Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да минеш от Windows към Linux?

Featured Replies

преди 1 минута, IvanKirov написа:

На който му е зор Фотошоп, няма да пита тия въпроси.

Банките кво?

Забравиха да кажат, че не ползват линукс а плащат за уин.

• Отговори 130
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

1.Windows не е бавен, трябва си нужния хардуер. 2.Бъгове и грешки има при всяка една ОС. 3. Линукс не е гейминг ориентирана ОС. Ползва се за съвсем други неща. 4. Не знам какво си чел,

• Емил Костов
    Емил Костов

Пак ти идва нещо в повече ракията!

• Белгиеца
    Белгиеца

Това което си струва е да си купиш едно евтино ССД и да си го инсталираш у компютъра и на него да си качиш един от многото Линукси по твой вкус. Та имаш си Уиндоус там където ти е сега, плюс и един

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Кво ти пука за банките?

С теб не мога да се разбера, предавам се.

Добре че сме на едно мнение.

Аз пък реших да поправя глешката от януари 2021 г и си извадих М.2 ССД-то от дъното и си купих други две ССД ама САТА та да мога да си им спирам тока.
Та понеже лаптопа на булката дето го купихме преди 2-3 мсеца е с Боза 11 , а пък тя не иска да си чете книгата за тази боза за която даде цели 23€, на мене ми се пада да я чета. И си сложих и на моя компютър Боза 11, ама понеже не знам дали ще приеме ключа ми от Боза 7 та сложих първо Боза 1909 която я знам, че го приема и се активира с него. После апдейт до Боза 10 версия 22Н2 и малко гимнастики у Биоса за да тръгне Боза 11 и ми я дадоха като апдейт за Боза 10.
За без пари, кво ѝ плащаш на Боза 11 ?
Сега ще мога да си експериментирам на моя компютър колко е кисела Бозицата 11 и да помагам да оправям другата на лаптопа на булката.

А на второто ССД САТА си сложих xubuntu и сега пиша от него. Това е Линукс за неразбиращите. След апдейта му не иска да слага стари версии на Операта, а последната свалена от сайта им пък се прави на американка мръсна долна kypвa , не ѝ сложили в менюто избор на френски да си я сложа.
Та в лаунчъра за нея добавих да стане така:

opera --lang=fr %U --private

и сега ми е на френски и ми поправя правописа и на български.

И двете ОС са безплатни, за мене де, ама това Бозата няма да я  пускам често. Само да си я имам, да не срамувам от комшиите че я нямам.

преди 42 минути, Звяра!!! написа:

Много изместихте темата, прочетете отново първия коментар.

Служебни офис копютри, разни кампании, фирми, какво следва? Банките забравихте и фотошопа. Някой режисьор няма ли да се изкаже?

Заслужава си!

Линукс сега и завинаги!❤️

Tук малко....се изложи! Photoshop e единствения (за сега) продукт на Adobe, който, макар и с малко мъка, работи ( с някои неудобства) в Linux среда и малко вино :). Що се отнася, до видео/3D рендеринг - там отдавна се появиха, напълно free и не лоши алтернативи.

Не отричам света на Linux - напротив, но за всеки влак си има пътници - дори за FreeBSD

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Аз пък реших да поправя глешката от януари 2021 г и си извадих М.2 ССД-то от дъното и си купих други две ССД ама САТА та да мога да си им спирам тока.
Та понеже лаптопа на булката дето го купихме преди 2-3 мсеца е с Боза 11 , а пък тя не иска да си чете книгата за тази боза за която даде цели 23€, на мене ми се пада да я чета. И си сложих и на моя компютър Боза 11, ама понеже не знам дали ще приеме ключа ми от Боза 7 та сложих първо Боза 1909 която я знам, че го приема и се активира с него. После апдейт до Боза 10 версия 22Н2 и малко гимнастики у Биоса за да тръгне Боза 11 и ми я дадоха като апдейт за Боза 10.
За без пари, кво ѝ плащаш на Боза 11 ?
Сега ще мога да си експериментирам на моя компютър колко е кисела Бозицата 11 и да помагам да оправям другата на лаптопа на булката.

