Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

• Администратор

Само да вметна, че стана на въпрос по-горе. Явно бог чу молитвите ни. Погледнах новите теми и всички са технически. Има надежда все още явно. 

screenshot-www.kaldata.com-2023_03.09-18_00_55.png.0a0866b4bbb26152da78d2c723ce904d.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 93
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Няма лошо. Както споменах докато нещата са във форума съм ок. Не държа всичко да стои вързано в него, но избиването му навън с политическа тема, без значение от целите, не беше ок за мен така че

Screenshot_2023-03-09-18-13-04-28_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.5ecc4e133f75577f9367cda34d65ee34.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Протестирам, а къде ще пишем когато няма нови теми в техническия раздел ?

Ами я погледни конкурентният сайт хардуер форума им , там съм виждал в форума им има теми не е писано от седмици и там грам не съм видял в техническите теми празни приказки и там няма даже и политически .А тука от ден на ден намаляват техническите теми , което е доста дразнещо и влияе на рейтинга на форума затова напуснаха знакови фигури поради липсвата на такива теми да помагат .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако бъдем малко по-внимателни с този ВЕЛИК И С ОСОБЕН ЧАР паметник ,да се вгледаме в него и изведнъж ще открием една голяма тайна . Защо най-много на този паметник се събира прайда ,защо ли? Защото това е единствен паметник в БГ , където се целуват мъже,има изглежда някакъв скрит подтекст ,някакъв взор в бъдещето на  БГ. Явно НЕ е само българосъветска дружба , за която с голяма жар се борят някакви комунисти-динозаври!

Извинявам се  , ако заради хумора  съм засегнал някои тукашни герои.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз да ви напомня ли, че бях първия който гласува. Със голямо удоволствие гласувах да се събори. Видяхте ли по новините преди малко, само пенсионери имаше против събарянето на тази срамна грозотия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
преди 30 минути, adersa написа:

Ами я погледни конкурентният сайт хардуер форума им , там съм виждал в форума им има теми не е писано от седмици и там грам не съм видял в техническите теми празни приказки и там няма даже и политически .А тука от ден на ден намаляват техническите теми , което е доста дразнещо и влияе на рейтинга на форума затова напуснаха знакови фигури поради липсвата на такива теми да помагат .

Теб защо не сме те направили още Легенда? Поправих тази грешка. 

Разбирам мнението ти, и на нас ни се иска да има повече технически теми, но са такива каквито ги публикуват потребителите. Този форум тук отначало е създаден да е по-шарен и разнообразен и може би това го запази 20 години жив, че много други тясно специализирани позамряха. Няма как вече да изтрием дадени форуми. А и дилемата ще е голяма защо да изтрием политика а да оставим спорт примерно. Нека има за всеки по нещо, пък всеки сам избира какво да чете и какво да следва. Аз съм на мнение, че не трябва да намаляваме, трябва да разширяваме. Ще се радвам да споделите какви нови технически раздели да добавим. Технологиите се развиват появяват се нови устройства. Споделете, ако ви е направило впечатление, че има нови теми за технологични неща за които все още няма създаден форум в който да се публикуват. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, трябва да се даде напън на комуникациите. Странно са пренебрегнати, макар да има секция, предвид че споделянето и преместването на информация между компютрите чрез мрежова свързаност е толкова важно и то не от днес. Предвид обемите вече не става да носим на крак дискети, или си-ди-та в чанти от точка А до точка Б на стотици и хиляди километри. На тези комуникации и жични и не само, се дължи много "свобода", достъпът осигурява не просто четене, слушане и гледане на готови материали, но и свързва роднините през континентите, доставя и всякакви услуги и онлайн пазаруване. Основата за всичко са фиксираните мрежи, преди време с електрически сигнални медни кабели, но вече и с много оптика. Основна част от трафика и на GSM  операторите минава все още през кабел. Безжичните връзки основно са към устройствата на крайните клиенти. Та така, спътниците също са модна тема напоследък, но все още не преобладават в ролята на големия канал, през който се провежда глобалният трафик. Те са, имам предвид модерният напоследък старлинк и конкурентните услуги със съзвездие спътници на относително ниска орбита, просто вариант на базови станции, разпределител на сигнал до крайният клиент. Не мога да си представя все още, преместването по въздуха на петабайти дневно, каквито обеми данни се генерират в някои научни съоръжения, между тях и суперкомпютъра в който трябва да се обработят и който не се намира на 15 метра в съседната сграда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Да бе, съвсем очевидно сос е гласувал в полунощ, когато темата от форума е представена с линк в главния сайт. Кой ясновидец ти каза резултата от гласуването? А, ама то такъв там няма, поне във въвеждащият коментар. И така, как се случи да не бе самата тема, а евентуален коментар в нея, ако има такъв с данните от около полунощ, да е произведена от теб новина, преди самото гласуване? Нормалното за новините, е материалът да е готов още в началото и да бъде пуснат в такъв вид и евентуално след това да се коментира. Ако има някакво обновяване, или друго допълнение, то се публикува като допълнение в рамките на самата новина, под старият текст, като се обявява че е актуализиране и обичайно за този текст се ползва курсив, за да се отличава допълнително. Та, къде е ясновидската ти "новина", честно, не ми се рови из постовете ти да я диря. Къде ти е името? Ако не си ти автора, тогава кой е и с какво право препубликуваш?

