Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 21 часа, чичо Сашо написа:

Абе хора кажете от къде да купя тая книга "полет над птиче гнездо". Интересна ще трябва да е! :giggle1:

Ахахаха, Мирчолина пак е счупила тъпомера! :giggle1:

на 14.09.2024 г. в 22:43, miro20 написа:

Без да обиждам шедьовъра "полет над птиче гнездо" ... 

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, Flashback написа:

Стив Ханке: Влизането на България в еврозоната ще е пълна катастрофа

Стив Ханке е наричан "баща" на Българския валутен борд, удостоен с осем почетни докторски степени. Бил е икономически съветник на президента Петър Стоянов, старши икономист при президента на САЩ Роналд Рейгън, бил е съветник и на пет чуждестранни държавни глави. През 2018 година е обявен за един от 25-те най-влиятелни хора в света от World Trade Magazine. Къде се намира България в "Индекса на мизерията според Ханке" коментира самият професор в ефира на "Събуди се".

"Миналата година изследвах 157 държави и България беше доста нещастна. Тя е класирана на 117 място. Най-тежко е положението в Аржентина, Венецуела и Ливан. Най-добре са Китай, Малта, Швейцария, Япония и Тайланд. "Индексът на мизерията" според Ханке взима процента на безработица и "аз му давам двойна тежест". "Другият фактор на мизерията е инфлацията, така че я добавяме към удвоената безработица. Добавяме и лихвения процент по банковите заеми", обясни Ханке.

Според него влизането на България в Еврозоната с тези данни би било пълна катастрофа. "Една от причините е разделението между политиците и елитите, които настояват за Еврозоната, и от друга страна населението на България. Общественото мнение иска да запазим лева и валутния борд, защото той работи, би било глупаво да го промените", добави той.

"Няма никаква полза от еврото, защото със системата на Валутния борд, която както знаете проектирах и помогнах да се създаде през 1997 година, левът наистина е клонинг на еврото. Защо формално да сте в капана на Еврозоната и да се откажете от предимствата, които имате? Левът е същото като еврото, но без негативите на еврото".

https://www.vbox7.com/play:abefdad624

Защо Стив Ханке е против еврото? Нормално е за него, след като е наричан "баща" на валутния борд и си изкарва парите от това, като рекламира валутни бордове и ни дава за пример. Като приемем еврото вече няма как да се рекламира, чрез нас. Ама такива като @Flashback пишат каквото им спуснат.

Ето още малко пропаганда и лъжи. 

Hanke.png

преди 39 минути, miro20 написа:

Един поздравява лицемерно защото знае, че не сме независими в момента. Други не го правят точно заради това, че не сме.  Кой го прави искрено?

преди 14 минути, maxthon написа:

Един поздравява лицемерно защото знае, че не сме независими в момента. Други не го правят точно заради това, че не сме.  Кой го прави искрено?

Не е много сигурно дали не са ни поздравили. Това си е дипломатически протокол и не вярвам някое посолство да не го е спазило.

Спомням си че такава опорка имаше и около преизбирането на Радев. Тогава Лоботомир20 - Антибългарина, тръбеше тук че никой не бил поздравил Президента. Е, оказа се че както винаги Лоботомир е насран и унижен. Сега обаче пак същата песен на нов глас. Вари го, печи го, но той обича да пребивава в под на кучето опашката, и дори и с топ не можеш да го изкараш от там :getout:

преди 35 минути, ivottoshev написа:

Не е много сигурно дали не са ни поздравили. Това си е дипломатически протокол и не вярвам някое посолство да не го е спазило.

Възможно е. За някои хора прокотола изисква това да се случи във Фейсбук.

преди 44 минути, maxthon написа:

Възможно е. За някои хора прокотола изисква това да се случи във Фейсбук.

Това с честитките във Фейсбук винаги ми е било много тъпо и никога не го правя!

