Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 3 минути, communismatic написа:

Не ни е скучно без теб, нали пишеш от акаунта "Баалбек". Личи от километри, че си тук... по примитивните коментари.

По тази логика, дефакто пиша от профила на всички, които не ти харесва мнението. 😆

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

току-що, "Саша" написа:

По тази логика, дефакто пиша от профила на всички, които не ти харесва мнението. 😆

Не от всички, просто от тия дето пишат най-големите простотии... Един неособено интелигентен и неособено умен човек си личи от километри. Вчера например написа, че руската икономика имала сериозни проблеми и това било "факт". Само дето даже не ти стигна и акъла, да обясниш, кое го прави факт... Толкова ти е акъла просто, и ти като костовиста...

преди 3 минути, communismatic написа:

Не от всички, просто от тия дето пишат най-големите простотии... Един неособено интелигентен и неособено умен човек си личи от километри. Вчера например написа, че руската икономика имала сериозни проблеми и това било "факт". Само дето даже не ти стигна и акъла, да обясниш, кое го прави факт... Толкова ти е акъла просто, и ти като костовиста...

Фактите не се обясняват защо са факти. Те са Факти.

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, "Саша" написа:

Фактите не се обединяват защо са факти. Те са Факти.

Да, и един турски тираджия, дето гласува за ГЕРБ не може и да даде обяснение кое ги прави "факти". Просто защото толкова му е акъла...

• Автор
преди 20 минути, communismatic написа:

Aми обяснил съм вече, факт е и че костовиста, понеже толкова му е акъла, та се е вързал и той... Ти също си се вързала/вързал, щото и на теб толкова ти е акъла.

Пак лозунги. Безсилие...

А руската пропаганда как е допуснала това изказване на Елвира Набиулина

на 14.11.2025 г. в 14:24, БаалБек написа:

Я, колко интересно изказване на руският централен банкер Набиулина! Оказа се, че обяснява много ясно защо не може да понижи лихвения процент!!!

Цитат

Високият лихвен процент задушава бизнеса, но ако спадне, хората бързо ще започнат да вземат заеми и търсенето ще се увеличи. При нормални условия облекчаването на кредитирането ще позволи на предприятията да увеличат предлагането, за да отговорят на това търсене, създавайки благоприятен цикъл на растеж. Но в Русия това не е възможно. Икономиката е в пълна заетост (поради военно ориентираната, масовото изселване, за да се избегне мобилизацията, и лошата демография от 90-те години на миналия век) и просто не може да произвежда повече, за да отговори на вътрешното търсене, докато отбранителният сектор изстисква всичко останало.

Набиулина не може да намали лихвата, защото икономиката работи на режим "всичко за фронта, нищо за хората“. Ако я намали, рублата ще се разтопи по-бързо и от официалната статистика.

Мдаа...както е казал вожда Пу - "Санкциите ни правят по-силни"

П.П.

Според анализатора от Front Line, Джон Смит Украйна е превърнала в оръжие най-голямото географско предимство на Русия - нейната необятност, в неуправляем кошмар.

Те просто не могат да защитят всичко. Всяка нощ носи специални ефекти, каквито военнопрестъпниците никога не са планирали. Те губят петрол по-бързо, отколкото губят войници.

Положението наистина се обърна. Москва, бившият газов барон, който тормозеше Европа с тръбопроводи, сега е просто поредният купувач на касата на същия енергиен пазар, който преди доминираше.

Нахлуващата орда продължава 22-месечното си пълзене към Покровск, малък индустриален град в източна Украйна, който се превърна в поредната мания на Кремъл.

За да го поставим в перспектива, на Червената армия и нейните съюзници по време на войната, включително Беларуския и Украинския фронт, им е отнело по-малко време, за да достигнат покрайнините на Берлин през 1945 г.

В тази война, след близо две години „специални операции“, руснаците едва са напреднали с десет мили.

Въпреки всички приказки на Кремъл за инерция, единственото нещо, което се движи много бързо, е процентът на жертвите. Украински и западни източници изчисляват, че между 700 и 800 руски войници биват убивани или тежко ранявани всеки ден в Покровската мелница за трупове.

Неспособен да спечели на място, Кремъл премести бойното поле в интернет. Президентът Володимир Зеленски наскоро обвини главния руски военен престъпник, че „търси победи в Покровск чрез дезинформация“.

С други думи, единственото нещо, което се измества по бойните карти, е курсорът на Photoshop. Това е първият конфликт в историята, в който информационната война е толкова важна, колкото и артилерията.

Кремъл знае това и го използва. Тъй като не могат да спечелят на бойното поле, те са го преместили в секцията за коментари.

Е така де. Освободените територии от руския окупатор. То за там ще отидат основно. 

току-що, БаалБек написа:

Пак лозунги. Безсилие...

Мда, сигурен съм, че всички тук направо ризите си късат от постовете ти. Толкова акъл блика от тях... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, и един турски тираджия, дето гласува за ГЕРБ не може и да даде обяснение кое ги прави "факти". Просто защото толкова му е акъла...

Нали ти казах, че е факт, че руската икономика има сериозни проблеми.

• Автор
преди 1 минута, communismatic написа:

Мда, сигурен съм, че всички тук направо ризите си късат от постовете ти. Толкова акъл блика от тях... 😆

Благодаря, че сподели чувствата си. Имаш ли изобщо аргументи по нещо?

