Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 7 минути, Old_story написа:

Крим на кого е?

Руски! Че на кого да е, след като местното население реши така на референдум?!? Демокрация, баце!!!

А ти случайно да знаеш Косово чие е? 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 14 минути, Bubbles написа:

И защо го задаваш на мен, аз къде и кога съм отрекъл че коя да е страна има вина за случващите се простотии?
Скъсахте се да ме карате да взема страна по въпроса и не само по този, е няма да взема защото не е редно, не може да с е взема стена по въпрос по който нещата са оплетени още преди векове, разберете го това нещо.

Ти вече си заел страна, и отгоре на всичко лъжеш като руснак/копейка!

Аз така, аз иначе, не на мен тия! :nono:

Въпрос: Крим на кого е?

Отговор а) Украйна отговор б) Русия ?

Защо се измъкна по терлици? :giggle1:

Разправяй ги тия за изгърмяните бушони на тези за които си!

На нас Българите не! :cheers:

Ние знаем за кого сме и винаги можем да отговорим! Не сме като вас да въртим и усукваме! :lol6:

Редактирано от Old_story (преглед на промените)

преди 15 минути, Old_story написа:

Крим на кого е?

Наистина ли си мислиш че има конктретен отговор на този въпрос след всичката простотия която изляха и двете страни за последните десетилетия а покрай тях и много други?

току-що, Bubbles написа:

Наистина ли си мислишьче има конкт=ретен отговор на този въпрос след всичката простотия която изляха и двете страни за последните десетилетия а покрай тях и много други?

Да!

току-що, Old_story написа:

Да!

И грешиш.

И все пак ще ти отговоря : След всичко което натвориха някои хора, Крим е по-добре в руски ръце, иначе самия спор кое на кого реално принадлежи е абсолютно безмислен, политиката и парите направиха всичко на миш-маш, така че няма как.
От историческа гледна точка също е трудно да се говори, защото всичко което се разпространяв ае противоречиво, много хора приемат Киевска Русия за Украйна а това не е вярно, други я приемат за днешна РУсия и това не е съвсем така по простата причина че народите живели по тия земи в ониям времена нямат нищо общо ни с руснаци ни с украинци.
Знам че всеки иска да са неговите обаче така не става, вие искате всичко да е от вашата страна, не мога да ви помогна, съжалявам, четете, учете, интересувайте се и не се излагайте. :)

преди 3 минути, Bubbles написа:

И грешиш.

И все пак ще ти отговоря : След всичко което натвориха някои хора, Крим е по-добре в руски ръце, иначе самия спор кое на кого реално принадлежи е абсолютно безмислен, политиката и парите направиха всичко на миш-маш, така че няма как.
От историческа гледна точка също е трудно да се говори, защото всичко което се разпространяв ае противоречиво, много хора приемат Киевска Русия за Украйна а това не е вярно, други я приемат за днешна РУсия и това не е съвсем така по простата причина че народите живели по тия земи в ониям времена нямат нищо общо ни с руснаци ни с украинци.
Знам че всеки иска да са неговите обаче така не става, вие искате всичко да е от вашата страна, не мога да ви помогна, съжалявам, четете, учете, интересувайте се и не се излагайте. :)

Аз няма да повтарям нещо, което вече е казано!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

По принцип, сяка ватенка, като я питаш, чий е Крим, отговаря сичко друго, но не и по същество.

преди 1 минута, Old_story написа:

Аз няма да повтарям нещо, което вече е казано!

Мда аз съм виновен че за вас по същество е да се вземе някаква крайност.
После що ви пращам да се гърмите...

Посочи ми мое от казаното от мен не е вярно моля!

току-що, Bubbles написа:

Мда аз съм виновен че за вас по същество е да се вземе някаква крайност.
После що ви пращам да се гърмите...

Посочи ми мое от казаното от мен не е вярно моля!

Посочи ми ти, нещо вярно? :lol6:

преди 13 минути, IvanKirov написа:

large.08_01.2024_22_50.07_REC.png.407b80d8352a30a90778454a0298f55d.pnglarge.08_01.2024_23_03.13_REC.png.4a6da54d457af78c830755995bf6993a.pnglarge.08_01.2024_23_02.38_REC.png.11e7ee912e2c2bfab6fcd84466466bd9.pnglarge.08_01.2024_23.02_01_REC.png.5c73b3e3256d37664d238ab2bec1f6af.pnglarge.08_01.2024_23_01.26_REC.png.98f5c07705a4565b804f7f765769129f.pnglarge.08_01.2024_23_00.34_REC.png.9b123f053e0ecf3b16cea461713198a3.pnglarge.08_01.2024_22_59.50_REC.png.4009906b1f8dafad5d6ab0304922b519.pnglarge.08_01.2024_22_58.11_REC.png.f9ebeffabdf1468eb3b3579e58c7696d.pnglarge.08_01.2024_22_56.08_REC.png.237fbdf7e1b7d6fff6422fd9370ce948.pnglarge.08_01.2024_22_55.28_REC.png.ea2049ba1df9282d2a8c8e7f7c854c13.pnglarge.08_01.2024_22_49.07_REC.png.693e0dffa600e07078cbcdf6fe85007d.pnglarge.08_01.2024_22_48.10_REC.png.3a0429b29f9fb406a9552c1222e118fa.pnglarge.08_01.2024_22_47.41_REC.png.9a7a6578c9797ea953b8ec46a40ece59.pnglarge.08_01.2024_22_46.26_REC.png.cf9aba88065bde649f4409212fb74754.pnglarge.08_01.2024_22_46.04_REC.png.ec861acacfdaa9b5946f75b5474219d2.pnglarge.08_01.2024_22_45.46_REC.png.ef9577c477ee1c66283690c585964cff.pnglarge.08_01.2024_22_43.51_REC.png.f3de0fa579b9fd88378ec32617a59ded.png

