Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наборната армия - робство и позор

Featured Replies

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Кво общо има с темата?

Да не  е оназ тъпотия, че яденето на помии и вапцането на бордюри те правело мъж. Докато някой е с жена ти вместо теб.

Че ти робуваш, а не че казармата е робство!!!

п.п. Моите съболезнаования, че не си имал баща да те възпита!!!

• Отговори 236
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не прочетох, но осъждам! Германия се замислят да върнат наборната служба. САЩ я върнаха за войната във Виетнам. В Швейцария има къса наборна а след това те пускат с лекото оръжие вкъщи

• Не четох но ми се струва, че се изпуска най-важния момент за срока на службата в наборна служба, а той е колко войска готова моментално/бързо да воюва иска държавата да има. Колкото е по-дълга, т

• иванке, пак ревеш, все едно си престилка. Предлагам сделка. Аз ще ти отслужа твоята служба, а ти всеки месец докато го правя, ще ми цакаш програмистка заплата.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, дioiд написа:

че не си имал баща да те възпита!!!

В казармени тъпотии ли да ме възпитава?

Че да те унижават било мъжествено. Гледа ли клипчето от първия пост?

Доказва, че по всички критерии е робство. Дори по-лошо. робите са живеели с семействата си, в колибите си. Зимата айляк, не са мразували с пушката.

• Автор

Ха изненада, друга такава тема имало...

Цитат

Контрааргумените:

- Задължителната военна повинност е престъпление срещу личността. Тя е отвличане, робство и склоняване към най-страшното престъпление — убийството.

В полза е на държавниците и политическата дискреция. Защото нали няма съмнение, че войната не е друго освен убийство на хора от страна на държавата, но в по-голям мащаб… А който откаже да участва — е съден като дезертьор и изменник, което на места се наказва със смърт.

- Робство, защото „А” (държавата) разполага с тялото и живота на „Б” (мобилизирания). Дали ще го накара да лъска ботуши, охранява военен обект/граница или бомбардира хора, в единия случай, или просто ще го прати на плантация да бере памук — няма никаква разлика по същество.

- Що за аргумент е, че „било по-евтино за хазната”?

Ами най-евтино за хазната вероятно би било да избият пенсионерите и да падне голям финансов дерт. Аргументът за себепритежанието, за индивидуалните права и неотменимостта им — къде изчезна?

- Икономически погледнато задължителната военна служба е и 100-процентов данък върху доходите - през това време жертвата не може да прави нищо друго, целият ѝ доход е собственост на армията.

- Ако човек е пацифист и предпочита да умре, но да не пипа оръжие, тази принуда реално изтрива личността, избора му и т.н.

- Нищо патриотично няма в това да подкрепяш правителството на страната си, когато иска да избива собствените си и чужди граждани,тоест да громи, вместо да остави хората на спокойствие да живеят, работят и създават.

- Вместо да се чуди как да вкара младите мъже в казармите в най-продуктивните им години, за да не стоят без работа, държавата може да махне ограниченията пред трудовия пазар —административното бреме, осигурителни прагове, МРЗ, колективни договори, трудности пред наемане/освобождаване.

С една дума  това е единствената причина младите да не могат да намерят работно място и да се докоснат до занаят поради смазване на бизнеса и бариери пред най-неопитните и нискоквалфицирани за влизане на пазара на труда.

- Наборната служба не е стаж  - стажът е по желание и ако не ти харесва, можеш да го прекъснеш. Обратно, в другия случай те грози най-малкото затвор.

https://www.investor.bg/a/363-blogosfera/211988-zadalzhitelnata-kazarma-100-danak-varhu-dohodite

преди 1 час, IvanKirov написа:

Безпрекословното подчинение, чанч и извращения, нямат общо с чест, мъжество  и достойнство! Казармата в бг е повече затворничество, което става буквално в дисципа. При издънка.

Съболезнования, дето са ти изгубили 2 г. от кариерно  най-крехките години. Да вардиш празни складове, и знамето. Вместо да си до жена си.

Младежо, попита дявовците. Задочно с твоята баба не ще споря!!! 

• Автор
току-що, leotroph написа:

Младежо, попита дявовците. Задочно с твоята баба не ще споря!!! 

Попитах и ме излъга. Ни чест има, ни достойнство. Понякога имам чувството, че са ви дрогирали там. Нямам обяснение как да робуваш в мизерия е нещо положително.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Попитах и ме излъга. Ни чест има, ни достойнство. Понякога имам чувството, че са ви дрогирали там. Нямам обяснение как да робуваш в мизерия е нещо положително.

Защо изобщо дърдориш за неща които очевАдно не са ти ясни?

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Защо изобщо дърдориш за неща които очевАдно не са ти ясни?

Мизерията я видях лично, кво неясно има?

Мизерията я видях лично, кво неясно има?

