Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 4 минути, БаалБек написа:

@communismatic , защо само България плаща окупационен дълг на Руската империя, а Румъния, Сърбия, Черна горе - НЕ?

Ми ако беше прочела и една книга през живота си, можеше и да знаеш. Каква е разликата между тяхното освобождение и нашето? Там е ключа... Айде питай Chat GPT и после пак ела на поправителен. Няма акъл за една стотинка това момиче...

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 3 часа, communismatic написа:

Ти кое не разбра, че Руската империя към този момент няма интерес? На какъв език, да ти го напиша? Да пробвам на мандарин освен. После интересите ни просто съвпадат.

Ти май постоянно не четеш с разбиране, а? Аз не казвам, че си писал, че е съгласувано, просто аршина ти е двоен. Обвиняваш руснаците, че не са имали интерес преди Освобождението, а когато ние нямаме интерес от интереса на Русия (относно Съединението), та тогава проблеми няма. Т.е. прилагаш двойни стандарти, щото ти е угодно. Друго да не си разбрал, има ли?

Кое не е некоретно? Ти дори нямаш идея, защо руснаците са бомбардирали черноморските ни градове, какво да коментирам повече? Балчик не е ли черноморски град? Или е малко по-навътре?

Кое съм вадил от контекста? Ти не знаеш елементарни неща от историята ни... Ти си на едно ниво с тия по-долу, дето само джафкат без да са прочели и една книга.

Т.е. отново не четеш с разбиране, както обикновено. Т.е. техният чужд монарх (щото рода му е чужд) не може да има имперска политика и да бъде против нас, а нашият боклук може? Ти нормален ли си изобщо? Каквото правят едните, това правят и другите. С тая разлика, че ти прилагаш двойни аршини само за едните, а за другите си затваряш очите. Може и да е от незнание, щото не си от най-начетените хора с които съм писал тук.

Не си затварям очите, макар и да има двоен аршин на моменти, щото не съм страничен наблюдател, а вътре в България.
Само че си виж с какво започна да ми отговаряш !
Не с фактология, а с въпрос-твърдение дали съм бил прочел поне една книга !
Я пак да попитам, на монитар ли четеш какво пиша, или на телефон ?
Щото ако ти е на широко текста пред очите, може и да видиш точно какво съм написал, по повод на кое,
какво не съм написал, а само така ти изглежда или ти се е сторило.
Като не знам нещо или нямам идея, почвай направо с разказ на фактите, или дори само линк стига.
Загиват ли цивилни българи в Балчик ? Разрушени ли са къщи ? Да съм казал, че не е черноморски ?
         Империя - новобранец, почти "кумец, кръщелник" на България,
вместо да целува ръка на "кръстника" и "учителя" си, ще ми напада древния народ и култура, 
И пак ти казвам, въпросният "наш боклук", ако визираш Фердинанд,
попада в България, щото поредния руски Александър, най-общо казано, допринася за заминаването на нашия Александър.
Оттам идва и цялата про-германщина и "неблагодарность болгар".
И "не ме интересуват" и не признавам (това в съвсем битов план, не в юридически и исторически)
никакви велики сили, нито международно право, нито чиито и да било имперски интереси по онова време,
щом са се пречкали на българския успех и обединение.
Да съм отделял интересите на Русия от другите велики сили против силна българска държава ? Но ми го приписа и си го оспорваш 
и още ред подобни подробности. Кат например за архивите. Да има прибиране на български архиви от КГБ след 9 септември 1944 г. ? Или е само легенда ? 
Наскоро видях публикация от българин, посетил скорошна изложба по повод годишнината от покръстването ли, или на кирилицата, забравих вече,  в Москва. Нито ред, нито картинка не видял никъде, за българско участие.
Както и да е. Ако е вярно, че цар Йосиф Висарионович е спрял Чърчил да разпарчоса България след ВСВ,
отсрамил се е. Нали е от малък народ, на голям пост, разбира и от малкото и от голямото, отделно, че минал през Семинария, малко мъдрост е получил.
И да, обявената с лекомислен възторг "символична война" на САЩ и Великобритания, предизвиква бомбардировките над София.
Но не по избрани военни обекти, а наред. Да е вярно, че имало мини с вид на детски играчки ? Или е легенда, влязла в Уикипедия ?
Това е отделна тема, коментирам само защото спомена нещо по темата.
От време на време си припомняй, каква е темата, и защо има форуми : За да се изясни дадена тема, кой каквото знае и каквито източници има за нея, а не какво предполага и обвинява събеседниците си !
Само постнах линк и чужди цитати в кавички и ми отговори не с факти по темата, а с коментар на лична основа.
Призовавам към по-висока правна култура. Ако не учебници, то поне Решения на висши съдилища в Държавен вестник. Много помагат за прецизност и увеличаване на разделителната способност на ума.