Дзверчето спокойно можем да го зачислим към горната психо група, на работното му място (в ТИР-а) също е увесил украинското знаме.

Сам се похвали със снимка, голям е "българин"! 🤮

преди 6 минути, Old_story написа:

Посочи ми ти, нещо вярно? :lol6:

Всичко което съм написал е самата истина, може да не ти се харесва и да се хилиш колкото си искаш, друго не можеш да направиш защото не можеш да го обориш. :)

преди 3 минути, Flashback написа:

на работното му място (в ТИР-а)

:lol6: едно време! :lol6:

За кой от всичките мои камиони? Ооооооо ,, спомних си. :giggle1: Онази снимка, на един от моите .... Както и да е! :)

Дерзай! Срещу мен да бягате целия форум, не можете да ме стигнете в близките сто години..... :giggle1:

преди 2 минути, Bubbles написа:

Всичко което съм написал е самата истина, може да не ти се харесва и да се хилиш колкото си искаш, друго не можеш да направиш защото не можеш да го обориш. :)

Когато ме разсмиваш се смея. Попитах те нещо и ти не ми отговори, защо?

Крим на кого е?

На Украйна или русия?

Затова се смея!

преди 3 минути, Old_story написа:

Крим на кого е?

На Украйна или русия?

Затова се смея!

На Македония е.

Защо все търсите крайности?

на 10.01.2024 г. в 0:25, Flashback написа:

Дзверчето спокойно можем да го зачислим към горната психо група, на работното му място (в ТИР-а) също е увесил украинското знаме.

Сам се похвали със снимка, голям е "българин"! 🤮

Съжалявам, че ще те разочаровам, но шофьорите не стоят ли от ляво? :D

Вдясно май тези не са шофьори?:lol6:

Редактирано от Old_story (преглед на промените)

И за Енихан баба питам, пантеон на поробителя, на вр. Свобода.

Трети път питам.

Що мълчите бе талибани?

току-що, Old_story написа:

Screenshot_20240110_003855_com.huawei.photos.thumb.jpg.89c8834f94d9bbd9c4b0cefec6df9fa8.jpg

Кви българи сте вие бе!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

И за Енихан баба питам, пантеон на поробителя, на вр. Свобода.

Трети път питам.

Що мълчите бе талибани?

Кви българи сте вие бе!

Болни хора сър.

преди 6 минути, Bubbles написа:

На Македония е.

Защо все търсите крайности?

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

По принцип, сяка ватенка, като я питаш, чий е Крим, отговаря сичко друго, но не и по същество.

преди 21 минути, Flashback написа:

голям е "българин"!

Флашка, искаш ли снимка актуална?

преди 1 минута, Old_story написа:

Пак те питам, каква е тая мания все крайности да търсите?
Вие сте болни хора бре човек, "Това на кого е, онова на кого е?", те самите не могат да се разберат вие искате някой който не е оттам да ви каже.

Пак те каня да опровергаеш нещата които казвам.

Хайде чакам смеещата се реакция.

преди 17 минути, Old_story написа:

Флашка, искаш ли снимка актуална?

Флашката откакто прочете какво беше споделил в кокошарника на бг-мама - само те съжалява!

... ... ...

За Енихан баба какво да кажем, незаконно построен от лидера на ДПС Ахмед Доган. Земята, където се намира тюрбето е била държавна, но през 2005г. е продадена на ислямското настоятелство от с. Давидково за 6 600 лева с разпореждане на земеделския министър Нихат Кабил от ДПС. По време на строежа са констатирани множество нарушения. Предполага се, че мястото, където е построено тюрбето на Енихан баба, е съществувало тракийско светилище.

Тъй като настоящият лидер на ДПС, евроатлантикът Шиши, е новият вожд-слънце на умнокрасивите, последните ще мълчат като бити п..... за премахване на въпросното тюрбе. 

току-що, Bubbles написа:

Пак те питам, каква е тая мания все крайности да търсите?
Вие сте болни хора бре човек, "Това на кого е, онова на кого е?", те самите не могат да се разберат вие искате някой който не е оттам да ви каже.

Пак те каня да опровергаеш нещата които казвам.

Хайде чакам смеещата се реакция.

