Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

преди 30 минути, Аралампи написа:

Фнюмай: скоро ветърът ше се обърне от изток, така че мислѝ да пренастроиш черната си дупара натам – след не много години.

Дядо вЕтъра отдавна те духа към Расия

zdp9wineu2s.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 93
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Калине, въпросът, ако ми позволиш да се отклоня, след като си решил да споделяш връзки към форума. Абе що точно тази тема. Даже не питам що политическа. Май имаше предложение по-горе да се връзват теми от празните приказки хи-хи-хи. Аз щях да се чудя и мая и тази тема щях да я пусна, дори да беше споделена връзка към тема , която да "ми е угодна". Въобще съм против(не че ще ти се накриви калпака от това) да се дават в основният сайта връзки към каквито и да е теми от форума, не само политически. Щото съм се мяркал спорадично в техническите секции(хардуер главно, другото не ме интересува особено) и като гледам нещата са доста зле в сравнение с времето когато бях активен там. Рядко се пускат нови теми, отговорите са хм, няма да ги коментирам колко полезни и колко често се стига до решаване на проблема на темата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Докладвах въпросната странно появила се не на място "новина" на екипа на фейсбук. 

И екипът на фейсбук прокуратурата какво ти каза? Самосезираха ли се? Обещаха ли да ескалират ситуацията до Зуки?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Гражданин написа:

И екипът на фейсбук прокуратурата какво ти каза? Самосезираха ли се? Обещаха ли да ескалират ситуацията до Зуки?

То ако стигне действително до шефа, може да последват наистина неприятни неща. На Цуки едва ли ще му хареса пътуване към следващ Холокост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Sliderum2 написа:

То ако стигне действително до шефа, може да последват наистина неприятни неща. На Цуки едва ли ще му хареса пътуване към следващ Холокост.

Какви неприятни неща? За мен ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой ще ми обясни ли, защо е проблем че е споделена връзка от тема във форума ? Чета темата тук и не разбирам за какво се спори?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Kalin Karaboychev не е ли време вече да се намалят политическите теми в форума всеки ден се пускат едни и същи теми с различно заглавие и като чета постовете  те са от предишни теми в форума .От ИТ форум станахте политически форум за тролове . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, AAUUXX написа:

Някой ще ми обясни ли, защо е проблем че е споделена връзка от тема във форума ? Чета темата тук и не разбирам за какво се спори?

Другарят Слидерум се оплаква. Темата за паметника го натъжила, защото била хайлайтната като интересна, а днес пък той е много чувствителен. Не е успял лично да отиде на живата верига, за да покаже своята лоялност към режима, но пък е дал своя личен принос като се е опитал да се оплаче от този "абсурд" на първа инстанция тук в калдатската прокуратура, но те пък го отрязаха като казаха, че Сорор стои зад тази кампания (виж на първа страница), та той се оплакал на втора инстанция до фейсбук прокуратурата и сега чака. И аз чакам, надявам се да няма последствия и да ми се размине. Ще внимавам да не засягам чувствата на комунистите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, adersa написа:

не е ли време вече да се намалят политическите теми

Протестирам, а къде ще пишем когато няма нови теми в техническия раздел ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Протестирам, а къде ще пишем когато няма нови теми в техническия раздел ?

Само гледай шоу, след малко някой ще поиска да се оставят само раздела за Софтуер и Хардуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Защото досега главният сайт беше само за новини, които отговарят поне донякъде на надписа от логото на сайта. Авторите на новините, са там с имената си и може да им се търси отговорност за съдържанието на публикациите (авторско право, недостоверност и други). Ако си прочел относно форума, Калдейта не носи отговорност за публикациите във форума, които са на неизвестни(публично) автори. 2.14 Единствено се грижи(колкото и да не си личи) да не съдържат незаконно текстово и графично съдържание, да няма обиди и т.н. Отдавна съм се примирил, че правило 1.2 стои само за картинка. Докато нещата си остават само в рамките на форума, съм все още ОК.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Гражданин написа:

Другарят Слидерум се оплаква. Темата за паметника го натъжила, защото била хайлайтната като интересна, а днес пък той е много чувствителен. Не е успял лично да отиде на живата верига, за да покаже своята лоялност към режима, но пък е дал своя личен принос като се е опитал да се оплаче от този "абсурд" на първа инстанция тук в калдатската прокуратура, но те пък го отрязаха като казаха, че Сорор стои зад тази кампания (виж на първа странаица), та той се оплакал на втора инстанция до фейсбук прокуратурата и сега чака. И аз чакам, надявам се да няма последствия и да ми се размине. Ще внимавам да не засягам чувствата на комунистите. 

Ясно на личностна основа е всичко това.

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Само гледай шоу, след малко някой ще поиска да се оставят само раздела за Софтуер и Хардуер.