Кфо си видял?
Пушката не знаеш от коя страна се държи.

Ако беше служил поне година и половина или две като някои пишещи в тая тема нямаше да обеля дума по твой адрес, ама ти просто нямаш идея за какво става дума, обаче плачеш.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Кфо си видял?
Пушката не знаеш от коя страна се държи.

Ако беше служил поне година и половина или две като някои пишещи в тая тема нямаше да обеля дума по твой адрес, ама ти просто нямаш идея за какво става дума, обаче плачеш.

Кво научи ти за година и половина?

2-3 стрелби, граната, и пагоните се учат за седмица-две.

Да не сте бавноразвиващи, да ви трябва година и половина за това?

преди 10 часа, IvanKirov написа:

Кво научи ти за година и половина?

2-3 стрелби, граната, и пагоните се учат за седмица-две.

Да не сте бавноразвиващи, да ви трябва година и половина за това?

иванке, да не си бързоразвиващ се? Толкова бързо, че не ти стигат двата биологични пола? Хи-хи-хи.

• Автор
преди 1 минута, Sliderum2 написа:

да не си бързоразвиващ се?

90% oт 'бойните другари' бяха тъпа сган. Дето ся ми се водят сънародници и гласуват за Боко и Фандъчка.

И се страхуваха от уволджака. Щяла да секне насъщната им помия. Не се бъзикам. С такъв добитък бях принуден да деля 1/2 година.

Викаха ни 'вишки', щото 5 г. сме мизерствали, вместо на заплата в някоя кръчма. Мразеха ни за което.

Ей затуй ненавиждам институцията наборно робство. Нито е мъжествено, ни ме научиха на нещо.

Че Боко какво общо има с твоите страхове от връщане на наборната служба? 

• Автор
преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Че Боко какво общо има с твоите страхове от връщане на наборната служба? 

Няма такова нещо като страх, тъй като имам военна книжка, в която на всичко отгоре пише, че съм служил пред компютъра.

Вдигам тия теми,да четат младите, що за лумпен и старчок искат да им се бъркат в живота. Че мъже няма да ги направят, виж някой сакатлък или зараза, може да добият, при военните. Мойта служба реално не беше тежка, тегаво е да живееш с добитък, който ми се води сънародник, и сме най-бедни в ЕС, поради тъпотията му.

И че бюлетината за Копейкин реално е връщане в соц мизерията. На туй зле ще го преумножат и направят още по-зле. Няма по-лошо тъпанар да ти реди живота, и да ти разполага с времето. Данъчните промени, излизането от ЕС и казармата, са точно това. Сенилни старчоци, бойни дядовци да определят дневния ред. Щели да ходят да се бият за Путин, милите! Ама само на приказки, инак "те младите да"... Реално сте тюфлеци, дето като спре тока чакате да дойде, че не можете да се качите пеш до вас си.

Няма такова нещо като страх, тъй като имам военна книжка, в която на всичко отгоре пише, че съм служил пред компютъра.

Вдигам тия теми,да четат младите, що за лумпен и старчок искат да им се бъркат в живота. Че мъже няма да ги направят, виж някой сакатлък или зараза, може да добият, при военните. Мойта служба реално не беше тежка, тегаво е да живееш с добитък, който ми се води сънародник, и сме най-бедни в ЕС, поради тъпотията му.

И че бюлетината за Копейкин реално е връщане в соц мизерията. На туй зле ще го преумножат и направят още по-зле. Няма по-лошо тъпанар да ти реди живота, и да ти разполага с времето. Данъчните промени, излизането от ЕС и казармата, са точно това. Сенилни старчоци, бойни дядовци да определят дневния ред. Щели да ходят да се бият за Путин, милите! Ама само на приказки, инак "те младите да"... Реално сте тюфлеци, дето като спре тока чакате да дойде, че не можете да се качите пеш до вас си.

А Фандъкова какво ти е направила, че и нея громиш?

• Автор
преди 1 минута, Sliderum2 написа:

А Фандъкова какво ти е направила, че и нея громиш?

Направи София на кучкарник и ГЗ, върна и преумножи синята зона, и вдигна данъците. Месец след като се кле, че няма да го прави.

Бабичка дето не си седи до печката с плетките, тръгнала милионен град да управлява. Ама не я виня нея, лудия и зелника. Тая измет дето въздиша по наборното робство, я качи 2 пъти на кметското кресло.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Направи София на кучкарник и ГЗ, върна и преумножи синята зона, и вдигна данъците. Месец след като се кле, че няма да го прави.

Което си е вярно, си е вярно. Не можа да озапти, а може дори и да не се е опитала да попречи "бързоразвиващият" се и алчен бизнес, недисциплиниран в казарма, да направи София на gz. 

