Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 55 минути, kosyo написа:

Всеки разпространява фейкове и пропаганда. Разликата е че аз и ти го правим неволно, когато самите ние сме били заблудени (примерно: ти и липсата на пирони в Русия), докато Лоботомиро20 с това си изкарва прехраната.

Когато народът е казал че на света няма срамни професии, не е знаел с какво ще си изкарва хляба Лоботомир Насраний  :vomit:

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 242,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Всеки разпространява фейкове и пропаганда. Разликата е че аз и ти го правим неволно, когато самите ние сме били заблудени (примерно: ти и липсата на пирони в Русия), докато Лоботомиро20 с това си изкарва прехраната.

Когато народът е казал че на света няма срамни професии, не е знаел с какво ще си изкарва хлябът Лоботомир Насраний

Разликата е че когато сбъркаш, което е нормално си празнаваш, а не да се правиш на ударен или да минаваш на следващия фейк. Затова се припомня често и напоително - до пълно втръсване. Ето това има ефект вече.

И ме блокирай - аз още си спазвам джентълменското споразумение амa ти май си забаил на него.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Когато народът е казал че на света няма срамни професии, не е знаел с какво ще си изкарва хляба Лоботомир Насраний  :vomit:

Аз нямам спомен ти да си ме опровергавал че аз съм цитирал фейкове.

Докато обратното постоянно го правя, само че поради задължения финансови или просто защото сте "полезните идиоти" , вие, рашистките пропагандисти комундели  игнорирате ,въпреки че сте наврени всеки път където кучето се облизва.

И периодично , като болни от алцхаймер се появявате с едни и същи фейкове , с едни и същи въпроси на които отдавна ти е отговорено .

:hush:

преди 2 часа, kosyo написа:

а не да се правиш на ударен или да минаваш на следващия фейк.

Еждневно го правят, ама не им пука... кво като са се осрали... продължават напред, че и ще пвторят старите си лъжи и пропаганда :)

преди 4 часа, kosyo написа:

Разликата е че когато сбъркаш, което е нормално си празнаваш, а не да се правиш на ударен

Да бре, знам. Случая с пироните си спомняш, нали? Беше особено смешно, когато един наш съфорумец (да не споменавам имена), вместо да се извини, реши да защити тезата си... давайки линк, който го оборваше напълно :D

И ме блокирай

Сърце не ми дава да те блокирам. Все се надявам да си похортувам с онова твое "аз", дето щяхме да си пием с него.

аз още си спазвам джентълменското споразумение амa ти май си забаил на него.

Както виждаш съм те оставил, въпреки че е супер досадно да пишеш едно и също (клипчетата не ги гледам, естествено)

Последният път обаче нещо много си беше повярвал и трябваше някой да те свали на земята. Аз за твое добро го направих :)

току-що, ivottoshev написа:

Да бре, знам. Случая с пироните си спомняш, нали? Беше особено смешно, когато един наш съфорумец (да не споменавам имена), вместо да се извини, реши да защити тезата си... давайки линк, който го оборваше напълно :D

Сърце не ми дава да те блокирам. Все се надявам да си похортувам с онова твое "аз", дето щяхме да си пием с него.

Както виждаш съм те оставил, въпреки че е супер досадно да пишеш едно и също (клипчетата не ги гледам, естествено)

Последният път обаче нещо много си беше повярвал и трябваше някой да те свали на земята. Аз за твое добро го направих :)

Блокирането винаги е опция.. Ти си знаеш и се придържай към споразумението

преди 1 час, miro20 написа:

Не ти изнася да си спомниш. Да ти опреснявам ли паметта?

преди 2 часа, miro20 написа:

Мирко, който не те е подхванал - той не те е опровергал!

99% от това, което плещиш и повтаряш като папагал са фейк, дезинформация и изветрели кухи опорки!

• Автор

"България е една от уникалните нации в Европа. За разлика от всички останали етноси, чистите национално и морално българи имат трета хромозома. Тя се нарича Z хромозома.

Това е установило задълбочено проучване на Федералната служба за безопасна генетика, която се намира на московската улица "Лубянка".

Руските генетици обаче са много разтревожени, защото в българските деца Z хромозомата се чупи. И това ще доведе до загиването ни като нация.

Тайната на Z хромозомата е, че пази от всякакви извращения - като това да станеш гей, да се държиш възпитано и като цяло да имаш повече от една мозъчна клетка."