А не тъй с лошо :D

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Защото досега главният сайт беше само за новини, които отговарят поне донякъде на надписа от логото на сайта. Авторите на новините, са там с имената си и може да им се търси отговорност за съдържанието на публикациите (авторско право, недостоверност и други). Ако си прочел относно форума, Калдейта не носи отговорност за публикациите във форума, които са на неизвестни(публично) автори. 2.14 Единствено се грижи(колкото и да не си личи) да не съдържат незаконно текстово и графично съдържание, да няма обиди и т.н. Отдавна съм се примирил, че правило 1.2 стои само за картинка. Докато нещата си остават само в рамките на форума, съм все още ОК.

Ok, но в темата за паметника няма нарушавне на закона, освен това е новина сама по себе си като тема. Да, не е IT новина, но е актуална и обществено значима. Не виждам къде е драмата в това? 

PS: Не виждам също в темата да има политическа агитация, след като споменаваш т1.2 от правилата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ясно на личностна основа е всичко това.

А не тъй с лошо :D

Ok, но в темата за паметника няма нарушавне на закона, освен това е новина сама по себе си като тема. Да, не е IT новина, но е актуална и обществено значима. Не виждам къде е драмата в това? 

Няма качеството на новина, в никакъв случай. Беше новина два-три дни по-рано и съвсем очевидно темата не е писана с цел да осведомява някого. Обърнал съм внимание във въведението в темата и на разликата във времето на публикуване на темата и на поставяне на връзката към нея в сайта. Калин, или който и да я е направил около или малко след полунощ, си е мислил че няма да бъде обърнато внимание заради късния час и ще бъде затрупано с други, истински новини и интересни статии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Няма качеството на новина, в никакъв случай.

Новина е ,защото днес бе гласуването от общинския съвет, като е одобрено премахването на паметника.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз проблем не виждам, сайта/форума са публични, фейсбук също, темата е достъпна за всеки от всякъде, с регистрацията сте се съгласили с общите условия и на двете платформи, това че темата е споделена във фейсбук няма никакво значение, ако някой се е изложил тук, ами да не се е излагал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Няма качеството на новина, в никакъв случай. Беше новина два-три дни по-рано и съвсем очевидно темата не е писана с цел да осведомява някого. Обърнал съм внимание във въведението в темата и на разликата във времето на публикуване на темата и на поставяне на връзката към нея в сайта. Калин, или който и да я е направил около или малко след полунощ, си е мислил че няма да бъде обърнато внимание заради късния час и ще бъде затрупано с други, истински новини и интересни статии.

И какво ѝ е на въведението на темата? Даже съм сложил хубава снимка от оно време когато си бил млад комсомолец и паметникът не беше толкова нашарен с друго освен с венци и цветя. За да не вземеш ти или някой като теб да каже, че има конспирация подсъзнателно със снимки от сегашното състояние на конструкцията да се внушава на хората, че паметникът е грозен и че трябва да гласуват форматирането му заедно с цялата площадка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Гражданин написа:

И какво ѝ на въведението на темата? Даже съм сложил хубава снимка от оно време когато си бил млад комсомолец и паметникът не беше толкова шарен. За да не вземеш ти или някой като теб да каже, че има конспирация подсъзнателно да със снимки от сегашното състояние на конструкцията да се внушава на хората, че паметникът е грозен и трябва да гласуват форматирането му заедно с цялата площадка.

Като е новина, къде е името на автора?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Sliderum2 написа:

Като е новина, къде е името на автора?

Очевидно е "новина", ако следиш дневния обществен ред в страната и тя си има и тема във форум, създадена от гражданин за други граждани, защото ние жителите на тази страна се интересуваме от горещото в обществения си климат. Така и не разбирам какъв е проблемът затова чакам фейсбук прокуратурата да се задейства. Пита ли ги до къде стигнаха? Зуки каза ли нещо вече? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Гражданин написа:

Очевидно е "новина", ако следиш дневния обществен ред в страната и тя си има и тема във форум, създадена от гражданин за други граждани, защото ние жителите на тази страна се интересуваме от горещото в обществения си климат. Така и не разбирам какъв е проблемът затова чакам фейсбук прокуратурата да се задейства. Пита ли ги до къде стигнаха? Зуки каза ли нещо вече? 

Да бе, съвсем очевидно сос е гласувал в полунощ, когато темата от форума е представена с линк в главния сайт. Кой ясновидец ти каза резултата от гласуването? А, ама то такъв там няма, поне във въвеждащият коментар. И така, как се случи да не бе самата тема, а евентуален коментар в нея, ако има такъв с данните от около полунощ, да е произведена от теб новина, преди самото гласуване? Нормалното за новините, е материалът да е готов още в началото и да бъде пуснат в такъв вид и евентуално след това да се коментира. Ако има някакво обновяване, или друго допълнение, то се публикува като допълнение в рамките на самата новина, под старият текст, като се обявява че е актуализиране и обичайно за този текст се ползва курсив, за да се отличава допълнително. Та, къде е ясновидската ти "новина", честно, не ми се рови из постовете ти да я диря. Къде ти е името? Ако не си ти автора, тогава кой е и с какво право препубликуваш?

