Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 23 минути, БаалБек написа:

Българските избори за Русия изглежда са голям приоритет.

Амааа, нали руснаците щяха да пращат Радев в Унгария за да смени Орбан?

Ти наясно ли си със себе си? 

Последно? България или Унгария е приоритет за руснаците? Къде ще е Радев?Как ти го говорят звездите?

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:
  на 27.02.2026 г. в 22:38, В. Велев написа:

Ама скоро отивам да живея в Русия.

Ако продължава да управлява мафията, която ти защитаваш тук. Тогава отивам. Какво да правя. То не се търпи вече.

• Автор

Смешни хайки в ромските махали, докато Кремъл не просто купува, а направо краде вота на 19 април

Специалните служби са като под упойка, никой не се бори с  мръсната  руска пропаганда, с промиването на мозъците в социалните мрежи, никой не пита  - в покоите на Митрофанова работят ли грушници, маскирани като градинари, готвачи или шпиони в расо?

преди 7 минути, ivottoshev написа:

giphy.gif

преди 23 минути, БаалБек написа:

giphy.gif

Да, наистина беше смешно, когато изтропа това:

на 26.02.2026 г. в 12:22, БаалБек написа:

Screenshot_1.png.7c312293a71d24e8a9ab935567f91f03.png

Нима сега и ти се присмиваш на този свой пост  :wub:

• Автор

giphy.gif

@ivottoshev, акъл няма да ти дойде. 

П.П.:

Защо украинските "фашисти" за 23 години независимост НЕ СА ВОЮВАЛИ С НИКОГО?

А за това време руските "освободители" 4 пъти воюваха то все на чужда земя,И то все неканени.

:popcorn2:

преди 29 минути, БаалБек написа:

@ivottoshev, акъл няма да ти дойде. 

И двамата се присмиваме на един и същ твой пост, но аз съм бил този без акъл. Що? Да не би аз да написах оная смешка за Радев и Орбан :wub:

• Автор
преди 9 минути, ivottoshev написа:

Да не би аз да написах оная смешка за Радев и Орбан 

Е кой да е...:laughing5:

преди 1 час, ivottoshev написа:

@БаалБек, постваш въпросчето ми за пореден път, а отговор няма. 

преди 10 минути, БаалБек написа:

Е кой да е...:laughing5:

Това твой пост ли е?

на 26.02.2026 г. в 12:22, БаалБек написа:

Screenshot_1.png.7c312293a71d24e8a9ab935567f91f03.png

А бре, да не би и на теб някой от Атлантически съвет (както се беше случило при Лоботомирко) да ти е хакнал профила, и с цел да те направи за смях, да е пуснал поста от твое име?

Вече постнах мнението му по този въпрос. Държа да отбележа, че Пламен Митев е вероятно най-големият специалист от тази епоха. Ако говорим за делото на Левски, това е покойният Иван Стоянов, но каква изненада... той също твърдеше, че подобна теза е абсолютна смехория.

преди 17 часа, ivottoshev написа:

@БаалБек, постваш въпросчето ми за пореден път, а отговор няма. 

Това твой пост ли е?

А бре, да не би и на теб някой от Атлантически съвет (както се беше случило при Лоботомирко) да ти е хакнал профила, и с цел да те направи за смях, да е пуснал поста от твое име?

Кой пост ? В който изрязваше и манипулираше смисъла ли ? :) :)

Радвам се че толкова години и все още прекрасно помниш осиранията си . :)

:yanim:

В случая поста на дамата се говори за заместник, т.е. нашия мухльо да замени Орбан в антиевропейската и прорашистка щафета когато Орбан загуби в Унгария. 

Верно си много тъп и елементарен в тези наивни твои спекулации 

преди 15 часа, M.Николов написа:

Няма опровержение, а напъни със странични внушения за "величаене" на граф Игнатиев да се неглижират много по важните дипломатически писма и депеши които е имал с Москва и т.н. 

Та нали именно с тези "жестове" към българите Игнатиев е спечелил доверието, което ТЕ , руската империя да изпозлват в далеч по дълбоките си цели за създаване на доверена и покорна общност, но да повторя - БЕЗ ДА Е СИЛНА САМОСТОЯТЕЛНА ДРЖАВА .

Като наивни деца се хващате за бонбонките които чичкото подава 

Няма опровержение, а напъни със странични внушения за "величаене" на граф Игнатиев да се неглижират много по важните дипломатически писма и депеши които е имал с Москва и т.н. 
Та нали именно с тези "жестове" към българите Игнатиев е спечелил доверието, което ТЕ , руската империя да изпозлват в далеч по дълбоките си цели за създаване на доверена и покорна общност, но да повторя - БЕЗ ДА Е СИЛНА САМОСТОЯТЕЛНА ДРЖАВА .

А потвърждение има ли? Онзи ден на въпросното интервю какво беше използвано като аргумент? Мнение на набедена за историк?