/Виктор Иванов, 24chasa.bg/

преди 4 часа, Flashback написа:

Мирко, който не те е подхванал - той не те е опровергал!

99% от това, което плещиш и повтаряш като папагал са фейк, дезинформация и изветрели кухи опорки!

бла бла ?

Парадокса е че абсолютно нищо от това което съм казал и цитирал не е опровергано от вас, рашистките фейкомети .

Посочи и ми цитирай ПОНЕ ЕДНО  :)  Ма нямааа...

:)

преди 4 часа, ivottoshev написа:
преди 6 часа, miro20 написа:

Не ти изнася да си спомниш. Да ти опреснявам ли паметта?

Ако можеше щеше да го направиш

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Имаш впредвид дето председателя на съвета на федерациите на РФ се учуди че в РФ няма производство на гвоздеи  ??

https://www.rbc.ru/business/13/04/2022/625705749a7947597cff5a17

:giggle1:

Смешно е да.. но е факт :)

преди 57 минути, miro20 написа:

бла бла ?

Парадокса е че абсолютно нищо от това което съм казал и цитирал не е опровергано от вас, рашистките фейкомети .

Посочи и ми цитирай ПОНЕ ЕДНО  :)  Ма нямааа...

Интересно ми е ако ти покажа "поне едно' какво ли ще напарвиш?

Айде да пробваме:

"Президента Радев е нарушил министерска заповед"

... да, ама се оказа че тази заповед влизала в сила на следващият ден :giggle1:

Ти си на ход, г-н Фейкомет Насраний

Имаш впредвид дето председателя на съвета на федерациите на РФ се учуди че в РФ няма производство на гвоздеи  ??

Мдаааа, и в същото време в защита на тезата се дава линк към статия с думите "в Русия дефицит на пирони не се очаква" :giggle1:

Още тогава те питах дали това че внасяме чесън от Китай и ябълки от Полша щото са по-евтини, вместо да стимулираме нашето производство, означава че имаме криза. Още чакам отговор и знам че няма да го дочакам, г-н Насраний :getout:

преди 14 часа, ivottoshev написа:

"Президента Радев е нарушил министерска заповед"

Ами провери колко пъти съм ти отговарял на тази твоя спекулация-лъжа.

:)

преди 14 часа, ivottoshev написа:
преди 15 часа, miro20 написа:

Мдаааа, и в същото време в защита на тезата се дава линк към статия с думите "в Русия дефицит на пирони не се очаква" :giggle1:

Още тогава те питах дали това че внасяме чесън от Китай и ябълки от Полша щото са по-евтини, вместо да стимулираме нашето производство, означава че имаме криза. Още чакам отговор и знам че няма да го дочакам, г-н Насраний :getout:

И къде видя фейк ? Пак казвам - Председателя /ката/ на съветите на федерациите на РФ се учудва че в РФ не се произвеждат пирони и че се внасят от Беларус и Китай  !

ФАКТ.

Цитат

«Для меня, например, было неким открытием — у нас гвозди импортные, не буду называть страну [откуда идет импорт] — догадайтесь с трех раз. Мы даже гвозди не производим в стране, которая выпускает столько металла», — сказала она.

Матвиенко предложила дать соответствующее поручение малому и среднему бизнесу.

В 2020 году импортные гвозди в Россию завозили два главных поставщика — это Белоруссия и Китай. Они поставляли в страну по 84,3 и 10,7% от общего объема импорта. Еще 2,1% импорта гвоздей приходилось на продукцию из Финляндии, доля других государств составляла примерно 2,9%.

Кой пак е насран, другарю фейкомет рашист комундел ??? :giggle1:

преди 4 часа, miro20 написа:

Пак казвам - Председателя /ката/ на съветите на федерациите на РФ се учудва че в РФ не се произвеждат пирони и че се внасят от Беларус и Китай  !

ФАКТ.

А ти учудваш ли се че в България не се произвеждат достатъчно чесън и ябълки, а се внасят от Китай и Полша, и липсата на производството им означава ли че сме имали недостиг на тези продукти? 

Що се правиш че не виждаш този въпрос? Да не е щото си НАСРАН ТРОЛ? 

преди 21 часа, ivottoshev написа:

А ти учудваш ли се че в България не се произвеждат достатъчно чесън и ябълки, а се внасят от Китай и Полша, и липсата на производството им означава ли че сме имали недостиг на тези продукти? 

