Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 минути, Toto2 написа:
Морален кодекс на българския войник от царско време:
1. Помни, че на земята, в морето и на небето, жив или мъртъв, ти винаги си войник на България.
2. Тронът, знамето и честта са дадени от Бога. Защитавай ги, без да жалиш нищо земно.
3. Никога не питай "за какво" и "защо аз". Просто ти! - и никой друг.
4. Уважавай командирите си. Дали са прави или не, ще решават техните командири, а не ти.
5. Бъди изпълнителен. Доблестта на войника е подчинението. По-високо е само победата.
6. Всеки, който носи българска униформа, е твой брат и другар. Полковете нямат значение.
7. Ако командирът ти е излязъл от строя, а другарите ти са отчаяни, командвай ти. Най-малкото – те ще се настървят.
8. Винаги отстъпвай с лице към врага. Българската войска е била разбивана, но никога не е бягала.
9. Докато имаш пушка, патрони и щик, нищо не е свършено. Ако има храброст и ум, то нищо не е свършено, дори ако вече нямаш пушка.
10. Ако наградата те подмине, не се натъжавай. Славата на юнака е според делата му, а не според броя на кръстовете.
11. Никога не крий, че си болен или ранен. От такъв "героизъм" има само вреда.
12. Не бий и не обиждай пленения. Възможно е някога и ти да бъдеш такъв.
13. Вземи от мъртвия всичко, от което имаш нужда. В замяна му дай уважението си – погреби го.
14. Отнасяй се благородно с жените, децата и старците – войниците са наследници на рицарите.
15. Пази оръжието си, униформата си и войнишкото имущество. Царството не е толкова богато, че да ги подменя.
16. Винаги помагай на другарите си и те също ще ти помогнат.
17 Бъди спретнат. Девойките харесват войниците, когато изглеждат като юнаци.
18. Свободното си време прекарвай в развлечения, които усъвършенстват тялото и душата – спортни състезания, четене, танци и песни.
19. Ракия и вино пий умерено – пияният е лош боец, а много пияният - не е човек.
20. Когато отиваш на бой, не се страхувай. Когато войникът загива, Бог му дава крила и го прави ангел.
Може да бъде изображение с 4 души и Бранденбургската порта

Тия ги разправяй на войниците. Аз не съм войник. Инженер съм. И свободен човек. 

Ето, талибаните ритнаха кошера. С раха на вентилатора. Ся ще почнем да им рушкаме техните тотеми. 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

Тази тема още ли е актуална?

Паметника го няма вече, какво обсъждате, СПАМ?

преди 7 минути, Old_story написа:

Тази тема още ли е актуална?

Паметника го няма вече, какво обсъждате, СПАМ?

Ще има ответен удар, кошерът е бръмнал. Мертен ще дава пресконференция, къв е тоя паметник при тях. 

Альошата в Пловдив пада, качил съм официалната новина в другата тема!

Варна се вдигна и отрази новината. Дано последват примера ни и те да постъпят подобно с тяхната Альоша.

https://novavarna.net/2024/01/10/официално-предлагат-альоша-да-бъде-п/

Новините валят от всякъде!

https://www.actualno.com/plovdiv/mestjat-plovdivskija-aliosha-news_2134364.html

https://www.standartnews.com/regionalni/iskat-alyosha-da-se-mahne-ot-bunardzhika-do-kraya-na-godinata-548071.html

ВСИЧКИ медии пишат за Альошата! :cheers:

преди 1 час, IvanKirov написа:

Ей, омръзна ми вече!

ВОенната служба е робство по дефолт. 

Научен труд е, друг въпрос, че тука нямат капацитета да вдянат за какво им говори. 

Армията по съветски модел е робство, абсолютно съм съгласен - влизат различно умни, излизат еднакво тъпи.

преди 1 час, IvanKirov написа:

А изгледайте полк. Марков, и му кажете копейка. 

Дори Солженицин е описал как САЩ е била съюзник на Червената армия. 

Разрушихте паметник на съюзник на САЩ. 

Викайте му копейка бе, както на мене!