Винаги изпращам личен SMS или се обаждам по телефона на най-близките. 

Сега се сетих, че една моя позната, селска пръчка, ми се беше разсърдила, че не съм я поздравил публично във Фейсбук за рождения ѝ ден, въпреки че вече я бях поздравил чрез лично съобщение. 

• Автор

/Георги Лозанов/

Три пропагандни абсурда

Цар Фердинанд чете пред мнозинството в „Свети 40 мъченици“: „Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не требва да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска“.

Тези думи ни най-малко не са загубили актуалност, а и, за разлика от тогава, не сме в изолация и имаме инструмент, с който да преуспяваме – принадлежността ни към евроатлантическата общност. Заради значителната икономическа подкрепа по нейна линия и заради военната защита от самопровъзгласилия се за наш „голям брат“ на Изток, чиито апетити към България така и не намаляват.

След като не можа отново да ни наложи приятелството си, ни обяви за неприятелска държава, но прокситата му не спират да въртят пропагандната мантра, че който пази интересите му, е независим, а който е лоялен към партньорите ни от демократичния свят (нищо, че сами сме си ги избрали) е зависим.

Това абсурдно уравнение на независимостта се крепи върху още две абсурдни мантри. Първата е, че нашата национална идентичност продължава да е заплашена, сякаш Възраждането не се е състояло, а предстои, та да могат с днешна дата да го осъществят Костадинов и сие, задигнали името му за проруската си партия.

А втората е, че онзи, който ни заплашва, е Западът – сякаш той не създаде либералната демокрация, която именно позволява сам по своя воля да си автор на собствената си идентичност.

Търсеният резултат от трите пропагандни абсурда е, като активират провинциални комплекси, анахронични предразсъдъци и конспиративни теории, е да не усетим как постепенно Путинова Русия си връща върху страната ни влиянието си от съветските времена. Спасението е, вместо пропагандата от Изток, да чуваме влака на нашата независимост, който пътува на Запад.

Честит празник!

преди 1 час, maxthon написа:

Лицемери сте вие, рашистите.

И това е очевидно . Все пак не е за пръв път да игнорирате всякакви български празници и чествания. Не е случайност, а практика.

:hush:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Спомням си че такава опорка имаше и около преизбирането на Радев. Тогава Лоботомир20 - Антибългарина, тръбеше тук че никой не бил поздравил Президента. Е, оказа се че както винаги Лоботомир е насран и унижен. Сега обаче пак същата песен на нов глас. Вари го, печи го, но той обича да пребивава в под на кучето опашката, и дори и с топ не можеш да го изкараш от там :getout:

Последно лицемерие ли е да поздравиш или не е ? :giggle1:

Я питай мухльото пРезилдент чий е Крим преди да ми говориш за антибългарщина  ? :)

антибългари и националнокастрирани са всички копейки комундели  и тук и навсякъде, които са поставили българските интереси най назад, да не кажа са ги загърбили .

преди 14 минути, БаалБек написа:

Търсеният резултат от трите пропагандни абсурда е, като активират провинциални комплекси, анахронични предразсъдъци и конспиративни теории, е да не усетим как постепенно Путинова Русия си връща върху страната ни влиянието си от съветските времена.

За съжаление е точно така.

Абсурда стига до там някои да си режат клона на който седят и благините на демокрацията и свободния живот от които се възползват максимално само че за целите на антибългарската рашистка пропаганда.

Парадокс, шизофрения, не знам какво е това....

преди 1 минута, miro20 написа:

Лицемери сте вие, рашистите.

Разбира се, че в момента може да обясниш и защо.

преди 2 минути, miro20 написа:

И това е очевидно .

Единственото очевидно е, че не можеш да обясниш защо е лицемерно. Няма как да отбелязваш независимост и същевременно да не си такъв. И всеки поздравил те и знаещ това за това е лицемер.

преди 13 минути, maxthon написа:

Разбира се, че в момента може да обясниш и защо.

