Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

преди 6 часа, M.Николов написа:

"Отлагането на събирането на таксата за транзита на руски газ през България е заради Шенген. Това обяви премиерът Николай Денков, обяснявайки на живо във Facebook на 12 декември, че налагането на такава санкция на "Газпром" носи рискове за влизането ни в Шенгенското пространство."
https://www.actualno.com/economy/denkov-otlojihme-taksata-za-ruskija-gaz-zashtoto-e-risk-za-shengen-video-news_2117275.html

На тази марионетка, когато му обясняваха това преди 2-3 месеца твърдеше, че няма никакви проблеми.

нали бе против да влизаме:)

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 162,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

• Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"  До ректора на НБУ - ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие? (epicenter

Публикувани изображения

преди 46 минути, M.Николов написа:

Бил съм против да влизаме в Шенген?!!

Я пак си прегледай записките.

да против си да сме в ЕС - това какво мислиш че е - просто се притесни ако има недоволни в ЕС - а ние искаме там

Коментирахте ли новата позиция на Австрия относно членството ни в Шенген? Накратко, предлагат ни частично премахне на ветото за Шенген, но само за влизане във въздушното свободно пространство при доста нагли условия: 1) тройно увеличение на мисията на Фронтекс у нас; 2) засилен граничен контрол между България и Румъния, и Румъния и Унгария; 3) австрийски съветници по документални въпроси, които да работят с нашите гранични служби на летищата (дори не разбирам какво точно значи това); 4) приемане на търсещите убежище, по-специално сирийци и афганистанци в България (потресен съм).

От горното на мен ми звучи, че ни възприемат като някаква погранична зона за изолация и филтрация на мигрантските потоци. Ние сме карантинното пространство, те - надзирателят. Напомня даже леко на плана на Великобритания да "релокира" мигранти от Острова в Руанда, като в случая ние сме Руанда.

И всичко това само за да минаваме без проверка по летищата в ЕС. По-добре проверки, отколкото стотици хиляди афгани и сирийци. Превозвачите пак ще си висят по границите. Всичко друго по земя се запазва - камиони, коли, автобуси. Сухопътните граници ще запазят сегашния си статут, като България официално няма да бъде член на Шенген. Сглобката трябва да каже едно твърдо "НЕ" и да започнем по-голям натиск, но само като се сетя какви подлоги ни управляват...ще ни превърнат в гето с тия бежанци, за да угодим на Австрия.

Какво ли не изпълняваме; късаме ризи; налагат ни Пеевски като евроатлантик без когото не можем; пращаме и подаряваме техника на Украйна; даваме и каквото нямаме, обаче за пълноправен член на Шенген ни казват "Не", въпреки че отдавна сме изпълнили всички критерии. Тагарев е готов да изнесе всичко що е оръжие за Украйна само и само да доказва колко сме против Русия и предани на НАТО...и не е само той, но все си оставаме второразрядна държава.

Становището на Австрия е скандално. От това, което се тиражира у нас от позицията на Австрия, има една доста специфична нотка - именно, че трябва да сме особено внимателни със задържането на сирийските и афганистанските бежанци. Всеки, който влезе у нас, трябва да остане тук, дори ако не желаят да останат у нас, т.е. трябва да ги принуждаваме и да ги държим насила. Това изнудване никак не кореспондира с европейските ценности.

С приемането на второразрядно членство в Шенген, официално приемаме, че сме второразрядна държава в ЕС, независимо с какъв целофа̀н се опитват да го опаковат политиците. Вечната ни жалка съдба е винаги презрени от Запада и оплюти от Русия. И виновните сме си само ние, нямаме силни политици, които да защитават и работят за българските интереси.

А от тази статия става ясно, че не само трябва да задържаме всички афгани и сирийци, които влизат от Турция, но и "Освен това Румъния и България трябва да се споразумеят да приемат сирийски и афганистански бежанци, които се намират в Австрия." 😡

https://novini.bg/sviat/eu/817356

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/12/10/4563988_avstriia_e_gotova_da_otvori_vuzdushnite_granici_na/

преди 2 часа, Flashback написа:

Коментирахте ли новата позиция на Австрия относно членството ни в Шенген? Накратко, предлагат ни частично премахне на ветото за Шенген, но само за влизане във въздушното свободно пространство при доста нагли условия: 1) тройно увеличение на мисията на Фронтекс у нас; 2) засилен граничен контрол между България и Румъния, и Румъния и Унгария; 3) австрийски съветници по документални въпроси, които да работят с нашите гранични служби на летищата (дори не разбирам какво точно значи това); 4) приемане на търсещите убежище, по-специално сирийци и афганистанци в България (потресен съм).

От горното на мен ми звучи, че ни възприемат като някаква погранична зона за изолация и филтрация на мигрантските потоци. Ние сме карантинното пространство, те - надзирателят. Напомня даже леко на плана на Великобритания да "релокира" мигранти от Острова в Руанда, като в случая ние сме Руанда.