Нещо нищо не вдявам от логиката ти. Аз съм знаел нещо, някаква вътрешна информация от сос и затова съм бързал да направя тема или тук са бързали да я промотират в 00:00 полунощ и за теб било "ооп изненада", гласувало се както темата предсказала, все едно баба Ванга я е писала, или ако няма никакво друго логично обяснение, то е някаква конспирация, за да нагласим нещата така, че народът да посрещне утрото с новината и да няма много паника... Поне така горе-долу някак си звучиш "логично като за теб". Но моля ти се! И в 5 клас децата имат по-добра логика, а някои печелят и олимпиади по логически въпроси, които ти няма да минеш. Напомни ми за спора ни с теб, когато започнах да пиша в този форум и как обясняваше логиката си, че за убийството на Милен Цветков са подбрали специално обучено за килър богаташко синче "именно за да не изглежда подозрително", при това тръгнало след купон да действа заедно с гаджето си и някакъв негов приятел и челно да се блъсне, щото е имал кординати до сантиметри как да действа и е знаел къде е спрял Цветков. Още тогава ми доказа, че сигурно и гълъб ще те бие на шах. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Квантови компютри, и работа с тях -> идея за тема

Калине, сериозно се усеща липсата на capnemo, иначе форумът си е чудесен източник на информация, опит, и различни гледни точки по всевъзможни теми.

Благодарен съм, че съществува, и се надявам да продължава да съществува.

Знаеш, слънцето не огрява навсякъде във всеки един момент, така че понякога е хубаво просто да "прескочиш" някои... в случая, буквално ненужни елементи.

Всеки е свободен да изразява мнението си, когато и където пожелае. Също така, всеки е свободен да игнорира нещо, което не му допада.

Въпросната "социална платформа" си има функции, с които да определя пост-овете ( как и по какъв начин... е съвсем друга тема ).

Успешен ден / вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Ммм, трябва да се даде напън на комуникациите. Странно са пренебрегнати, макар да има секция, предвид че споделянето и преместването на информация между компютрите чрез мрежова свързаност е толкова важно и то не от днес. Предвид обемите вече не става да носим на крак дискети, или си-ди-та в чанти от точка А до точка Б на стотици и хиляди километри. На тези комуникации и жични и не само, се дължи много "свобода", достъпът осигурява не просто четене, слушане и гледане на готови материали, но и свързва роднините през континентите, доставя и всякакви услуги и онлайн пазаруване. Основата за всичко са фиксираните мрежи, преди време с електрически сигнални медни кабели, но вече и с много оптика. Основна част от трафика и на GSM  операторите минава все още през кабел. Безжичните връзки основно са към устройствата на крайните клиенти. Та така, спътниците също са модна тема напоследък, но все още не преобладават в ролята на големия канал, през който се провежда глобалният трафик. Те са, имам предвид модерният напоследък старлинк и конкурентните услуги със съзвездие спътници на относително ниска орбита, просто вариант на базови станции, разпределител на сигнал до крайният клиент. Не мога да си представя все още, преместването по въздуха на петабайти дневно, каквито обеми данни се генерират в някои научни съоръжения, между тях и суперкомпютъра в който трябва да се обработят и който не се намира на 15 метра в съседната сграда.

Ти сега разсъжденията на кой второкласник ни споделяш , нямаш ли твои по въпроса?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Гражданин написа:

специално обучено

Ммм, не помня да съм писал цитираното. Да, за останалата част, писал съм нещо такова, ама хайде да не ми измисляш думи които не съм писал, може ли?

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Ти сега разсъжденията на кой второкласник ни споделяш , нямаш ли твои по въпроса?

Теб кой те ръчка тук между шамарите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, adersa написа:

Ами я погледни конкурентният сайт хардуер форума им , там съм виждал в форума им има теми не е писано от седмици и там грам не съм видял в техническите теми празни приказки

Тук в този форум реакцията на отговор в техническия раздел е винаги била бърза и адекватна. По отношение на празните приказки в техническия раздел - помниш времето когато и тук модераторите пазеха чисти темите в този раздел което доведе до това че бяха обвинявани в произвол и нарушаване на свободата на словото, като към момента е намерен баланса в това отношение и мисля че това е златната среда на модериране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ммм, не помня да съм писал цитираното. Да, за останалата част, писал съм нещо такова, ама хайде да не ми измисляш думи които не съм писал, може ли?

Теб кой те ръчка тук между шамарите?

