Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предплатен план VIVACOM FREE2GO - мнение, препоръки, сравнение

Featured Replies

на 16.02.2024 г. в 19:44, stoy@n написа:

image.png.3b5f53ab57e93765c316a8d73c59b7e0.png

Едно уточнение, което сега научих-натрупването е само на този пакет номер 4 който е 12 лева!

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 131
  • Прегледи 70,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Въпроса е че като нямаш достатъчно пари започваш да ползваш все по малко неща. 

• Вие решавате в коя рамка да мислите, аз не мога да ви извадя от нея. За качеството, което получаваме от операторите и 10лв са им много, но в днешния свят трябва да ползвам нещо все пак. Предпочитам да

• Емил Костов
    Емил Костов

Напротив с ДОГОВОР си и не избираш, кога ще я заредиш. Имаш си срок, кога трябва да я заредиш.

Публикувани изображения

• Автор
на 21.02.2024 г. в 17:30, stoy@n написа:

Едно уточнение, което сега научих-натрупването е само на този пакет номер 4 който е 12 лева!

Пакети "с подновяване" се подновяват автоматично, на всеки 21 дни, ако няма отказ и има достатъчен наличен баланс. Същото важи и за всички останали пакети, които са без подновяване. Въпросът е, че един и същи пакет "с подновяване" трябва да стои непрекъснато активен, за да се натрупват минути, мб, смс. 

Освен, че вдигнаха цените на пакетите и намалиха валидността им, друго не се е променило.

А1 имат различна политика на таксуване на МБ. Понякога е на 20кб, а в някои планове директно на 1МБ. 

Йетел също са ок за хора, които предпочитат по-дълга валидност на включените услуги.

• 3 седмици по-късно...
на 16.02.2024 г. в 20:02, stoy@n написа:

И една малка подробност-зарежда 3 пъти на два месеца, което като го разпределиш на месец е маалко по-малко от половината на това, коет е плащала на абонаментен план

;)

Днес в офис на Виваком се опитваха да ми обяснят как free2go било голяма греда. Нямало никакво автоматично подновяване и пакетите можели да се активират само по веднъж на всеки 30 дни. Така след 20тия ден всичко ти се нулирало и в следващите 10 дни не можело никакъв пакет да вземеш, а вече си нямал минути и интернет.

Или са безочливи лъжци, или имат имат някакви нови влошени условия, протоворечащи на информацията на сайта. Първото е по-вероятно май.

преди 2 минути, dimiro написа:

Днес в офис на Виваком се опитваха да ми обяснят как free2go било голяма греда. Нямало никакво автоматично подновяване и пакетите можели да се активират само по веднъж на всеки 30 дни. Така след 20тия ден всичко ти се нулирало и в следващите 10 дни не можело никакъв пакет да вземеш, а вече си нямал минути и интернет.

Или са безочливи лъжци, или имат имат някакви нови влошени условия, протоворечащи на информацията на сайта. Първото е по-вероятно май.

По-нагоре съм описал как работи предплатената услуга на план 12 лева

• 3 седмици по-късно...

Продължава ли да е валидно(за Виваком) това намаление на времето за ползуване на минутите от 28 дни на 21 дни, а в същото време покачване на цената от 10 на 12 лв. Кумулативно тези действия водят до 60% ръст в цената.

При А1 има вариант 25 дни+30 дни (за общо 20 лв). При А1 , мегабайтите НЕ важат в Роуминг (имаше такъв въпрос по горе).

При един или при друг оператор (който гони печалба) всички потребители са подложени на терор (освен тези, които не ги интересува колко плащат). Постоянен риск от изменение на условия, на параметри. Няма никаква стабилност за следващите 10-20 години да не ти  се променя нищо. Това означава стабилитет. Да има да избираш между 10-15 плана. Да имаш план за 5 лв, за 8 лв, за 10 лв, за 12 лв, за 15 лв, за 20 лв, за 25 лв и така нататък. 

Предлагали сме да сформират индивидуален план. Например искаш да плащаш 10 лв - какво можете да ми дадете Х-минути Y- Meгабайти. Всякакви комбинации между двете. 

Трябва да има възможност за пълна оптимизация.

преди 10 часа, petya69 написа:

Продължава ли да е валидно(за Виваком) това намаление на времето за ползуване на минутите от 28 дни на 21 дни, а в същото време покачване на цената от 10 на 12 лв. Кумулативно тези действия водят до 60% ръст в цената....

