Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

170299741224839.jpg

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, shishmanovp861 написа:

Ако имахме паметник на Осман паша? Може би трябваше да го оставим с обяснението, че е част от историята.

То има в родопите. Йълдъръм дето ги превзел.

Енихан баба, моя грешка. Ходете го събаряйте!

https://www.lentata.com/page_11545.html

Цитат

Доживяхме пред очите ни, в сърцето на Родопа, да има тюрбе-мавзолей в чест на нашия поробител.

Момчил юнак - бранителят на Родопите - няма свой паметник в Средните Родопи, а поробителят - има. 

796d380625f347885203909d847396f3d6002883

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Ако имахме паметник на Осман паша?

Имаме. И на Осман Паша и на Ак Паша. И си стоят, щото са част от историята. Даже много хубави паметници.

Ние бутнахме Хермафродита с автомата, щото НЕ Е част от историята, а е една лъжа.

преди 17 минути, Гражданин написа:

Тоест според теб трябва да съборим и паметниците на Васил Левски и да заменим неговите портрети с тези на Иванчо Пенчевич?
Ми ето съборихте паметника на суъветската армия, сложете си там един паметник на Осман Паша щом като тогава е било толкова хубаво, на мястото на Алюата в Пловдив турнете един паметник на Василий втори, направете по един сюнет на Пеевски и легайте.

Вие верно сте болни хора.

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Къде са тия паметници? В София големи?

Не, лично аз съм чувал, че има техни картини ли, фигури ли, в Плевен.

Никога не съм ходил в Плевен.

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Нито османското сме си го избирали нито съветското владичество.

Но няма лошо да търсим истината и да разобличаваме лъжата.

Не бутаме паметниците от Руско Турската война, щото е имало такава война.

Бутаме паметниците за освобождението от фашизма, щото не е имало нито фашизъм, нито освобождение от фашизма.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Тоест според теб трябва да съборим и паметниците на Васил Левски и да заменим неговите портрети с тези на Иванчо Пенчевич?
Ми ето съборихте паметника на суъветската армия, сложете си там един паметник на Осман Паша щом като тогава е било толкова хубаво, на мястото на Алюата в Пловдив турнете един паметник на Василий втори, направете по един сюнет на Пеевски и легайте.

Вие верно сте болни хора.

Първо, гледа ли видеото?

Второ, в крайна сметка ти учител по история ли си? Не си ли учен да подлагаш някои неща на съмнение в нея?

Трето, нямаш право да казваш "тоест според теб" и да ми дописваш след това неща, които не съм казал.

Просто видях, че се петелчиш нещо по темата за Левски и ти пуснах видео. Хубав, лош, ако си интелигентен човек би приел историята с дефектите ѝ. В противен случай си не по-умен хората, които скачат по команда като чуят "кой не скача е червен!".

преди 23 минути, ivottoshev написа:

Не само. И пират!!!

Ето мнението на един от най-възпалените от отбор "Черешка":

Цялото им племе начело с Дзверчето, Цоцко, Хралупчо и оФцата са един дол дренки :getout:

Немам думи, и тезио се пишат българи и щели да мислят за доброто на България...:doh:

преди 1 минута, Гражданин написа:

Първо, гледа ли видеото?

Второ, в крайна сметка ти учител по история ли си? Не си ли учен да подлагаш някои неща на съмнение в нея?

Трето, нямаш право да казваш "тоест според теб" и да ми дописваш след това неща, които не съм казал.

Просто видях, че се петелчиш нещо по темата за Левски и ти пуснах видео. Хубав, лош, ако си интелигентен човек би приел историята с дефектите ѝ. В противен случай си не по-умен хората, които скачат по команда като чуят "кой не скача е червен!".

Аз историята я приемам, то е ясно че не е само черна и бяла, добре ми е известно какво е правил Левски, но да го оплюеш така като този от видеото, айде моля.

