Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор

Featured Replies

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Лесно е да си задклавиатурна нинджа. Сигурно си мислиш, че е голяма работа.

Върви виж шапкари на живо, виж рота дето над половината нямат основно образование. Тогаз ела да ми подскачаш на военната книжка, за джендъри и тормозени.

За твое инфо - една такава е, светлокяфява.

Възнамеряваш ли да кажеш нещосмислено по темата или смао ще ревеш колко е лошо?

Един мъж трябва да умее да се справя в трудните моменти, сам виждаш стават земетресения, наводнения и т.н. бедствия, има войни, да не дава Господ да се налага. Но случи ли се какво правим? Тези неща не се учат на Counter strike и Call of duty.
Да кофти е, не споря, но си е необходимост.
Може да се подобрят доста неща, никой не казва че трябва да е мизерия, но защо е тоя вой не разбирам.

• Отговори 236
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не прочетох, но осъждам! Германия се замислят да върнат наборната служба. САЩ я върнаха за войната във Виетнам. В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи

• Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има. Колкото е по-дълга, т

• иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

Възнамеряваш ли да кажеш нещосмислено по темата или смао ще ревеш колко е лошо?

Един мъж трябва да умее да се справя в трудните моменти, сам виждаш стават земетресения, наводнения и т.н. бедствия, има войни, да не дава Господ да се налага. Но случи ли се какво правим? Тези неща не се учат на Counter strike и Call of duty.
Да кофти е, не споря, но си е необходимост.
Може да се подобрят доста неща, никой не казва че трябва да е мизерия, но защо е тоя вой не разбирам.

Гледам ти постовете за вчера, надмина всички новинарски агенции, все едно изборите зависят от такива като тебе.

Аз за разлика от тебе съм преживял лично туй, за което ми се дзвериш и подскачаш.

Сещаш ли се къв точно булшит генерираш? ChatGPT4 вече е по-добър трол. По-смислени ги докарва.

Що не вземете да се пишете платени войници, хем лека служба до семейното огнище, хем ще ви плащат поне за цигари, хем няма да има дедовщина.

Не тъй, ами на тия, дето сме го видели на живо, се дървите!

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Гледам ти постовете за вчера, надмина всички новинарски агенции, все едно изборите зависят от такива като тебе.

Аз за разлика от тебе съм преживял лично туй, за което ми се дзвериш и подскачаш.

Сещаш ли се къв точно булшит генерираш? ChatGPT4 вече е по-добър трол. По-смислени ги докарва.

Що не вземете да се пишете платени войници, хем лека служба до семейното огнище, хем ще ви плащат поне за цигари, хем няма да има дедовщина.

Не тъй, ами на тия, дето сме го видели на живо, се дървите!

Нищо не знаеш, получавам по 2 с'тинки на буква и вече съм милионер, а ти си хабиш клавиатурата, направо да ми се чуди човек що ли ходя на работа при този доходоносен бизнес.

• Автор
преди 10 минути, Bubbles написа:

Нищо не знаеш, получавам по 2 с'тинки на буква и вече съм милионер, а ти си хабиш клавиатурата, направо да ми се чуди човек що ли ходя на работа при този доходоносен бизнес.

Мне, мамини синченца сте, като гледам какви ги пишеш. Едва ли си плащаш и нета, от собствени доходи!

Брейка май е прав, по-зле сте дори от тяхното поколение дядки и бабки.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Мне, мамини синченца сте, като гледам какви ги пишеш. Едва ли си плащаш и нета, от собствени доходи!

Брейка май е прав, по-зле сте дори от тяхното поколение дядки и бабки.

Я кажи сега мъжагата, как хем си мъжага хем си против казармата?
Как се става мъжага без да си бил в казарма?
На лежанката във фитнеса с големите щанги, анаболите, яките бицепси и нюнюто?

преди 55 минути, Bubbles написа:

Може би и да има старци които да мислят така, ОБАЧЕ живота не е само компютри, биткойни, социални мрежи и т.н.
Утре недай Боже ако стане нещо 99% да не кажа 100 от младоците ще пискат като девойки.
Не може един мъж да не знае от коя страна се държи пушката.
И колкото и да не ти се вярва казармата учи, защото точно живота в лишения и трудности е този който обучава най добре.
Розовите слонове, супергероите и т.н. произвеждат само идиоти.

