Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, Емил Костов написа:

И наборната армия не е позор!

То няма общо с армия. Затвор е. Мързеше ги да ни правят учения.

• Отговори 236
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не прочетох, но осъждам! Германия се замислят да върнат наборната служба. САЩ я върнаха за войната във Виетнам. В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи

• Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има. Колкото е по-дълга, т

• иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Петър Ангелов написа:

Наличието на чувство за хумор е нещо наистина хубаво. В случая се убедих, че при теб липсва - дали оперативно отстранено или така си се родиил е все тая. 

Защо нямаш чувство за хумор?

преди 3 минути, IvanKirov написа:

То няма общо с армия. Затвор е. Мързеше ги да ни правят учения.

Зависи къде си бил. Но няма значение. Няма да влизам в спорове или дискусии. Отсега ще ти кажа, че няма как да се случи подобно нещо. 

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

че няма как да се случи подобно нещо. 

Нито Копейкин ще управлява, нито ще има кой да върне затворническата повинност.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Нито Копейкин ще управлява, нито ще има кой да върне затворническата повинност.

А стига глупости вече! Защо Турция има наборна армия и а ние сме заприличали на ....йове. Ако стане военен конфликт ще ни еват семействата. Хубаво е да управлява, но няма как да се случи, защото вече няма кадри за нищо. И всичко ще го разберем съвсем скоро.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

А стига глупости вече! Защот Турция има наборна армия и а ние сме заприличали на ....йове. Ако стане военен конфликт ще ни еват семействата.

Вашите. Аз ще бягам.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Вашите. Аз ще бягам.

Ох маминият той! И къде ще избягаш бе патриоте?! Нямам думи! Повече няма да ти отговарям! Нищо лично, но не заслужаваш! Лошото е, че заради такова като тебе аз ( дето съм дал клетва ) трябва да ходя да се бия и да си дам живота. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Ох маминият той! И къде ще избягаш бе патриоте?! Нямам думи! Повече няма да ти отговарям! Нищо лично, но не заслужаваш! 

Не съм патриот. Изкорениха ми го шапкарите.

Все някъде ще се покрия. М/у Македония и Сърбия се колебая.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не съм патриот. Изкорениха ми го шапкарите.

Все някъде ще се покрия. М/у Македония и Сърбия се колебая.

Щом ще бягаш недей коментирай! И няма да избягаш повярвай! Както и да е! Лека вечер ти желая.

• Автор

И няма да избягаш повярвай!

Ква е тая копейкова мода, да се надпреварвате да ме плашите със затвор!

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Ох маминият той! И къде ще избягаш бе патриоте?! Нямам думи! Повече няма да ти отговарям! Нищо лично, но не заслужаваш! Лошото е, че заради такова като тебе аз ( дето съм дал клетва ) трябва да ходя да се бия и да си дам живота. 

Ма как бе, той е служил цели два месеца ве ей, книжка има, знаеш ли какво е това? Къде се сравняваш ти с изтерзания клетник?

преди 13 минути, IvanKirov написа:

Ква е тая копейкова мода, да се надпреварвате да ме плашите със затвор!

Не те плаша с нищо! Ти сам се плашиш! Но бягай от отговорност! 

"Наборната армия - робство и позор" - Много добре казано, ако е в условията на днешният капитализъм. За какъв дълг към родината може да иде реч, като за всяко едно нещо, ти или твоите родители трябва, или вече са платили? Било то, образование, здравеопазване и така нататък. Що се отнася до природните ресурси на страната, те се експлоатират от частни компании, голяма част от които дори не са български. 
В условията на комунизъм обаче е друго, и тогава реално може да се отвори дума за дълг към родината, защото практически всички нейни предприятия и природни ресурси отиват за благото на народа, а не за яхтите и частните самолети на шайка негодяи. 

• Автор

Не те плаша с нищо! Ти сам се плашиш! Но бягай от отговорност! 

Ми обясни де, що няма да избягам? Отнесоха се с мен като с враг. Не разчитайте да се бия за вас!