И всичко това само за да минаваме без проверка по летищата в ЕС. По-добре проверки, отколкото стотици хиляди афгани и сирийци. Превозвачите пак ще си висят по границите. Всичко друго по земя се запазва - камиони, коли, автобуси. Сухопътните граници ще запазят сегашния си статут, като България официално няма да бъде член на Шенген. Сглобката трябва да каже едно твърдо "НЕ" и да започнем по-голям натиск, но само като се сетя какви подлоги ни управляват...ще ни превърнат в гето с тия бежанци, за да угодим на Австрия.

Какво ли не изпълняваме; късаме ризи; налагат ни Пеевски като евроатлантик без когото не можем; пращаме и подаряваме техника на Украйна; даваме и каквото нямаме, обаче за пълноправен член на Шенген ни казват "Не", въпреки че отдавна сме изпълнили всички критерии. Тагарев е готов да изнесе всичко що е оръжие за Украйна само и само да доказва колко сме против Русия и предани на НАТО...и не е само той, но все си оставаме второразрядна държава.

Становището на Австрия е скандално. От това, което се тиражира у нас от позицията на Австрия, има една доста специфична нотка - именно, че трябва да сме особено внимателни със задържането на сирийските и афганистанските бежанци. Всеки, който влезе у нас, трябва да остане тук, дори ако не желаят да останат у нас, т.е. трябва да ги принуждаваме и да ги държим насила. Това изнудване никак не кореспондира с европейските ценности.

С приемането на второразрядно членство в Шенген, официално приемаме, че сме второразрядна държава в ЕС, независимо с какъв целофа̀н се опитват да го опаковат политиците. Вечната ни жалка съдба е винаги презрени от Запада и оплюти от Русия. И виновните сме си само ние, нямаме силни политици, които да защитават и работят за българските интереси.

А от тази статия става ясно, че не само трябва да задържаме всички афгани и сирийци, които влизат от Турция, но и "Освен това Румъния и България трябва да се споразумеят да приемат сирийски и афганистански бежанци, които се намират в Австрия." 😡

https://novini.bg/sviat/eu/817356

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/12/10/4563988_avstriia_e_gotova_da_otvori_vuzdushnite_granici_na/

е ТИ нали си отишъл в страна членка на шенген, още през далечната 1996г., вероятно още си бил яйцеклетка

защо не искаш да приемат България

Цитат

През 1996 г. Швеция се присъединява към Шенгенското пространство

sshot-1.png

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

е ТИ нали си отишъл в страна членка на шенген, още през далечната 1996г., защо не искаш да приемат България

Да те пратя и теб в първи клас да усвоиш четене с разбиране? :hit:

Винаги съм поддържал позицията "България в Шенген", по разни оценки страната ни губи по около 100 милиона лева годишно от това висене по сухопътните граници. Румънците дори си бяха сметнали загубите до стотинка и казаха, че ще изпратят сметката на Австрия и Нидерландия, за да им покрият щетите.

Против съм да ни третират като второразрядна държава и само срещу премахване на въздушното вето да се набълбукаме с афгани. Но като едното нищо наш'те подлоги ще се съгласят на това унижение, а на нас ще ни го представят, че сме по-близо до Шенген. 

Камионите пак ще си висят по опашки и ще продължаваме да губим пари.

преди 1 час, Flashback написа:

Да те пратя и теб в първи клас да усвоиш четене с разбиране? :hit:

Винаги съм поддържал позицията "България в Шенген", по разни оценки страната ни губи по около 100 милиона лева годишно от това висене по сухопътните граници. Румънците дори си бяха сметнали загубите до стотинка и казаха, че ще изпратят сметката на Австрия и Нидерландия, за да им покрият щетите.

Против съм да ни третират като второразрядна държава и само срещу премахване на въздушното вето да се набълбукаме с афгани. Но като едното нищо наш'те подлоги ще се съгласят на това унижение, а на нас ще ни го представят, че сме по-близо до Шенген. 

Камионите пак ще си висят по опашки и ще продължаваме да губим пари.

а Швеция не прие ли както им казваш афгани

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

а Швеция не прие ли както им казваш афгани

Прие, но самите афгани искат да са тук, защото получават щедри социални помощи. В България трябва да ги държим насила, те не искат да остават у нас, а само да минават транзит. Австрия иска да ги трупаме у нас, изхранваме и осигуряваме здравни грижи. И срещу това ние няма да получим дори пълно членство в Шенген, а ще продължаваме да губим по 100 милиона лева годишно, отделно ще трябва да отделяме пари, за да издържаме афгани и сирийци. 

Не знам вече как по-елементарно да ти го обясня, за да схванеш поне 50% от това, което съм написал кратко и ясно. 

преди 14 минути, Flashback написа:

Прие, но самите афгани искат да са тук, защото получават щедри социални помощи. В България трябва да ги държим насила, те не искат да остават у нас, а само да минават транзит. Австрия иска да ги трупаме у нас, изхранваме и осигуряваме здравни грижи. И срещу това ние няма да получим дори пълно членство в Шенген, а ще продължаваме да губим по 100 милиона лева годишно, отделно ще трябва да отделяме пари, за да издържаме афгани и сирийци. 

