Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да минеш от Windows към Linux?

Featured Replies

преди 5 часа, - Factory. написа:

Здравейте, от заглавието се подразбира, струва ли си? Бъгове, гейминг, бавен ли е като уиндоуса?
Единствено знам,че трябва да боравиш със команди,но и без това отделям(-ме-) по 2-3 часа минимално на ден. 

(лично мнение)

Струва ли си - не. Освен ако не обичаш да ти е тежко.

Главните разлики - офис програмите са различни. Почти всички игри нямат аналози за пингвина. Не всички драйвери лесно се намират. Не всички хардуерни устройства тръгват. А от отдавна има вируси и за пингвина.

Не случайно чичко Били иска пари за неговото отроче - има защо.

Нека хейта започне сега!

• Отговори 130
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

1.Windows не е бавен, трябва си нужния хардуер. 2.Бъгове и грешки има при всяка една ОС. 3. Линукс не е гейминг ориентирана ОС. Ползва се за съвсем други неща. 4. Не знам какво си чел,

• Емил Костов
    Емил Костов

Пак ти идва нещо в повече ракията!

• Белгиеца
    Белгиеца

Това което си струва е да си купиш едно евтино ССД и да си го инсталираш у компютъра и на него да си качиш един от многото Линукси по твой вкус. Та имаш си Уиндоус там където ти е сега, плюс и един

преди 12 минути, дioiд написа:

:drunk:Това, че съм и военен не означава, че по-предпочитам суню джони пред червено ... :) 

Иначе може и да съм от "Берое". ;) 

:)

само Сливен!!!

Цъ ...

Това е:

Съновник хамелекон, да сънуваш хамелекон - Sanovnik.at

Дали е дащен??? :) 

Ами сигурно

преди 15 минути, jhoro написа:

Стига да поиска.

Ей ти и един бустер по конфигурациите от мен - за срещаните проблеми в Legion.

https://linux-hardware.org/?view=computers&type=Notebook&vendor=Lenovo&model_like=Legion

преди 10 минути, petie1 написа:

Ами сигурно

Ай пъ ... ти ... нъл бе со две л/л. ... :) 

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

По добре питащия да обърне повече внимание на Windows системата си - има какво да се научи там, не е само next, next, finish.

Викаш на доста вируси имената трябва да знае.:lol6:

Компютър+Уиндоус=Пълен Контейнер със Вируси, Червеи, Троянски Коне и един бог знае още какво.:giggle1:

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

Викаш на доста вируси имената трябва да знае.:lol6:

Компютър+Уиндоус=Пълен Контейнер със Вируси, Червеи, Троянски Коне и един бог знае още какво.:giggle1:

Както се пееше в една песен .. Ела и си вземи ... ама да не останеш с празни ръце ...

Не си струва! Вземи приложенията, които ползваш и потърси как се инсталират на коя да е Linux дистрибуция. Хората, които пишат софтуер от който се печелят пари, просто са го оте*али Linux за домашно ползване и трябва да ползваш разни глупости, като Wine. Разни ентусиасти го ползват за да се почувстват истински хакери... даже някои инсталират Kali и bruteforce-ват паролата за нета на комшията.

Направете това със Уиндоус? После ще си говорим кое е бавно!

Само да питам - при все, че windows 10-ката си има виртуална машина (идва си с него), за чии да се слага virtual box?! Защо да не се ползва Hyper-V-то?!

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Само да питам - при все, че windows 10-ката си има виртуална машина (идва си с него), за чии да се слага virtual box?! Защо да не се ползва Hyper-V-то?!

Имаш свободата, да му опишеш стъпките.

преди 57 минути, KK Dawning - Kruger написа:

Имаш свободата, да му опишеш стъпките.

Има свободата да си потърси в Youtube - всичко е на един клик разстояние. :)

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

Има свободата да си потърси в Youtube - всичко е на един клик разстояние. :)

Е дай нещо, линкове, упътвания... 

Като знаеш кое - как, упъти момчето. 

И аз мога да кажа - що не пробва с VMware ?

И да си ходя, при козите.