Единственото очевидно е, че не можеш да обясниш защо е лицемерно. Няма как да отбелязваш независимост и същевременно да не си такъв. И всеки поздравил те и знаещ това за това е лицемер.

Обяснено е защо. Видно от официалните обръщения на посолствата или липсата на такива.

Всичко останало са твои празноглави словоблудства  и нищо повече :)

Гърчи се тролке :)

преди 8 минути, miro20 написа:

Обяснено е защо.

Всъщност никъде не е обяснено такова нещо. Един го направил, друг не. Каква независимост като тя липсва? Колко лицемерно трябва да подходиш за да поздравиш за нещо, което липсва?

И май това ви вбесява всички мурзилки.

Че в сравнение с рашистан, Българтия в момента е на светлинни години по свободна от вашата "оруелска" кочина в която я превърна кремълския репресивен малоумен режим

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Матросовците пак на амбразурата, да оправдават, защото братушките не ни поздравяват на българските празници :laughing5:

Толкова са смешни и елементарни.... :getout:

От години едно и също едно и също ... толкова банално че вече им знам репликите като от грамофонна плоча.

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 41 минути, miro20 написа:

Последно лицемерие ли е да поздравиш или не е ? :giggle1:

Дипломатически протокол е, Вечно Насраний  :hit:

---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 21 минути, miro20 написа:

Обяснено е защо. Видно от официалните обръщения на посолствата или липсата на такива.

Насраний, така плямпаше и когато преизбрахме Президента, а после се оказа оакан. Не ти ли писна в една и съща клоака да се къпеш?

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Дипломатически протокол е, Вечно Насраний  :hit:

---  ---  ---  ---  ---  ---  

Насраний, така плямпаше и когато преизбрахме Президента, а после се оказа оакан. Не ти ли писна в една и съща клоака да се къпеш?

Е тъй де. Лицемерите от рашистан по никакви дипломатически протоколи не обръщат внимание на нашите чествания и празници .

:hush:

Гърчи се копейка, насрания пак си ти :)

преди 33 минути, N1K17Y написа:

Матросовците пак на амбразурата, да оправдават, защото братушките не ни поздравяват на българските празници 

Мирчолина винаги плямпа опорката с липсата на поздрави от чужди държави, (е, освен ако на власт не е Бочко Менискуса)

Едно време се смееше на глупостта му и го наричаше "фейкомет". Сега какво? Да не си помисли че Мирча изведнъж е спрял да лъже :laughing5:

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 4 минути, miro20 написа:

Е тъй де. Лицемерите от рашистан по никакви дипломатически протоколи не обръщат внимание на нашите чествания и празници .

Мдаааа, ти така и за преизбирането на Радев твърдеше че никой не го бил поздравил, ма набързо те пратих в под на кучето опашката :giggle1:

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Мирчолина винаги плямпа опорката с липсата на поздрави от чужди държави, (е, освен ако на власт не е Бочко Менискуса)

Едно време се смееше на глупостта му и го наричаше "фейкомет". Сега какво? Да не си помисли че Мирча изведнъж е спрял да лъже :laughing5:

Ми не знам, аз проверих страницата на руското посолство и не видях да са ни поздравили. Ти гледам, че не изобличаваш лъжеца Мирча, но продължаваш да спамиш темата като истински амбразурчик :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Лицемерите от рашистан по никакви дипломатически протоколи не обръщат внимание на нашите чествания и празници .

Ако са преценили, че не сме независими (а то е така) лицемерно би било обратното и да ни поздравят.

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Ми не знам, аз проверих страницата на руското посолство и не видях да са ни поздравили. Ти гледам, че не изобличаваш лъжеца Мирча, но продължаваш да спамиш темата като истински амбразурчик :)

галошефффф нализнаеш какво казва постоянно когато го наврат дето кучето се облизва.... "не ме интересува какво си казал, какво си обяснявал, не съм чел,не съм гледал,  не разбирам руски " и т.н. и т.н. но спори на амбразурата :) :)

Няма никъде толкова безмозъчни самоосиращи се тролченца.