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Новина е ,защото днес бе гласуването от общинския съвет, като е одобрено премахването на паметника.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
преди 1 час, Sliderum2 написа:

Калине, въпросът, ако ми позволиш да се отклоня, след като си решил да споделяш връзки към форума. Абе що точно тази тема. Даже не питам що политическа. Май имаше предложение по-горе да се връзват теми от празните приказки хи-хи-хи. Аз щях да се чудя и мая и тази тема щях да я пусна, дори да беше споделена връзка към тема , която да "ми е угодна". Въобще съм против(не че ще ти се накриви калпака от това) да се дават в основният сайта връзки към каквито и да е теми от форума, не само политически. Щото съм се мяркал спорадично в техническите секции(хардуер главно, другото не ме интересува особено) и като гледам нещата са доста зле в сравнение с времето когато бях активен там. Рядко се пускат нови теми, отговорите са хм, няма да ги коментирам колко полезни и колко често се стига до решаване на проблема на темата. 

Айде сега ще трябва да се обясняваме и за собствените си решения. Ами точно защото въпросът е актуален и би привлякъл интерес. Някъде по-горе бяхте писал и че сме я споделили тайно, някъде към полунощ да не забежи някой :D Спрете да разсъждавате на глас, че само предизвиквате смях. Точно обратното е, темата е споделена там за да привлече посетители във форума, които да споделят мнението си, а не за да я крием от някой. Ако сме искали тайно да я споделим нямаше да я споделяме изобщо :D

преди 1 час, adersa написа:

@Kalin Karaboychev не е ли време вече да се намалят политическите теми в форума всеки ден се пускат едни и същи теми с различно заглавие и като чета постовете  те са от предишни теми в форума .От ИТ форум станахте политически форум за тролове . 

Форумът има страхотни опции с които всеки може да персонализира това което иска да вижда и да премахне това, което не иска да вижда. 

Може да започнете от тук:

screencast-bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj-2023_03.09-17_30_01.webm_000002380.gif.75cd3227caff9f7c7c68f89e4afaa0ed.gif

А пък за възможностите да се персонализира потока на новото съдържание да не говорим. Там може да направите чудеса и да виждате постовете на само един човек и нищо друго, ако решите. 

И аз искам да има по 500-1000 теми всеки ден само технически ама няма. Какво да направим? Да редактираме политическите теми по начин по който да изглеждат технически ли? Форумът е това в каквото го превърнат потребителите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Форумът има страхотни опции с които всеки може да персонализира това което иска да вижда и да премахне това, което не иска да вижда.

Сега покажи как в приложението на фейсбук (това на самата "социална" медия) не това на Калдейта, да скрия само линкове към форумни теми. Опциите са, поне доколкото погледнах, да не се показва никакво съдържание от вас въобще, или за определен период ( без блокиране на сайта , само скриване) и естествено опция за блокиране. А аз не искам да блокирам сайта, не искам и да не виждам технологичните статии и новини. Кажи как да не виждам само линковете към политкоректните тролски теми? Които май все още са само тази толкова "важна" за гейпросащесср тролетариата тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Сега покажи как в приложението на фейсбук (това на самата "социална" медия) не това на Калдейта, да скрия само линкове към форумни теми. Опциите са, поне доколкото погледнах, да не се показва никакво съдържание от вас въобще, или за определен период ( без блокиране на сайта , само скриване) и естествено опция за блокиране. А аз не искам да блокирам сайта, не искам и да не виждам технологичните статии и новини. Кажи как да не виждам само линковете към политкоректните тролски теми? Които май все още са само тази толкова "важна" за гейпросащесср тролетариата тема.

Неадекватните въпроси валят един след друг от вас. Не знам вече това умишлено ли го правите за да по-хумористично или е плод на тежка компютърна неграмотност. Аз да отговарям за това как работи приложението на Фейсбук? Иска ми се много да мога да го правя, но все още съм собственик само на този сайт тук и мога и отговарям за опциите и функциите в него. Как да направите нещо в приложението на Фейсбук попитайте ето този човек:

https://www.facebook.com/zuck

И спирам вече да отговарям, че нито имам времето, нито желанието да отговарям на неадекватни въпроси. Ако на вас ви е забавно, на мен не им е. 

Успех и спокойна вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да не ми се ще, ще блокирам гледането на сайта през фейсбук и ще си чета каквото има само с обичайният достъп до него. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...