За другото, ти достатъчно пъти си ми слагал дуумички на клавиатурата, ся видя ли че не  хубаво? И все пак аз попитах, а не го изтипосах като факт, както ти обичаш да правиш.

Та пак питам - Да събаряме ли паметниците на Левски?
Що не пуснеш и за тях една тема?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Немам думи, и тезио се пишат българи

Тошев лъже, не са писали такива работи.

Ти какъв българин си, да държиш в България да има паметници на освобождението от фашизма, след като в България не е имало фашизъм ?

Никой не е писал да махаме паметници от османско или от царско време.

Махнахме МОЧА

Монумента на Окупационната Червена Армия, щото предатели като вас го използвате за да лъжете децата

преди 1 минута, Bubbles написа:

Немам думи, и тезио се пишат българи и щели да мислят за доброто на България...:doh:

Аз на Реджепа се чудя, щото го имах го за умно момче. По времето на Ковид прекрасно знаеше че хора като Цоцко, оФцата, Лоботомир Насраний20, БаалБукащата простотии и сие са тотални фейкомети и само им се подиграваше.

Сега пее в един хор с тях, се едно тея всичките са преживяли катарзис и изведнъж са почнали да говорят умности и истини :getout:

току-що, Реджеп Иведик написа:

щото предатели като вас го използвате за да лъжете децата

Я се вижте кви българи сте. С украински флагове.

От кога стана Украйна тука?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Тошев лъже, не са писали такива работи.

Че аз дадох цитат бре. Искаш да кажеш че нещо съм подправил ли?

преди 11 минути, Bubbles написа:

Аз историята я приемам, то е ясно че не е само черна и бяла, добре ми е известно какво е правил Левски, но да го оплюеш така като този от видеото, айде моля.

За другото, ти достатъчно пъти си ми слагал дуумички на клавиатурата, ся видя ли че не  хубаво? И все пак аз попитах, а не го изтипосах като факт, както ти обичаш да правиш.

Като я приемаш историята, не се нахвърляй върху мен като питбул болен от бяс ами помисли малко над фактите, прецени, напиши спокойно "така и така, с това не съм съгласен, с това съм съгласен, може и да е така". Ти реагираш емоционално, защото тези неща са толкова дълбоко вковани в психиката на народа, да вярва в глупости, че действително се оказва права приказката "да излъжеш хората е по-лесно от колкото да ги убедиш, че са били излъгани". Оставям това на твоя преценка, нито искам нещо от теб, нито търсех да ме наджафкаш, а просто споделих материал за размисъл.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Та пак питам - Да събаряме ли паметниците на Левски?
Що не пуснеш и за тях една тема?

Въпросът ти е нелеп, защото е ясно, че тая няма да я бъде. Има достатъчно бабаити татуирани с революционери, които влачат тричани лисици по улиците и скачат да ловят кръста във водата, и те като теб няма и да изслушат човека от видеото ми ще се активират веднага двете им мозъчни клетки, една за патриотизъм и другата за бой и ще скочат да тричат всеки решил да сподели малко интелект. Та кратък отговор на въпроса ти е не, не смятам да правя просвещение по темата с теми. А и да пусна такава, много малко хора ще покажат, че могат мислят, най-вероятно някои бабаити няма да разберат нищо, защото ще блокират още на заглавието, но за сметка на това ще съм им дал повод да ме тормозят. 

току-що, ivottoshev написа:

Сега пее в един хор с тях, се едно тея всичките са преживяли катарзис и изведнъж са почнали да говорят умности и истин

Става въпрос за едни пари.

Рубли, центове, важно е да капят.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Аз на Реджепа се чудя, щото го имах го за умно момче. По времето на Ковид прекрасно знаеше че хора като Цоцко, оФцата, Лоботомир Насраний20, БаалБукащата простотии и сие са тотални фейкомети и само им се подиграваше.

Сега пее в един хор с тях, се едно тея всичките са преживяли катарзис и изведнъж са почнали да говорят умности и истини :getout:

И той като Дзвера изкука покрай ражданската война в Русия.