За казарма ли говрим или мизерстване. Нали идеята на казрмата е да те научи да си войник, а не просто да мизерстваш. Живот в лишения и трудности учи когато нещо зависи от теб. Ако си студент в ст. град с 10лева на седмица неволята ще те принудди да намериш работа за да оцелееш, ама в казармата какво, най-много да те научи да крадеш или да плюеш на съседа в чинията за да му изядеш храната. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

За казарма ли говрим или мизерстване. Нали идеята на казрмата е да те научи да си войник, а не просто да мизерстваш. Живот в лишения и трудности учи когато нещо зависи от теб. Ако си студент в ст. град с 10лева на седмица неволята ще те принудди да намериш работа за да оцелееш, ама в казармата какво, най-много да те научи да крадеш или да плюеш на съседа в чинията за да му изядеш храната. 

Съвсем точно.
Не мизерстване, затова трябва да се направят нужните промени така че хем да не е мизерия хем да има условията в които младокът да се научи да оцелява и да е полезен на обществото когато има нужда.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Тия кафяви размисли колко е хубава казармата са на такива дето това им е най-голямото постижение в жалкия живот. Мъж е да си издържаш семейството например. Ама има и такива, според които мъж е да помпаш на фитнеса, а вкъщи да биеш жената и децата. Те често искат и казарма, защото както се отнасят към семейството си (с бой и простотия), така считат, че е редно и държавата да се отнася с всички. Както той с жена си. Разни татуирани с революционери бабаити с две думи в речника естествено, че искат казарма. Простотите жени също. Щот искат мъже куки, които да им посиняват очите. А децата, които искат казарма, просто не знаят кво е или са бъдещи завършени идеалисити дето искат да усетят от гаврата понеже знаят като бащите си, че ще са безполезни като остареят и единствената слава в окаяния им живот ще е тая пуста казарма където са ги тричали ама те гордо са издържали гаврта до край. После като завършат "школата на живота", алкохолизирани и със шкембаци ше гласуват за копейкин и за казармата.

• Автор
преди 23 минути, Bubbles написа:

Я кажи сега мъжагата, как хем си мъжага хем си против казармата?
Как се става мъжага без да си бил в казарма?
На лежанката във фитнеса с големите щанги, анаболите, яките бицепси и нюнюто?

Идеята на казармата е още в зародиш, да УБИЕ всичко човешко, и всичко мъжко в тебе. Освен ако не ти е идеална цел, безпрекословно да се подчиняваш на някакви лекета, с риск за живота. Тъй ме караха да се кълна. Дори Клетвата, символът на военната служба, е оксиморон. Клетвата е самопризнания, изтръгнати със заплаха и насилие. Такива неща са забранени от Женевската конвенция, за военопленниците. Ако не направя каквото искат, ме чака истински затвор, дисцип, поделение 300 000 усмивки!

преди 16 минути, Bubbles написа:

Съвсем точно.
Не мизерстване, затова трябва да се направят нужните промени така че хем да не е мизерия хем да има условията в които младокът да се научи да оцелява и да е полезен на обществото когато има нужда.

Кво общество блянувате бе мишки, аз с тебе ли съм общество? С баба ти ли, дето се наредила от 8 сабахлем, да си изкаже безценното мнение, неизлизала от село, с 42 години стаж като чистачка? Нейният глас е равен на моя. С вас ли съм общество???

Или с тебе съм общество, аз дето съм го виждал на живо, не можем да вземем думата от тебе, задклавиатурна нинджа!

преди 15 минути, Гражданин написа:

Тия кафяви размисли колко е хубава казармата са на такива дето това им е най-голямото постижение в жалкия живот. Мъж е да си издържаш семейството например. Ама има и такива, според които мъж е да помпаш на фитнеса, а вкъщи да биеш жената и децата. Те често искат и казарма, защото както се отнасят към семейството си (с бой и простотия), така считат, че е редно и държавата да се отнася с всички. Както той с жена си. Разни татуирани с революционери бабаити с две думи в речника естествено, че искат казарма. Простотите жени също. Щот искат мъже куки, които да им посиняват очите. А децата, които искат казарма, просто не знаят кво е или са бъдещи завършени идеалисити дето искат да усетят от гаврата понеже знаят като бащите си, че ще са безполезни като остареят и единствената слава в окаяния им живот ще е тая пуста казарма където са ги тричали ама те гордо са издържали гаврта до край. После като завършат "школата на живота", алкохолизирани и със шкембаци ше гласуват за копейкин и за казармата.