Да, намалена е валидността на пакета на 21 дни и все още е така

Цитат

Предлагали сме да сформират индивидуален план. Например искаш да плащаш 10 лв - какво можете да ми дадете Х-минути Y- Meгабайти. Всякакви комбинации между двете. 

Трябва да има възможност за пълна оптимизация.

Правят каквото и когато си поискат! Клиента винаги е прецакан! Явно няма работещ регулаторен орган да ги контролира. Бих казал, че трите оператора са си своеобразен картел.

на 18.11.2023 г. в 19:46, BGGR написа:

А при А1 няма натрупване, така ли да разбирам?

В случай, че е така, няма какво да го мисля.

При всички оператори има натрупване в случай, че презаредиш преди изтичане на предния пакет. Това дори си го пише в условията на Vivacom и Yettel докато при А1 не е изрично упоменато.

• Автор

Здравейте отново!

Получих интересно обаждане от номер с предварително изготвен запис от Виваком, като ми предложиха 800 мин и 15гб интернет за 28 дни - 12 лв. Активация на 1236 с код В2. 

Стори ми се необичайно и се обадих на 123 да проверя за какво става въпрос и дали наистина има такава оферта. От там ме държаха 15 мин на изчакване и след проверка се оказа, че нямат подобна кампания за free2go.

Входирали сме запитване към  отделите, които отговарят за оферти и чакам да ми се обадят за окончателна информация.

Самото обаждане беше от номер +359875354385. На вас звъняли ли са Ви с подобна оферта?

преди 7 часа, adam01 написа:

Здравейте отново!

Получих интересно обаждане от номер с предварително изготвен запис от Виваком, като ми предложиха 800 мин и 15гб интернет за 28 дни - 12 лв. Активация на 1236 с код В2. 

Стори ми се необичайно и се обадих на 123 да проверя за какво става въпрос и дали наистина има такава оферта. От там ме държаха 15 мин на изчакване и след проверка се оказа, че нямат подобна кампания за free2go.

Входирали сме запитване към  отделите, които отговарят за оферти и чакам да ми се обадят за окончателна информация.

Самото обаждане беше от номер +359875354385. На вас звъняли ли са Ви с подобна оферта?

Ами това си е като Mix L+ пакета с единствената разлика, че е с 28дни не 21дни .

Виваком отново вдигат цените на Mix M+ и Mix L+ от 27.05.2024 г.
Mix M+ става 10,99 от 8,99, а Mix L+ - 14,99 от 11,99. Вдигат се и минутите и мегабайтите.
По всякакъв начин се опитват да ни накарат да се прехвърлим на абонаментен план. Даже ми звъняха преди няколко дни да ме зарибяват. 

Ами усетиха се, че много потребители минаха на предплатен план и искат да ги принудят да минат отново на "хранилка"

П.С А, бе казах аз, че Емо ще им каже и виж не минаха няколко месеца и вдигнаха цените :giggle1:

преди 16 часа, BPilot253 написа:

Виваком отново вдигат цените на Mix M+ и Mix L+ от 27.05.2024 г.
Mix M+ става 10,99 от 8,99, а Mix L+ - 14,99 от 11,99. Вдигат се и минутите и мегабайтите.
По всякакъв начин се опитват да ни накарат да се прехвърлим на абонаментен план. Даже ми звъняха преди няколко дни да ме зарибяват.

Ако ще вдигат на 15лв то тогава А1 стават по-добрата опция докато не вдигнат и те. Там за 15лв презареждане получаваш 1000мин и 20GB за 25дни с HIT офертата

• Автор
преди 4 часа, niklabs написа:

Ако ще вдигат на 15лв то тогава А1 стават по-добрата опция докато не вдигнат и те. Там за 15лв презареждане получаваш 1000мин и 20GB за 25дни с HIT офертата

Офертата на А1 хит я има на тази цена, но не можем да пропуснем факта, че това е оператора с най-лошотo покритие от всички в България, както и мобилния интернет се отчита не на 1 кб, а директно на 1 МБ. Това означава, че всеки пинг ти е поне 1 МБ. Няма значение, че дават такова количество интернет, защото именно чрез тарифирането те прецакват яко.

Въпреки увеличението, Виваком остава най-добрата карта като параметри на пазара до момента.