току-що, Bubbles написа:

Учител по история...

Е добре, да не знаеш, че съществува държава Украйна...

И си сгрешил. Не те поправих, щото ме банват като ви поправям малоумщините

преди 5 минути, Bubbles написа:

Каква гражданска война в Русия? Или ти щото беше учител по история и според теб държава като Украйна не съществува, тази кайма която се мели там в момента от човешко месо е "гражданска война". Даже като специализирал исторически науки си измислил нова история, в която може да се дефинира сблъсък между две армии на две държави на територията на по-малката от тях като "гражданска война". Интересно ми стана сега, какво ли обясняваш на учениците си за Втората Световна Граждаснка война?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Като я приемаш историята, не се нахвърляй върху мен като питбул болен от бяс ами помисли малко над фактите, прецени, напиши спокойно "така и така, с това не съм съгласен, с това съм съгласен, може и да е така". Ти реагираш емоционално, защото тези неща са толкова дълбоко вковани в психиката на народа, да вярва в глупости, че действително се оказва права приказката "да излъжеш хората е по-лесно от колкото да ги убедиш, че са били излъгани". Оставям това на твоя преценка, нито искам нещо от теб, нито търсех да ме наджафкаш, а просто споделих материал за размисъл.

Въпросът ти е нелеп, защото е ясно, че тая няма да я бъде. Има достатъчно бабаити татуирани с революционери, които влачат тричани лисици по улиците и скачат да ловят кръста във водата, и те като теб няма и да изслушат човека от видеото ми ще се активират веднага двете им мозъчни клетки, една за патриотизъм и другата за бой и ще скочат да тричат всеки решил да сподели малко интелект. Та кратък отговор на въпроса ти е не, не смятам да правя просвещение по темата с теми. И да пусна така, много малко хора ще покажат, че могат мислят, най-вероятно някои бабаити няма да разберат нищо, защото ще блокират още на заглавието, но за сметка на това ще съм им дал повод да ме тормозят. 

Не се нахвърлям а ПИТАМ, а ти нямаш навика да отговаряш на въпроси. :)

Иии какъв интелект? Изслушах го щрюделджията разправя, та ми е чудно - Левски бил безделник без нито ден трудов стаж, Иванчо бил трудолюбив и ученолюбив и успял по времето на Османската империя, България имала свободи по онова време... Много интелект много чудо, все неща които се учат в трети клас.
Само че този чичка не прави някои дребно разлики, ще оставя на теб да помислиш кои.

току-що, Гражданин написа:

Каква гражданска война в Русия? Или ти щото беше учител по история и според теб държава като Украйна не съществува, тази кайма която се мели там в момента от човешко месо е "гражданска война". Даже като специализирал исторически науки си измислил нова история, в която може да се дефинира сблъсъкт между две армии на две държави на територията на по-малката от тях като "гражданска война". Интересно ми стана сега, какво ли обясняваш на учениците си за Втората Световна Граждаснка война?

БАхахах Mission completed. :lol6:

преди 17 минути, Bubbles написа:

Не се нахвърлям а ПИТАМ, а ти нямаш навика да отговаряш на въпроси. :)

Иии какъв интелект? Изслушах го щрюделджията разправя, та ми е чудно - Левски бил безделник без нито ден трудов стаж, Иванчо бил трудолюбив и ученолюбив и успял по времето на Османската империя, България имала свободи по онова време... Много интелект много чудо, все неща които се учат в трети клас.
Само че този чичка не прави някои дребно разлики, ще оставя на теб да помислиш кои.

