Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 7 часа, communismatic написа:

Ти нормален ли си, ве? Какво "боксуване", какви пет лева?! Русия три години воюва с хора на договор срещу държава, която е под тотална мобилизация и с мощен гръб на НАТО, която постоянно й дава машини и въпреки всичко, дори не спира и да настъпва. Аз пак ще попитам - какво "геройство" виждате във ВСУ и техните командири? Берат свежо месо от украинските улици от ден първи, скоро ще започнат, да мобилизират и 18 годишните (Шарий пак излезе прав) и въпреки това фронта продължава да пада като къща от карти. Ти осъзнаваш ли какъв успех е това за Путин и хората около него? В Санкт Петербург, в Москва, в Ростов и т.н. абсолютно никой няма и хабер, че държавата е във война. Питах оня лоботомирания, с какво "санкциите" са ефективни срещу руснаците, той така и не можа, да ми отговори. Санкциите работят... ама срещу самите санкциониращи. За руснаците какъв проблем има? Преориентираха се към Китай, Турция и Иран общо-взето. Тия компании, които се изнесоха от държавата бяха принудени да си разпродадат заводите и "ноу-хауто" за жълти стотинки. Примерно, в завода на Рено (покрай Москва), в момента се сглобява Москвич.

Какви са ти доказателствата, че САЩ са организирали майдана през 2014-та? Хората просто не искат азиатска диктатура, искат да пътуват свободно и да работят из цивилизования свят, там където ОМОН не ти чупят костите в ареста затова, че си протестирал срещу властта. Иначе Украйна имаше възможност да стане като Беларус, изгладнял сателит на една прокажена държава, в който да царува безправие като навсякъде другаде, където властта се дава само на този, който може да свие юмруци и да удря по-силно. Такава държава, от която всеки кадърен, млад и достатъчно образован човек планира бягство, а не да стои и да си трае подтискан всекидневно от мутрите и зомбитата на режима. Пълно е с клипчета интервюта на изкукуригали опърпани хора в държавите от бившия соц лагер и СССР, които с фанатичен плам обясняват, че са за Путин и за слава на героите, които загиват в името на родината и нямат против да се дават още жертви стига родината да ставала по-голяма. Президентът пък винаги бил прав, защото им е пратен от Бог и т.н.. отговори все от "такива лица на такива хора". Едни абсолютни скотове живеещи ментално все още някъде в епохата на крепостничеството (тук такива ги наричаме "копейки"), те ли трябваше да определят как да живеят нормалните хора там (в Украйна) и да се съобразяват с манипулирани или направо откраднати избори? Аз лично се съмнявам, че нормален човек би искал да живее 20 години под управлението на Путин, камо ли още 20, в които той му обещава най-безсрамно, че ще са трудни. Какво е направил тогава владетелят досега щом и следващите 20 ще са трудни? Раждат се и умират цели поколения с един и същи човек на върха на вертикалата на властта, който на всичкото отгоре сам си поправи конституцията да остане вечно на власт. Повечето руснаци си знаят, че няма какво да направят срещу така изградния режим, или трябва да бягат, или да си седят в мизерията и да деградират. Ти дето викаш как в Москва, Петербург и Ростов не знаели, че имало война, еми не е ли срамно това, само там ли животите са ценни? И на всичкото отгоре това наемниците да получават амнистия, хората пропищяха от това, че така изнасилвачи и убийци на деца ги пуснаха от затвора и да се върнат по родните места след успешно минаване на шестте им месеца служба. Защо по тази логика САЩ не си освобождават затворниците, за да ходят на мисии? Очевидно има нещо много криво и отблъскващо в цялата руска система, която ти защитаваш.

Питах оня лоботомирания, с какво "санкциите" са ефективни срещу руснаците, той така и не можа, да ми отговори. Санкциите работят... ама срещу самите санкциониращи. За руснаците какъв проблем има? Преориентираха се към Китай, Турция и Иран общо-взето. Тия компании, които се изнесоха от държавата бяха принудени да си разпродадат заводите и "ноу-хауто" за жълти стотинки. Примерно, в завода на Рено (покрай Москва), в момента се сглобява Москвич.