А на второто ССД САТА си сложих xubuntu и сега пиша от него. Това е Линукс за неразбиращите. След апдейта му не иска да слага стари версии на Операта, а последната свалена от сайта им пък се прави на американка мръсна долна kypвa , не ѝ сложили в менюто избор на френски да си я сложа.
Та в лаунчъра за нея добавих да стане така:

opera --lang=fr %U --private

и сега ми е на френски и ми поправя правописа и на български.

И двете ОС са безплатни, за мене де, ама това Бозата няма да я  пускам често. Само да си я имам, да не срамувам от комшиите че я нямам.

Остави! Имаш желание :) 

преди 19 минути, Белгиеца написа:

А на второто ССД САТА си сложих xubuntu и сега пиша от него. Това е Линукс за неразбиращите.

Xubuntu го туря колегата, Убунту с XFCE шел, хич не беше доволен.

Лубунту турях на мой комп, разкарах го, забравих вече по ква причина.

От Debian MX съм доволен. Репото му е най-богато. Има и Убунтувските билдове.

Windows го монтирам без пари, въпросът е кой има нужда от него. За програмисти - подкарване на Docker е мъка.

преди 1 час, IvanKirov написа:

На който му е зор Фотошоп, няма да пита тия въпроси.

Банките кво?

СПИШ!

За всеки влак си има пътници,  а за всеки пътник - билет!

преди 14 часа, IvanKirov написа:

Аз визирах нашето охранителче, дето гърби за минимална заплата.

Луда работа, точно за Windows да дава пари. Инсталирал съм десетки, да не кажа стотици ОС на М$, и една стотинка не са видели от мен. От времето на 3.1, всъщност от DOS още.

Няма как да получиш лиценз/активациотен ключ за Уиндоус, щом не си платил.

И не се подигравай на заплатата ми и работата ми. Нито знаеш какво работя, нито знаеш колко ми е дохода, че да ми се подиграваш.

c8f1b080eccdc13bc9b8c3b61dd5c4b7faddc287

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Работи като лицензен, кво ми пука?

преди 4 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Нито знаеш какво работя, нито знаеш колко ми е дохода, че да ми се подиграваш.

Сам ги написа.

преди 39 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Изобщо не мога да се съглася ... а сървърите на MS се счупват да дават дигитални лицензи - значи може и това реално.

Това е като да не можеш да получиш пари на ръка за извършена работа или защото си симпатичен - без да имаш договор за това.

преди 46 минути, plamen_petrov_80 написа:

Изобщо не мога да се съглася ... а сървърите на MS се счупват да дават дигитални лицензи - значи може и това реално.

Това е като да не можеш да получиш пари на ръка за извършена работа или защото си симпатичен - без да имаш договор за това.

Извинявам се за объркването, причинено от отговора, който написах по-рано.

Когато казах, че няма как човек безплатно да получи лиценз/активационен ключ, имах предвид, че няма легитимен начин за получаване на такива лицензи и дигитални ключове.

Не ми е известен начин за получаване на безплатни дигитални ключове и лицензни. Ако въпросните дигитални ключове и лицензни можеха да се получават безплатно, всеки щеше да изисква да ги получи безплатно, което би намалило купуването на дигитални ключове и лицензни и би обезсмисло бизнес модела, при който капиталистите от Майкрософт продават дигитални ключове и лицензни.

Както се вижда, капиталистите от Майкрософт все още продават дигитални ключове и лицензни, при това на високи цени, които означава, че не е намерен начин за лесно и легитимно получаване на безплатни дигитални ключове и лицензни.

преди 7 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не ми е известен начин за получаване на безплатни дигитални ключове и лицензни. Ако въпросните дигитални ключове и лицензни можеха да се получават безплатно, всеки щеше да изисква да ги получи безплатно, което би намалило купуването на дигитални ключове и лицензни и би обезсмисло бизнес модела, при който капиталистите от Майкрософт продават дигитални ключове и лицензни.

Ще ти дам една система с дигитален ключ - кажи ми как ще го определиш ти дали е легален или не?

