Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предплатен план VIVACOM FREE2GO - мнение, препоръки, сравнение

Featured Replies

Здравейте.

В тази тема предлагам да се обсъждат всички новини около най-новия предплатен план на Виваком - FREE2GO, тъй като смятам, че това е една наистина уникална алтернатива на стандартните тарифни планове, която според мен е много добре измислена като концепция.

Видях, че има пуснати 2-3 теми с конкретни въпроси за плана, но тъй като доста от информацията е пръсната, а не на всички въпроси е отговорено подробно, в тази тема за засегна най-важните детайли и тънкости, които е добре да знаете, ако решите да използвате предплатения план.

На първо място започвам с това, че винаги досега съм бил на договор, ползвал съм услугите и на трите мобилни оператора и имам база за сравнение по отношение на качеството и параметрите на предлаганите от услуги (колкото и динамично да се променят).

Последната индексация на цените с инфлацията ме издразни изключително много, а договорът ми към Yettel изтичаше след 3 месеца, затова започнах да търся алтернатива. Осъзнах, че трябва да премина на предплатен план, ако искам да бъда без обвързващ договор, но и в същото време да запазя ритъма на потреблението, което имам в момента. След подробно преглеждане на наличните предложения за предплатен план и в трите мобилни оператора, вниманието ми се насочи към FREE2GO на Виваком.

Ето и няколко важни детайла за него:

• Цената му е 12лв, с 2лв включено потребление
  • 12 000 MB на макс скорост (в включен достъп до 5G мрежата)
  • 5800 MB в роуминг
  • 800 минути към всички оператори
  • БЕЗ ДОГОВОР
  • Без такси при презареждане
  • Първоначалното отчитане на изходящите разговори е на 3 минути, след това на всяка минута
  • Всяко едно включване в мрежата (мобилни данни) е 100КБ първоначално, след това на сесии по 1КБ
  • След изчерпване на МБ, скоростта става 64 Kbps, при наличието на повече от 0.01 лв с ДДС баланс.

Аз си прехвърлих номера от Yettel към Виваком, но както споменах бях на абонаментен план. И тук е момента да отбележа, че имате пълната свобода да прехвърляте номера ви към друг оператор както на абонаментен план, така и на предплатена карта. Изборът е ваш, друг е въпроса, че служителите са инструктирани да се казва, че може само на договор. Борете се докрай! 😀

Защо този предплатен план е толкова добър?

На първо място не сключвате договор!

Има разнообразие от допълнителни пакети, които можете да активирате спрямо вашите нужди. 
Аз например ползвам комбинирания пакет MIX L+ като той е 9.99лв и включва 10 000 MB, 800 национални минути, и 50 смс. Подновява се автоматично на 28 дни, така че вкарвам 20лв и 2 месеца не го мисля. Вие можете да си изберете и от другите пакети, които да отговарят на вашите нужди и потребление.

Имате осигурен достъп до 5G мрежата, въпреки, че аз ползвам само 4G и скоростта е отлична.

Ако ползвате мобилното приложение на виваком и заредите предплатената си карта със сума над 7.99лв, получавате 2000 МБ подарък, който можете да активирате до 30 дни от датата на получаване. След активация те са валидни 30 дни, като имайте предвид, че с приоритет се изразходват първо пакетите, които сте презаредили, след това подаръка. Можете да планирате да го активирате, само когато имате нужда от него. А ако за първи път инсталирате приложението, имате и еднократен подарък от 10 000 МБ😀

Можете да активирате пакети само с минути, или само с мегабайти, но комбинираните са най-добри като опция!

Ако си активирате пакет преди да е изтекъл стария, услугите, които са останали ще ви се запазят и новите ще ви се натрупат при активация на пакета. Срокът на валидност ще се удължи също. Например: имате 500 останали минути, които изтичат след 2 дни. Активирате пакет с 200 мин за 5.99лв и минутите ви стават общо 700 и ще са валидни още 28 дни.

Презареждане

То може да се осъществи директно през мобилното приложение с банкова карта, можете да влезете в my vivacom онлайн и също да заредите с карта. Други възможни опции са на място в магазин на виваком, през icard, както и easypay. Нямате такси за презареждане!