Няма нормален руснак, който да харесва какво се случи със спестяванията му след войната и че всички граждански влогове в долари бяха насила конвертирани в рубли, когато рублата претърпя тотален крах. Москвичи не знам къде другаде карат освен в Русия и разни бедни държави с руско влияние. В тубата има клипове колко са картонени тия коли. 100 на 100 китайците не карат тия боклуци.

Само да питам - преди няколко дни "умопобърканият диктатор" Владимир Путин направи близо четиричасова жива връзка с руснаци, които му задаваха въпроси (имаше и неудобни)? Нашите "демократични" лидери, кога ще ги питаме едно-две неща ПОНЕ!?

Не, въобще не е трудно за луд да говори много и да води патосни четиричасова речи. Лудите си говорят сами с часове и си мислят че са много гениални, а лудите с власт щеш не щеш, ако си в държавата им се налага да ги слушаш. И гаранция, че няма нито един "неудобен" въпрос, който да не е бил предварително режисиран така, че царят да не може да му отговори самовлюбено в рамките на тия 4 часа реч "колко съм велик".

Я ми дай пример с държава, която в ЕС живее добре? Значи... аз преди по-малко от месец се върнах от екскурзия в Рим и честно казано останах меко казано втрещен от това което видях там. Едновремешният велик град се е превърнал в мигрантска кочина. И всичко това идва от подчиненото положение на Брюксел спрямо Вашингтон, те сами си наложиха санкции срещу Русия и се самопростреляха в крака. Зелените дивотии и въвеждането на въглеродни квоти, от кой мислиш дойде? Естествено, че от САЩ... Живеели добре - уя му... абсолютно посмешище е ЕС.

Дай пример за държава, в която има руско влияние и се живее по-добре от която и да било държава в ЕС, даже и най-бедната.

Що да е "фарс", като примерно около събитията в Одеса бяха горени живи хора? Това фарс ли е или самата истина? Даже украинското правосъдие ги изкара и виновни, което беше показателно за "демокрацията" в Украйна. За каква свобода може да се говори в Украйна, при положение, че именно Зеленски прие закон за "културната автономия" в рамките на държавата му и ако ти си руснак примерно, следователно ти нямаш такава. Това как се нарича по-точно? Или ако отидеш да си платиш сметките, може и да ти откажат обслужване (че и бой може да ядеш даже), понеже не говориш на измисленият им украински език. Малко е хубаво да сте наясно с нещата, които защитавате... Било фарс? Ми иди в Македония тогава. Иди в Македония и кажи, че си българин и ще си говориш на български. Ще издържиш точно 5 минути и ще ти начупят гагата.

Нали войната била за ресурси, така каза ти по-рано, а сега за други неща говориш? На Путин му е все тая както за руснаците в Русия, така и за руснаците извън нея. Тази война му беше единствено за имиджова изгода, защото без война няма нужда от диктатор и силен военен апарат. Този апарат, хем пази диктатора, хем простият народ си мисли, че армията мисли за народа.

Какви "вековни" връзки между "два" народа, като говорим за един и същ народ? Да постна пак изрезките от вестниците?

Ами имаше такива. Вече са прекъснати. Сега и да твърдите колкото си щете, че няма украински народ, войната силно го подчерта и украинците живи сега ще има за какво да мразят руснаците и всичко свързано с тях докато са живи и ще си гледат на това разделение радикално. Русия сега си извоюва да граничи още повече с НАТО и загуби излаз към Северно море, което ѝ беше стратегически важно.

Ама ти си водил някаква обширна статистика на руска територия ли? Гледам, че си много наясно, какви хора гласуват за Владимир Путин...

Ами не, просто имам глава на раменете си и мога да мисля.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 22 минути, Гoст написа:

Какви са ти доказателствата, че САЩ са организирали майдана през 2014-та?

Mи, най-категоричното доказателство е, че Виктория Нюланд беше на самият площад. Пак питам - какво прави там. Второто доказателство са изтеклите записи между Байдън и Петро Порошенко, което е показателно за васалният статут на Украйна спрямо господарят си от Вашингтон. И трето - само няколко месеца по-късно Хънтър Байдън е назначен на огромна заплата в газовата компания, а Байдън съвсем случайно по това време е... вицепрезидент на САЩ. Вероятно е пълна случайност... предполагам?