Що се правиш че не виждаш този въпрос? Да не е щото си НАСРАН ТРОЛ? 

Гърчи се копейка. Просто показах и доказах че казаното от председателката на съвета на федерациите не е фейк, че е учудена че страна в която добива огромно количество метали / сигурно са на първо място по добиви/  , няма производсто на пирони . :)

т.е. нямаме фейк, а казаното си е чиста истина и ФАКТ.

А насрания трол пак си ти :)

Както винаги .

Гърчи се копейка

Пак нямаш отговор на въпросчето ми.

Нали знаеш, че липсата на отговор понякога е по-красноречива от самият отговор :wub:

• Автор

Проблеми в пропагандата настъпиха поради липса на координация между научните институти при БАН.

На българския пазар се предлага версията, според която Бил Гейтс финансира и управлява СЗО, а СЗО е на път да получи права насилствено да ваксинира, чипира и управлява населението. Версията е разработена от Андрей Фурсов („Изборски клуб“) и руската „Фондацията за стратегическа култура“, контролирана от Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Институтът за икономически изследвания при БАН, представен от доц. Сарийски, разпространява версията на Андрей Фурсов. В ефира на предаването „Премълчани истини“ доц. Сарийски направи толкова точен преразказ на тезите на Фурсов, че някой би го обвинил в плагиатство. В разказа на Фурсов/Сарийски Бил Гейтс е основен спонсор на СЗО. Той контролира появата на вируси, което се доказва с това, че е казал, че следващият вирус „чука на вратата“.

Институтът по микробиология при БАН, представен от проф. Андрей Чорбанов, разпространи версията, предназначена за австралийския пазар. В тази версия СЗО се финансира и управлява от китайците, които искат да наложат казармен ред и дисциплина и да национализират здравеопазването. В ефира на 7/8 ТВ проф. Чорбанов заяви, че „СЗО е неправителствена организация, която има функция да дава съвети на правителствата“. Той каза още: „САЩ спряха финансирането на СЗО, за сметка на това Китай го засили“, което увеличавало влиянието на Китай в решенията, които взима СЗО.

А фактите са:

1. СЗО е междудържавна организация, което означава, че НЕ е НПО и НЕ е частна организация. В СЗО членуват 194 държави и точка.

2. Бюджетът на СЗО се приема от Световната здравна асамблея, в която право на глас имат само държавите-членки на СЗО. СЗО се финансира предимно от публични средства. Задължителните и доброволни вноски на държавите членки-допринасят пряко за близо 60% от бюджета, а други 14 % идват от други организации в системата на ООН, партньорства и банки за развитие, които сами по себе си се финансират предимно от правителствата. Около 10 % от средствата на СЗО идват от фондации, предимно от фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

who.png

https://theins.ru/en/news/273776

2 примера за преизползваме на стари материали като нови от руZкото МО. Единия дори не е от същото място.

Естествено дадени като голяма победа от някой съфорумци.

Рашистката дезинформационна машина толкова е объркана и в ступор, че почна да показва  миналогодишни кадри с унищожението на руски войници в близък бой , като унищожение на бандеровци в Курск

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Интересно ... Защо в "лошия Запад" може да работят съвсем спокойно и необезпокоявани рашистки пропагандисти, а в рашистан е абсурд да има прозападни медии ?

https://theins.ru/antifake/273810

преди 17 минути, miro20 написа:

Интересно ... Защо в "лошия Запад" може да работят съвсем спокойно и необезпокоявани рашистки пропагандисти, а в рашистан е абсурд да има прозападни медии ?

https://theins.ru/antifake/273810

На запад спокойно и необезпокоявано в боинг има жендерекуалити. Даже през 2022 според тях си оглавяват неква класация в този смисъл. Резултатът е видим. Неграмотен и мързелив персонал, опасни самолети. След многократни отлагания в техен варел изстреляха астронавти,  криво-ляво ги достави до МКС, сега не може да ги върне и вече почти два месеца просрочиха и май ще ги връща мъск с дракончето.

Как Яндекс помага на ФСБ да лови граждани желаещи да се запишат  или интересуващи се от противниците на кремълския режим

В резултат все пак :

• Автор

СЗО обяви извънредна ситуация с международно значение заради разпространение на маймунска шарка в държави в Африка. Европейската агенция за контрол на заболяванията определи риска за ЕС като нисък и препоръча различни методи за превенция: да се комуникира рискът, например да се информират пътуващите в Африка да избягват контактите с местни хора, да се осигури ефективно наблюдение, тестване и бързо изолиране на заболелите и т.н.

