Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 минути, parmobil написа:

И друг любопитен факт - толкова са се престарали с прочистването на елита, че после са смъкнали образователния ценз за даскали, 'щото хуманно ги свършили.

Като гледам какви "колеги" имам днес в родината нищо чудно.
Ясно покрай кофти хората са го отнесли и много свестни но както се казва "покрай сухото гори и мокрото".
Никоя война не носи само позитиви или само негативи за коя са е от страните в нея, виждаш и днес дори в Украйна как е, едните пищят за едно, другите за друго, винаги е било така, така е и така ще бъде, защото ние сме просто хора. Да ти харесваш едно нещо, не одобряваш друго, аз пък харесвам други неща и неодобрявам трети, това е, ти си имаш твоите причини, аз моите, но историята си, не можем да избягаме.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 7 минути, Bubbles написа:

Да одобрявам го, чел съм и съм слушал много за онези времена от хора живели тогава, може да ти звучи жестоко, нечестно, нередно, твое право е, мнението си е лично мое.

За другото благодаря!

Ходи се прегледай!

Мнението си е лично мое.

преди 2 минути, parmobil написа:

Не се отчитат бомбардировките на СССР над България. Защо? Силно възмущение за американските и нула внимание за СССР!?

Кой не ги отчита?, Аз съм даскал и преподавам, не пиша учебници, факт е, че много неща се пропускат умишлено или не, други също умишлено или не се завират в учебния материал, сърдете се на системата, тя посочва какво да се преподава, аз самия често оспорвам неща които ме карат да преподавам и публично съм отказвал да го правя което ми е носило много главоболия но пък и ми е спечелило подкрепата на повечето родители и ученици, говоря за неща които нямат общо с историята и които нямат място при децата, но не е тук мястото да ги коментираме, това е просто пример как действа системата и през какво минава един учител за да защити учениците си от ширещата се навсякъде простотия.

преди 3 минути, parmobil написа:

Ама при нас не се е водила никаква война. Просто сеч на неудобните.

Били сме в отбора на Оста, тоест били сме враг.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ходи се прегледай!

Мнението си е лично мое.

Имам час при доктор Радева.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Кой не ги отчита?, Аз съм даскал и преподавам, не пиша учебници, факт е, че много неща се пропускат умишлено или не, други също умишлено или не се завират в учебния материал, сърдете се на системата, тя посочва какво да се преподава, аз самия често оспорвам неща които ме карат да преподавам и публично съм отказвал да го правя което ми е носило много главоболия но пък и ми е спечелило подкрепата на повечето родители и ученици, говоря за неща които нямат общо с историята и които нямат място при децата, но не е тук мястото да ги коментираме, това е просто пример как действа системата и през какво минава един учител за да защити учениците си от ширещата се навсякъде простотия.

О'К, но тук се опитвам да кажа какво ги е свършила съветската армия в България. Нищо!!!

току-що, Cocatron написа:

11.jpg.fe7fcb7d98730dcdbdc4264f7c473b8a.jpg

А видя ли случайно, че в анкетата има и други отговори? Ако ги събереш и сумарно ги съотнесеш към тези, които са против, като от последните извадиш няколко тролски акаунта, които се вижда, че са дошли само за да напомпат резултата се получава горе-долу 50:50. Т.е. този паметник трябва да се премести, защото докато го има само ще разделя народа и ще ставаме свидетели на циркове като този от вчера.

„При сгромолясването на комунизма, което неминуемо ще стане, народната омраза ще помете техните идоли и паметници на измамата, без да се съобразява с художествената стойност…”

Проф. Л. Далчев в писмо, изпратено през 1993 г. до в. „Труд“, публикувано на 28.07.2004 г.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Има една мъничка разлика обаче : Ако Руснаците са изтребили т.нар. елит от онова време..... 

baba-Tonka.png

:popcorn2:

преди 54 минути, parmobil написа:

О'К, но тук се опитвам да кажа какво ги е свършила съветската армия в България. Нищо!!!

Е не е нищо, направила е деца :baby6:, като оставим настрана, смяната на собственост в нейна полза на редица материални блага ! Дори си мисля , че тука във форума има наследници на тези деца.

