Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор

Featured Replies

https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPs

Пускам темата с името на клипчето, тъй като не сещам за по-добър увод. Свързано е с дивашките викове и нечленоразделна радост, на менте патриотите. Вкараха си групичка в парламента. Имат си силно представителство. Искат да върнат наборното робство, а който може - да се откупува легално от военните.

Та, искам да питам дядовците, които са ходили в казарма. Какво хубаво видяха, на какво ги научиха. Мене ме научиха да белосвам тротоари с вар и отработено масло, да копам със силно изтъпена мотика, и да се оправям в затворническа среда.

• Отговори 236
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не прочетох, но осъждам! Германия се замислят да върнат наборната служба. САЩ я върнаха за войната във Виетнам. В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи

• Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има. Колкото е по-дълга, т

• иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Публикувани изображения

преди 47 минути, IvanKirov написа:

https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPs

Пускам темата с името на клипчето, тъй като не сещам за по-добър увод. Свързано е с дивашките викове и нечленоразделна радост, на менте патриотите. Вкараха си групичка в парламента. Имат си силно представителство. Искат да върнат наборното робство, а който може - да се откупува легално от военните.

Та, искам да питам дядовците, които са ходили в казарма. Какво хубаво видяха, на какво ги научиха. Мене ме научиха да белосвам тротоари с вар и отработено масло, да копам със силно изтъпена мотика, и да се оправям в затворническа среда.

На нищо не са ги научили!

По няколко думи в речника си имат тия патриоти на масата. Отдавна сдъвкани и изплюти от комунизма. Искат казарма да връщат за младите, не за друго, а за да им е гадно. Общо взето аргументите им са нещо от сорта на "Че от къдЯ на къдЯ ще играят по цял ден на тьез копютри и ще печелят пари? А мама им, ше кодят и копаят някакви биткойН там! Трябва да ги пратим да се наУчат как да работЯт истински неща, кат например как са копАт дупки в името на рОдината. Така се гради комунистически характер, православен, евразийски, МЪЖКИ!"

Смисълът на живота им на тия старчоци отдавна се е съсредоточил в това да за зациклили на руски военни паради по телевизията, руска музика и с останалите старчоци да си ги мерят колко са им дълги заради това, че са били в казармата някога, нищо че вече ги вадят меки.

• Автор
преди 42 минути, Гражданин написа:

да си ги мерят колко са им дълги заради това, че са били в казармата някога

Всъщност, подозирам, че им е било единственото смислено преживяване в живота. И дори не по тяхна инициатива. Оправдание, пред нещастните им женици, че и те нещо са постигнали в живота. Оттам и митовете, че ядене на затворническа помия, живеене с още 50 циг анина, безпрекословно робуване - те прави мъж. Дори слугуване не е, защото на слугите все пак плащат. На нас плащаха по 15-тина лева месечно, вече не помня. Тогаз пропуших, пари за цигари за няколко дни. Ако не пиеш кафе.

Ненавиждат образованите хора. Един у Фейса ми вика - ние да не сме будали, дето сме служили по 2 години и 3 месеца! Трябва всички!

Злоба в най-чистия ѝ вид! Затуй ме е гнус като се кичат с националните светини. Пуснал химна Копейкин, и ми се зъби, как ще ме вкарва в затвора и убива. Просто защото не искам да се пречка на бизнеса, който храни и него!

преди 47 минути, Гражданин написа:

"Че от къдЯ на къдЯ ще играят по цял ден на тьез копютри и ще печелят пари? А мама им, ше кодят и копаят някакви биткойН там! Трябва да ги пратим да се наУчат как да работЯт истински неща, кат например как са копАт дупки в името на рОдината. Така се гради комунистически характер, православен, евразийски, МЪЖКИ!"

https://www.vbox7.com/play:09ff14b8

Не прочетох, но осъждам!:D

Германия се замислят да върнат наборната служба.

САЩ я върнаха за войната във Виетнам.

В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи и трябва да си готов при първо повикване да го нарамиш към окопите. Техните алпийски войски са много добри.

В Израел наборна карат и всички девойки.

Финландия май също са с наборна, за Швеция не знам.

Испания, Англия не знам? Но там и принцовете и принцесите служат в армията.

• Автор
преди 14 минути, rado_svet написа:

Не прочетох, но осъждам!:D

Не знам какво осъждаш, но поне прочети! Нямам против военно обучение, наречено казарма. Побългарената казарма е равно на ядене на хранителни отпадъци, тъй като храната я ограбили военните. Разправия с циг ански банди е, тъй като при нас бяха мнозинство. 2 стрелби имам, и една учебна граната. Туй се учи за 3 дни.

ОК съм да минем на швейцарския модел. Дават им лично бойно оръжие, в следствие на което престъпността е близка до нула. По западния свят плащат на наборника по една средна заплата, да има за семейството на затОчения, за препитание. 2500 евро ли колко там, гледай клипчето. На месец това.