Изглежда само ти не знаеш, че са били съюзници. Нещо повече - ако не са били САЩ, сега нямаше да имаме паметници на съветската армия. За сведение - 1941г, операция "Барбароса"... след като руската армия яде такъв бой от Финландия, че сигурно още се напикават нощем, като го сънуват, Хитлер решава да довърши каквото е останало от рашъните. Само помощта, която САЩ изпращат на руснаците (състояща се в десетки хиляди самолети, танкове, транспортна техника, храна, дрехи, оръжие и т.н.) ги спасява и им помага да отблъснат нацистите... това го казва Сталин.

преди 6 минути, Old_story написа:

ВСИЧКИ медии пишат за Альошата!

Ма смятай тукашните тролове колко са нагли. Те били целия народ. Предатели мизерни.

Комунизма си отива

преди 7 минути, piх3l написа:

след като руската армия яде такъв бой от Финландия

Кой не ги е фанал, той не ги е бил, мене ако питаш. Япония ги бие в японската война. Афганистан ги бие в афганистанската война. България ги бие в Първата световна война, Чечня ги бие във сичките Чеченски войни. Като в последната Путлер за да запази лице се споразумява с чеченските лидери да им плаща данък за да не излизат от състава на педерацията.

Украйна сега ги е насмела в украинската война и ще им смачка фасона скоро.

Вторая армия в мире, ама найш кога

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Кенет Мъртън. Не знам как се пише на английски. 

Защо ли се хабя да те питам...

Добре, че е Гугъл.

И какво ни помагаш, като не си писал кой и кога ще я излъчва ?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой не ги е фанал, той не ги е бил, мене ако питаш. Япония ги бие в японската война. Афганистан ги бие в афганистанската война. България ги бие в Първата световна война, Чечня ги бие във сичките Чеченски войни. Като в последната Путлер за да запази лице се споразумява с чеченските лидери да им плаща данък за да не излизат от състава на педерацията.

Украйна сега ги е насмела в украинската война и ще им смачка фасона скоро.

Май така излиза, не им знам цялата военна история, просто не са ми интересни. За мен са страна от третия свят, която просто има нефт и ядрено оръжие.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Вторая армия в ... в Україні!

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Те били целия народ.

Единствената причина да има наглеещи тролчета,альоши, галоши , и всякакви соц. паметници е апатията на народа.В нормална държава още 90-та да бяха бутнати тия  срамни монументи.А нагоре писаха за паметника на американските летци/боклуци загинали в България.Ами краварите не са виновни, а ДС мишката борисов и свитата му които позволиха да  се случи.Именно робската психиха насаждана 45 години създаде политици като тиквата, и всякакви  такива безрдоници, които просто си смениха господаря, но манталитета не.И именно това е най-лошото в комунизма, отгледа безродни слуги.

преди 5 минути, qrt написа:

Единствената причина да има наглеещи тролчета,альоши, галоши , и всякакви соц. паметници е апатията на народа.В нормална държава още 90-та да бяха бутнати тия  срамни монументи.А нагоре писаха за паметника на американските летци/боклуци загинали в България.Ами краварите не са виновни, а ДС мишката борисов и свитата му които позволиха да  се случи.Именно робската психиха насаждана 45 години създаде политици като тиквата, и всякакви  такива безрдоници, които просто си смениха господаря, но манталитета не.И именно това е най-лошото в комунизма, отгледа безродни слуги.

Така е.

преди 12 часа, Гражданин написа:

Ами няма как да знаем. 

Напротив. Знаем. На теб обаче не ти изнася тази версия. Върхът на сладоледа е как извъртя че еничарството е било нещо хубаво. Родителите на тези деца дали са били на твоето мнение?

преди 12 часа, Гражданин написа:

тези действия не са срещу руснаците, а срещу властта в Кремъл, която не представлява волята на руския народ.  

Аланкоолууу, и нашата власт не представлява волята на народа. Няма проучване според което болшинството българи да са ''за'' бутането на Моча. Всички допитвания показват точно обратното и заради това нямаше референдум по въпроса

В този смисъл кого точно е обявила за враг Русия? Народа или тези, които кръстиха тротоара пред посолството им ''Борис Немцов'' и окачиха укропарцала на фасадата на общината?