Не може само да питаш, трябва от време на време да се включиш с малко повече. Аз съм един от потребителите, които много подробно отговарят на всеки въпрос. Относно видеото, наистина няма какво да добавя към казаното от Янсен, щом го пускам тук значи си задавам много въпроси, а ти ако желаеш може да разсееш съмненията като обориш казаното от Янсен. Аз няма какво да оборвам или да задавам въпроси след като съм просто посредник видеото да стигне и тук и вече казах, че не държа да се боря с татуирани с революционери батки, които искат да ме смелят, защото задавам въпроси на даскала и не им е на кеф, че някой подлага на съмнения двата факта на кръст дето са запомнили от историята и са си ги татуирали, за да са страшни.

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Този ватник е учител по история, колкото Иво Тошев е балерина.

АУУУ ще се разплача, бей ефенди ме уволни от работа.

преди 12 минути, Гражданин написа:

Не може само да питаш, трябва от време на време да се включиш с малко повече. Аз съм един от потребителите, които много подробно отговарят на всеки въпрос. Относно видеото, наистина няма какво да добавя към казаното от Янсен, щом го пускам тук значи си задавам много въпроси, а ти ако желаеш може да разсееш съмненията като обориш казаното от Янсен. Аз няма какво да оборвам или да задавам въпроси след като съм просто посредник видеото да стигне и тук и вече казах, че не държа да се боря с татуирани с революционери батки, които искат да ме смелят, защото задавам въпроси на даскала и не им на кеф, че някой подлага на съмнения двата факта на кръст дето са запомнили от историята и са си ги татуирали, за да са страшни.

Само да питам? Обикновено аз съм този който отговаря на "гениалните" ти въпроси.

И горе вече ти казх , едно е да обясниш че Левски не е бил светец и съвсем друго да го оплюеш и да го изкараш нищозество и да обясняваш как по османско време българите са си живели живота.
Ще ме прощаваш но за да опровергаеш тези неща са нужни знания на ниво 5 клас.

Айде помисли малко ако обичаш.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Само да питам? Обикновено аз съм този който отговаря на "гениалните" ти въпроси.

И горе вече ти казх , едно е да обясниш че Левски не е бил светец и съвсем друго да го оплюеш и да го изкараш нищозество и да обясняваш как по османско време българите са си живели живота.
Ще ме прощаваш но за да опровергаеш тези неща са нужни знания на ниво 5 клас.

Айде помисли малко ако обичаш.

Янсен си свърши добре работата. Провокира и спечели внимание за 11 минути. Точно така се прави! Използва се по-груб език, но целта е постигната зрителите да помислят. Твоето ниво явно е 5 клас щом ти не обърна внимание на същността на казаното, заяде се че просто не било така, че не можело светецът да не е никакъв светец. Очевидно имаш емоционални реакции като на батките, които са си татуирали революционерите и вече трябва да си защитават малоумното решение да се нашарят като градски тоалетни до край. И ти така, отстояваш до край въпреки фактите някакви други заучени факти, които като религия си репетирал да вярваш, че са така без да ги подлагаш на съмнение. Вече го казах, по-лесно е да излъжеш хората от колкото да ги накараш да повярват, че са били лъгани. Оставям на теб тази работата да помислиш пак ако обичаш, защото първо нищо не ми каза, и второ, аз вече съм "помислил малко" та затова ми стана любопитно да пусна това видео тук. Очевидно ще си имам проблеми с четенето с разбиране от страна на много хора по тази тема, така че спирам до тук.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Използва се по-груб език, но целта е постигната зрителите да помислят. 

Днес за теб откровенните лъжи стават "по-груб език". 

Вчера Лоботомиро използва фразата: "описване на по-"розова картина" от действителността" за да замаже лъжите на укропропагандата 

А бре хора, лъжата си е лъжа в каквито и дрехи да я облечеш. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Днес за теб откровенните лъжи стават "по-груб език". 

Вчера Лоботомиро използва фразата: "описване на по-"розова картина" от действителността" за да замаже лъжите на укропропагандата 

А бре хора, лъжата си е лъжа в каквито и дрехи да я облечеш. 

Посочи лъжите в клипа на Янсен. Или пък не си го гледал?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.