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Кога съм написал, че работя "куче пазач"?

Ся няма да тръгна да ти ровя десетките хиляди постове, че да намеря точния. Дето предпочиташ да мизерстваш тотално, отколкото да си размърдаш ГЗ да свършиш нещо по-полезно от стражево куче. Има кучета, дето вършат реална работа, примерно овчарските, или тия водачи за слепи.

Има и кучета, дето режийните им са повече от твоите. Хранят ги с месо.

Как да не те бъзика човек? Хвалиш се с мързела си, после капитализмът ти виновен, че едвам си плащаш нета да се оплакваш.

Безработица в БГ има само за такива като тебе, дето не им се работи. Надницата на общак дори по селата стига 200 лева на ден, и пак трудно се намира работник да не е пиян.

преди 45 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Когато казах, че няма как човек безплатно да получи лиценз/активационен ключ, имах предвид, че няма легитимен начин за получаване на такива лицензи и дигитални ключове.

Абе има, там разни лицензи за университети и училища.

Кво ме бърка дали е легално? Тебе кво те бърка?

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Ще ти дам една система с дигитален ключ - кажи ми как ще го определиш ти дали е легален или не?

Добре, покажи въпросната система/програма, за да я проуча и да определя дали е легална или не.

преди 38 минути, IvanKirov написа:

Ся няма да тръгна да ти ровя десетките хиляди постове, че да намеря точния. Дето предпочиташ да мизерстваш тотално, отколкото да си размърдаш ГЗ да свършиш нещо по-полезно от стражево куче. Има кучета, дето вършат реална работа, примерно овчарските, или тия водачи за слепи.

Няма смисъл да пишеш глупости.

Там, където дават "добри пари", вземат ти здравето. Затова предпочитам да работя за по-малко пари, но на имам спокойствие.

Безработица в БГ има само за такива като тебе, дето не им се работи. Надницата на общак дори по селата стига 200 лева на ден, и пак трудно се намира работник да не е пиян.

Безработицата в България е за всички, които са безработни. Заради деиндустриализацията, в България няма работа. Това е една от причините, поради които сме в демографска криза - хората масово напускат държавата. Тъй като безработните напускат държавата, това прави така, ме да има малко безработни и ниска безработица в държавата, създавайки илюзията, че има работа.

Като има работа, къде е тази работа? Колко беше бройката предприятие преди години и колко държавата работа и сигурност имаше тогава? Колко предприятия, работа и сигурност имаш сега?

Ако има толкова работа, колкото ти твърдиш, защо се налага хората да напускат държавата?

Абе има, там разни лицензи за университети и училища.

Кво ме бърка дали е легално? Тебе кво те бърка?

Употребата на фалшиви лицензни и дипломи нарушава закона и не е легална. Също така, употребата на фалшиви дипломи означава, че притежателите на тези дипломи най-вероятно нямат нужните знания и умения, което означава, че се давали подкупи, че да им бъдат дадени тези дипломи. Ако това е така и тези притежатели на фалшиви дипломи станат доктори например, пациентите ще са изложени на висок риск от фалшиви диагнози, лекарски грешки и нискокачествено медицинско обслужване.

преди 29 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Няма смисъл да пишеш глупости.

Там, където дават "добри пари", вземат ти здравето. Затова предпочитам да работя за по-малко пари, но на имам спокойствие.

Като как си представяш вземане на здраве, като си бачкам от нас си и ми плащат за техническата експертиза?

Безработицата в България е за всички, които са безработни. Заради деиндустриализацията, в България няма работа. Това е една от причините, поради които сме в демографска криза - хората масово напускат държавата. Тъй като безработните напускат държавата, това прави така, ме да има малко безработни и ниска безработица в държавата, създавайки илюзията, че има работа.

Хората напускат държавата, щото могат. При бай Тодор беше углавно престъпление. Не можеше да избягаш. Затвор. Все едно да ме питаш що има хора да седят в затвора.

Като има работа, къде е тази работа? Колко беше бройката предприятие преди години и колко държавата работа и сигурност имаше тогава? Колко предприятия, работа и сигурност имаш сега?