Не търся крайности, аз съм запознат със случващото се и затова заемам страна!

Не съм против руснаците, напротив харесвам ги. Не харесвам този който стои над тях и това което прави. Ти като човек с образувание би трябвало да ме рабереш, едва ли това ще промени мнението ти за мен, но все пак съм длъжен да ти кажа...

Много пъти съм съм разказвал в темата за войната, че аз тоест ние не само аз :biggrin: сме помагали на много Украинци и Украинки, които избягаха още в началото на войната. Помощи, транспорт, палатки и много други неща...... Дълго е и доста сложно.

Дори все още съм отдал един апартамент на една Украинка, майка и и детето и безплатно.

преди 3 минути, Flashback написа:

Флашката откакто прочете какво беше споделил в кокошарника бг-мама - само те съжалява!

Флашка недей, моля ти се! :)

Така ми става гузно, че си прочел нещо лошо. Знаеш, че животът на всеки е шарен, за един ден всеки от нас преминава през много неща. :)

Всеки има драми, но ти чакай малко! Ти сигурен ли си, че си чел нещо което аз съм написъл?

преди 11 минути, Old_story написа:

Флашка недей, моля ти се! 

Така ми става гузно, че си прочел нещо лошо. Знаеш, че животът на всеки е шарен, за един ден всеки от нас преминава през много неща. 

Всеки има драми, но ти чакай малко! Ти сигурен ли си, че си чел нещо което аз съм написъл?

Сигурен съм!

Профилното ти име беше Анди!, а профилната снимка беше същата, която си ползвал и тук. След като ти казах, че ми пратиха линк към творчеството ти в кокошарника, веднага си деактивира профила. 

Но аз вече бях прочел почти всичко, не беше писал много, около 200 коментара. 

И, да - за съжаление си!

преди 6 минути, Old_story написа:

Не търся крайности, аз съм запознат със случващото се и затова заемам страна!

Не съм против руснаците, напротив харесвам ги. Не харесвам този който стои над тях и това което прави. Ти като човек с образувание би трябвало да ме рабереш, едва ли това ще промени мнението ти за мен, но все пак съм длъжен да ти кажа...

Много пъти съм съм разказвал в темата за войната, че аз тоест ние не само аз :biggrin: сме помагали на много Украинци и Украинки, които избягаха още в началото на войната. Помощи, транспорт, палатки и много други неща...... Дълго е и доста сложно.

Дори все още съм отдал един апартамент на една Украинка, майка и и детето и безплатно.

Ами въпоса който повтаряш точно това търси.
Разбери този въпрос е сложен, най лесно ми е да ти кажа че е на едните или на другите но няма да е вярно защото ще се повторя тесамите не могат да се разберат а ти искаш ние да решим.

Далеч съм от идеята да мисля какъв си, аз уважавам всяка позиция, все пак всеки има своите си виждания, НО някои хора просто са изпаднали в такава крайност че стават смешни.
Аз съм историк мен не можеш да ме караш да хващам коя да е страна, историята страна няма, там има самоп факти а както много пъти вече повтарям, през вековете(Не годините) всичко е кривено толкова много пъти за да е угодно някому, че ние не можем да знаем кое къде започва и къде свършва. Само си помисли колко факти крие и/или отрича ортодоксалната наука.
Иначе обикновените хора са последните които можем да виним за нещо включтелно и за тая глупава война, похвално е че сте помагали и/или помагате на бежанци от войната, но просто отново ще те помоля не изпадай в крайности.

преди 1 минута, Flashback написа:

Сигурен съм!

Профилното ти име беше Анди!, а профилната снимка беше същата, която си ползвал и тук. След като ти казах, че ми пратиха линк към творчеството ти в кокошарника, веднага си деактивира профила. 

Но аз вече бях прочел почти всичко, не беше писал много, около 200 коментара. 

И, да - за съжаление си!

Дерзай!

Поздрави го този Анди от мен. :)

Дано не е този същия, който има регистрация тук!

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ами въпоса който повтаряш точно това търси.
Разбери този въпрос е сложен, най лесно ми е да ти кажа че е на едните или на другите но няма да е вярно защото ще се повторя тесамите не могат да се разберат а ти искаш ние да решим.

Далеч съм от идеята да мисля какъв си, аз уважавам всяка позиция, все пак всеки има своите си виждания, НО някои хора просто са изпаднали в такава крайност че стават смешни.
Аз съм историк мен не можеш да ме караш да хващам коя да е страна, историята страна няма, там има самоп факти а както много пъти вече повтарям, през вековете(Не годините) всичко е кривено толкова много пъти за да е угодно някому, че ние не можем да знаем кое къде започва и къде свършва. Само си помисли колко факти крие и/или отрича ортодоксалната наука.
Иначе обикновените хора са последните които можем да виним за нещо включтелно и за тая глупава война, похвално е че сте помагали и/или помагате на бежанци от войната, но просто отново ще те помоля не изпадай в крайности.

И аз ще те помоля за същото! Не изпадай в крайности! :)

КРИМ е на Украйна!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.