Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор

Featured Replies

• Автор
преди 8 часа, Sliderum2 написа:

иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Със скръндзи сделки не правя. 

Да разбирам ли, че не съм скръндза?

• Отговори 236
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не прочетох, но осъждам! Германия се замислят да върнат наборната служба. САЩ я върнаха за войната във Виетнам. В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи

• Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има. Колкото е по-дълга, т

• иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Публикувани изображения

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Трябва да не е в Нато. Македонците са в съюза.

Тая война дето иде - Нато ще ни отеснее!

Едно време между Кувейт и С. Арабия имаше парче нерегулирана "ничия" територия, мислех там да правим циганска държава.

Сега за теб я търсих търсих на картите, но я няма вече. Сигурно са я изрегулирали.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Не бе, ти си п---л, който по някаква непонятна причини иска неистово да убеди целия форум че не е...

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Със скръндзи сделки не правя. 

Каква скръндза? За теб ще умножа 1. 50 лв. по 15 и те очаквам да служиш от 24 до 27 месеца.

• Автор
преди 1 минута, lupis написа:

Не бе, ти си п---л, който по някаква непонятна причини иска неистово да убеди целия форум че не е...

Щото не мисля, че казармата те прави мъж ли?

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Аз на теб предложих сделка, която ми отърва. Паркинсон, предложи на мен сделка, която е..човека успя да изнамери повод да се опита да ме привлече с някакви стотинки, защото през социализма била еди каква си заплатата на редниците, забравяйки, че отдавна не е соц и че днес няма как дори с наборна армия, да имаме мощта на тогавашната ни военна машина. Не става само с пушечно месо, тогава имаше толкоз много техника, че ум да ти зайде. Танкове, бронетранспортьори, оръдия, ракети, самолети, хеликоптери, сега кво има. Ако ни закарат на война, голи гърди за поемане на куршумите и една пушка, колкото да не е без хич. Има малка разлика, нали?

• Автор
току-що, Sliderum2 написа:

Не става само с пушечно месо, тогава имаше толкоз много техника, че ум да ти зайде.

Еми Копейкин, иска на гол ГЗ... таквоз, гърди, да замества Нато с наборна каторга!

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Аз на теб предложих сделка, която ми отърва. Паркинсон, предложи на мен сделка, която е..човека успя да изнамери повод да се опита да ме привлече с някакви стотинки, защото през социализма била еди каква си заплатата на редниците, забравяйки, че отдавна не е соц и че днес няма как дори с наборна армия, да имаме мощта на тогавашната ни военна машина. Не става само с пушечно месо, тогава имаше толкоз много техника, че ум да ти зайде. Танкове, бронетранспортьори, оръдия, ракети, самолети, хеликоптери, сега кво има. Ако ни закарат на война, голи гърди за поемане на куршумите и една пушка, колкото да не е без хич. Има малка разлика, нали?

Чакам с голи гърди на амбразурата да защитаваш позиции като истински Павлик Морозов, а то и ти си бил капиталист.

Къде отиде червеният плам и младежки идеализъм?

преди 5 минути, parmobil написа:

Чакам с голи гърди на амбразурата да защитаваш позиции като истински Павлик Морозов, а то и ти си бил капиталист.

Къде отиде червеният плам и младежки идеализъм?

Такива като теб ме развалихте да стана алчен. А искам прилични суми, защото имам достатъчно, за да не можеш да ме навиеш евтино.

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Такива като теб ме развалихте да стана алчен. А искам прилични суми, защото имам достатъчно, за да не можеш да ме навиеш евтино.

Такива като мен? С мен си намираш извинение? 

Къде отиде вяра и кауза, та да се извиняваш с мен?

преди 1 час, IvanKirov написа:

Трябва да не е в Нато. Македонците са в съюза.

Тая война дето иде - Нато ще ни отеснее!

North_Atlantic_Treaty_Organization_(orth

Последното което ми идва на ум е Свободната територия Триест.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Free_Territory_of_Trieste

Дефакто е разделена между Италия и Югославия, сега Хърватия, но деюре все още май не е в юрисдикцията нито на една от двете страни.

преди 34 минути, parmobil написа:

Такива като мен? С мен си намираш извинение? 

Къде отиде вяра и кауза, та да се извиняваш с мен?

Не съм религиозен, а кауза не остана. Безсмислено е човек да се опитва да превъзпитава някои, които машината на капитала е сдъвкала и изплюла. 

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Не съм религиозен, а кауза не остана. Безсмислено е човек да се опитва да превъзпитава някои, които машината на капитала е сдъвкала и изплюла. 

Машината на капитала? А машината на равенството?

преди 3 минути, parmobil написа:

Машината на капитала? А машината на равенството?

А какво лошо има в това всички да са равни, пред закона и за държавата? Днес може би е по-добре, като може да Ви прегазят детето на тротоара, да го платят, и да не бъдат наказани за това?