Ква сигурност имаш - партсекът когато му скимне може да те прати в ада на земята, без съд и присъда. И да лепне черно петно на родата ти, почват да ги водят врагове.

Ако има толкова работа, колкото ти твърдиш, защо се налага хората да напускат държавата?

Щото едни тъпи бабички все ни дърпат назад, гласуват за най-големите лъжци. Като се набогатее единия и идва следващия, ся на ред е Копейкин, после ще е следващ.

Употребата на фалшиви лицензни и дипломи нарушава закона и не е легална. Също така, употребата на фалшиви дипломи означава, че притежателите на тези дипломи най-вероятно нямат нужните знания и умения, което означава, че се давали подкупи, че да им бъдат дадени тези дипломи. Ако това е така и тези притежатели на фалшиви дипломи станат доктори например, пациентите ще са изложени на висок риск от фалшиви диагнози, лекарски грешки и нискокачествено медицинско обслужване.

Кво общо има ползването на продукт на най-богатата корпорация в света, успяла да наложи монопол на света, с диплом за доктор по медицина?

Знаеш ли, че ползването на ChatGPT, вграден в Bing, може да работи само на Windows 10 и нагоре, и само на техния браузър? Продължават с опитите да си монополизират продукта.

Каква съвест да имам към такива, и да им плащам?

преди 39 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Добре, покажи въпросната система/програма, за да я проуча и да определя дали е легална или не.

Каква програма - давам ти системата, може дори гола, сваляш си ISO файла от сървърите на MS, Инсталираш го и когато му подадеш интернет той си вземе дигитален ключ от сървърите на MS.

преди 46 минути, IvanKirov написа:

Като как си представяш вземане на здраве, като си бачкам от нас си и ми плащат за техническата експертиза?

Аз не съм ти. Останалите хора на са ти. Престани да даваш себе си за примери и да си мислиш, че света се върти около теб.

преди 47 минути, IvanKirov написа:

Хората напускат държавата, щото могат.

Хората напускат държавата, защото денационализацията и деиндустриализацията направиха така, че да няма образование, работа и квалифицирана работна ръка.

преди 48 минути, IvanKirov написа:

Ква сигурност имаш - партсекът когато му скимне може да те прати в ада на земята, без съд и присъда. И да лепне черно петно на родата ти, почват да ги водят врагове.

Това, за което говориш, няма общо с икономиката, инфлацията, правните протекции против дискриминация, монополизация и уволнения, които са безпричинни. Ето два примера:

Какво ми гарантира, че някой частник няма да ме уволни, просто защото аз съм дошъл на работа с черно яке, а той не харесва черния цвят?

Какво ми гарантира, че някой частник няма да ме уволни, просто защото някой индивид от женски пол е решил да си легне с него, за да бъде назначен на работа, в резултат на което някой трябва да бъде уволнен, че да се освободи място?

преди 53 минути, IvanKirov написа:

Щото едни тъпи бабички все ни дърпат назад, гласуват за най-големите лъжци. Като се набогатее единия и идва следващия, ся на ред е Копейкин, после ще е следващ.

Не са "тъпи бабички". Ако беше обърнал внимание на социологическите проучвания, щеше да знаеш, че не става въпрос за "тъпи бабички". Отново си измисляш въображаеми врагове, с които да оправдаеш политическите провали на неолибералните партии и факта, че подкрепата за Костадинов расте, което не би трябвало да се случва, според неолибералните пропагандни медии като бТВ, НОВА ТВ, БНТ, както и други външно финансирани медии на колониалната пропаганда в България.

преди 56 минути, IvanKirov написа:

Знаеш ли, че ползването на ChatGPT, вграден в Bing, може да работи само на Windows 10 и нагоре, и само на техния браузър?

А ти знаеш ли, че ползването на ChatGPT, произведен от OpenAI, работи при всички операционни системи и браузъри, през които можеш да се свържеш към Интернет и да посетиш официалния сайт, където се намира въпросния chatbot?

