Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо България е най-бедната и пропаднала страна в ЕС?

Featured Replies

преди 28 минути, Гражданин написа:

Ти от какъв произход си?

човешки , ама съм българин щом туй питаш.Само ние истинските българи можем да казваме истина за българите и се надяваме трагичния ни народ да изчезне по-бързо че много време се забави , а страданието му продължава.

• Отговори 87
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• България е най бедната страна в Европа само по документи, а причината е повече от ясна - 90%+ от работодателите осигуряват работниците си върху МРЗ от където произлиза и причината да се реве срещъу вс

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Заради такива като този: @miro20   п.п. Не им изнася българското, но са тук!!! 

• Т.Христов
    Т.Христов

Защо България е най-бедната и пропаднала страна в ЕС?   Отговорът е лесен - защото ние сме мърди! Само тук в България има поговорки като-   Ще изгоря къщата да изгори на Вуте плевн

преди 11 минути, Fay написа:

...

Това не е вярно. Българина не е мързелив. Стана такъв откакто не му заплащат справедливо труда...

Не е мързелив, глупав е! Тъп е!

Всеки се е заключил у дома, сипал си е по ракия и след два шамара на жена му тя почва да му прави салатката! И не му дреме за нищо!!!

преди 3 минути, Cocatron написа:

Всеки се е заключил у дома, сипал си е по ракия и след два шамара на жена му тя почва да му прави салатката! И не му дреме за нищо!!!

Ми айде, поеми инициативата и да станем като Франция, ааа? Ще успееш ли? И ако не, защо?

преди 6 минути, Cocatron написа:

Всъщност е обратното жената си изпива ракията удря шамар на мъжо и отива из квартала да търси щастието.
Относно интелекта е вярно че на българина е много нисък , тоя социален мит за красивите български жени и умни мъже е измишльотина та дрънка.

преди 2 минути, Milkydead написа:

Всъщност е обратното жената си изпива ракията удря шамар на мъжо и отива из квартала да търси щастието.
Относно интелекта е вярно че на българина е много нисък , тоя социален мит за красивите български жени и умни мъже е измишльотина та дрънка.

Защо вкарвате всички под един знаменател? Имаме невероятни жени и мъже, каквото и да казвате и колкото и да плюете. 

Това, че сте сложили чула е само във ваш ущърб. 

преди 12 минути, Cocatron написа:

Верно ли бе?

Имаше една песен на Кирил Маречков - не знам, кой е автора на текста, но казва всичко! Изкарахме по 20 години из Света...бе! Нито сме били жените си (накои взеха, че дойдоха с нас ), нито сме правили мизерии! Просто бягахме от комунизма - друг варинат нямаше - тогава

преди 45 минути, Fay написа:

Не си в моя свят

То е ясно, че твоя свят не е в този ... :) 

Иначе: Говори си, не пречиш ... :)  

преди 44 минути, Milkydead написа:

човешки , ама съм българин щом туй питаш.Само ние истинските българи можем да казваме истина за българите и се надяваме трагичния ни народ да изчезне по-бързо че много време се забави , а страданието му продължава.

Няма да казвам предположенията ми какъв си, но според мен не си никакъв българин.

• Автор

Ние никога няма да ги стигнем, защото кметовете на запад не спят до 9 часа. Кмета на запад не може да строи заведение, защото е в конфликт на интереси и прочие и прочие.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Защото се управлява предимно от пиянки и нехранимайковци. Това е.

Отиваш в 9ч. в кметството на еди кое си село имаш уговорка с кмета. Той го няма. Спи. В делничен ден през работно време. Рибата се вмирисва от към главата. И си сложил знамето на ЕС в кабинета.

България е пропаднала държава, тъй като има високо ниво на корупция и чуждо влияние. Фалшивите политици, които "управляват" България, обслужват чужди интереси и правят това, което частните им донори им кажат да направят.

Денационализацията, приватизацията и умишлената деиндустриализация на България съсипаха икономиката и направиха така, че държавата да е клиентска държава на мултинационални компании и корпорации, които продават надценени и имитиращи продукти. България вече няма свое производство, затова е зависима от външни доставчици, което причинява инфлация и вдига цените на всичко. Това води до бедност и демографска криза, както и дисфункционална политическа система, основана на корупция, облагодетелстване на лични интереси и обслужване на чужди интереси.