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

А какво лошо има в това всички да са равни, пред закона и за държавата? Днес може би е по-добре, като може да Ви прегазят детето на тротоара, да го платят, и да не бъдат наказани за това?

Верно?  Кой оспорва това? Жалък популизъм снасяш.

преди 21 минути, parmobil написа:

Верно?  Кой оспорва това? Жалък популизъм снасяш.

Оценки може да давате у дома, на тези които ги вълнува Вашето мнение. Аз не съм сред тях, така че може да си ги спестите. 

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Оценки може да давате у дома, на тези които ги вълнува Вашето мнение. Аз не съм сред тях, така че може да си ги спестите. 

Засегнахте се от популизъм?

Нека да сме равни! 

Заради караницата да приемем, че аз съм без образование,  а Вие сте хабилитиран учен. Драго ли ще Ви бъде, че аз получавам повече пари от Вас?

преди 1 минута, parmobil написа:

Засегна се от популизъм?

Не, хора като lас нямат шанс да ме засегнат, а и съм наясно с методичките на троловете, плъзнали в последно време. Няма шанс да ги взема присърце. Просто не желая да превръщате форумът в кочина. Ако има кво да кажете по същество - действайте, но да давате оценки на чуждото мнение е пълна загуба на време. 

преди 7 минути, parmobil написа:

Нека да сме равни! 

Заради караницата да приемем, че аз съм без образование,  а ти си хабилитиран учен. Драго ли ще ти бъде, че аз получавам повече пари от теб?

Аз не обичам да гледам в чинията на другия, мен ме вълнува моята си. А иначе в днешно време да не би да е рядкост, хора които не могат да си напишат името без грешка, да са с многократно по-богати (материално), от хората на науката? Аз лично имам познати, дето нямат и средно образование, каращи коли за по над 70 000лв, и такива работещи в сферата на здравеопазването, учили години на ред, и можещи да си позволят само 30 годишен VW.  

преди 17 минути, parmobil написа:

Засегнахте се от популизъм?

Нека да сме равни! 

Заради караницата да приемем, че аз съм без образование,  а Вие сте хабилитиран учен. Драго ли ще Ви бъде, че аз получавам повече пари от Вас?

Учените през капитализма могат да метат улиците, ако са специализирали направление което не е търсено. А може някой неук, да го наемат да "пази" остров за $105к заплата за 6 месеца, не ми се търси дали е толкова общо за цялото време или по толкова на месец. Имаше преди не помня вече колко точно години, известно медийно внимание за най-желаната професия в света. КапитализЪма е извращение. Оценява труда както си ще, няма правила и норми освен сигурно само за стругарите и въобще рОботещите бедни, колко да се изработи, за да се получи определена сума. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Не, хора като lас нямат шанс да ме засегнат, а и съм наясно с методичките на троловете, плъзнали в последно време. Няма шанс да ги взема присърце. Просто не желая да превръщате форумът в кочина. Ако има кво да кажете по същество - действайте, но да давате оценки на чуждото мнение е пълна загуба на време. 

Аз не обичам да гледам в чинията на другия, мен ме вълнува моята си. А иначе в днешно време да не би да е рядкост, хора които не могат да си напишат името без грешка, да са с многократно по-богати (материално), от хората на науката? Аз лично имам познати, дето нямат и средно образование, каращи коли за по над 70 000лв, и такива работещи в сферата на здравеопазването, учили години на ред, и можещи да си позволят само 30 годишен VW.  

Намирам за положително, че минахме в учтива форма. 

"Методичка" е за досаден русизъм. Познатите Ви, които карат коли за 70 000 лв. нямаше и да помислят за такова нещо преди 1990г. Защо ли?

Защото нямаше честен начин да изкарат такива пари!

току-що, parmobil написа:

Намирам за положително, че минахме в учтива форма. 

Аз така започвам винаги, все пак ценя българската култура и традиции. Пък и вярвам че винаги трябва да се подхожда към събеседниците с едно основно базово уважените, за да може да се получи адекватен диалог. Хората които умеят само да нагрубяват, или са твърде глупави, или са тролове работещи по определени методики, целящи да наранят чувствата на хората с различно мнение и да ги откажат от това да изложат алтернативно мнение. 

преди 4 минути, parmobil написа:

"Методичка" е за досаден русизъм. Познатите Ви, които карат коли за 70 000 лв. нямаше и да помислят за такова нещо преди 1990г. Защо ли?

Защото нямаше честен начин да изкарат такива пари!

Методичка е умалително на българската дума "методика" - Съвкупност от методи за обучение в нещо, за практическото извършване на някоя дейност. 

Напълно съгласен съм, че не биха могли да извършват сегашната си печеливша за тях дейност преди 1989г. Защо? Защото тогава престъпността не се е намирала на върховните държавни позиции, като днес. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.