Не знам вече как по-елементарно да ти го обясня, за да схванеш поне 50% от това, което съм написал кратко и ясно. 

ако са като теб - как ще ги задържим, афгите ако искат в Швеция като теб

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

ако са като теб - как ще ги задържим, афгите ако искат в Швеция като теб

Австрия ще ни каже как да ги задържим, явно има готов план, щом това ни се предлага.

И точно защото знам колко гета има в Швеция, на бедна България само това ѝ липсва - още мигрантски гета, освен нашите роми.

Колкото и да е невероятно, в случая тези отпред на трибуната са защитниците на демокрацията и законността в случая!

Невероятно, но факт!

преди 2 минути, M.Николов написа:

Колкото и да е невероятно, в случая тези отпред на трибуната са защитниците на демокрацията и законността в случая!

Невероятно, но факт!

И орките в Украйна извършват специална операция по денацифициране, знаем ви алтернативните истини отдавна, няма страшно. 

Проф. Денков: Унгария заяви, че ако не премахнем таксите за руския газ, ще ни наложи вето за Шенген

Стига бре, Шмугъл!

Това не ти ли го казаха доста хора, още когато решихте да им правите сечено?

А да, забравих, вие щяхте да правите сечено на Русия.

Та какво направихте точно?

П.С. Този кога стана професор, нали беше академик?

преди 20 часа, Flashback написа:

Австрия ще ни каже как да ги задържим, явно има готов план, щом това ни се предлага.

И точно защото знам колко гета има в Швеция, на бедна България само това ѝ липсва - още мигрантски гета, освен нашите роми.

има план но не се казва - а ти знаеш че ще ги държим с сила под заповед на Австрия - товаа граничи с лудоста

а и в гетата не ги държат с сила - повечето ни манго е в гета и голяма част от тях обикалят свободно Европа - защо мислиш че и с афгите няма да е така

преди 9 минути, M.Николов написа:

като влезем в европа - конституцията ни познай колко ще е важа - важно е да се прави - нищоправене

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

има план но не се казва - а ти знаеш че ще ги държим с сила под заповед на Австрия - товаа граничи с лудоста

а и в гетата не ги държат с сила - повечето ни манго е в гета и голяма част от тях обикалят свободно Европа - защо мислиш че и с афгите няма да е така

Оф, вече нито имам нерви, нито желание да се занимавам с това твое въпиющо невежество. То бива липса на обща култура, но това твоето вече е потресаващо. Австрия иска тройно увеличение на мисията на Фронтекс у нас, която да регистрира всеки влязъл афган или сириец на наша територия. Това е т.н. Дъблинско споразумение, което е в сила още от 2013 год. и което България умишлено не изпълнява съвестно.

Според Дъблинския регламент всеки бежанец от MENA трябва да бъде регистриран в първата страна-членка на ЕС. Ние сме такава за афганите и сирийците, които идват от Турция. Ние този регламент не го изпълняваме коректно, не регистрираме всички бежанци, а само малка част, за да замажем очи. Повечето от тях временно пребивават нелегално из страната, те и без това не искат да остават тук и ние не се напъваме да ги регистрираме, защото ако го направим и те избягат от България в Австрия, то последната има пълното право да ни ги върне според Дъблинското споразумение. 

преди 37 минути, Flashback написа:

Оф, вече нито имам нерви, нито желание да се занимавам с това твое въпиющо невежество. То бива липса на обща култура, но това твоето вече е потресаващо. Австрия иска тройно увеличение на мисията на Фронтекс у нас, която да регистрира всеки влязъл афган или сириец на наша територия. Това е т.н. Дъблинско споразумение, което е в сила още от 2013 год. и което България умишлено не изпълнява съвестно.

Според Дъблинския регламент всеки бежанец от MENA трябва да бъде регистриран в първата страна-членка на ЕС. Ние сме такава за афганите и сирийците, които идват от Турция. Ние този регламент не го изпълняваме коректно, не регистрираме всички бежанци, а само малка част, за да замажем очи. Повечето от тях временно пребивават нелегално из страната, те и без това не искат да остават тук и ние не се напъваме да ги регистрираме, защото ако го направим и те избягат от България в Австрия, то последната има пълното право да ни ги върне според Дъблинското споразумение. 

това го знам - но и манго , а и ТИ - сте регистрирани първо в България - но не ви депортират обратно - защото сте отишли легално

виж ся ако те хванат че минаваш зелена граница, ще те депортират

Пак нищо не разбра!

Отказвам се, повече няма да обяснявам, имам усещането, че говоря на стена. И за протокола -  аз и манго сме български граждани, а не бежанци от MENA. Мен и манго Дъблинският регламент не ни касае, ние можем свободно да се движим из целия ЕС, това право ни е дадено след като станахме член на съюза. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.