преди 13 минути, Гражданин написа:

Няма да казвам предположенията ми какъв си, но според мен не си никакъв българин.

Защо мислиш, че не е българин?

преди 28 минути, Коркодила написа:

Ние никога няма да ги стигнем, защото кметовете на запад не спят до 9 часа.

Някои спят и по цял ден . Има и такива ,които не се появявят на работа с дни , а когато решат да си покажат носа изчезват след час , два .   ;) По -интересна тема е колко са изобретателни и какви схеми за присвояване на общински пари измислят . Сещам се за един такъв герой . Общината плаща по 7 -8 хиляди лева на неговата фирма месечно за канцеларски материали . Персонала е не повече от 20 души .

преди 2 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Някои спят и по цял ден . Има и такива ,които не се появявят на работа с дни , а когато решат да си покажат носа изчезват след час , два .   ;) По -интересна тема е колко са изобретателни и какви схеми за присвояване на общински пари измислят . Сещам се за един такъв герой . Общината плаща по 7 -8 хиляди лева на неговата фирма месечно за канцеларски материали . Персонала е не повече от 20 души .

Къде виждаш проблема? Знаеп ли колко е таксата за селски кмет да станеш?

преди 4 часа, Коркодила написа:

Защото се управлява предимно от пиянки и нехранимайковци. Това е.

Отиваш в 9ч. в кметството на еди кое си село имаш уговорка с кмета. Той го няма. Спи. В делничен ден през работно време. Рибата се вмирисва от към главата. И си сложил знамето на ЕС в кабинета.

Заради хората, които живеят в България. 

преди 3 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Някои спят и по цял ден .

Проблема е, че през нощите не правят нещо. ;)

Комшията в Балкана бил нощна смяна. НО, въпреки това прави нещо за бъдещето и през деня, независимо, че е на две ракии и му се спеше ... :) 

Ще цитирам Каравелов.

На 28.IV.1873, в бр. 32 на в-к Независимост, под заглавието  "Ние сме родени да кърпиме чуждите дрехи"

Любен Каравелов – Уикицитат (wikiquote.org)

Ние сме родени да кърпиме чуждите дрехи“, в която разказва как „българете обичат да плачат по чуждите гробища, когато техните собствени родители лежат в земята непрелеяни, неоплакани и непоменени ...

Кой помага на чуждите правителства да деморализират народът ни и да го направи неспособен за нищо? – Българете...

Ако захване да се гради гръцка черкова, то ние сме първи; а ако захване да са гради българско училище, то сме последни ... чорбаджията-хаджия купува из Ерусалим своите достойнства твърде скъпо, а продава народът си твърде евтино ...

В чуждите учебни заведения са свършиле науките си мнозина българе, но тие са останале в чужбината да кърпят чуждите дрехи и да плачат на чуждите гробища; а българете постоянно се оплакват, че нямат учители, че нямат способни списатели и че нямат учени хора...

И така, ние сме родени на тоя свят или да кърпиме чуждите дрехи, или да плачеме на чуждите гробища.

п.п. Всеки упреква другите, че България е такава, но не е направил дори една къща или пък посадил едно дърво в нея. 

Все я "дупчи" и я плюе като @miro20 и се прави на по-по-българин. => Ей за туй сме на такова дереже = лукавия не спи!!! :) 

преди 1 час, Cocatron написа:

Да работиш со тъпи ора е опасно малиш ... ке се порежеш и ке станеш за резил ... :) 

п.п. Работи со други оръ ... ко се мъчиш, Ъ??? :) 

п.п.2. Ти явно си глупавият ... Що ли не се занимаваш со нещо остри оръ, Ъ>?! :) 

Защо България е най-бедната и пропаднала страна в ЕС?

Отговорът е лесен - защото ние сме мърди! Само тук в България има поговорки като-

Ще изгоря къщата да изгори на Вуте плевнята...

И сам да съм у трамваьо пак че се ръгам...

Преклонена глава сабя не я сече...