Тука е пародия като всичко в България. Тотално изгубено време. Добре поне, че не ме поболяха с нещо, защото имаше случаи и на осакатени от злополука, че и смъртен случай имахме, пак от войнишка глупост.

И да, понеже бях принуден да пазарувам от лафката. Тая казарма ми струваше колкото малка сватба. Отделно, дето майка ми беше принудена да плаща и квартира, на половинката ми, която остана в цивилизацията.

преди 21 минути, rado_svet написа:

Германия се замислят да върнат наборната служба.

Не е вярно! Никой никаква армия там не планира да възстановява, имат си международни договорености след ВСВ без давност, според които трябва да си държат армията само до опрделена численост. От 83 милиона (83 000 000), днес в Германия служат едва 62800 души (https://en.wikipedia.org/wiki/German_Army)

САЩ я върнаха за войната във Виетнам.

Няма задължителна казарма в САЩ. Точно заради войната във Виетнам и многомилионните протести през 70-те завинаги отменят тази простотия. Ходят на казарма само тези, които искат да се запишат. И срещу много добро заплащане. Често, за да си покрият ипотека и студентския си дълг, което не е малко.

В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи и трябва да си готов при първо повикване да го нарамиш към окопите. Техните алпийски войски са много добри.

Само че в Швейцария те пускат да си се прибираш вкъщи след работния ден "в казармата" и ти плащат добре за отделеното време.

В Израел наборна карат и всички девойки.

Израел граничи с Палестина. Там имат обективни причини защо.

Финландия май също са с наборна, за Швеция не знам.

Защото Финландия има огромна граница с Русия. Били са и във война. Имат обективни причини. Ние от всякъде граничим със съюзници (НАТО) с изключение на Сърбия. Не щем да сме като нея, нали?

Испания, Англия не знам? Но там и принцовете и принцесите служат в армията.

Защото е престижно за член на кралското семейство да е служил в армията, все пак ще е върховен главнокомандващ. Няма как да е отбил службна, но със сигурност тя е много по-лека от тази на бедните момчета. 

Ето карта на Европа да се види къде казармата е задължителна и къде не

По обясними причини, когато граничиш с Русия имаш армия. Има и други изключения, но както се вижда болшинството от нормални, мирни, модерни европейски държави са премахнали тази задължителна простотия. Засега сме в отбора на нормалните държави.

Копейкин обаче иска да връща армията по руски образец, защото играе по сантимента на дъртите комуняги дето по-хубаво от "едно време с Русия" не са виждали, я поради липса на образование и перспективи, я поради нещо друго, но страдат по тия времена и искат да станем нещо като Беларус. Нито щото бъкел разбират от социални науки, свобода, геополитика, нито щото ще ходят тепърва. Просто искат да им е гадно на младите като им натресат най-безмисленото нещо в живота на човек.

Много ми се ще сенилните пенционери да не налат волята си. Също и най-тъпите момчета. Ако си искат казарма, да си я искат само за себе си. Платена и професионална. Знам, че някои искат да ходят на казарма защото яко са прости ама трябва да знаят, че щом смятат казармата за "полезна щот е все едно да ходиш във фитнеса да блъскаш и да е без пари", защо им е на всички пък да ходят като тях да блъскат във фитнеса? Като нямат нещо по-умно да правят като да кодят, да копаят биткойн, или да обикалят света, нека си се запишат сами без да е задължително за другите. То и сега могат това да го направят. Да отидат и да се запишат. Места за попълване бол.

HOx5Pix.jpg

• Автор

А, искам да маркирам нещо, което е важно за темата. Лабава казарма карах. Преди да ме емнете, че съм мека китка, че се оплаквам, и каквото там. И на половината от вашия гърч не съм подлаган, отделно, че служих 6 месеца, от които месец и половина отпуски. Военни не са ни тормозили, некоректно отношение от тях не съм видял. Имах се с шапкарите, тъй като занаятът ми поддържаше компютрите им, доколкото ги имаше. Че и лични услуги им правих.

Просто за протокола.

Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има.

Колкото е по-дълга, толкова е по-скъпа за държавата в различни плоскости/смисли.

Изглежда 2 години е максималния или оптимален срок за наборна служба. Е Русия сега ще вдига срока от година и половина на две.

Аз служих две години но получих военните си умения, като редник, напълно за първата година. Във втората бях пушечно месо очакващо война, и което не е маловажно, пример на новобранците.

• Автор
преди 4 минути, rado_svet написа:

Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има.

Колкото е по-дълга, толкова е по-скъпа за държавата в различни плоскости/смисли.

Изглежда 2 години е максималния или оптимален срок за наборна служба. Е Русия сега ще вдига срока от година и половина на две.