Аз му казвам факта, че руската икономика има сериозни проблеми, а той иска да му обяснявам.[emoji38]
Е след като кажеш нещо бива и да се аргументираш. Или както каза ще обясняваш....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

току-що, maxthon написа:

Е след като кажеш нещо бива и да се аргументираш. Или както каза ще обясняваш....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Обяснява се на човек, а не на ИИ .😆

• Автор
преди 5 минути, "Саша" написа:

Нали ти казах, че е факт, че руската икономика има сериозни проблеми.

Не му се подигравай, че от яд ще обори и председателката на руската централна банка....

И ще напише нещо подобно:

преди 1 час, communismatic написа:

Кво като са го давали БНТ, те са същите като "Дойче Веле"

Умното комунистче ще изкара и нея в липсата на професионализъм, но така му пише "Chat GPT"....

преди 1 минута, БаалБек написа:

Не му се подигравай, че от яд ще обори и председателката на руската централна банка....

И ще напише нещо подобно:

Умното комунистче ще изкара и нея в липсата на професионализъм, но така му пише "Chat GPT"....

Точно за това не могат да ни оборят. ИИ повтаря едно и също до безкрай, без да му омръзне. Невъзможно е ИИ да се сравнява с ЕИ. ИИ е създаден от ЕИ , а не обратното.

Пропагандата у нас набира популярност, но аз смятам, че ситуацията не е фатална, но за сметка на това е сериозна. Когато информацията става инструмент за манипулация, не просто новини, а идеологии, страхове, предразсъдъци, обществото става по-уязвимо. Колкото по-малко хора проверяват факти, толкова по-успешна е пропагандата. Затова е важно хората по често да се питат, кой ми говори? с каква цел и защо, какво може да печели от това? Също е много важно да не се доверяваме на всичко казано, да потърсим информация за това, което ни се казва, а не просто да се доверим само защото еди кой си но го е казал.

преди 15 часа, parmobil написа:

А, между другото, знам какво означава саботаж. Обяснявал съм го и на други забавени другарчета преди години в data.bg? Сабо са дървените налъми, които са носели по това време, а "таж" е звукът, който са издавали като са ги чукали едни в други.

:laughing5:

Не ти е лесно.

А за тези около теб не искам и да мисля.

преди 6 часа, M.Николов написа:

:laughing5:

Не ти е лесно.

А за тези около теб не искам и да мисля.

Но поне научи етимологията на саботаж. Обогатен си от мен. Пари не ти искам.

Между другото, целият обединен запад, не може да произвежда толкова боеприпаси и дронове, колкото руснаците, ама иначе... Русия имала "сериозни проблеми". Тоя... по-добре направо да вземе, да се самозастреля. 😆

преди 42 минути, communismatic написа:

Между другото, целият обединен запад, не може да произвежда толкова боеприпаси и дронове, колкото руснаците, ама иначе... Русия имала "сериозни проблеми". Тоя... по-добре направо да вземе, да се самозастреля. 😆

Верно? 🤣

преди 2 минути, parmobil написа:

Верно? 🤣

Именно, да. Да не стане като с яйцата за 90 рубли и пак да избягаш като на*ран... Или като с темата за славяните. Или със снощната тема за "плащането" на освобождението. Що така все някой ти казва, че си елементарен?

Цитат

Русия може да произведе три пъти повече артилерийски снаряди от САЩ и Европа – ключово предимство преди очаквана втора офанзива в Украйна по-късно през тази година, предава Си Ен Ен.

Цитат

Изправени сме пред огромно геополитическо предизвикателство. И това е на първо място Русия, която се преструктурира с темпо и скорост, без аналог в близката история. Сега те произвеждат три пъти повече боеприпаси за три месеца, отколкото цялото НАТО за една година. Това каза в интервю за The New York Times генералният секретар на НАТО Марк Рюте.

преди 2 минути, communismatic написа:

Именно, да. Да не стане като с яйцата за 90 рубли и пак да избягаш като на*ран... Или като с темата за славяните. Или със снощната тема за "плащането" на освобождението. Що така все някой ти казва, че си елементарен?

Те, АвтоВАЗ още кола не могат да направят и се зари пазара с китайски, а ти ми се пъчиш с глупости.

Да, очаквам да се запознаеш с плащането, но няма да се случи. Ти четеш и слушаш само подбрани историци.

преди 1 минута, parmobil написа:

Да, очаквам да се запознаеш с плащането, но няма да се случи. Ти четеш и слушаш само подбрани историци.

Да, де. Ти ще учиш мен... Та, затова и от снощи не смееш, да обелиш и дума по тая тема. Отново затапен от мен, за кой ли път... И за славяните пак много балалайкаше, после рязко спря, да пишеш. Що така всеки ти казва, че си бавноразвиващ? Да не си плод на кръвосмешение?

преди 7 минути, communismatic написа:

Да, де. Ти ще учиш мен... Та, затова и от снощи не смееш, да обелиш и дума по тая тема. Отново затапен от мен, за кой ли път... И за славяните пак много балалайкаше, после рязко спря, да пишеш. Що така всеки ти казва, че си бавноразвиващ? Да не си плод на кръвосмешение?

Затапен от теб? Мечтател.

Затова ли липсва частта за Автоваз, след като ме цитираш?

Извинявай, жалкар примитивен... Кво общо има Автоваз с факта, че Русия произвежда повече боеприпаси от цялото НАТО сумарно, и то по данни на Рюте? Ти за пореден път се мъчиш, да изместиш темата... Автоваз вика, четири поредни години с ръст на индустриалното производство и икономически ръст, оня ми говори за Автоваз... 😆

Баси жалкото и елементарно създание... Кажи за "платеното" освобождение, стига ми бяга по тъча? Що пак се изниза като на*ран снощи? Пак стана смешен, нали? :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.