В България сайтът за конспирации и путинска пропаганда „Критично“ публикува новината с автор Анастасия Гешева, че се опитват отново да затворят света в локдаун.

Информационна агенция „Фокус“ покани доц. Мангъров да коментира ситуацията с маймунската шарка. Както може и да се очаква, доц. Мангъров е решил, че рискът е преувеличен и е заподозрял СЗО в тъмни намерения, от което агенцията е извадила заглавието: „С маймунската шарка СЗО се опитва да ни вкара в същия филм като този с Ковид“. Веднага тази фалшива новина е разпространена от „Труд“, „Епицентър“, BG on Air“, „Tribune“, „Гласове“, „Лентата“ и други медии. Професионалната етика би изисквала тази новина да се разпространява с информацията, че доц. Мангъров е един от инициаторите на подписка за прекратяване на членството на България в СЗО, защото в умерения вариант тя заплашвала българския суверенитет, а в по-драстичния вариант СЗО искала да кастрира мъжете и да стане световно правителство.

По-широкият контекст е, че в България има политически партии и групи, които се опитват да печелят гласове с разпространяване на конспиративната теория за нов световен ред, в който СЗО и други международни организации са подчинени и изпълняват заповедите на злонамерен глобален елит, а напоследък на Сатаната.

/Информиран.бг/

П.П.

Руските медии, а и българските, които ги копират, често за по-голяма достоверност се позовават на западни експерти. По време на Олимпиадата изплува италианският журналист Анджело Джулиано, който след като гледал церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж поискал Русия да му предостави политическо убежище. Тази новина у нас отразиха „Поглед.инфо“, „Критично“, „Лентата“ и „Гласове“.

Любопитното е, че Анджело Джулиано твърди в социалните мрежи, че от 30 години „живее щастливо в Китай“. В различни публикации изтъква различни причини защо е в Китай – отдавна усетил възхода на страната или спасява децата си от ЛГБТ култа. Но не му прави впечатление, че не е много логично да искаш политическо убежище в Русия докато щастливо живееш в Китай. Всъщност той май живее в Хонконг или поне е бил там, когато е поискал убежище в Русия.

Политическите възгледи на Анджело Джулиано са доста добре разкрити в постовете му в „Х“. Той е антиглобалист, смята, че Путин е най-великият президент, харесва Орбан и Мадуро. Той вярва, че светът се управлява от сатанински ЛГБТ култ и всеки ден пише за него в социалните мрежи: „Те искат да унищожат всичко, което обединява хората: национални държави, идентичност; традиции; религии; семейство; въвеждат: упадък; педофилия; сатанински практики“.

Преди няколко дни „Поглед.инфо“ е публикувал статия на „РИА новости“, която:

- започва с описание на желанието на Анджело Джулиано да намери убежище в Русия,

- цитира няколко поста в социалните мрежи на французи, които мечтаят да живеят в Русия, където „все още има нормални ценности“ и

- обобщава: „Идеята за мигриране в страната на нормата – Русия – става все по-популярна сред консервативните европейци. Още днес стотици хиляди кандидат-мигранти, доброволни емигранти от дивия запад, могат да се появят близо до граничните пунктове на Русия“.

image.png

• Автор

„Поглед.инфо“ е превел от руски и публикувал 20 статии за Олимпиадата в Париж и има още три от български автори. От руските статии 7 са от Фондация „Стратегическа култура“, контролирана от руската служба за външно разузнаване, 4 от РИА Новости, държавна информационна агенция, и 3 от „Царыград“, медия на олигарха Малофеев. И трите са списъка за санкции на ЕС, защото разпространяват конспиративни теории и руска антидемократична пропаганда.

Една от руските статиите е събрала близо един милион разглеждания. Как ли е станало това? Как един милион българи са разбрали, че има такава статия?

rufeik.png

преди 4 минути, БаалБек написа:

„Поглед.инфо“ е превел от руски и публикувал

поглединфо копира и превежда изключително и само рашистка пропаганда.

До кога ще ги търпим такива фейкомети и малоумна пропаганда, аз идея си нямам....

Но на фона на реални у нас 200  путинистко-комунделски  организации на наградения от путлер Малинов и сие... не ме учудва....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.