Sent from my 2211133G using Tapatalk

преди 3 часа, miro20 написа:

Този, в който някакво шефче от Атлантически съвет се беше промъкнало и написало от твое име че Радев е счупил първата ни ЕФ-ка, което трябва да е станало или още в завода, или по време на самият полет, защото тя кацна у нас вече счупена:

на 1.05.2025 г. в 21:28, miro20 написа:

Иван Анчев, съпредседател на Атлантически съвет на България:

Този инцидент СИЛНО МИРИШЕ на РУСКА СЛЕДА! Русоробска, или руска, но е с посока Кремъл. Въпросите, които трябва да зададем са следните: 

1. Как така самолетът прелетя 9000 км и нямаше проблеми и "отклонения" и когато кацна в България се появиха "проблемите?

2. Саботират ли Радев и назначените от него генерали внедряването на F-16 на бойно дежурство?

3. Има ли спяща или активна клетка на руските служби в българските ВВС?

4. Имало ли е опит за манипулиране и копиране на секретните софтуер и радар на самолета в базата край Граф Игнатиево? “Повредата” НЕ Е ли по същество сработване на защитите на самолета, срещу подобен род неправомерни действия? 

5. Потърсен ли е производителят и ще се поиска ли от него доклад за "проблемите"? 

6. Кой подбра 14-те български пилоти и по какви критерии, защото за сега има само ЕДИН сертифициран и завършил курса пилот? Предвид високите качества, мотивация и подготовка на младите български пилоти подбрани ли са най-добрите или са изпратени деца и близки на командири от ВВС и кръга около Радев? Кой носи и ще понесе тази отговорност?

7. Кога ВВС ще се прочисти от сектата „МИГ-29“ и ще се даде ли тя път на млади и способни български офицери и пилоти?

8. Кой ще поеме отговорност за огромните имиджови щети за страната ни като ненадежден съюзник в НАТО? Подобни активни мероприятия биха ограничили възможностите ни за закупуване на нова и модерна техника за в бъдеще!

:D

преди 5 часа, miro20 написа:

Това го пише същият, дето постоянно копира постовете в "Туитър" на най-бавноразвиващите типове вътре. Тоя Тодор Цветанов е толкова примитивен пропагандист, че само мега глупендери биха му клъвнали на въдичката. Неска поства някаква статистика, че руснаците били масово атеисти. Изобщо нито е упоменато, колко души са анкетирани, нито каква прослойка, нито от коя област на РФ... Пропаганда на ниво Иво Инджев. 😆

• Автор
на 26.03.2026 г. в 16:52, miro20 написа:

Радвам се че толкова години и все още прекрасно помниш осиранията си . :)

:yanim:

В случая поста на дамата се говори за заместник, т.е. нашия мухльо да замени Орбан в антиевропейската и прорашистка щафета когато Орбан загуби в Унгария. 

Верно си много тъп и елементарен в тези наивни твои спекулации 

Типичен русофил-фейкомет е Тошеффф...

Петър Марчев (от Казанлък) добре ги е описал такива като него, Шарки, Комунето, Николофф, Белефор, Бабълс и т.н.:

„Българският русофил е особен биологичен и културен вид, който не се поддава лесно на класификация. Той съществува едновременно в миналото, настоящето и някаква алтернативна реалност, където историята е проста, светът е черно-бял, а геополитиката се свежда до „нашите“ и „вашите“.

Първият отличителен белег на русофила е неговата историческа селективност. Той помни 1878 г. с почти религиозна почит, но след това времето сякаш прави странен скок. Всичко между Освобождението и вчера се превръща в мъглива зона, в която неудобните факти просто се разтварят. Ако случайно бъдат споменати, те биват обяснени с класическото: „Това са западни лъжи.“

Вторият ключов симптом е дълбокото недоверие към всичко „западно“. Това включва, но не се ограничава до: технологии, институции, медии, ценности и дори собственото му настояще. Парадоксално, същият този човек с лекота използва западни социални мрежи, смартфони и автомобили, за да обясни колко лош е Западът. Този когнитивен дисонанс не го смущава - напротив, той го приема като естествено състояние на нещата.

Третият елемент е митологизирането. Русия в съзнанието на българския русофил не е реална държава с проблеми, противоречия и политика, а почти метафизично пространство. Там „има ред“, „има морал“ и „има сила“. Как точно изглеждат тези неща на практика е второстепенен въпрос, който рядко се разглежда в детайли.

Четвъртият аспект е езикът. Русофилът използва специфичен речник, който включва изрази като „братски народ“, „традиционни ценности“ и „загниващ Запад“. Тези фрази функционират като магически формули - достатъчно е да бъдат изречени и разговорът автоматично приключва, защото аргументите вече не са нужни.