преди 3 часа, KK Dawning - Kruger написа:

А защо не го направиш в крайна сметка?! В днешно време, където всичко е на един клик разстояие, ми е крайно противно да обяснявам нещо, което е...е, на 1 клик разстояние.

• 4 седмици по-късно...

има игри, които не вървят под линукс, но тези които имат линукс версия вървят много по добре от версията под windows заради хабенето на ресурси и +bloatware

на 26.04.2023 г. в 17:03, Емил Костов написа:

1.Windows не е бавен, трябва си нужния хардуер.

2.Бъгове и грешки има при всяка една ОС.

3. Линукс не е гейминг ориентирана ОС. Ползва се за съвсем други неща.

4. Не знам какво си чел, но команди се пишат и в Windows.

нещо си се объркал за точки 1 и 3 от всеки windows на какувто и да е хардуер ще ти докажа че линукс върви много по бързо и ХАБИ много по малко ресурси - думата е много точна ХАБИ - защото windows ги хаби... за 2 и 4 си прав...

на 27.04.2023 г. в 15:29, Teemo написа:

и защо да инсталира платения Dell-ски боклука wmware, като може да пробва безплатния virtualbox?

преди 6 минути, the professor написа:

има игри, които не вървят под линукс,

Кои са тези игри?

Кажи ми една , която да се опитам да подкарам на моя Минт?

на 26.04.2023 г. в 22:47, Звяра!!! написа:

Направете това със Уиндоус? После ще си говорим кое е бавно!

това може да стане с edge и под windows (в тоя браузър видео на заден план спира да се рендва и се декодира само звука... аз карам само на него под линукс, FF го разкарах, а хром никога няма да сложа повече...)

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Кои са тези игри?

Кажи ми една , която да се опитам да подкарам на моя Минт?

CS2D - версията за линукс :)

преди 2 минути, the professor написа:

това може да стане с edge и под windows (в тоя браузър видео на заден план спира да се рендва и се декодира само звука... аз карам само на него под линукс, FF го разкарах, а хром никога няма да сложа повече...)

Остави го това, аз игри не играя но само за пробата ги инсталирам и стартирам!

преди 11 минути, the professor написа:

и защо да инсталира платения Dell-ски боклука wmware, като може да пробва безплатния virtualbox?

Върни се и прочети темата - отначало.

преди 5 минути, Teemo написа:

Върни се и прочети темата - отначало.

не ми се връща да чета. но има и безплатен proxmox, който е алтернатива на wmware

преди 24 минути, the professor написа:

има игри, които не вървят под линукс, но тези които имат линукс версия вървят много по добре от версията под windows заради хабенето на ресурси и +bloatware

нещо си се объркал за точки 1 и 3 от всеки windows на какувто и да е хардуер ще ти докажа че линукс върви много по бързо и ХАБИ много по малко ресурси - думата е много точна ХАБИ - защото windows ги хаби... за 2 и 4 си прав...

Никак не се бъркам даже. Линукс не е гейминг ориентирана среда. Колкото до това дали Windows е по-бавен или по-бърз от Линукс не съм давал мнение по този въпрос. Windows си иска хардуер, както и Линукс. И целта не е да ги подкараш, а да можеш спокойно да работиш с тях.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Никак не се бъркам даже. Линукс не е гейминг ориентирана среда. Колкото до това дали Windows е по-бавен или по-бърз от Линукс не съм давал мнение по този въпрос. Windows си иска хардуер, както и Линукс. И целта не е да ги подкараш, а да можеш спокойно да работиш с тях.

и защо линукс да не е? защо тогава има real time и lol latency кернели?

линукс не иска хардуер, windows иска, също и некадърно написаните игри и програми...

току-що, Емил Костов написа:

Емо, точно това и аз показвам, което ти казваш!

Съвсем спокойно я инсталирам и още по-спокойно я играя, ти продължавай да си твърдиш, че линукс не става за игри! :cool:

Това, че някои хора са свикнали на джама да натискат само next бутона и не могат да си инсталират една игра не е основание, че Линукс не става за игри!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.