преди 24 минути, Недко написа:

Загиват ли цивилни българи в Балчик ? Разрушени ли са къщи ? Да съм казал, че не е черноморски ?

И като има загинали цивилни, че и разрушени къщи, та това по какъв начин означава, че руснаците не са думкали по мореплавателни съдове и пристанища? Ти нормален ли си изобщо? Примерно, когато свинете от НАТО бомбардираха Сърбия на Слободан Милошевич, та една ракета долетя до... Горна Баня. 

Империя - новобранец, почти "кумец, кръщелник" на България, вместо да целува ръка на "кръстника" и "учителя" си, ще ми напада древния народ и култура

Аууу... те даже трябвало и да ни целуват ръка? Ти съвсем изплиска легена вече... Не ние да им целуваме ръка, че ни отърваха от османският гнет, а те да целуват на нас ръка... Смятай... 😆

И пак ти казвам, въпросният "наш боклук", ако визираш Фердинанд, попада в България, щото поредния руски Александър, най-общо казано, допринася за заминаването на нашия Александър.

Ти тая година ще спреш ли да смесваш откровено непознаване на исторически факти с откровени манипулации? Батенберг може и да абдикира, но Фердинанд идва на власт, точно защото Русия не го иска. А цялата политическа кариера на бисексуалният е белязана от национални катастрофи. Т.е. каква е връзката с Русия изобщо не е ясно, и въобще... да виним Руската империя за това, че Фердинанд е станал наш цар е такава смехория, че няма накъде. Аз не знам, има ли нещо, за което Русия да не е виновна в нашата история? Разбрахме, че тя е виновна за Съединението, тя е виновна, че не сме се обединили, тя е виновна и даже за идването на Кобургските боклуци? Нещо друго? Примерно за демографската катастрофа и факта, че циганите ни задминават до 20 години?

И "не ме интересуват" и не признавам (това в съвсем битов план, не в юридически и исторически) никакви велики сили, нито международно право, нито чиито и да било имперски интереси по онова време, щом са се пречкали на българския успех и обединение.

Ти дали признаваш или не признаваш международно право и велики сили е тотално без значение, понеже си един най-обикновен лаладжия зад компютър. Искаш да дебатираш сериозни исторически теми, а си тотално некомпетентен. Когато се дебатират исторически теми е от основно значение, да имаш аналитична мисъл и чувство за безпристрастност. А ти нито си компетентен, нито имаш аналитична мисъл, нито пък си безпристрастен.

Кат например за архивите. Да има прибиране на български архиви от КГБ след 9 септември 1944 г. ? Или е само легенда ? 

Ако визираш архивите свързани с "Народният съд", те са в руска територия, понеже идеята е била да се организира един международен трибунал. Тия архиви още не са ни върнати, ама не виждам и някой от нашите хора да си ги иска. Примерно, кое не се знае от периода 1878-1944? Конкретно? Какво интересно би имало в тях, че да виеш на умряло? Жертвите на червеният терор, примерно? Или на белият? Лагерите?

Наскоро видях публикация от българин, посетил скорошна изложба по повод годишнината от покръстването ли, или на кирилицата, забравих вече,  в Москва. Нито ред, нито картинка не видял никъде, за българско участие.

Интересно, на каква изложба ще е бил и ти какво си разбрал от тази изложба, щом дори не си разбрал, какво фактически се е случило... Относно останалите тъпотии... ти имаш ли понятие, че сериозните историци в Русия не манипулират, а несериозните го правят. Ама това важи и за България, не знам, дали си наясно. Примерно, Иво Инджев писа, че граф Игнатиев бил в основата на обесването на Левски, а това е тотално невярно. Само не знам, да си бил тъпана срещу тези факти. Или, че Левски бил казал "Който ни освободи, той ще ни пороби!". Що не виеш на умряло срещу тия манипулации?

Както и да е. Ако е вярно, че цар Йосиф Висарионович е спрял Чърчил да разпарчоса България след ВСВ,
отсрамил се е. Нали е от малък народ, на голям пост, разбира и от малкото и от голямото, отделно, че минал през Семинария, малко мъдрост е получил.

Мхм, оказа се, че и от "История на ХХ век" не си чел и ред...

Само постнах линк и чужди цитати в кавички и ми отговори не с факти по темата, а с коментар на лична основа.