Иначе Украйна имаше възможност да стане като Беларус, изгладнял сателит на една прокажена държава, в който да царува безправие като навсякъде другаде, където властта се дава само на този, който може да свие юмруци и да удря по-силно.

Имаше, да. И? Нещо промени ли се откакто "завиха" към Запада? Дори не влязоха нито в ЕС, нито в НАТО. Абсолютно пробита е в момента от корупция, това го твърдят вече дори и западните медии. Аз затова казвам, че вие сте болни мозъци, за да подкрепяте шайката около Владимир Зеленски, на която им е през шнура за украинското население. Не случайно официално обявените убити са само 30 000 души, а роднините на всички останали ще пият по една студена вода. От ден първи се бере свежо украинско месо и нито една наша медия дори не го отразява, за УНИАН да не говорим. Ти имаш ли представа, че дори и в Украйна абсолютно никой не му вярва на кокаиновият клоун? Ми, ако не вярваш... влез в телеграм канала на УНИАН (това е най-пропагандният парцал в Украйна, пишат се само "правилни" неща) и може да видиш как народа му реагира на изказванията на Зеленски.

Едни абсолютни скотове живеещи ментално все още някъде в епохата на крепостничеството (тук такива ги наричаме "копейки"), те ли трябваше да определят как да живеят нормалните хора там (в Украйна) и да се съобразяват с манипулирани или направо откраднати избори?

Кой си ти, че да казваш кой бил "нормален"? Първо от там да започнем и второ... изборите, които спечели Янукович били "манипулирани"? Аха... а свалянето на Янукович и избирането на Петро Порошенко, който беше избран от американското посолство и издигнат чрез протест е легитимно? ОК, разбрахме се...

Защо по тази логика САЩ не си освобождават затворниците, за да ходят на мисии?

САЩ са "освобождавали" боксьорите си, които са печелили златен медал за тях и са ги вкарвали в затвора защото не искат, да ходят във Виетнам. А относно сегашната ситуация, тя НАТО затова служи... да се удари едно рамо на "световният интригант". Интересно, къв х0й го диреха нашите солджъри в Ирак? Кво общо имаме ние със Саддам Хюсеин и неговото управление? А САЩ какво общо имат? И съвсем случайно Ирак е богата на петрол...

100 на 100 китайците не карат тия боклуци.

Кви Москвичи, аз ти казвам, че руснаците си прилапаха западните заводи за жълти стотинки. Кви санкции, кви пет лева... Тя цяла Европа се тресе от икономическа криза в момента заради спирането на евтиният руски газ. Та, кой спечели от санкциите? Европа или Русия?

Дай пример за държава, в която има руско влияние и се живее по-добре от която и да било държава в ЕС, даже и най-бедната.

Първо, тук не говорим за влияние, а за поддържане на нормални отношения, а отговора на въпроса е Китай. А относно ЕС... ние продължаваме, да сме тотален кенеф там, не виждам изобщо някакъв просперитет под крилото на Брюксел.

Нали войната била за ресурси, така каза ти по-рано, а сега за други неща говориш?

Именно, това е повода, а не причината. Ти ми говореше, че нямало "нацюги" в Украйна, а аз ти казвам, че има. Обясних ти на базата на аргументи...

Ами имаше такива. Вече са прекъснати.

Аха, имаШЕ такива... ОК...

Ами не, просто имам глава на раменете си и мога да мисля.

Сериозно?

• Автор

От времето на иван грозни, петър първи, та чак и до путин, Московията се занимава с пропаганда основно да определи идентичността си. Каква нация са руснаците? То не бяха наследници на Киевска Рус, то азбуката им била написана от Ломоносов, то Рюрикови, ама те били славяни, а не викинги (според путин) и какви ли още глупости. В България, който се чуства българин, му е ясно, че най-големия православен храм трябва да носи Българско име, а не на монголски васал. Или както е било в периода 1916-1920г. да носи името ма светите братя Кирил и Методии или приеме името на св. цар Борис Покръстител, без който нямаше да има нито „славянска“, нито българска писменост. Недопустимо в независима държава най-големите паметници да са посветени на чужда армия, окупирала страната през 1944 г. и установила престъпен тоталитарен режим. Тези паметници следва или да бъдат премахнати или преместени в Музеи на тоталитарното/социалистическото изкуство. Съветските окупационни паметници и символи трябва да отидат в музея и експонирани по такъв начин, че да показват как не трябва да се допуска отново чужда държава да владее българското публично пространство. В столицата няма паметници на създателя на българската държава Аспарух и на нито един български владетел, освен наскоро поставения паметник на цар Самуил. Имената на улици също трябва да премахнат руско-съветските имена и да ги заменим с български.