преди 38 минути, Гражданин написа:

този паметник трябва да се премести, защото докато го има само ще разделя народа

Айде бе, ще местиш! Кой си ти, че да определяш какво ще се случва?

Нещо създал ли си за тази държава? Искаш да рушиш нещо, създадено с парите и труда на родителите си ли ?!

Егати наглите нехранимайковци рушители !!!

Русия образува наказателно дело за оскверняване на Паметника на Съветската армия

преди 18 минути, БаалБек написа:

Ти наистина не четеш дискусията а избирателно хващаш някакъв цитат и ръфаш като пинчер.

Ако целта е да се хапем аз нямам против, но уж темата е сериозна...
...въпреки че автора я е пуснал във вид на анекдот.

току-що, Joss Bomon написа:

Нещо създал ли си за тази държава? Искаш да рушиш нещо, създадено с парите и труда на родителите си ли ?!

Русия образува наказателно дело за оскверняване на Паметника на Съветската армия

Тук не е Русия, а България! 

преди 1 час, Bubbles написа:

Никоя война не носи само позитиви или само негативи за коя са е от страните в нея, виждаш и днес дори в Украйна как е, едните пищят за едно, другите за друго, винаги е било така, така е и така ще бъде, защото ние сме просто хора. Да ти харесваш едно нещо, не одобряваш друго, аз пък харесвам други неща и неодобрявам трети, това е, ти си имаш твоите причини, аз моите, но историята си, не можем да избягаме.

На коя дата е обявена войната между СССР и България,  и от кого?

А кога са въпросните бомбардировки?

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Каквэ общо има Русия (Ру̀ска федера̀ция) със СССР и Съветската армия?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Тук не е Русия, а България! 

Глупи, тогава ходи да разрушаваш американското посолство! Тука не е сащ!

Защо не протестират, че Варна не се казва Сталин, а Добрич не е Толбухин?

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Да, създал съм. Две години съм участвал в строежа на почивна станция на ЦК на БКП, която така и не се завърши. Не броя ученически и студенстки бригади. 

Ти в какво си участвал с безвъзмезден труд??

преди 1 минута, jhoro написа:

Това ли е спасителната ви сламка?! Жалкарска работа!

преди 54 минути, Гражданин написа:

А видя ли случайно, че в анкетата има и други отговори? Ако ги събереш и сумарно ги съотнесеш към тези, които са против, като от последните извадиш няколко тролски акаунта, които се вижда, че са дошли само за да напомпат резултата се получава горе-долу 50:50. Т.е. този паметник трябва да се премести, защото докато го има само ще разделя народа и ще ставаме свидетели на циркове като този от вчера.

Изобщо не си прави труд да гледаш анкетите тук. Според тях Костадинов трябваше отдавна да е 50+ в парламента.

преди 50 минути, Гражданин написа:

този паметник трябва да се премести, защото докато го има само ще разделя народа и ще ставаме свидетели на циркове като този от вчера.

И това е най важното нещо в държавата, преместването на някаква статуя?
Да разбирам, че цялата държава е цъфнала и вързала и остана само паметниците да се преправят?

преди 2 минути, jhoro написа:

На коя дата е обявена войната между СССР и България,  и от кого?

А кога са въпросните бомбардировки?

Война между СССР и България?

преди 5 минути, jhoro написа:

Общото е точно толкова колкото общото между ФРГ и ЕС.

преди 1 минута, parmobil написа:

Да, създал съм. Две години съм участвал в строежа на почивна станция на ЦК на БКП, която така и не се завърши. Не броя ученически и студенстки бригади. 

Ти в какво си участвал с безвъзмезден труд??

Всички от по-старото поколение са участвали в строителството и изграждането на социалистическа България, включително и аз.

Върви си вземи 20-те тухли дето си си премъкнал на станцията на ЦК на БКП, та да мирясаш, че си разрушил социализма! Дебили!

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Глупи, тогава ходи да разрушаваш американското посолство! Тука не е сащ!

Да не би да има разрушаване на рашкото такова и да не сме разбрали?

преди 3 минути, Bubbles написа:

Война между СССР и България?

Излагаш се!!! Ето, чети - https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Съветско-българска_война

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.