Като не използваш Уиндоус и не можеш да използват chatbot-a на Майкрософт, защо просто не използваш стандартната версия на въпросния chatbot?

преди 55 минути, plamen_petrov_80 написа:

Каква програма - давам ти системата, може дори гола, сваляш си ISO файла от сървърите на MS, Инсталираш го и когато му подадеш интернет той си вземе дигитален ключ от сървърите на MS.

Не се ли изисква въвеждането на активациотен ключ по време на инсталацията?

Аз съм на мнение, че няма легитимен начин за получаване на безплатен активациотен ключ.

преди 28 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Аз не съм ти. Останалите хора на са ти. Престани да даваш себе си за примери и да си мислиш, че света се върти около теб.

Еми и около теб не се върти. Щом аз мога да не съм безработен и беден като тебе, значи не ти е капитализмът виновен. Нещо друго ще е, или някой друг. Сигурно мислиш, че аз съм ти виновен.

Хората напускат държавата, защото денационализацията и деиндустриализацията направиха така, че да няма образование, работа и квалифицирана работна ръка.

Кво значи няма образование? И сега и преди БГ образованието, поне в инженерната си част, е напълно неадекватно. От личен опит говоря. Което не ми попречи да се дообразовам сам.

Това, за което говориш, няма общо с икономиката, инфлацията, правните протекции против дискриминация, монополизация и уволнения, които са безпричинни. Ето два примера:

Какво ми гарантира, че някой частник няма да ме уволни, просто защото аз съм дошъл на работа с черно яке, а той не харесва черния цвят?

Какво ми гарантира, че някой частник няма да ме уволни, просто защото някой индивид от женски пол е решил да си легне с него, за да бъде назначен на работа, в резултат на което някой трябва да бъде уволнен, че да се освободи място?

Сменил съм над 10 фирми. Найш колко ми пука, че ме бил уволнил? Ако много ме ядоса ще види зор докато ме уволни, и съм на постоянен договор.

п.с. Обучението на нов специалист у високотехнологичния сектор, често стига до 6 месеца, да влезе в конкретните проекти. Няма разумен работодател, с лека ръка да захвърли такава инвестиция, и не става въпрос за минимални заплати.

Не са "тъпи бабички". Ако беше обърнал внимание на социологическите проучвания, щеше да знаеш, че не става въпрос за "тъпи бабички". Отново си измисляш въображаеми врагове, с които да оправдаеш политическите провали на неолибералните партии и факта, че подкрепата за Костадинов расте, което не би трябвало да се случва, според неолибералните пропагандни медии като бТВ, НОВА ТВ, БНТ, както и други външно финансирани медии на колониалната пропаганда в България.

Е как да не са тъпи бабишкерите, за много умни ли ги имаш? Цели групи има у фейса, вой да връщат соц казармата, ама тях да не занимават. Туй постъпка на умен човек ли е според тебе? Не си служил, няма как да го разбереш.

А ти знаеш ли, че ползването на ChatGPT, произведен от OpenAI, работи при всички операционни системи и браузъри, през които можеш да се свържеш към Интернет и да посетиш официалния сайт, където се намира въпросния chatbot?

Като не използваш Уиндоус и не можеш да използват chatbot-a на Майкрософт, защо просто не използваш стандартната версия на въпросния chatbot?

Знам бе, не съм опрял до тебе да ми обясняваш. М$ са мерзавци, и не заслужават и стинка повече.

Аз съм на мнение, че няма легитимен начин за получаване на безплатен активациотен ключ.

Има легитимен начин за получаване на безплатен активациотен ключ, ако си даскал или студент.

Има нелегитимен начин за получаване на ключ, и от миналия век процедирам само така.

Не.

От WXP насам, можеш да прескочиш въвеждането на активациотен ключ по време на инсталацията на всеки Windows - при теб различно ли е?

преди 23 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не.

От WXP насам, можеш да прескочиш въвеждането на активациотен ключ по време на инсталацията на всеки Windows - при теб различно ли е?