Това време ще дойде.

на 24.12.2024 г. в 19:48, M.Николов написа:

И да ти обясня нещо простичко, няма как нещо, което е съществувало преди друго нещо, да е приемник на това друго нещо!

Браво! "Гениална" мисъл....също като автора...

И още един "титан" на мисълтта......:hush:

на 24.12.2024 г. в 22:42, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Проста , като три вагона с пуйки !

преди 22 часа, nikssi написа:
преди 22 часа, NovakJ написа:

Виктория Нюланд направи посещение по време на събитията за да подкрепи протестиращите.

С курабийки и 5 милиарда долара. 🤪 Става все по жалко ...

Визираш фейковете за 5 млрд дадени за Майдана ли ? Мога ли да ти викам офоциално фейкомета на форума ?

https://www.stopfake.org/bg/fejk-sashh-dali-5-miliarda-dolara-za-organizatsiyata-na-drzhavniya-prevrat-v-ukrajna/

А смешките че да подкрепиш протестиращи срещу корупцията, срещу олигархията , за Евроинтеграция и т.н. на площада  с раздаване на курабийки е... намеса , финансиране на преврат... дори не ми се коментира :) :) :)

смешници :)

преди 21 часа, nikssi написа:

Тоя става ли? Един клик в търсачката и се намира по текста. 

Корупция в Украйна: Платени са 40 млн. долара за муниции, които не са пристигнали - bTV Новините

Ето ти и 24 часа във Вести Бг не съм търсил 😁

Е тъй де...  никой по света не може да каже че жвиее в страна свободна от корупция. Само такива като вас обаче ревете че украинците са лоши за това че са РАЗКРИЛИ и ПРЕСЕКЛИ такива схеми.

ехооо ??

Усещате ли с е колко сте жалки ?

преди 15 часа, communismatic написа:
преди 15 часа, Гoст написа:

Какви са ти доказателствата, че САЩ са организирали майдана през 2014-та?

Mи, най-категоричното доказателство е, че Виктория Нюланд беше на самият площад. Пак питам - какво прави там.

Същия смешник :) :)

преди 3 минути, miro20 написа:

А смешките че да подкрепиш протестиращи срещу корупцията, срещу олигархията , за Евроинтеграция и т.н. на площада  с раздаване на курабийки е... намеса , финансиране на преврат... дори не ми се коментира

Виктория Нюланд била на площада, понеже... "подкрепяла протестиращите срещу корупцията, олигархията и т.н."... АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

100% съм сигурен, че пича си вярва на тия глупости... 😆😆😆

Това малко като простотиите на Баалбек. Руснаците измислили "О'Писменех", за да ни направят "славяни". Все едно ние сме някакъв фактор в Европа и на някой изобщо му дреме за нас... 😆😆😆

преди 15 часа, Гoст написа:

Иначе Украйна имаше възможност да стане като Беларус, изгладнял сателит на една прокажена държава, в който да царува безправие като навсякъде другаде, където властта се дава само на този, който може да свие юмруци и да удря по-силно.

Имаше, да. И? Нещо промени ли се откакто "завиха" към Запада? Дори не влязоха нито в ЕС, нито в НАТО. Абсолютно пробита е в момента от корупция, това го твърдят вече дори и западните медии.

Майдана бе за евронтеграция , за свободна работа и синхронизиране на законодателството с европейското. Защото от години украинците ходеха полулегално в Полша и др страни да работят . Милиони го правеха, и сега искаха да е законно, което пропутинската марионетка Янукович ОТКАЗА. и именно затова бяха ЕДНОГОДИШНИТЕ протести на Майдана.

За цяла година никой така и не можа да покаже някаква външна намеса или финансиране!

Никой !

това си бяха спонтанни протести и срещу олигарсите и срещу корупцията и срещу мафията.

Путлер използва безреиците за да се случи разстрела 20 февруари 2014 г от беркутовците на Янукович, които после заедно с него бяха изтеглени в Москва.