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

В условията на комунизъм обаче е друго, и тогава реално може да се отвори дума за дълг към родината

Затуй ви питам. К'во хубаво видяхте при 2,4 г. соц служба?

Ми обясни де, що няма да избягам? Отнесоха се с мен като с враг. Не разчитайте да се бия за вас!

За кои вас бе?! Като ти нападнат държавата ти кой си бе?! Махай се! Просто се махай! 

преди 5 часа, Петър Ангелов написа:

1679173499907.jpg.606f33e40d6b4a765c10eaccf35bd9f3.jpg

Имаше такова реално видео само че бяха две истински моми, едната кифла, а другата мотористка рокаджийка :D

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Махай се! Просто се махай! 

Нали туй казвам. Почнат ли призовките - бягам презглава. Сърбия или Македония? Кой по-малко ни мрази?

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Като ти нападнат държавата ти кой си бе?!

Държавата не е моя!

Почнат ли призовките - бягам презглава. Сърбия или Македония?

Сърбия.

Държавата е по-многочислена с по-големи градове и по-трудно ще те намерят. А ще имат някакъв интерес да те търсят нашите, не техните.

• Автор
преди 1 минута, rado_svet написа:

Сърбия.

Държавата е по-многочислена с по-големи градове и по-трудно ще те намерят. А ще те търсят нашите, не техните.

Да ама пуснахме НАТО да ги бият, от наша територия.

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Аз не съм на такива години, че да съм служил през соца и нищо не мога да заявя от личен опит. Просто казвам, че в условията на комунизъм такова понятие като "дълг към родината" може да съществува, докато през днешния капитализъм, в който за всичко си плащаш и дума не може да става. 
Ако всичко е организирано качествено, ако има годни кадри, добро финансиране и материално обеспечение, то в казармата може да се научи много. Ако тези неща отсъстват, казармата е по-скоро загуба на време. 

преди 8 часа, Sliderum2 написа:

иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

И аз ти предлагам сделка. Отслужи моята служба, а аз щедро ще ти давам 1.50 лв. месечно. Даже ще го умножа по 10. Съгласен? Даже по 20 ще го умножа. Съгласен ли си да караш с 30(0) лв. месечно?

Колко от пишещите тук са карали казарама преди 1990г.? С 1.50 лв. заплата!

И не е задължително да получиш тази "космическа" сума, защото старшината на ротата бодро ти казва, че липсвали вилици и лъжици, и имало скъсани чаршафи и трябва да се покрият липсите.

Заповядайте в задължителната наборна армия и дерзайте!  Лично се наемам да поема заплатата на наборен войник. Ако е по критериите и нормативите преди 1990г. и на двама ще я поема. За 24 месеца + 3 задръжка. Мераклии?

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Да ама пуснахме НАТО да ги бият, от наша територия.

Тогава Хърватия.

ПП. Между другото сравни с името на хан Кубрат написано на гръцки.
Χουβρατις

• Автор
преди 1 минута, rado_svet написа:

Тогава Хърватия.

Цитат

Трябва да не е в Нато. Македонците са в съюза.

Тая война дето иде - Нато ще ни отеснее!

North_Atlantic_Treaty_Organization_(orth

Моята военна служба беше 3 месеца в новобранския в Грудово (сега Средец) - там се учи каквото се учи, после автоматчик в  за 5-6 месеца в Звездец и накрая 3 месеца дивизията в Бургас (добре че имаше лафка, че щяхме да умрем от глад - само в Бургас имаше достатъчно храна...)... така, че ако има казарма тя не трябва да е повече от 3 месеца, останалото време се учат и правят само простотии... заплатата ми беше 7.50лв, но половината ги удържаха за измислени липси на метални чинии и чаршафи... имам познат дето беше платен войник - 3-4 дни работи, после почивки и като се уволни няколко заплати накуп... 

преди 12 минути, parmobil написа:

И аз ти предлагам сделка. Отслужи моята служба, а аз щедро ще ти давам 1.50 лв. месечно. Даже ще го умножа по 10. Съгласен? Даже по 20 ще го умножа. Съгласен ли си да караш с 300 лв. месечно?

Със скръндзи сделки не правя. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.