Никой не ни е виновен за дереджето ни!!! Псуват ББ , че бил гепил 4млрд. Аз ако бях щех да гепя 8!!!

Не , не са ни виновни управляващите, ние сами сме си виновни - справка - Франция и жълтите жилетки!!!

Така е!

преди 44 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Защо мислиш, че не е българин?

Защото говори като българомразец. И подписът му свидетелства за омразата му.

Предполагам, че е от който се чувства мразен заради етноса си и заради това е почнал да мрази българите, въпреки че не всички българи са расисти.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Предполагам, че е от който се чувства мразен заради етноса си и заради това е почнал да мрази българите, въпреки че не всички българи са расисти.

Ти пък си големия бългорофил. Нищо българско не обичаш и не тачиш.

преди 1 час, Гражданин написа:

Съвсем нормално е да намразиш средата, в която живееш, ако тази среда е токсична. Дори и да си българин, пак можеш да мразиш българската среда, ако тя е токсична.

Примерно, аз съм българин, но въпреки това не мразя положението на държавата и обществото, въпреки че са екстремно токсични; мнозинството от хора гласуват за политици, на които им е поръчано да рушат държавата. Мнозинството от хора се влияят от това, което е "популярно" и "trendy", както и изграждат моралните си виждания на основата на това, което е "популярно" и представено като "готино", колкото и да е лошо то. Това изобщо не ми харесва, но въпреки това съм задължен да живея в тази среда. Такава е средата в мнозинството държави за съжаление. Аз не мразя състоянието на света и обществото, просто не го харесвам.

Не знаем дали той наистина мрази България или просто не харесва държавата. "Омраза" е доста силна дума и силно чувство, което доста хора бъркат с не харесването. Някои хора, които просто не харесват дадено нещо, казват, че го мразят. Реално, те просто не го харесват, но не го мразят. Омраза е силно чувство, което е рядко и не се появява просто така...

Можем да заключим, че той не мрази България, а просто не харесва упадъчното състояние на държавата и обществото като цяло.

преди 5 часа, Cocatron написа:

Псуват ББ , че бил гепил 4млрд.

ма те го псуват не щото ги гепил, а защото за тях нямало дял - пък то 4млрд. колко са, за кого по- напред, ако тръгнеш да делиш.

преди 2 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Съвсем нормално е да намразиш средата, в която живееш, ако тази среда е токсична. Дори и да си българин, пак можеш да мразиш българската среда, ако тя е токсична.

Примерно, аз съм българин, но въпреки това не мразя положението на държавата и обществото, въпреки че са екстремно токсични; мнозинството от хора гласуват за политици, на които им е поръчано да рушат държавата. ..

Не можеш да мразиш "средата" без да мразиш държавата. А това е нашата държава, Родина, България.

Но за второто си прав и е право в десетката - "мнозинството от хора гласуват за политици, на които им е поръчано да рушат държавата" Трудно ми е да го кажа по-точно!

И така - имаме -

- "политици, на които им е поръчано да рушат държавата"
- "мнозинството от хора които гласуват за тях"

Е, кой ни е крив? Какво още трябва да стане, че "мнозинството" от хората вече да не гласуват за тези политици? И ако тези политици все пак не се махнат - "мнозинството" от хората да ги махне? С - тояги - например! Или някакво друго оръжие ...

Царя беше прав - повреден ни е чипът.

Царя беше прав - повреден ни е чипът.

Чипът ни е ОК, Демократичният софтуер е бъгав. За какво втория мандат се коалира с ДПС и БСП, а??? = Щото царедворците, жените и "тъмно сините" са алчни. 

Иначе показа как недоволен от България постъпва: Симеон Сакскобургготски осъди България да му плати €1,6 млн., но под условие (Обзор) (24chasa.bg)

Дали българинът постъпва като добросъвестен собственик, а??? При положение, че вече българското е разпродадено за жълти стотинки, а златните ни ресурси отидоха в Канада ... щото концесионерите са по-важни (значими) от народа. (Давали работа на българина...) 

На тоя хал сме за това: За всеки инвеститор по-важно е акционерите му да спечелят, а не българина и България.

Аз казах!!!  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.