Нахлуха в Крим, после в Донбас с войските си .Въпреки че за една година никой не може дап окаже поне една заплаха или жертва на ускоезичните в Крим или Донбас от Киев.От Майдана.

И пак да напомня -  след това путлер раздаде медали "за операцията по присъединяване на Крим"  с дата 20 февруари 2014 г

което както съм казвал, може да се приеме за начало на войната на рашистан срещу Украйна.

Аха, ОК. Ти ми кажи, що САЩ не се намесиха, да помогнат на приятелчето си срещу Русия? Нали уж били много загрижени за "евроинтеграцията"... 😆😆😆😆

Аз затова казвам, че вие сте болни мозъци, за да подкрепяте шайката около Владимир Зеленски, на която им е през шнура за украинското население.

Както сме дискутирали, на Зеленски му бе предложено многократно да се евакуира от западните страни

Които въобще не вярваха че Киев ще устои при мащабното нахлуване 2022 г.

Чак когато Зеленски и украинците устояха , чак след като отблъснаха и изпепелиха танковите колони , чак тогава започна многомилиардната военна и финансова подкрепа !

Не преди, а след като видяха че украинците усояха!

Така че Зеленски и тези около него са герои . А престъпната  фашистка шайка са изродите в Кремъл, пращащи безсмислено хиляди на заколение в Украйна

:hush:

току-що, miro20 написа:

Така че Зеленски и тези около него са герои

Ама естествено как... Влез в телеграм канала УНИАН, за да погледнеш, как собственото му население реагира на изказванията му... Същински герой! 😆😆😆

Тоя е ебаси промития мозък! Чак ме кефи, как си вярва! 😆😆

• Автор

Русия е несигурна страна. Това е дива държава, в която човешкият живот не се цени. Там е опасно да се лети. Там е опасно да се кара. Там е опасно да се живее. Опасно е да се градят отношения с Русия. Опасно за преговори. Качването на самолет там е като игра на руска рулетка. Заради санкциите руските авиокомпании не могат да поддържат или ремонтират добре самолетите си и няма резервни части. Авиационният парк е износен. Самолетите руско производство не издържат. Въздушното пространство на Русия не е безопасно за всички. Руското правителство не дава приоритет на безопасността на собствените си граждани или на другите. Тя използва своите граждани от стотици хиляди като пушечно месо във войната срещу Украйна.

Важно е пропагандата да върви и платените и слабите умствено да им разпространяват глупостите.

П.С.:

Все повече доказателства сочат факта, че пътническият самолет на Азербайджанските авиолинии, който се разби вчера в Казахстан, е бил ударен от руски системи за противовъздушна отбрана.

Самолетът, пътуващ от Баку, Азербайджан, за столицата на руската Чечня Грозни, кацна аварийно близо до Актау в Казахстан. Най-малко 38 души са убити.

Въпреки първоначалните съобщения, че самолетът е ударил ято птици при приближаването си към Грозни, дори руските канали в Telegram се съмняват, че това е така.

преди 57 минути, БаалБек написа:

Все повече доказателства сочат факта, че пътническият самолет на Азербайджанските авиолинии, който се разби вчера в Казахстан, е бил ударен от руски системи за противовъздушна отбрана.

Да, с интерес следя  .

И най вече колко неадекватно  е поведението на рашистките орки :) :)

Да, с интерес следя  .
И най вече колко неадекватно  е поведението на рашистките орки [emoji4] [emoji4]
[/url]  
А конкретни доказателства покрай това интересно следене има ли? Или за пореден път празните приказки? И за да ти е спокойно и да не се чудиш какво глупости да пишеш - черната кутия е намерена.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Автор
преди 46 минути, maxthon написа:

А конкретни доказателства покрай това интересно следене има ли? Или за пореден път празните приказки? И за да ти е спокойно и да не се чудиш какво глупости да пишеш - черната кутия е намерена.

Най-голямото доказателство е това, че групата ви @maxthon е платена, но нескопосана...

