 1TB SSD
Видео карта: NVIDIA GeForce RTX 3060 (6GB GDDR6)

Проблема ми е, че много игри дори и "не искат" да се стартират. А някои програми работят нормално и изведнъж - изключват се сами без съобщение за грешка.

-------------

Това ми звучи като нестабилна система.

Тествай си по отделно компонентите

- процесор

-рам памет

-ССД-то

-видеокарта

като задължително следиш температурите на компонентите по време на тестовете...

Как е с охлаждането този лаптоп, да не би да прегрява?

преди 2 часа, Banesc написа:

може да е бъг в процесора 

В процесора едва ли. Но аз лично имах случай с 2 неща, които не стартираха докато не обнових BIOS-a, който пък обнови микрокода на процесора. Едната беше Vikings - Wolves of Midguard, а другото нещо, което не работеше беше ефекта Warp Stabilizer в Adobe Premiere. Като стана обаче цялата суматоха покрай Spectre/Meltdown, където intel взеха да пускат нови микрокодове за процесорите през месеци и един от тях ми реши проблема и с двете неща без да правя нищо друго и без двете програми да са имали някаква актуализация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.