+1

10-тина % е лумпеноидният резервоар, сега взеха 14 %, заради пасивността на народа. Активирали са се на 100%, кат въшка на чело. Искат и искат, и нищо не дават!

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Казах ти, че съм служил.

На нищо полезно не ме научиха

И на какво да те научат за 6 месеца от които 4 си бил вънка?
Айде бъди реалист, ти за два месеца ли завърши магистратура?

Ти си като оня дето ме пита онзи ден да му обясня 6 години педагогическо обучение в един пост. Ми не става ве мой, всяко нещо иска ВРЕМЕ и ВНИМАНИЕ, можеш да се палиш колкото искаш, да мрънкаш, а ревеш, да не ти харесва, ами това е, Радо ти го каза - Служил е 2 години, това се нарича най малкото опит.
Познавам не малко такива като теб точно висшити служили 6 месеца и рев до небето ама това било, ама онова било.
Да мизерия е и има много неща които трябва да се променят, но да ми кажеш че е излишно един млад мъж да се научи да се справя в труди ситуации е глупаво.

Не слуайно казах че има нужда от това, защото аз работя с млади хора и го виждам ежедневно как се "развиват", как живеят, от какво се интересуват, а ние даскалите сме просто падари и нямаме прави да кажем каквото и да е, освен да говорим глупости на безхаберните родители, щото кажем ли нещо ние винаги опираме пешкира, такива са правилата в България, същите са и тука.

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

И на какво да те научат за 6 месеца от които 4 си бил вънка?
Айде бъди реалист, ти за два месеца ли завърши магистратура?

Служих СЛЕД магистратура. Ако не беше мамин сополанко, поне елементарни неща от службата щяха да са ти ясни.

Ти си като оня дето ме пита онзи ден да му обясня 6 години педагогическо обучение в един пост. Ми не става ве мой, всяко нещо иска ВРЕМЕ и ВНИМАНИЕ, можеш да се палиш колкото искаш, да мрънкаш, а ревеш, да не ти харесва, ами това е, Радо ти го каза - Служил е 2 години, това се нарича най малкото опит.

Ко??? Ся пък на даскал ли ще ме обиждаш?

Не ви ща опита, ви пикам на 2-те години мизерия. Свободни сте да служите 30 години. Има недокомплект. Ко? Нещете? Нали, двуличници?

Познавам не малко такива като теб точно висшити служили 6 месеца и рев до небето ама това било, ама онова било.
Да мизерия е и има много неща които трябва да се променят, но да ми кажеш че е излишно един млад мъж да се научи да се справя в труди ситуации е глупаво.

Ходи служи, после ми се обяснявай!

Не слуайно казах че има нужда от това, защото аз работя с млади хора и го виждам ежедневно как се "развиват", как живеят, от какво се интересуват, а ние даскалите сме просто падари и нямаме прави да кажем каквото и да е, освен да говорим глупости на безхаберните родители, щото кажем ли нещо ние винаги опираме пешкира, такива са правилата в България, същите са и тука.

Даскалите си заслужавате мизерията! Само туй мога да ти кажа! Вие сте тия, дето осакатихте младите!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Кво общество блянувате бе мишки, аз с тебе ли съм общество? С баба ти ли, дето се наредила от 8 сабахлем, да си изкаже безценното мнение, неизлизала от село, с 42 години стаж като чистачка? Нейният глас е равен на моя. С вас ли съм общество???

Или с тебе съм общество, аз дето съм го виждал на живо, не можем да вземем думата от тебе, задклавиатурна нинджа!

Мислех че ще водим дискусия

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Служих СЛЕД магистратура. Ако не беше мамин сополанко, поне елементарни неща от службата щяха да са ти ясни.

Пак те питам тая магистратура колко години я учи?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Даскалите си заслужавате мизерията! Само туй мога да ти кажа! Вие сте тия, дето осакатихте младите!

