Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

то май ти не четеш - откъде идват тези числа - да не би журналето да е било пак в кенефа

Човече, звъни на 112 да те приемат. Крайно време е вече. Ма то това твоето ... май не се лекува та ....

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 162,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

• Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"  До ректора на НБУ - ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие? (epicenter

Публикувани изображения

преди 9 минути, nikssi написа:

Човече, звъни на 112 да те приемат. Крайно време е вече. Ма то това твоето ... май не се лекува та ....

веднага откланяш въпроса - като неможе да кажеш откъде идват тези числа

Идеите за промени в Конституцията, са дори по-дебилни от самите ппдбгерп. Дори не разбирам как е възможно, но е факт.

"По повод 24 май Иванов обясни, че се обмисля промяна и на член 3 на Конституцията - "Официалният език в републиката е българският", като се добави - "позоваваме се на делото на светите братя Кирил и Методий"."

https://novini.bg/bylgariya/politika/792922

Изключително опасно и вредно за страната е подобни дебили, като този да правят промени в Конституцията на страната!

:speak:

преди 18 минути, M.Николов написа:

"По повод 24 май Иванов обясни, че се обмисля промяна и на член 3 на Конституцията - "Официалният език в републиката е българският", като се добави - "позоваваме се на делото на светите братя Кирил и Методий"."

https://novini.bg/bylgariya/politika/792922

Изключително опасно и вредно за страната е подобни дебили, като този да правят промени в Конституцията на страната!

:speak:

Кой е квалифициран да прави промени ? 

току-що, N1K17Y написа:

Кой е квалифициран да прави промени ? 

Съгласен съм с мнението на проф. Герджиков в случая.

https://fakti.bg/bulgaria/801380-ognan-gerdjikov-nie-sme-care-da-si-promename-zakonite

преди 12 минути, M.Николов написа:

Съгласен съм с мнението на проф. Герджиков в случая.

https://fakti.bg/bulgaria/801380-ognan-gerdjikov-nie-sme-care-da-si-promename-zakonite

Къде виждаш бързане ? ДБ от години говорят, че искат промени в Конституцията. Сега си представят проекта и тепърва ще се обсъжда. Професорчето откровено си лъже, че ей сега преди няколко месеца са се сетили да реформират Прокуратурата, щот пиратка гръмнала да Гешев. А ти откога не виждаш нужда да се ограничат правомощията на главният прокурор ? 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Къде виждаш бързане ? ДБ от години говорят, че искат промени в Конституцията. Сега си представят проекта и тепърва ще се обсъжда.

Ако това са измислили за всичките тези изминали години, то резултата е смешен.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

А ти откога не виждаш нужда да се ограничат правомощията на главният прокурор ? 

Нямам против да се направи, но да се направи по начина, който сочи и професора - след продължителни консултации с изявени специалисти в областта на правото.

Хр.Иванов не е от тях!

Я и аз да те питам нещо.

Теб притесняват ли те "служебното правителство" назначавано от Президента и защо?

преди 18 минути, M.Николов написа:

Ако това са измислили за всичките тези изминали години, то резултата е смешен.

Нямам против да се направи, но да се направи по начина, който сочи и професора - след продължителни консултации с изявени специалисти в областта на правото.

Хр.Иванов не е от тях!

Я и аз да те питам нещо.

Теб притесняват ли те "служебното правителство" назначавано от Президента и защо?

Хем се оплакваш, че изобщо пипали, хем много малко са измислили :) Основното е прокуратурата, ти какво друго искаш да измислят ? 

Както иска професора, проектът се представя СЛЕД продължителни консултации със специалисти и експерти, както и твоята статия споменава "инициатива за всеки". Професора май май, просто е обиден, че не са питали него как се пише конституция. Ти как реши, че Хр. Иванов сам си я е писал в кенефа, щото няма какво друго да прави или, че не разбира от право, ти си знаеш.

Притеснява ме служебното, не конкретно на Радев (въпреки че го критикувах), а ситуацията в която бяхме изпаднали, служебни кабинети управляват по цяла година. 

преди 14 минути, N1K17Y написа:

Хем се оплакваш, че изобщо пипали, хем много малко са измислили :) Основното е прокуратурата, ти какво друго искаш да измислят ? 

Не си разбрал, не се оплаквам от това, че искат да пипат, а от начина по който искат да пипат.

И не съм казал, че е малко, а че е недомислено.

По същата причина бях и против идеята на Герб за промени в Конституцията преди няколко години.

Както иска професора, проектът се представя СЛЕД продължителни консултации със специалисти и експерти, както и твоята статия споменава "инициатива за всеки". Ти как реши, че Хр. Иванов сам си я е писал в кенефа, щото няма какво друго да прави или, че не разбира от право, ти си знаеш.