Не се ли изисква активациотен ключ в крайна сметка? Доколкото знам, ако не въведеш активациотен ключ и използваш Уиндоус 10, примерно, след изтичането на определен срок, редица функции ще станат недостъпни и ще се появи сиво съобщение в долната дясна част на екрана, казващо, че трябва да активираш Уиндоус 10, тоест да въведдеш активациотен ключ.

преди 44 минути, IvanKirov написа:

Еми и около теб не се върти. Щом аз мога да не съм безработен и беден като тебе, значи не ти е капитализмът виновен. Нещо друго ще е, или някой друг. Сигурно мислиш, че аз съм ти виновен.

Никога не съм твърдял, че света се върти около мен.

Просто защото ти можеш дадено нещо, това не означава, че и аз го мога. Не всички хора имат еднакви умения.

И вече ти обясних причините, поради които предпочитам по-ниско платената работа, отколкото по-високо платената работа.

преди 51 минути, IvanKirov написа:

Кво значи няма образование? И сега и преди БГ образованието, поне в инженерната си част, е напълно неадекватно. От личен опит говоря. Което не ми попречи да се дообразовам сам.

Значи, че има все по-малко и по-малко училища, качеството на образованието е ниско, училищата са в упадък, учениците не искат да бъдат образовани, вземат наркотици, заяждат се с учителите, гаврят се с тях и т.н... Частните университети не се интересуват от това да образоват хората, а от това да им вземат парите; те вземат и подкупи и въртят схеми, които съм го обяснил в темата "Вижте какво се толерира в университетите", която е пусната в раздел "Политика". Обяснението ми е на втората страница на тази тема доколкото помня.

преди 53 минути, IvanKirov написа:

Обучението на нов специалист у високотехнологичния сектор, често стига до 6 месеца, да влезе в конкретните проекти. Няма разумен работодател, с лека ръка да захвърли такава инвестиция, и не става въпрос за минимални заплати.

ИТ секторът в България не е сериозен ИТ сектор. България е малка, залязваща държава, имаща остатъчна икономика. Световния ИТ монопол е в САЩ, не в България.

преди 22 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не се ли изисква активациотен ключ в крайна сметка? Доколкото знам, ако не въведеш активациотен ключ и използваш Уиндоус 10, примерно, след изтичането на определен срок, редица функции ще станат недостъпни и ще се появи сиво съобщение в долната дясна част на екрана, казващо, че трябва да активираш Уиндоус 10, тоест да въведдеш активациотен ключ.

Това е в общия случай!

а аз ти казах вече:

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

когато му подадеш интернет той си вземе дигитален ключ от сървърите на MS.

преди 56 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Никога не съм твърдял, че света се върти около мен.

Просто защото ти можеш дадено нещо, това не означава, че и аз го мога. Не всички хора имат еднакви умения.

И вече ти обясних причините, поради които предпочитам по-ниско платената работа, отколкото по-високо платената работа.

Еми продължаваш да съдиш държавата, че и цял строй, само по тебе. Не всички са ОК да вършат работа на ниско квалифицирано куче, за такава же разкладка. Щото примерно обучението на овчарско, водач на сляп, или митничарско куче струва огромни суми. Последното дори аз не го мога, да душа на митницата.

Значи, че има все по-малко и по-малко училища, качеството на образованието е ниско, училищата са в упадък, учениците не искат да бъдат образовани, вземат наркотици, заяждат се с учителите, гаврят се с тях и т.н... Частните университети не се интересуват от това да образоват хората, а от това да им вземат парите; те вземат и подкупи и въртят схеми, които съм го обяснил в темата "Вижте какво се толерира в университетите", която е пусната в раздел "Политика". Обяснението ми е на втората страница на тази тема доколкото помня.

За университети малко не ти прилича да обясняваш, както и за соца, щото не си стъпвал в такова.

Искам да ти кажа друго - и соц образованието беше същият шит.

ИТ секторът в България не е сериозен ИТ сектор. България е малка, залязваща държава, имаща остатъчна икономика. Световния ИТ монопол е в САЩ, не в България.

Знаем бе, най-сериозният сектор е пъдарският. Ние сме въшки край вас.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.