Мда даскалите сме виновни че системата ни е вързала ръцете, а родителите са безхаберни и не си познават децата.

Ко??? Ся пък на даскал ли ще ме обиждаш?

Обиждам? Необходимостта от време за да научиш нещо като хората е обида?

Аз съм така (само кученце нямам още, но ще си зема съвсем скоро). Да благодаря на всички богове (в които не вярвам), но на времето бидех определен като НГВС и се оттървах от това съсипващо психиката и унищожаващо мозъка действие наречено казарма (поне у нашта си Кочинка; в некой следващ живот бих отишел да служа в щатската армия - там наистина те правят човек (малко или много - с промит мозък, клонящ към робот...но това са подробности)).

1679173499907.jpg.606f33e40d6b4a765c10eaccf35bd9f3.jpg

• Автор
преди 14 минути, Bubbles написа:

Мислех че ще водим дискусия

Ми не съм общество с тебе, няма какво да се обиждаш! По-скоро бих си зарязал всички имоти и емигрирал, отколкото да ходя да си рискувам живота, както ме караха на Клетвата, заради такива като тебе. Не е дискусия, личен избор е!

Пак те питам тая магистратура колко години я учи?

5 г.

Мда даскалите сме виновни че системата ни е вързала ръцете, а родителите са безхаберни и не си познават децата.

Хвани единия, удри другия. Ученици, родители и учители, са сбъркани. Няма какво да се правиш на ощипана мома!

Обиждам? Необходимостта от време за да научиш нещо като хората е обида?

За мене даскал е обида. Визирам българския му, съвременен вариант. 17 години ми изгубихте, в квалифицирано мнозинство плява. Почти 80% от образованието е шит!

преди 41 минути, Гражданин написа:

Имам познат който не е стъпвал в казарма, ама твърди че там се ставало мъж и човек.

преди 6 минути, Петър Ангелов написа:

Аз съм така (само кученце нямам още, но ще си зема съвсем скоро). Да благодаря на всички богове (в които не вярвам), но на времето бидех определен като НГВС и се оттървах от това съсипващо психиката и унищожаващо мозъка действие наречено казарма (поне у нашта си Кочинка; в некой следващ живот бих отишел да служа в щатската армия - там наистина те правят човек (малко или много - с промит мозък, клонящ към робот...но това са подробности)).

1679173499907.jpg.606f33e40d6b4a765c10eaccf35bd9f3.jpg

Пак простотия и някакви тъпи картинки, че мъжете днес са това едва ли не

Залъгвате се всички копейки с confirmation bias щото само с такива неща се информирате и облъчвате взаимно

Спроред вас само вие сте истински мъже, а който не иска да ходи в миризливата казарма ше стане като тоя с брадата по-горе, а жената ше му сменя гумите.

Колко сбъркан трябва да си, за да виждаш обществото само на две части и все да се мислиш за дискриминираната му част, че срещу теб едва ли не има някаква огромна еврогейатлантическа конспирация да ти отнемат мъжествотото някакви еврогееве, а еманацията пък на твоята остра мисъл е туриш снимка с някой гей и да пишеш заключения, че нямането на казарма те застрашава теб и хетеросексуалността на обществото. Който не е мизерна копейка да обича да го учат в казарма как да е мъж, той е заплаха за обществото

Тирания страшна, че не са им отнели на някои по няколко години от живота. Еврогейски ужас някакъв, "липса на ценности" видиш ли. Ама с копейките ще настигнем расията. Ще има православни войни и мъжки времена с казарми. Човек като се роди, трябва само на държавата да служи. По-велико дело на света няма, ако не го прави го считай за обърнал резбрата!

• Автор
преди 4 минути, Гражданин написа:

Залъгвате се всички копейки с confirmation bias щото само с такива неща се информирате и облъчвате взаимно

Спроред вас само вие сте истински мъже, а който не иска да ходи в миризливата казарма ше стане като тоя с брадата по-горе, а жената ше му сменя гумите.