А доказателство за твърденията ми са - виж справка потребител @maxthon ( всички ваши постове по различни теми във форума са неадекватни и смехотворни )

:popcorn2:

Най-голямото доказателство е това, че групата ви [mention=483801]maxthon[/mention] е платена, но нескопосана...
А доказателство за твърденията ми са - виж справка потребител [mention=483801]maxthon[/mention] ( всички ваши постове по различни теми във форума са неадекватни и смехотворни )
default_popcorn2.gif
Най-голямото доказателство в случая е съдържанието на черната кутия. А тя не съдържа пуканки.

• Автор
преди 35 минути, maxthon написа:

Най-голямото доказателство в случая е съдържанието на черната кутия.

След, като е прочетена ще видим съдържанието ѝ в Южен Кавказ!

преди 3 минути, БаалБек написа:

След, като е прочетена ще видим съдържанието ѝ в Южен Кавказ!

При всички случаи няма да го видим това съдържание в Ройтерс и Евронюз. Макар, че доста се стараят и в момента.

току-що, maxthon написа:

При всички случаи няма да го видим това съдържание в Ройтерс и Евронюз. Макар, че доста се стараят и в момента.

Разбилият се в Казахстан самолет е бил свален от руска ракета: Световни агенции

Високопоставени азербайджански служители са потвърдили пред Анадолската агенция появилите се по-рано днес медийни съобщения, че катастрофата на самолета на Азербайджанските авиолинии близо до казахстанския град Актау в сряда, 25 декември, е била причинена от руска противовъздушна система. Това се случи, след като азербайджанските медии, позовавайки се на правителствени източници, информираха по-рано, че предварителните резултати от разследването на инцидента показват, че самолетът е бил поразен от зенитно-ракетен комплекс "Панцир", докато е летял от Баку към столицата на Чечения град Грозни.

За същото съобщава и Euronews, също позовавайки се на източници в правителството на Азербайджан.

Според доклада от разследването дотук комуникационната система на самолета е била напълно парализирана заради използването на руски системи за електронно заглушаване, което е довело до изчезването на самолета от радарите, докато е бил в руското въздушно пространство. Самолетът се е появил отново на радарите чак когато е бил в района над Каспийско море.

Припомняме, че самолет Embraer 190 на азербайджанските авиолинии AZAL с 67 души на борда се разби на около 3 километра от казахстанския град Актау, разположен на брега на Каспийско море. Според казахстанските власти 38 души са загинали при катастрофата, а други 29, главно пътували в задната част на самолета, са оцелели, част от тях са с тежки наранявания. Азербайджан и Казахстан започнаха съвместно разследване на катастрофата.

Досега както Азербайджанските авиолинии, така и Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия съобщаваха, че предварителните заключения сочат като причина за катастрофата сблъсък с птици.

Кадри от мястото на катастрофата обаче показват големи дупки в опашната част на самолета, което предизвика подозрения, че той може да е бил свален. 

По-рано в четвъртък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира съобщенията в медиите, че самолетната катастрофа е резултат от попадане на ракета или друго нападение и призова всички да изчакат до приключване на разследването.

https://www.actualno.com/asia/razbilijat-se-v-kazahstan-samolet-e-bil-svalen-ot-ruska-raketa-svetovni-agencii-news_2365704.html

преди 4 минути, NovakJ написа:

Разбилият се в Казахстан самолет е бил свален от руска ракета

И това се твърди на базата на какво? Азербайджанските медии? Би ли ги показал или пак ще ми пожелаеш лека вечер?

току-що, maxthon написа:

И това се твърди на базата на какво?

На базата, че това е поредния свален пътнически самолет от ватенките.

За тях всичко е вражеско и враждебно което застрашава националната им сигурност. Нищо , че в самолета има няколко майки с децата си и възрастни хора. Те са заплаха....😂 АМи ако им изпият водката....😂

преди 3 минути, NovakJ написа:

На базата, че това е поредния свален пътнически самолет от ватенките.

Доказателства за това? Няма нужда от тях нали?

преди 31 минути, NovakJ написа:

Нацепи ли им канчетата на тези руснаци? Честита ти Коледа. Остави ги да се бият и ела да пийнем по едно за здраве!  ❤️

преди 3 часа, maxthon написа:

Спуснаха ли ви опорка, защо е надупчен самолета или още само ще отричаме всичко? 