Майка ми се уплашила от баща си, демек дядо ми. Върнал се от 3 г. служба у военноморските, детето му не го познава. Луди ли сте бе хора!

преди 4 минути, rado_svet написа:

Аз служих две години но получих военните си умения, като редник, напълно за първата година. Във втората бях пушечно месо очакващо война, и което не е маловажно, пример на новобранците.

Затова отворих тая тема. Какво точно ви научиха, че чак една година ви трябвало?

2 стрелби имам по 12 патрона, 2 пъти като изрежеш калашника, и това е. По соца са ми разправяли, по 4 патрона гърмяли. Какво толкова учихте? Не се заяждам, дори не съжалявам, че служих. Просто за да имам мнение от личен опит, че казармата в нейния БГ вариант постига точно обратното на замисъла.

За Клетвата ще отворя приказка после! Беше фън като цяло. Гаджето и майка ми присъстваха.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Затова отворих тая тема. Какво точно ви научиха, че чак една година ви трябвало?

Еми по-скоро се научих, млад зелен, на устойчивост, донякъде, и на представа какво ще е на война.

Научих се да стрелям много точно с МХ-120 и да убивам отсрещните, знаейки че и аз съм под ножа им.

• Автор
преди 2 минути, rado_svet написа:

Еми по-скоро се научих, млад зелен, на устойчивост, донякъде, и на представа какво ще е на война.

Научих се да стрелям много точно с МХ-120 и да убивам отсрещните, знаейки че и аз съм под ножа им.

И затуй ти трябваха 2 години?

При тая скорост на обучение, в моя занаят навлизането - би било около 300 милиона години. 🙈

Държали са ви по 2,3 години, просто заради егото на Тато, да се изтъпани в Москва, каква голяма и страшна армия храни!

Вас поне храниха ли ви? В чисто буквалния смисъл питам! Бат Сашо разправя, че им носели само пърчово месо, тъй като никой нормален не иска да яде такава смрад.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

И затуй ти трябваха 2 години?

При тая скорост на обучение, в моя занаят навлизането - би било около 300 милиона години. 🙈

Ако се срещнем да се стреляме на фронта аз ще те убия, докато си рефлектираш по темата.

Освен че бях минохвъргач, на 100 метра с Калашников от три изстрела имам 27 от 30 и няма да ми пука, че ще те убия, ако си врага.

• Автор
току-що, rado_svet написа:

Ако се срещнем да се стреляме на фронта аз ще те убия, докато си рефлектираш по темата.

Освен че бях минохвъргач, на 100 метра с Калашников от три изстрела имам 27 от 30 и няма да ми пука, че ще те убия, ако си врага.

Хм, голямата и страшна руска армия, година и нещо вече буксува. Най-перверзното е, че им отвръщат с тяхно, руско оръжие!

На приказки сте силни! Прощавай, може да не ми отговаряш. За Копейкин ли гласува?

Все пак си отговарям на част от въпросите. Поне са ви научили да стреляте. Аз с 2 стрелби не се научих. С прашката съм по-точен.

Кажи и за храната! Дъртите не съм чувал да се оплакват от войнишка чорба. При нас не видях истинско парче месо, у бойното поделение.

Медузи знаеш на какво се казва. Няма лошо да питате за военен жаргон, аз отворих темата за служили. Ще обясня на потенциалните донаборници, питайте каквото не е ясно!

иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Аз се научих че ако си зашия чаршафите за леглото може да не го оправям.

В Горна Баня имаше един старшина Хари Смъртта, прякора му неше не защото беше някаква зла гадина, а защото беше олиг*френ който караше неговите да вършат тотални глупости.

Вкарваше ги в стаите и ги бараше по топките, на кой са му най-гошеми го пускаше отпуска да ги разтовари.

Пред мен си нахлузи празно кошче от тоалетната на главата за да види дали е чисто.

В Банско беше по-добре, може би защото бяхме по-малко поделение, храната ставаше, нямаше плъхове в кухнята и бяхме по-задружни.

• Автор
преди 1 минута, Sliderum2 написа:

иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Казах ти, че съм служил.

На нищо полезно не ме научиха, тъй като влязох магистър в казармата, бито улично куче (селянче все по градски квартири). Просто нямаше какво ново да ми покажат, изнежените шапкарски гъ зо ве! Един капитан ни направи 2-3 тактики, всички доволни окаляни прасета, яко беше. Туй беше всичко.

Питам вас шкембелиите, какво хубаво видяхте от майката на ротата. Нашия побийваше, за който има защо, и няма оплаквания.

Тебе на кво те научиха? Освен слушам - тъй вярно - заповядайте.

преди 1 час, Гражданин написа:

Няма задължителна казарма в САЩ. Точно заради войната във Виетнам и многомилионните протести през 70-те завинаги отменят тази простотия. Ходят на казарма само тези, които искат да се запишат. И срещу много добро заплащане. Често, за да си покрият ипотека и студентския си дълг, което не е малко.