Кои са тези специалисти и експерти?

И кой ги обяви за такива?

В статията се посочва единствено, че проекта е писан заедно със "Правосъдие за всеки".

Притеснява ме служебното, не конкретно на Радев (въпреки че го критикувах), а ситуацията в която бяхме изпаднали, служебни кабинети управляват по цяла година. 

И за тази ситуация в виновно "служебното правителство"?

преди 38 минути, M.Николов написа:

Не си разбрал, не се оплаквам от това, че искат да пипат, а от начина по който искат да пипат.

И не съм казал, че е малко, а че е недомислено.

По същата причина бях и против идеята на Герб за промени в Конституцията преди няколко години.

Кои са тези специалисти и експерти?

И кой ги обяви за такива?

В статията се посочва единствено, че проекта е писан заедно със "Правосъдие за всеки".

Съвсем искаш да ти смилам информацията

Цитат

Националната гражданска инициатива се учреди на 6.09.2015 г. в деня на Съединението, в гр. Пловдив с инициативен комитет в състав: Велислав Величков – председател и членове: Биляна Гяурова-Вегертседер, Гергана Върбанова, Искрен Кръстев, Деян Василев, Любомир Авджийски, Михаил Екимджиев. 

https://pravosadiezavseki.com/about/

Пиши "демократична българия юрист" и проверявай който си искаш. Дали имат пълен списък с всеки работил по проекта нямам представа, всеки е свободен да ги пита. 

Цитат

И за тази ситуация в виновно "служебното правителство"?

Кой е казал това  ?

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Съвсем искаш да ти смилам информацията

Цитат

Националната гражданска инициатива се учреди на 6.09.2015 г. в деня на Съединението, в гр. Пловдив с инициативен комитет в състав: Велислав Величков – председател и членове: Биляна Гяурова-Вегертседер, Гергана Върбанова, Искрен Кръстев, Деян Василев, Любомир Авджийски, Михаил Екимджиев. 

Видях го това, и кой от тези е признат експерт в правото?

Аз лично разпознавам единствено адвокат Екимджиев, но не бих казал, че е експерт по конституционно право.

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Кой е казал това  ?

Тоест сам разбираш, че служебното правителство не е виновно за политическата криза в страната, но си против съществуването на "служебно правителство" заради политическата криза?

:wub:

преди 20 минути, M.Николов написа:

Видях го това, и кой от тези е признат експерт в правото?

Аз лично разпознавам единствено адвокат Екимджиев, но не бих казал, че е експерт по конституционно право.

Ако кажеш какво означава "експерт", пък камо ли и кой ги признава експертите, може и да успея да отговоря. 

Цитат

Тоест сам разбираш, че служебното правителство не е виновно за политическата криза в страната, но си против съществуването на "служебно правителство" заради политическата криза?

Не разбирам, какво не разбираш в това твърдение. И Главният прокурор не е виновен, че сам има толкова власт, но пак подкрепям да се намали или направо махне. 

Всъщност има и някои обсъждани промени, които в никакъв случай не са по-малко опасни, от евентуална промяна датата на националният празник. Има желание в частни ръце да се дадат правата на много от държавните институции. Които частни ръце, да колят и бесят народа.

Да сменят и химна. Примерно

И изобщо мнозинството от българите съгласни ли са или кой ги пита тях.

https://m.dir.bg/dnes/politika/daniel-lorer-3-mart-e-razdelyashta-data-v-istoriyata-ni-a-tryabva-da-tarsim-obedinenie

"3 март много отдавна е разделяща дата в българската история. Колкото повече българската демокрация се развива, толкова повече трябва да търсим поводи за обединение, а не за разделение", заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер в предаването "120 минути" във връзка с предложението 24 май да стане национален празник.

Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.
Затова ще бъда директен.
Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.
Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било „единственият начин“, че са светли и чисти и че всичко било „в името на България“.
Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.
Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този „проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински воини.
Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:
Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!

преди 16 минути, Joss Bomon написа:
Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.
Затова ще бъда директен.
Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.
Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било „единственият начин“, че са светли и чисти и че всичко било „в името на България“.
Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.
Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този „проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински воини.
Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:
Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!

Фашистите така правят. Сменят индентета на една нация. Първо празниците са проблем, после религия, след това езика. Докато всичко се концетрира върху тяхната идеология. Мисленето е забранено, само изпълнение идващо от посолствоТО, превръщайки всеки в робот.

Изглежда жегата е довела до неочаквана активност у ротационният министър председател назначен от козяк да управлява България. Качеството на изявите му спадна дори под това на американският президент, нищо че е по-млад.

Единствените мерки за борба с инфлацията, безработицата, дълговете, високите цени са смяна на един празник с друг празник.

И другата промяна е, че Ицо Хазарта си има нова кола и апартамент.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.