Остави форума намира с твоите комплекси ... знаеш че "чеп за зеле не става от теб" ... ходи на пост пред МОЧА да не хване път, по смислено ще бъде!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Е като е "килър" и "на мисия" предположих, че трябва и да е "специално обучен" такъв. Все пак без да обучен, как според твоите приказки ще извърши това убийство изискващо прецизност до сантиментри? Това е твоята логика, не моята. Просто ти дадох пример, че обичаш конспирациите и понякога стигаш твърде надалеч както и с настоящата ти тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Няма лошо. Както споменах докато нещата са във форума съм ок. Не държа всичко да стои вързано в него, но избиването му навън с политическа тема, без значение от целите, не беше ок за мен така че

Screenshot_2023-03-09-18-13-04-28_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.5ecc4e133f75577f9367cda34d65ee34.jpg

This is the Way!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Гражданин написа:

Е като е "килър" и "на мисия" предположих, че трябва и да е "специално обучен" такъв. Все пак без да обучен, как според твоите приказки ще извърши това убийство изискващо прецизност до сантиментри? Това е твоята логика, не моята. Просто ти дадох пример, че обичаш конспирациите и понякога стигаш твърде надалеч както и с настоящата ти тема.

Опитваш се да идеализираш нещата. Прецизност до сантиметри. Божичко, чак претендира пишейки свои изфантазирани глупости това да било моята логика. Няма моя логика, нито твоя логика. Има само една логика и тя е обща за всички. Може да е проблем артикулацията ѝ. Обикновено трололинките с повече опит там в текста, а също и на лична основа атакуват писалият нещо. Ти явно не си с опит, защото се вижда колко нескопосан номер се опита преди малко спрямо мен да пробуташ.

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

знаеш че "чеп за зеле не става от теб"

Да, от мен не става, но явно ти си годен  :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Sliderum2 написа:

Опитваш се да идеализираш нещата. Прецизност до сантиметри. Божичко, чак претендира пишейки свои изфантазирани глупости това да било моята логика. Няма моя логика, нито твоя логика. Има само една логика и тя е обща за всички. Може да е проблем артикулацията ѝ. Обикновено трололинките с повече опит там в текста, а също и на лична основа атакуват писалият нещо. Ти явно не си с опит, защото се вижда колко нескопосан номер се опита преди малко спрямо мен да пробуташ.

Ами ти твърдеше, че е умишлено убийство и как това дете е килър нает, за да я свърши тая работа. Сега друго ли се опитваш да кажеш? Хайде да чуем пак логиката ти по криминалистика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Новина е ,защото днес бе гласуването от общинския съвет, като е одобрено премахването на паметника.

Би ли казал какво е технологичното в новината  .Ясно е каква е целта но надали ще бъде постигната

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Гражданин написа:

Ами ти твърдеше, че е умишлено убийство и как това дете е килър нает, за да я свърши тая работа. Сега друго ли се опитваш да кажеш? Хайде да чуем пак логиката ти по криминалистика.

А ти се опитваш да ми вкараш думички, че е обучен от, за изпълнение на цели... Впрочем, не би било излишно да ми покажеш връзка към оня ми коментар. Може и на ЛС. Да видя дали наистина съм твърдял нещо, или е само мнение с предположение в него. Отделен е въпросът, ако е предположение как съм стигнал до такъв извод, дали и как обосновано(не в темата, в главата ми) Че не помня идеално. Но не изключвам да е на базата на прочетени материали, от които да съм се повлиял. Дали правилно или не съм анализирал за себе си този "инцидент", е отделен въпрос, който не съм склонен да споделям, ако няма какво да разкрие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, novaki написа:

Би ли казал какво е технологичното в новината  .Ясно е каква е целта но надали ще бъде постигната

Строго техически погледнато демонтирането на паметника е техническа част от процеса.

Още не разбирам за какво се горещите толкова ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Не виждам също в темата да има политическа агитация

Няма партийна агитация. Май не успяваш да разделиш политическа от партийна. Нищо де, ще пораснеш и поумнееш, надявам се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Строго техически погледнато демонтирането на паметника е техническа част от процеса.

Още не разбирам за какво се горещите толкова ?

Е ако за това е а статията съм съгласен но темата е за или против МОЧА

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Няма партийна агитация. Май не успяваш да разделиш политическа от партийна. Нищо де, ще пораснеш и поумнееш, надявам се.

Не разбирам от политика и всички знаят във форума, че когато пиша в раздел политика го правя с цел губене на време и забава. Вероятно това е причината да не видя скрита агитация в онази тема за която твърдиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, iptables написа:

сериозно се усеща липсата на capnemo

Ромео и на мен ми липсва! 🙁

преди 1 минута, AAUUXX написа:

правя с цел губене на време и забава

И аз :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За темата

Професор Вучков: "Гледам и не вярвам на ушите си!"

Професор Вучков: "Гледам и не вярвам на ушите си!"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...