Не съм отговорил с факти? Верно? Не ти обясних, че е имало мореплавателни съдове, които са швабски и това е бил обекта на бомбардиране? Как по-елементарно да ти го обясня? Да ти го нарисувам?

• Автор
преди 5 часа, communismatic написа:

Ми ако беше прочела и една книга през живота си, можеше и да знаеш. Каква е разликата между тяхното освобождение и нашето? Там е ключа... Айде питай Chat GPT и после пак ела на поправителен. Няма акъл за една стотинка това момиче...

Класически начин да покажеш, че нищо не разбираш. Жалко, че пак се изложи! И с Недко се излагаш. Не успяваш да се аргументираш, колкото и да пишеш изпразнен от съдържание текст!

• Автор

@communismatic Пишеш някакви шаблони, но не и конкретно и аргументирано. А това показва, че нищо не знаеш.

Ето ти пресен пример, хронологично! Недко пише това:

на 24.11.2025 г. в 5:33, Недко написа:

Руската дипломация на Берлинския конгрес не е заменила победата си в Руско-Турската Освободителна война за други интереси на Руската Империя ли ?
Не е оставила освободените български земи обратно като подвластни, васални таритории на Османсата империя ли ?

Ти му лепиш етикет, като внушаваш, че нищо не разбира и отговаряш шаблонно, без аргументи така:

преди 19 часа, communismatic написа:

Ти искаш тия хора, да воюват с Османската империя и да спечелят войната и да нямат интереси за територии след победата? Ти нормален ли си изобщо? Никой никога не е отричал, че Руската империя воюва с османлиите заради своите имперски амбиции, просто техните амбиции съвпадат с нашите, благодарение на което ние имаме свободна държава.

И аз те попитах:

преди 9 часа, БаалБек написа:

защо само България плаща окупационен дълг на Руската империя, а Румъния, Сърбия, Черна горе - НЕ?

Другите държави не са ли в имперските амбиции на руснаците? И тяхното желание за свобода по-малко ли е било от нашето, че само ние плащаме?

И понеже не знаеш какво да напишеш пак шаблонен отговор и лепене на етикети:

преди 9 часа, communismatic написа:

С две думи - нямаш представа, защо руснаците ни мразят и винаги намират начин и повод да ни унижат. 

Смешнице жалка, пита ли Chat GPT, каква е разликата между едната руска помощ и другата руска помощ? Да пробвам да ти го моделирам с пластилин, ако трябва? Да ти вляза в положение...

• Автор

"Логиката" ви е една и съща, особено на тема руско-османска война!

И няма как да е различна, защото сте един човек. Лесно се издаваш.

И за да се върнем на темата. Какво стана? Щеше да развиеш едни тези, защо едните плащат, а другите не. Как руснаците имали имперски амбиции на Балканите, ама все ние сме пострадалите....От любов разбираш ли го правят милите.

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 17 минути, БаалБек написа:

"Логиката" ви е една и съща, особено на тема руско-османска война!

Коя точно руско-османска война, невежество?:D

преди 17 минути, БаалБек написа:

И няма как да е различна, защото сте един човек. Лесно се издаваш.

Номерът не минава, изрично съм приканил администратора да направи проверка.

Можеш да го попиташ какъв е резултата.:hush:

преди 5 минути, M.Николов написа:

Tираджията даде назад нещо от облога... Баалбек и тя. ;) 

преди 3 минути, M.Николов написа:

Функционално неграмотното същество с женски профил прави опити за спекулация, но няма да ѝ се отвори парашутът.

Не е женски, по-скоро е тираджията.

преди 13 минути, M.Николов написа:

Не е зверчето, мисля, че наистина е женско.

Демонстрира типично женска злоба.

Абсолютно идентични постове с тия на тираджията, никакви наченки на мислене и само постване на кухи опорки, дето се опровергават за нула време. Освен това, Тошев написа, че Баалбек била също фенка на Бойко Борисов, което още повече насажда съмнение, че всъщност са един и същ човек. 

Друг е въпроса, че вие влизате тук от много по-дълго време, аз започнах преди една година някъде... но още тогава ми направи впечатление, че имаше сума ти акаунти които изчезнаха - FBI нещо си, NovakJ, Дзвяра, Гренландия, Гост (подозирам, че е ПП-ДБ фенчето) и прочее... Още тогава бях шашнат от потресаващо ниското ниво в тоя форум, но честно казано... точно това се оказа и най-сладкото в него. Да се ебаваш с умствени инвалиди наистина ми доставя огромно удоволствие.