В САЩ дават яко кинти и армията им е съставена от средна класа, а не ватници.

• Автор
преди 25 минути, IvanKirov написа:

Един капитан ни направи 2-3 тактики, всички доволни окаляни прасета, яко беше. Туй беше всичко.

Да добавя, в бойното поделение нямахме и една тактика. Каквото постреляхме, каляхме, гранати едно друго, войниклък...

Каквото научихме - в учебното поделение беше. До клетвата. После само мизерия!

40 дни ми беше реалната казарма!

преди 25 минути, BANKATA написа:

Те туй не го разбират копейките. За тях да служиш на рОдината е велико дело, което трябва да го свършиш без да ти плащат. По руски образец искат да е. И то се състои в това да те гаврят в затвора, да кОпаш дупки, да ядеш пумия, ама нали ше станеш мъж от това? Дали е пречка за семейство, дали поврежда психиката на интелигентните хора, няма значение това нещо за ганьо копейката. Той иска сички да стават мъже като него. Него няма как да го депресираш, животът му е сив и скотски по социалистически. Сам го е постигнал, без да се старае. Просто не е учил и сега грубата сила го кара да се развълнува. Да тича, да козирува, да копае дупки, да се самозадоволява под чаршафа в стая с още 100 мъже. Няма по-висша работа за него от това да служи на партията на копейката и на рОдината.

• Автор
преди 3 минути, Гражданин написа:

да се самозадоволява под чаршафа в стая с още 100 мъже

Аааа, моля моля! Това се прави един час след като всички заспят, в кенефа. Тъй е по устав.

В същото време, момата прави същото, след като са ѝ прибрали половинката. С родолюбивата задача, главата на семейството, да озеленява поделение с размер на голямо село! Което по принцип си се озеленява и без наша намеса.

преди 2 часа, Гражданин написа:

На нищо не са ги научили!

По няколко думи в речника си имат тия патриоти на масата. Отдавна сдъвкани и изплюти от комунизма. Искат казарма да връщат за младите, не за друго, а за да им е гадно. Общо взето аргументите им са нещо от сорта на "Че от къдЯ на къдЯ ще играят по цял ден на тьез копютри и ще печелят пари? А мама им, ше кодят и копаят някакви биткойН там! Трябва да ги пратим да се наУчат как да работЯт истински неща, кат например как са копАт дупки в името на рОдината. Така се гради комунистически характер, православен, евразийски, МЪЖКИ!"

Смисълът на живота им на тия старчоци отдавна се е съсредоточил в това да за зациклили на руски военни паради по телевизията, руска музика и с останалите старчоци да си ги мерят колко са им дълги заради това, че са били в казармата някога, нищо че вече ги вадят меки.

Може би и да има старци които да мислят така, ОБАЧЕ живота не е само компютри, биткойни, социални мрежи и т.н.
Утре недай Боже ако стане нещо 99% да не кажа 100 от младоците ще пискат като девойки.
Не може един мъж да не знае от коя страна се държи пушката.
И колкото и да не ти се вярва казармата учи, защото точно живота в лишения и трудности е този който обучава най добре.
Розовите слонове, супергероите и т.н. произвеждат само идиоти.

преди 37 минути, BANKATA написа:

И вече им дават да се гушкат по двойки в един креват.

• Автор
преди 6 минути, Bubbles написа:

Може би и да има старци които да мислят така, ОБАЧЕ живота не е само компютри, биткойни, социални мрежи и т.н.
Утре недай Боже ако стане нещо 99% да не кажа 100 от младоците ще пискат като девойки.
Не може един мъж да не знае от коя страна се държи пушката.
И колкото и да не ти се вярва казармата учи, защото точно живота в лишения и трудности е този който обучава най добре.
Розовите слонове, супергероите и т.н. произвеждат само идиоти.

Не си служила, нали?  Мечтаеш за соца, нали? Неоценена си, нали?

Гледам си и '84 набор. Много мъдрост натрупахте, много! Дори не ви хваща казармата, не тебе, половинката ти!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Не си служила, нали?  Мечтаеш за соца, нали? Неоценена си, нали?

Гледам си и '84 набор. Много мъдрост натрупахте, много! Дори не ви хваща казармата, не тебе, половинката ти!

Явно много са те тормозили в казармата миличка.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Явно много са те тормозили в казармата миличка.

Лесно е да си задклавиатурна нинджа. Сигурно си мислиш, че е голяма работа.

Върви виж шапкари на живо, виж рота дето над половината нямат основно образование. Тогаз ела да ми подскачаш на военната книжка, за джендъри и тормозени.

За твое инфо - една такава е, светлокяфява.

01-korici-sm.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.