преди 23 часа, communismatic написа:

Mи, най-категоричното доказателство е, че Виктория Нюланд беше на самият площад. Пак питам - какво прави там. Второто доказателство са изтеклите записи между Байдън и Петро Порошенко, което е показателно за васалният статут на Украйна спрямо господарят си от Вашингтон. И трето - само няколко месеца по-късно Хънтър Байдън е назначен на огромна заплата в газовата компания, а Байдън съвсем случайно по това време е... вицепрезидент на САЩ. Вероятно е пълна случайност... предполагам?

Никъде не съм казвал, че тълпите спонтанно са решили в някой си случаен ден да направят революция. Естествено, че за такива революции ти е необходим гръб, за да не ти счупят костите от тайните служби. Всички такива бунтове има голям риск да приключат с много безследно изчезнали и осакатени хора в полицейските стаички за разпит. Нормално е когато правиш революция да имаш план и да си създал контакти с политици "от другата страна на стената" така да се каже. Като Възраждане ходят на разни изложения в Москва и създават контакти с про-руски партии из Европа, да не би да не мислиш, че ако тук стане някакъв майдан и те "спонтанно решат" да го организират, няма да са си поканили "приятели" на помощ, които да им помагат с логистиката или някакъв друг съпорт. Разбира се, революция обаче няма как да се прави без и хората масово да искат промяна. Невъзможно е да подкупиш 100 000 души едновременно да излязат на площадите, огромната част от масите си излизат от лични убеждения. Както и тук при промените площадите бяха пълни, никой от САЩ не беше раздавал пачки с долари да се протестира срещу БКП. Давам го само като пример, нищо че става въпрос за друго време и събития. Хората си търсят свободата, а политиците си търсят приятели, с които да си осъществяват целите. Народът е някъде по средата, той все пак има някакви желания и те очевидно не могат да се реализират без да си имат политици за целта, които пък на свой ред трябва да си имат някакъв гръз, за да не ги убият например. Трябва да си малоумен просто, за да си мислиш, че в политиката може да има някакъв неутралитет. И като си толква пропищял от азиатския мафиотизиран режим, като държава е повече от естествено да решиш да се обърнеш в другата посока. За хубаво или за лошо, това е волята на народа и тя няма нищо общо с другите там неща, които наричаш "случайности". Нещата са вързани, да, хората са искали някакъв изход от стискащата ги по насилствен начин евразийска прегръдка. Ти тия неща ги изкарваш все едно са във вреда на Украйна. Без някакви гаранции от запада, естествено че не е можело да направят нищо, иначе сега щяха да са нещо като Беларус, което макар и по-добре за тях, защото уж нямаше да има война, пак по-зле в цивилизационен аспект, защото Русия както иска сега да ги асимилира, щеше просто да го направи по мирен път. Все едно за Беларус сега да кажеш, че е свободна и просперираща държава. Все едно е европейската Северна Корея.

Имаше, да. И? Нещо промени ли се откакто "завиха" към Запада? Дори не влязоха нито в ЕС, нито в НАТО. Абсолютно пробита е в момента от корупция, това го твърдят вече дори и западните медии.

Да, за съжаление нещата не се получиха, Русия не им позволи, въпреки че вие пропагандоните продължавате да твърдите, че тя е демократична държава с най-демократично избрания президент. Даже тия дни спори с мен как Путин си го избирали винаги с огромно одобрение, а даже и да не било 80%, пак и с наполовината от това одобрение пак бил "легитимен", въпреки че никой разумен анализатор не би нарекъл Путин демократично избран. Даже Песков беше казал, че в Русия изборите са един ненужен скъпоструващ бюрократичен театър. В Русия лидерите се избират от тесен кръг хора и никой в този кръг и дума не си и помисля за демокрация. За мен е по-добре продънена демокрация поне с някакви елементарни свободи на хората от колкото тоталитарен режим, за който корупцията е от витално значение и го налага като държавна политика.

Аз затова казвам, че вие сте болни мозъци, за да подкрепяте шайката около Владимир Зеленски, на която им е през шнура за украинското население. Не случайно официално обявените убити са само 30 000 души, а роднините на всички останали ще пият по една студена вода. От ден първи се бере свежо украинско месо и нито една наша медия дори не го отразява, за УНИАН да не говорим. Ти имаш ли представа, че дори и в Украйна абсолютно никой не му вярва на кокаиновият клоун? Ми, ако не вярваш... влез в телеграм канала на УНИАН (това е най-пропагандният парцал в Украйна, пишат се само "правилни" неща) и може да видиш как народа му реагира на изказванията на Зеленски.