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Напротив. Знаем. На теб обаче не ти изнася тази версия. Върхът на сладоледа е как извъртя че еничарството е било нещо хубаво. Родителите на тези деца дали са били на твоето мнение?

По онова време децата са били създавани не за радост на родителите, а за да помагат в домашната работа. Колкото повече деца е имало едно семейство, толкова повече земя и животни е можело да гледа благодарение на повечето работна ръка вкъщи. За някои деца, както разбрахме са били селектирани дори най-надарените, това е било шанс да се измъкнат от този цикъл. Онези времена не са като сега когато създаваш малко деца и си ги гледаш с любов, а сурови времена, в които съдбата ти не се знае дали е по-добра да те вземат и отгледат и обучат от колкото да риеш акото на животните и да работиш в къщата докато не умреш от настинка или друга болест, за която няма лекар, който да те лекува. Така че не мога да се съглася с твоите сълзливи версии как еничарството било еди кво си. Типичната пропаганда за немислещи социалистически деца, които трябва като четат урока си по история да намразят турците, защото при евентуална нова война между двете империи тук трябват настървени хора точно колкото да удържат турската армия докато дойде съветската. Даже доктрината е била такава.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Аланкоолууу, и нашата власт не представлява волята на народа. Няма проучване според което болшинството българи да са ''за'' бутането на Моча. Всички допитвания показват точно обратното и заради това нямаше референдум по въпроса

В този смисъл кого точно е обявила за враг Русия? Народа или тези, които кръстиха тротоара пред посолството им ''Борис Немцов'' и окачиха укропарцала на фасадата на общината?

Много добре ти обясних за волята на народа и тази на руския народ каква е, но явно ти си путинист и няма как да се съгласиш с мен. Заставаш зад някакви кухи фрази, които не значат нищо. И какво като са окачили знамето? Какво като са кръстили някакъв тротоар на "Борис Немцов'' и са изтролили посолството? И референдуми за какво? Както казах, някои неща се правят с цел солидарност, а не обезателно като хвърляне на ръкавицата и желание за бой. Никой не иска да се бие с Русия, а напротив, всеки е на мнение, че руският народ в момента страда, някакъв бункерен дядка помислил се за император праща момчетата и мъжете да стават на кайма, за да може той и придворните му да стоят на власт до края на малкия остатък на животите си. Понеже в момента, в който Кремъл спре да води войни или да подготвя народа си за следващата, руският народ ще се събуди и ще види как е ограбван... 

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Какви проучвания? Къде са тези прочути проучвания или само ти знаеш за тях? :lol6:

Аланкоолуу, нашата власт представлява народа! :angry:

Дерзай, Альошите падат! :grimace:

току-що, IvanKirov написа:

Елате да проверите!

large.08_01.2024_22_50.07_REC.png.407b80d8352a30a90778454a0298f55d.png

Заповядай в групата да напишеш някаква глупост. Чакам те! :D

току-що, Old_story написа:

Заповядай в групата да напишеш някаква глупост. Чакам те! :D

Вече ме изгониха. Отрязахте част от карикатура на копейкин,

после ме обявихте за техен агент.

Типичен талибански стил.

преди 3 минути, Гражданин написа:

За някои деца, както разбрахме са били селектирани дори най-надарените, това е било шанс да се измъкнат от този цикъл.

Ясно. Според теб еничарството е било привилегия. А случайно да знаеш дали са се държали някакви приемни изпити, или всички здрави и прави деца е можело да се възползват от тази благодат?

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Вече ме изгониха. Отрязахте част от карикатура на копейкин,

после ме обявихте за техен агент.

Типичен талибански стил.

Така е като се навираш в краката на коня, сега ревеш но "късно е чадо за прошка, грешен си да го ...." ! :D

преди 1 минута, Old_story написа:

Така е като се навираш в краката на коня, сега ревеш но "късно е чадо за прошка, грешен си да го ...." ! :D

Секта сте. Зомбита. Няма дискуся.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.