току-що, parmobil написа:

Придържайте се към темата, моля!

Няма проблем, кажи за "сериозните проблеми" на Русия. Пак да си задам въпроса...

преди 5 минути, communismatic написа:

Абсолютно идентични постове с тия на тираджията, никакви наченки на мислене и само постване на кухи опорки, дето се опровергават за нула време. Освен това, Тошев написа, че Баалбек била също фенка на Бойко Борисов, което още повече насажда съмнение, че всъщност са един и същ човек. 

Друг е въпроса, че вие влизате тук от много по-дълго време, аз започнах преди една година някъде... но още тогава ми направи впечатление, че имаше сума ти акаунти които изчезнаха - FBI нещо си, NovakJ, Дзвяра, Гренландия, Гост (подозирам, че е ПП-ДБ фенчето) и прочее... Още тогава бях шашнат от потресаващо ниското ниво в тоя форум, но честно казано... точно това се оказа и най-сладкото в него. Да се ебаваш с умствени инвалиди наистина ми доставя огромно удоволствие.

Няма проблем, кажи за "сериозните проблеми" на Русия. Пак да си задам въпроса...

Ти отговори ли на моето питане за мохабета между Чемезом и Мишустин? За 21% лихва? На приказките на Набиуллина в "Думата", че правят всичко възможно да не се върнат нещата като в 90-те? Лихие девяностые, ако повече ти допада. Пак си задай въпроса, но пък събери кураж да отговориш веднъж и на другите!

off Не е пропаганда, а новина - https://www.kommersant.ru/doc/8230403

• Автор

@communismatic как е? Още ли не си получил указания как да отговориш и се чудиш как да го скриеш и заметеш под килима?

То не ме обсъжда с другия си профил, то писа всевъзможни локуми, та дано тръгне в друга посока темата. 

преди 57 минути, M.Николов написа:

Не е номер. Ако беше друг отдавна да си отговорил. Но ти и аватарчето ти мълчите и отклонявате темата в друга посока - детективска....:hush:

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 13 минути, parmobil написа:

Ти отговори ли на моето питане за мохабета между Чемезом и Мишустин? За 21% лихва? На приказките на Набиуллина в "Думата", че правят всичко възможно да не се върнат нещата като в 90-те? Лихие девяностые, ако повече ти допада. Пак си задай въпроса, но пък събери кураж да отговориш веднъж и на другите!

off Не е пропаганда, а новина - https://www.kommersant.ru/doc/8230403

На кое по-точно да отговарям след като това за "сериозните проблеми" на РФ са твои твърдения?! Само, че понеже си елементарен, та те хванах на къс пас и естествено пак бягаш...21% лихва, това даже и съм го коментирал. Баси невменяемите хора в тоя форум.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Не е номер. Ако беше друг отдавна да си отговорил. Но ти и аватарчето ти мълчите и отклонявате темата в друга посока - детективска....:hush:

Пак да повторя за най-функционално неграмотното същество във форума.

Обърни се към администратора, дотогава спри да разпространяваш лъжи!:hush:

Лъжла!:hush:

преди 5 минути, communismatic написа:

На кое по-точно да отговарям след като това за "сериозните проблеми" на РФ са твои твърдения?! Само, че понеже си елементарен, та те хванах на къс пас и естествено пак бягаш...21% лихва, това даже и съм го коментирал. Баси невменяемите хора в тоя форум.

И пак нищо от теб. Нищо! Не смятам да си губя времето с теб.

• Автор
преди 29 минути, communismatic написа:

Да се ебаваш с умствени инвалиди наистина ми доставя огромно удоволствие.

преди 20 часа, communismatic написа:

Няма акъл за една стотинка това момиче...

преди 10 часа, communismatic написа:

Смешнице жалка,

преди 2 часа, M.Николов написа:

Понеже е функционално неграмотна не разбира какво я питаш.

Това са класически фрази, че не спориш с човек, а с емоционално его, което имитира логика. 

Тези похвати са ясни. Избягваш да отговаряш по същество.

преди 23 минути, parmobil написа:

Ти отговори ли на моето питане за мохабета между Чемезом и Мишустин? За 21% лихва?

Парамобилчо, знаеш ли каква е лихвата в Турция?

току-що, M.Николов написа:

Той Костовиста винаги на въпрос отговаря с въпрос. Толкова може момчето. И всеки път ти не си отговорил на негов въпрос. Нищо мъжко няма в тоя тип...

току-що, M.Николов написа:

Защо говорим за Турция?

Тема: Руската пропаганда в България и останалия свят

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.