Изводи

За 9.99лв на месец получавате 800 минути, 10 000 МБ мобилен интернет и 50 СМС-а, което никой друг оператор в България не може да ви предложи.

Не подписвате договор! Вие избирате кога и с колко ще зареждате предплатената си карта, както и какви пакети ще активирате.

Имате включен пакет с мегабайти в роуминг!

Все пак имайте предвид, че оператора има право да променя параметрите на пакетите във всеки един момент, но предвид, че всички са луднали по напълно неограничен мобилен интернет на база скорост, аз мисля, че във FREE2GO има бъдеще и това е една прекрасна алтернатива на досегашните абонаментни планове.

Аз съм изключително доволен от пакета засега, и на този етап не виждам по-добра алтернатива.
Всякакви въпроси, свързани с активация на пакети, тарифиране, допълнителни услуги, и всичко, което ви вълнува, можете да зададете. Ще се радвам да ги обсъдим заедно. ☺️

• Отговори 131
  • Прегледи 70,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Въпроса е че като нямаш достатъчно пари започваш да ползваш все по малко неща. 

• Вие решавате в коя рамка да мислите, аз не мога да ви извадя от нея. За качеството, което получаваме от операторите и 10лв са им много, но в днешния свят трябва да ползвам нещо все пак. Предпочитам да

• Емил Костов
    Емил Костов

Напротив с ДОГОВОР си и не избираш, кога ще я заредиш. Имаш си срок, кога трябва да я заредиш.

Публикувани изображения

Напротив с ДОГОВОР си и не избираш, кога ще я заредиш. Имаш си срок, кога трябва да я заредиш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 16 минути, Емил Костов написа:

С договор си ама си избираш колко да платш и кога да платиш :wink12:

На договор с такса 23 лева на месец и на предплатена карта с избран план при еднакво потребление разликата идва към 10-12 лева на месец. Да не ги хваля много, че скоро ще се усетят и ще променят условията :halloween10: Или Емо ще им подскаже :biggrin:

• Автор
преди 39 минути, Емил Костов написа:

Пак е някакъв вид обвързване, но не е фиксиран договор за 1 или 2 години, в които всеки месец да плащаш такса, независимо дали ползваш или не. Ако искам този месец ще си ползвам пакета, а след това ще го деактивирам за неопределен период от време. Освен това избирам точно колко желая да ползвам, като избирам пакет на цена, която ме устройва.

Например сега занимавам на бригада, и 4 месеца няма да съм в България. При стандартен договор, таксата си тече всеки месец, а с free2go, просто спирам да я зареждам и като се прибера в България си я ползвам отново ☺️.

преди 17 минути, adam01 написа:

Пак е някакъв вид обвързване, но не е фиксиран договор за 1 или 2 години, в които всеки месец да плащаш такса, независимо дали ползваш или не. Ако искам този месец ще си ползвам пакета, а след това ще го деактивирам за неопределен период от време. Освен това избирам точно колко желая да ползвам, като избирам пакет на цена, която ме устройва.

Например сега занимавам на бригада, и 4 месеца няма да съм в България. При стандартен договор, таксата си тече всеки месец, а с free2go, просто спирам да я зареждам и като се прибера в България си я ползвам отново ☺️.

Платената и предплатената услуга е за два вида хора, едната е за тези които имат постоянен доход а другата е за тези които имат непостянен или малък доход. 

Екстрите при двата вида са според заплащането.

преди 56 минути, stoy@n написа:

С договор си ама си избираш колко да платш и кога да платиш :wink12:

На договор с такса 23 лева на месец и на предплатена карта с избран план при еднакво потребление разликата идва към 10-12 лева на месец. Да не ги хваля много, че скоро ще се усетят и ще променят условията :halloween10: Или Емо ще им подскаже :biggrin:

Не, няма да им подскажа. Въпросът е, че си с договор и все пак трябва и да я зареждаш тази карта. Другото е ясно.

• Автор
преди 13 минути, Coco1 написа:

Платената и предплатената услуга е за два вида хора, едната е за тези които имат постоянен доход а другата е за тези които имат непостянен или малък доход. 