Но... Направят ли още увеличения на цените, започвам да мисля вариант за друг оператор отново на предплатен план или да попитам какви са възможностите за тарифен план с ограничено количество минути и МБ. Публична тайна е, че все още се предлагат планове между 10 до 20лв, които са с определено количество минути и МБ, но умишлено не се предлагат, само в краен случай. 

Започвам с моето проучване и ще ви пиша какви са опциите към момента.

преди 10 часа, adam01 написа:

Офертата на А1 хит я има на тази цена, но не можем да пропуснем факта, че това е оператора с най-лошотo покритие от всички в България, както и мобилния интернет се отчита не на 1 кб, а директно на 1 МБ. Това означава, че всеки пинг ти е поне 1 МБ. Няма значение, че дават такова количество интернет, защото именно чрез тарифирането те прецакват яко.

Въпреки увеличението, Виваком остава най-добрата карта като параметри на пазара до момента.

Но... Направят ли още увеличения на цените, започвам да мисля вариант за друг оператор отново на предплатен план или да попитам какви са възможностите за тарифен план с ограничено количество минути и МБ. Публична тайна е, че все още се предлагат планове между 10 до 20лв, които са с определено количество минути и МБ, но умишлено не се предлагат, само в краен случай. 

Започвам с моето проучване и ще ви пиша какви са опциите към момента.

Аз в момента имам 2 карти една на Виваком и една на Yettel. Честно казано с Yettel имам по-добро покритие и консистентна скорост. Единствения проблем на Yettel, е че предлагат само 600мин в предплатен пакет както и допълнителните пакети не са така атрактивни като на А1 и Виваком.

• Автор
преди 4 часа, niklabs написа:

Аз в момента имам 2 карти една на Виваком и една на Yettel. Честно казано с Yettel имам по-добро покритие и консистентна скорост. Единствения проблем на Yettel, е че предлагат само 600мин в предплатен пакет както и допълнителните пакети не са така атрактивни като на А1 и Виваком.

Да, при Виваком е една идея по-ниска таксата за пакетите + имат неограничен интернет (макар и на бавна скорост), а yettel след изчерпване на МБ директно започват таксуване от наличността в картата. 

Колкото до минутите, това, че при yettel се отчитат на всеки 60 секунди е бонус, а при виваком се отчитат първите 3 минути, след което всяка минута.

Заключението е, че free2go въпреки вдигането на таксите, отново е най-добрата опция спрямо конкурентите си към момента.

• 1 месец по-късно...

Бях заредил пакет Mix L+ който е с автоматично подновяване. Пакета изтече буквално преди минути и НЕ БЕШЕ автоматично подновен, а баланс в картата имам. Единственото обяснение е, че са му променили условията преди бяха 18GB сега са 36GB. Добре, че така или иначе бях изразходил минутите и не изгубих нищо, но някой ако има примерно 10000 минути и му се случи това не знам. 🤣

• Автор
на 22.06.2024 г. в 21:38, niklabs написа:

Бях заредил пакет Mix L+ който е с автоматично подновяване. Пакета изтече буквално преди минути и НЕ БЕШЕ автоматично подновен, а баланс в картата имам. Единственото обяснение е, че са му променили условията преди бяха 18GB сега са 36GB. Добре, че така или иначе бях изразходил минутите и не изгубих нищо, но някой ако има примерно 10000 минути и му се случи това не знам. 🤣

Това, че са активни промоционални условия за двойни мегабайти, не означава, че пакета не се подновява. Виваком, както и всеки друг оператор се пробват понякога с подобни номера. Напиши им официално запитване и обясни, че при наличен баланс, пакета не се е подновил и си изгубил натрупаните услуги. Нека видим какво ще отговорят. 

• 1 месец по-късно...

Здравейте, имам един въпрос относно предплатените планове на виваком с подновяване. в момента използвам Mix L+ (15 лв/21 дни) и съм натрупал адски много минути и мегабайти. Въпроса е ако мина на Mix M+ (11 лв/21 дни) ще ми ли се запази натрупването. защото , ако се пази аз спокойно мога да си карам цяла годна на натрупаните нищо че Mix M+ ми дава само 1500 МБ. 

Предполагам че отговорът би трябвало да е че натрупването се запазва защото зареждането остава непрекъснато, но исках да попитам ако някой има опит

преди 1 час, jonny33 написа:

Здравейте, имам един въпрос относно предплатените планове на виваком с подновяване. в момента използвам Mix L+ (15 лв/21 дни) и съм натрупал адски много минути и мегабайти. Въпроса е ако мина на Mix M+ (11 лв/21 дни) ще ми ли се запази натрупването. защото , ако се пази аз спокойно мога да си карам цяла годна на натрупаните нищо че Mix M+ ми дава само 1500 МБ. 