Колко сбъркан трябва да си, за да виждаш обществото само на две части и все да се мислиш за дискриминираната му част, че срещу теб едва ли не има някаква огромна еврогейатлантическа конспирация да ти отнемат мъжествотото някакви еврогееве, а еманацията пък на твоята остра мисъл е туриш снимка с някой гей и да пишеш заключения, че нямането на казарма те застрашава теб и хетеросексуалността на обществото. Който не е мизерна копейка да обича да го учат в казарма как да е мъж, той е заплаха за обществото

Тирания страшна, че не са им отнели на някои по няколко години от живота. Еврогейски ужас някакъв, "липса на ценности" видиш ли. Ама с копейките ще настигнем расията. Ще има православни войни и мъжки времена с казарми. Човек като се роди, трябва само на държавата да служи. По-велико дело на света няма, ако не го прави го считай за обърнал резбрата!

Напиши им, че е ирония, приятелю! Четат те буквално, който изобщо може да чете. Сложните иносказания не са за копейкаджийския червен цър... ъъъ трандафор! На проф. Христов  още му пилят, толкова години, за метафората за дебилите!

5 г.

И за тия 5 години научи нещо нали? Доби и опит и т.н.
Ся ги сравни с твоите има-няма два месеца служба през които веднъж си докоснал автомат.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

17 години ми изгубихте, в квалифицирано мнозинство плява. Почти 80% от образованието е шит!

Сам си си ги загубил, кой те е карал?

А образованието че е скапано, скапано е, но такова го прави системата, това е истината.

• Автор
преди 20 минути, Bubbles написа:

И за тия 5 години научи нещо нали? Доби и опит и т.н.
Ся ги сравни с твоите има-няма два месеца служба през които веднъж си докоснал автомат.

Сам си си ги загубил, кой те е карал?

А образованието че е скапано, скапано е, но такова го прави системата, това е истината.

Хайде да не правим паралел с образованието, защото е нелепо да сравняваш военопленичество при ман галските сборища, с каквото и да е образование. Отвори си даскалска тема, па пискай там за мъжество и общество. Може и да дойда да пиша!

Като не си служил не се обаждай тука. Отворих темата за едни други дядовци!

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Хайде да не правим паралел с образованието, защото е нелепо да сравняваш военопленичество при ман галските сборища, с каквото и да е образование. Отвори си даскалска тема, па пискай там за мъжество и общество. Може и да дойда да пиша!

Като не си служил не се обаждай тука. Отворих темата за едни други дядовци!

Ти пък понеже си служил...

И темата за образованието ти я подхвана ако обичаш.

• Автор
преди 34 минути, Bubbles написа:

Ти пък понеже си служил...

Не е нужно да ти се доказвам. Имам военна книжка. И точно по вашите сенилни критерии, си мека китка и немъж.

преди 32 минути, IvanKirov написа:

Не е нужно да ти се доказвам. Имам военна книжка. И точно по вашите сенилни критерии, си мека китка и немъж.

Те много хора имат шофьорски книжки пък на курс не са стъпвали. ;)

• Автор
преди 25 минути, Bubbles написа:

Те много хора имат шофьорски книжки пък на курс не са стъпвали. ;)

Що все от такива като тебе не може да се вземе думата, по въпроса на военна музика. Кубинки не си обувал, ама наедно с бабишкера, казарма та казарма. Що не отидеш наборен войник?

преди 9 часа, IvanKirov написа:

https://www.youtube.com/watch?v=yZ6g9gDgGPs

Пускам темата с името на клипчето, тъй като не сещам за по-добър увод. Свързано е с дивашките викове и нечленоразделна радост, на менте патриотите. Вкараха си групичка в парламента. Имат си силно представителство. Искат да върнат наборното робство, а който може - да се откупува легално от военните.

Та, искам да питам дядовците, които са ходили в казарма. Какво хубаво видяха, на какво ги научиха. Мене ме научиха да белосвам тротоари с вар и отработено масло, да копам със силно изтъпена мотика, и да се оправям в затворническа среда.

Това няма как да се случи! Просто няма материална база, обучаващи и съответно хора, които ще се подчиняват на заповеди. Не вярвай на простотия. И наборната армия не е позор! Дано не се случи на практика да ти се показва! 

преди 4 часа, Гражданин написа:

Наличието на чувство за хумор е нещо наистина хубаво. В случая се убедих, че при теб липсва - дали оперативно отстранено или така си се родиил е все тая. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.