Интересен феномен е и чувството за принадлежност. Българският русофил често изпитва по-силна емоционална връзка с държава, в която никога не е живял, отколкото със собствената си. Това не е просто симпатия - това е почти идентичност, изградена върху идеализирана представа.

И накрая, най-любопитното: устойчивостта. Независимо от събития, факти или промени в света, българският русофил остава непоклатим. Реалността може да се огъва, но убеждението му - никога. В това отношение той заслужава научно изследване: не толкова заради политиката, колкото заради човешката способност да вярва в удобни версии на света.“

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 2 часа, БаалБек написа:

Типичен русофил-фейкомет е Тошеффф...

Фейкомет е този, който в стремежа си да плювне, изтропа че Москва ще сменя Орбан с Радев в Унгария.

Фейкомет е този, който твърди че нашата ЕФ-ка е счупена от Радев, при положение че тя си дойде счупена 

Излиза че фейкометите сте вие с Лоботомир.

Посочи някой мой фейк, щом твърдиш че и аз съм фейкомет :) 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Фейкомет е този, който в стремежа си да плювне, изтропа че Москва ще сменя Орбан с Радев в Унгария.

Фейкомет е този, който твърди че нашата ЕФ-ка е счупена от Радев, при положение че тя си дойде счупена 

Излиза че фейкометите сте вие с Лоботомир.

Посочи някой мой фейк, щом твърдиш че и аз съм фейкомет :) 

Кой е автора на темата? Доказан тролопитек! 😄 

Бълбучката да каже нещо за бг елфите 🤣

BG Elves с нова кампания за Кракен

Българските Елфи - CorruptionBG - КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ

преди 2 часа, ivottoshev написа:

на 26.03.2026 г. в 16:52, miro20 написа:

Кой идиот би си помислил друг смисъл на казаното ? Кой идиот буквално би приел че казаното е в смисъл радеф заменя орбан в Унгария ???  Кой  би си помислил че мое да се  назначи буквално чужд непознат в чужда държава че и за президент ????

Само тотално тъп идиот. 

Други въпроси ?

преди 4 часа, БаалБек написа:

И накрая, най-любопитното: устойчивостта. Независимо от събития, факти или промени в света, българският русофил остава непоклатим. Реалността може да се огъва, но убеждението му - никога. В това отношение той заслужава научно изследване: не толкова заради политиката, колкото заради човешката способност да вярва в удобни версии на света

В медицината си има понятия като дебили, шизофрения, когнитивен дисонанс, стокхолмски синдром и т.н. 

Затова съм казвал че копейките комундели трябва да бъдат освидетелствани с ТЕЛК . За липса на мозъчна дейност. 

преди 17 минути, miro20 написа:

Други въпроси ?

Мене ме мъчи един въпрос , на който ти никога не ми отговори. Регистрацията ти е от 2010 година но до 2014-2015 никакъв твой пост няма във форума. Първия ти пост е свързан с Украйна. Та да питам - ти да не си случайно техен агент? 

Ами мъчи се... 

Защо трябва да съмнечий "агент" че да  правя компромис със съвестта си и норалните човешки разбирания, или  да не реагирам на тотланата фейк кампания и пропаганда срещу Украйна ? ? 

Сещаш ли се колко теми бяха изтрити само защото оспорвах тези фейкове ипропаганда ?

За които се оказах абзолютно прав ?

Тук бяхме засипани със всякаква рашистка пропаганда, и понеже когато оспорвах това аргументирано че са фейкове, нямаше друг начин освен триене на отговорите ми и темите ? 

м ? 

Защо не си се "мъчил " толкова за други тук профили които тролят за рашистките интереси ? и които са с явен изразен тролски профил ? 

преди 4 минути, nikssi написа:

Мене ме мъчи един въпрос , на който ти никога не ми отговори. Регистрацията ти е от 2010 година но до 2014-2015 никакъв твой пост няма във форума. Първия ти пост е свързан с Украйна. Та да питам - ти да не си случайно техен агент? 

И мен ме мъчи един въпрос, който ти зазадох преди време. Попитах те съвсем културно имаш ли образование? Сметаш ли да ми отговориш тази година? Не за друго, но при положение, че не отговаряш на въпроси защо очакваш някой на теб да ти отговори? 😆

Това са елементарни неща чиче, учат в училище до осми клас, ти ходил ли си на такова? 

преди 9 минути, "Саша" написа:

И мен ме мъчи един въпрос, който ти зазадох преди време. Попитах те съвсем културно имаш ли образование? Сметаш ли да ми отговориш тази година? Не за друго, но при положение, че не отговаряш на въпроси защо очакваш някой на теб да ти отговори? 😆

Това са елементарни неща чиче, учат в училище до осми клас, ти ходил ли си на такова? 

Тираджията почна най-редовно, да ми копира изразите... Направо е влюбен в мен. 

Между другото, Христо Грозев бил казал, че у нас имало... внимание... "стотици хиляди руски агенти"... 😆😆😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.