С цялото ми уважение, но подобна категоризация в две групи е абсурдна за мен. Определено продължава да се смята, че хората, които нямат добри финансови възможности, използват предплатени карти, а всички останали предпочитат абонаментен план на срочен договор.

А може би хората, които използват предплатен план нямат толкова голямо потребление / няма нужда да заплащат висока абонаментна месечна такса за нещо, което могат да ползват без дългосрочно обвързване, и което ще им е напълно достатъчно като параметри.

Такъв е и моя случай, аз бях на 18лв в Йетел, с 8000мб и неограничени минути. Моето потребление е 4000мб на месец и не повече от 500 минути. В случая аз избирам предплатената карта не защото не мога да си позволя абонаментен план със срочен договор, а просто защото потреблението ми напълно се вмества в рамките на предплатената услуга. Това не означава, че нямам добър доход. Но тези схващания продължават да работят активно и току-виж си споделил на някого, че си на предплатена карта и все едно е срамно. Въпрос на потребление, и лично предпочитание, но категорично не се отнася на 100% за хора, които имат непостоянен или малък доход (въпреки, че ще се съглася донякъде с теб, има и такива хора 😉). 

преди 3 минути, adam01 написа:

С цялото ми уважение, но подобна категоризация в две групи е абсурдна за мен. Определено продължава да се смята, че хората, които нямат добри финансови възможности, използват предплатени карти, а всички останали предпочитат абонаментен план на срочен договор.

А може би хората, които използват предплатен план нямат толкова голямо потребление / няма нужда да заплащат висока абонаментна месечна такса за нещо, което могат да ползват без дългосрочно обвързване, и което ще им е напълно достатъчно като параметри.

Такъв е и моя случай, аз бях на 18лв в Йетел, с 8000мб и неограничени минути. Моето потребление е 4000мб на месец и не повече от 500 минути. В случая аз избирам предплатената карта не защото не мога да си позволя абонаментен план със срочен договор, а просто защото потреблението ми напълно се вмества в рамките на предплатената услуга. Това не означава, че нямам добър доход. Но тези схващания продължават да работят активно и току-виж си споделил на някого, че си на предплатена карта и все едно е срамно. Въпрос на потребление, и лично предпочитание, но категорично не за хора, които имам непостоянен или малък доход (въпреки, че ще се съглася донякъде с теб, има и такива хора 😉). 

Когато си плащал минимума 18лв на месец и се чудиш как да ги орежеш още, е ясно че нямаш добър доход.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Не, няма да им подскажа. Въпросът е, че си с договор и все пак трябва и да я зареждаш тази карта. Другото е ясно.

Склонен съм да ти се доверя, но ако изравнят условията ще знам, че от теб е изтекла информацията :biggrin:

преди 18 минути, Coco1 написа:

Не е така! Аз си имам постоянен доход, но не ми харесва да плащам за нещо което не използвам;) Не, че до сега не съм плащал, но принципа е такъв...

току-що, stoy@n написа:

Не е така! Аз си имам постоянен доход, но не ми харесва да плащам за нещо което не използвам;) Не, че до сега не съм плащал, но принципа е такъв...

преди 21 минути, Coco1 написа:

преди 1 минута, Coco1 написа:

Когато си плащал минимума 18лв на месец и се чудиш как да ги орежеш още, е ясно че нямаш добър доход.

Не е въпроса какво да орежеш! Въпроса е какво използваш и какво плащаш! 

току-що, stoy@n написа:

Не е въпроса какво да орежеш! Въпроса е какво използваш и какво плащаш! 

Въпроса е че като нямаш достатъчно пари започваш да ползваш все по малко неща. 

• Автор
преди 3 минути, Coco1 написа:

Вие решавате в коя рамка да мислите, аз не мога да ви извадя от нея. За качеството, което получаваме от операторите и 10лв са им много, но в днешния свят трябва да ползвам нещо все пак. Предпочитам да си вложа парите в нещо стойностно, а да не ги храня допълнително за услуги, които така или иначе не използвам. 

току-що, adam01 написа:

Вие решавате в коя рамка да мислите, аз не мога да ви извадя от нея. За качеството, което получаваме от операторите и 10лв са им много, но в днешния свят трябва да ползвам нещо все пак. Предпочитам да си вложа парите в нещо стойностно, а да не ги храня допълнително за услуги, които така или иначе не използвам. 