Предполагам че отговорът би трябвало да е че натрупването се запазва защото зареждането остава непрекъснато, но исках да попитам ако някой има опит

Добре де, ама едно не мога да разбера. Защо по дяволите ангелите не питаш директно Виваком, а питаш тук?!? Ако някой съфорумец ти каже че става номера, а после от оператора те врътнат? Тогава какво?

Пиши в чата им (там няма как да те излъжат) и си направи скриншот на отговора, който да послужи ако после някой служител на каса ти каже нещо различно.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 18.08.2024 г. в 1:52, jonny33 написа:

Да, ще се запазят. Активирай си новия пакет с подновяване, а стария го спри.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте на всички!

Нещо интересно, което се случи преди 2 дни.

Пакет с подновяване не беше подновен. Звъннах на оператор и се оказа, че системата е блокирала и затова не е подновила пакета.

Сравнително бързо ми възстановиха "изгубените" минути, смс, мб, както и ми прибавиха към тях новоактивираните.

Следете тези неща, понякога се случват. А вече дали умишлено или не, това не знам 😁.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, бърз въпрос и от мен. Когато наближи изтичането на срока и реша да презаредя, има ли значение кое избирам, за да запазя и съответно получа нови безплатни минути и мб? Защото в единия случай имаш възможност просто за презареждане в приложението, а в другия - да избера допълнителен пакет към услугата си (Mix Еди кой си). Ако например просто презаредя с 10 лв, какво получавам и какво губя? Да уточня,че още съм на първоначалния пакет с баланс от 2 лв, че скоро я взех и още въобще не съм презареждал. Мерси предварително.

• Автор
на 21.10.2024 г. в 9:44, Mitko13 написа:

Здравейте, бърз въпрос и от мен. Когато наближи изтичането на срока и реша да презаредя, има ли значение кое избирам, за да запазя и съответно получа нови безплатни минути и мб? Защото в единия случай имаш възможност просто за презареждане в приложението, а в другия - да избера допълнителен пакет към услугата си (Mix Еди кой си). Ако например просто презаредя с 10 лв, какво получавам и какво губя? Да уточня,че още съм на първоначалния пакет с баланс от 2 лв, че скоро я взех и още въобще не съм презареждал. Мерси предварително.

Идеята е винаги да подновявате пакета, преди неговото изтичане, за да имате натрупване. Ако изберете пакет с подновяване, той автоматично ще подновява на 21 дни, като минути, мб и смс се прибавят към тези, които вече имате, сумират се и се удължават с още 21 дни. След 21 дни при наличност на съответната сума на пакета по картата ви, ще се поднови отново и пак ще се натрупат. Ако не желаете пакети с подновяване, винаги може да активирате такива без (но са неизгодни). В случая пак имате натрупване.

Здравейте,

Смятам да купя на майка ми предплатена карта FREE2GO с автоматично обновяване на пакет 300 минути на всеки 21 дена за 6.99 лв. Аз съм в чужбина, майка ми е възрастна и в градчето няма офис на Виваком, но има откъде да купи картата. Имам въпрос за точните стъпки, по които да вървим. Купува се картата, активира се на място от продавача. После как да активираме пакет. Искам да внесе веднъж примерно 50 лв и после да няма грижи няколко месеца. Телефонът ще е в нея, интернетът ще е в мен. 

Доколкото разбрах от трудния разговор със сътрудник на Виваком днес, при активиране на пакет М+ се теглят автоматично от системата само по 6,99лв на всеки 21 дена и така до края на света. 

71993344-74f9-4e72-b610-81b2ae4449cb.jpg

преди 10 часа, kaily6 написа:

...Доколкото разбрах от трудния разговор със сътрудник на Виваком днес, при активиране на пакет М+ се теглят автоматично от системата само по 6,99лв на всеки 21 дена и така до края на света. 

71993344-74f9-4e72-b610-81b2ae4449cb.jpg

Правилно сте разбрал! Бих ви препоръчал да си изтеглите приложението My Vivacom и да го регистрирате на телефона на майка си. Така ще може да следите средствата с които разполага, да зареждате пари и да активирате желаният от вас/нея пакет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.