Не съм казал, че защитавам украинските политици, защото в своята най-основна цел, а именно да предотвратят войната са се провалила, така че никъде не съм казал, че са успешни и че са добри. Но ако сега спрат войната и капитулират, това означава победа за Русия и облачни дни за Европа, както и потенциално следващи войни на континента, които се задават на хоризонта. По-добре да украинците сега да устискат, да изтощат Русия, така че в следващите 50 години да бере срам и да не посмее да напада Европа. Трябва да сме благодарни на украинците, че са смели.

Кой си ти, че да казваш кой бил "нормален"? Първо от там да започнем и второ... изборите, които спечели Янукович били "манипулирани"? Аха... а свалянето на Янукович и избирането на Петро Порошенко, който беше избран от американското посолство и издигнат чрез протест е легитимно? ОК, разбрахме се...

Единият гледа на изток, а другия на запад. Защо толкова упорито искаш да внушиш, че е нелегитимно избран президента, който гледа на запад?

САЩ са "освобождавали" боксьорите си, които са печелили златен медал за тях и са ги вкарвали в затвора защото не искат, да ходят във Виетнам. А относно сегашната ситуация, тя НАТО затова служи... да се удари едно рамо на "световният интригант". Интересно, къв х0й го диреха нашите солджъри в Ирак? Кво общо имаме ние със Саддам Хюсеин и неговото управление? А САЩ какво общо имат? И съвсем случайно Ирак е богата на петрол...

Уатабаутизми се наричат това. Не съм защитавал войните на САЩ.

Кви Москвичи, аз ти казвам, че руснаците си прилапаха западните заводи за жълти стотинки. Кви санкции, кви пет лева... Тя цяла Европа се тресе от икономическа криза в момента заради спирането на евтиният руски газ. Та, кой спечели от санкциите? Европа или Русия?

Това че са останали някакви заводи, не означава че с тях ще произвеждат същото качество автомобили. Ако произвеждат коли само за вътрешния си пазар, това не помага на икономиката така както ако можеха да ги продават навън. А е факт, че никой не си купува москвичи, независимо дали са правени в бившите заводи на Рено. Но ако не разбираш от икономика, просто изобщо няма смисъл да ти обяснявам тези и някои други неща. Ти си идеолог, на теб ти харесва идеята за нещо, да си на контра на запада, без значение на каква цена и всеки дефект ти ще намериш начин да го извъртиш в някакъв имагинерен положителен ефект. Кажи ми какво спечели Русия от санкциите след като задържа заводите, но в последствие никой не ѝ търси навън москвичите?

Първо, тук не говорим за влияние, а за поддържане на нормални отношения, а отговора на въпроса е Китай. А относно ЕС... ние продължаваме, да сме тотален кенеф там, не виждам изобщо някакъв просперитет под крилото на Брюксел.

Извинявай, ама ти какво работиш, че толкова не можеш да си позволиш да усетиш положителните неща на ЕС и се чувстваш толкова смачкан под крилото на Брюксел? Какво ти е причинил ЕС, с какво толкова те разори и в нищета ли те постави да съществуваш и как?

Именно, това е повода, а не причината. Ти ми говореше, че нямало "нацюги" в Украйна, а аз ти казвам, че има. Обясних ти на базата на аргументи...

Ама и да има, и да няма, това вече е вътрешен проблем, ако не са тръгнали да нападат Полша. Ако Украйна беше така нацифицирана както се твърди, как така имат евреин президент? И имаха ли нацистка партия в парламента? Все едно сега да покажеш снимките от Луков марш всяка година и да ги изкараш пред руските медии, че едва ли не явлението е масово и изисква някакви мерки преди да сме тръгнали към Сталинград. Нелепо е.

преди 5 часа, maxthon написа:

Ми от Казахстан до момента не са дали официална информация за сваленият самолет, но в нашия форум са получили явно информация от първа ръка... 😆

преди 9 часа, БаалБек написа:

Важно е пропагандата да върви и платените и слабите умствено да им разпространяват глупостите.

БаалБек да говори как някой бил "слаб умствено"... Майко мила! 😆😆😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.