Вече и кусури в качеството има

Що ли ми прилича, на една свиня.

преди 6 часа, stoy@n написа:

Склонен съм да ти се доверя, но ако изравнят условията ще знам, че от теб е изтекла информацията :biggrin:

:lol6:Аз съм техническа поддръжка. Има си отдели дето се занимават с пускането на дадена услуга и повярвай,че тази не е пусната с недоглеждане. Просто навлизат нови технологии, сменя се топологията на мрежата и съответно услугите поевтиняват и стават по-достъпни.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

На този план съм от 2 години. Мегабайтите и минутите се натрупват. Имам над 200 000 мегабайта вече.

• Автор
преди 10 часа, jaq написа:

На този план съм от 2 години. Мегабайтите и минутите се натрупват. Имам над 200 000 мегабайта вече.

Мога ли само да те попитам ти как процедираш с активацията на пакетите за да ти се получи натрупването? Използваш тези с автоматично подновяване на 28 дни, или ръчно активираш пакет с услуги един ден преди изтичането валидността на предходния? Предварително благодаря!

на 4.06.2023 г. в 6:53, adam01 написа:

Мога ли само да те попитам ти как процедираш с активацията на пакетите за да ти се получи натрупването? Използваш тези с автоматично подновяване на 28 дни, или ръчно активираш пакет с услуги един ден преди изтичането валидността на предходния? Предварително благодаря!

Използвам mix L + с автоматично подновяване, защото дава повече мегабайти и минути.

на 3.06.2023 г. в 20:28, jaq написа:

Е как ? като ти дойде новата фактура  не се ли нулирват и пак по план да си така по договор на Ийетел е така .

преди 16 минути, adersa написа:

Е как ? като ти дойде новата фактура  не се ли нулирват и пак по план да си така по договор на Ийетел е така .

Никакви фактури не ми идват. Това е предплатен план. Трябва да зареждаш картата на 28 дена и мегабайтите и минутите се натрупват.

Обаче ако пропуснеш да заредиш всичко изчезва.

преди 2 часа, jaq написа:

Никакви фактури не ми идват. Това е предплатен план. Трябва да зареждаш картата на 28 дена и мегабайтите и минутите се натрупват.

Обаче ако пропуснеш да заредиш всичко изчезва.

Демек си на ваучер а ?

• Автор
преди 13 часа, jaq написа:

Използвам mix L + с автоматично подновяване, защото дава повече мегабайти и минути.

Благодаря. Засега и аз действам точно по същия начин. В началото пакета даваше 6000МБ, а сега го увеличиха на 10 000, което си е супер откъдето и да го погледнеш.

преди 9 часа, adersa написа:

Демек си на ваучер а ?

Точно така е, само че аз не знам дали изобщо вече се продават хартиени ваучери. Зареждането става много бързо и лесно в приложението с карта (снимка 1), а ето го и пакета, който е с 800 минути и 10 000 МБ на макс скорост за 9.99лв на месец (снимка 2). Можеш всеки месец да си слагаш по 10лв в картата и то да си ги взима автоматично, а когато не искаш да ползваш, просто не я зареждаш, и така не ти върви стандартната месечна такса, което си е вид свобода.

348362099_577149377887441_1573568609048776472_n.jpg

345279156_3453881594940309_5179866801312527988_n.jpg

@adam01 От мен - поздравления за твоята находчивост и търпение !!!

Аз също бих се замислил при следващо преподписване. Хич не ми пука кой какво мисли. А и до сега не съм видял услуга да поевтинее. Затова ще следя темата и текущите промоции на операторите.

Мисля, че все още се продават ваучери, но не съм сигурен. През приложението е много по-удобно. С предплатена услуга е далеч по-изгодно за мен отколкото да подпиша договор. До 2019 бях на такса 5 лева на месец, която си беше чисто да поддържам номера. След това с договор и преподписване таксата ми стигна до 25 лева. Сега обратно на 10 лева, като не съм се ограничил в потреблението, че и остават доволно минути и МВ :wink12:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.