преди 36 минути, N1K17Y написа:

Ми не знам, аз проверих страницата на руското посолство и не видях да са ни поздравили.

Според Русия ние сме жалки подлоги на Чичо Сам (което си е вярно), та явно според тях няма за какво да ни честитят!

Най-вероятно по официалните дипломатически канали все пак са изпратили формално поздравление, както е по етикет!

А конкретно поздравлението от метрополията към българската колония за мен си е чиста подигравка!

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ми не знам, аз проверих страницата на руското посолство и не видях да са ни поздравили. 

Прав си. На страницата на Руското посолство наистина няма такъв поздрав. Учудих се и реших да проверя страниците на други посолства. Изненада-а-а-а, на страниците на Френското, Английското, Немското и Австрийското посолства също няма такова нещо. 

Сега въпросът е: Дали и те не са ни поздравили, или просто такива неща отиват по официалните канали?

И още един въпрос имам. До сега когато Лоботомиро20 Антибългарина, пробутваше тази пробита опорка с поздравите, винаги си му се смял и си го наричал "фейкомет". Сега какво се промени? Изведнъж той е спрял да лъже, или си знаеш че не е спрял, но вече лъжите му ти харесват и за това гледаш да му пригласяш?

преди 29 минути, ivottoshev написа:

Прав си. На страницата на Руското посолство наистина няма такъв поздрав. Учудих се и реших да проверя страниците на други посолства. Изненада-а-а-а, на страниците на Френското, Английското, Немското и Австрийското посолства също няма такова нещо. 

Сега въпросът е: Дали и те не са ни поздравили, или просто такива неща отиват по официалните канали?

И още един въпрос имам. До сега когато Лоботомиро20 Антибългарина, пробутваше тази пробита опорка с поздравите, винаги си му се смял и си го наричал "фейкомет". Сега какво се промени? Изведнъж той е спрял да лъже, или си знаеш че не е спрял, но вече лъжите му ти харесват и за това гледаш да му пригласяш?

Изненада-а-а-а, Тошев пак лъже :giggle1:

френското https://www.facebook.com/photo/?fbid=898668335626235&set=a.291312899695118&__cft__[0]=AZWAQNcJLU04kajlG12ks3wkRFJ792fYXGiNLudXB5YtG8IvFS2ZA0kPN61gtm9O9CIa9JCv-c0KKz3tRAkpx9q0UCyslj9P1ZELgT96HXiAIbaK-oUZBs3wPqj7Wz1ZoX6St9E2HxQnVH5Hq1BBhm-elvSO9Pc8Iwe84jYxJts3bmO73_XqkwRlNhe79rgKC0pLe157REl-TYaNaxrrPgc73vZRFAr_WwCEXIxO5O_vlQ&__tn__=EH-R

британското https://www.facebook.com/photo/?fbid=947636187402779&set=a.294611469371924&locale=bg_BG

немското https://www.facebook.com/photo/?fbid=855500310047106&set=a.248331357430674&locale=bg_BG

Не, наистина съм изненандан. Наистина не съм вярвал, че ще си толкова кух, да лъжеш толкова очевадно, почти си казах, че няма смисъл да проверявам. Но отново съм те надценил. За съжаление, прекалено често правя тази грешка. 

За другият ти въпрос, аз не помня да съм коментирал на миро постовете за поздравите, че бил фейкомет. Наистина. 

Умирам от смях да ви гледам 3-мата амбразурчици, да се късате да лъжете и мажете :yanim:Само Николов липсва да се включи. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Ха, фейсбук. Нали за посолства говорехме?

А-а-а-а, сетих се. Който не ползва фейсбук не заслужава да бъде поздравяван :giggle1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.