• Автор
преди 5 минути, Sliderum2 написа:

недисциплиниран в казарма

В казармата НЯМА дисциплина, туй е поредният дядовски мит. По ваше време не знам как е било, когато сте наливали основите. При нас беше почти наопаки на устава, не спазваха и буква от него.

По-близко е до панделата, ако и да не съм бил пандизчия. Имахме бивши затворници кокошкари, казаха, че казармата е почти като затвора.

Фандъчка спира развитието на София в периферия, за сметка на това застрои всяка междублокова градинка. Скоро ще заприлича на Алкатраз.

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Не можа да озапти, а може дори и да не се е опитала да попречи "бързоразвиващият" се и алчен бизнес, недисциплиниран в казарма, да направи София на gz. 

мда - 25 годишните бизнесмени, дето превзеха София: само комундел може да ги измисля такива, тотално скъсали с действителността малоумщини. А Фандъчката и тя комундел, и комундели я избирахте.

Днешната съвременна безаналогова и прочие мечти руZка армия се мери в Харков, а уцелва Белгород - това днешната и руZката, дето нали най- голямата работа. Сещай се бако, каква подготовка имаше българската армия - стопроцентови самоубийци, нищо друго.

• 2 седмици по-късно...
на 16.04.2023 г. в 15:45, IvanKirov написа:

Получи ли повиквателна :giggle1:

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/ministerstvoto-na-otbranata-ne-znae-kolko-povikvatelni-prashta

Цитат

Преди две седмици министерството съобщи пред БНР, че през цялата 2022 г. и първите месеци на 2023 г. са връчени толкова повиквателни заповеди, колкото в годините назад до 2011-а. "Всяка година се извършва  актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет", бе казало министерството пред радиото. А и че подмяната на запасни и техника-запас се извършва основно през месеците февруари, март, април, август, септември и октомври - чрез изпращане на известия до запасни и собственици на техника-запас без мобилизационно назначение, като на място в окръжията получават повиквателна заповед и им се разясняват причините за нейното връчване.

Колко ми е добре че не съм подвластен на българските военни, няма как да ме викат за нищо щото съм на 2000 км.
Няма и как да ме пратят да умирам в Украйна.

• 3 месеца по-късно...

Лошо е да пишеш воден от злоба и т.н. Абе льольовци, за да не напиша друго! Ако стане военен конфликт кой ще ни пази а? НАТО ли? Ще изсипе войски тука за да пазят България? Така ли бе загубени? Те явно имат специални войски - марсианци, дето ще се включат да пазят някой при конфликт. Явно не си давате сметка,(и никой не си дава сметка) че при военен конфликт НАТО ще изиска от нас определени бройки хора. Викат ви въоръжават ви и заминавате. Само дето 99% от вас са виждали оръжие на кино и на снимки. И като ви изкарат на първа линия ще се усерете. Въпреки, че тука сте ербапи! Много можете и знаете! Страшна работа! Гледах оня ден в един парк един "ербап" целия в татуировки, гледа мръсно, демек - знаеш ли кой съм аз! Това явно го гледате по американските филми. "Мъже" Такива сте 80%. И съм сигурен че не дай боже стане ли нещо ще хукнете да бягате както направиха много руснаци и украйнци като обявиха мобилизация. В казармата се става истински мъж, не меки китки като сега. Многоо "патриоти" и специалисти има от вас, само , че тук във форума и на маса. Българинът на маса е....мани! Галактиката му се подчинява.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Лошо е да пишеш воден от злоба и т.н. Абе льольовци, за да не напиша друго! Ако стане военен конфликт кой ще ни пази а? НАТО ли? Ще изсипе войски тука за да пазят България? Така ли бе загубени? Те явно имат специални войски - марсианци, дето ще се включат да пазят някой при конфликт. Явно не си давате сметка,(и никой не си дава сметка) че при военен конфликт НАТО ще изиска от нас определени бройки хора. Викат ви въоръжават ви и заминавате. Само дето 99% от вас са виждали оръжие на кино и на снимки. И като ви изкарат на първа линия ще се усерете. Въпреки, че тука сте ербапи! Много можете и знаете! Страшна работа! Гледах оня ден в един парк един "ербап" целия в татуировки, гледа мръсно, демек - знаеш ли кой съм аз! Това явно го гледате по американските филми. "Мъже" Такива сте 80%. И съм сигурен че не дай боже стане ли нещо ще хукнете да бягате както направиха много руснаци и украйнци като обявиха мобилизация. В казармата се става истински мъж, не меки китки като сега. Многоо "патриоти" и специалисти има от вас, само , че тук във форума и на маса. Българинът на маса е....мани! Галактиката му се подчинява.

Никой няма да стои да ви се бие в измислените войни дето копейките искате да ги натресете на България. 

220 САМОЛЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сбогом Мария -Емил Димитров 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.