Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против пилона на Рожен?

За или против пилона на Рожен? 19 гласували потребители

1. 1. За или против пилона на Рожен?

• За! Искам си щото па дори и да изорем хубавата природа и да струва много пари, ше се наредим по гордост до Северна Корея! Безценно!
      26%
    • Против! Нека да се помогне на нуждаещи се болници и сираци!
      73%
    • Срам ме е, че бях за, а вече съм против.
      0%
      0
    • Въобще не се интересувам ни от природа, ни от знамена, ни как парвенюта си профукват парите, за да си купуват класа докато гаврошовци точат лиги от страни на едно кебаче дето ше получат за дето са ги качили на събитието с автобуси да гледат как ше се реже лентата и ше ставаме велики
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, Cocatron написа:

За!

Не знам защо, но като те мерна, се се сещам за една детска руско-българска скороговорка... 

Жили были три китайца: Ян, Ян Циян, Ян Циян Циянцитрон. Жили были три китайки: Ципа, Ципа Рипа, Ципа Рипа Рипаон. Оженили се: Ян за Ципа, Ян Циян за Ципа Рипа, Ян Циян Циянцитрон за Ципа Рипа Рипаон. Родили им се деца: на Ян и Ципа - Шак, на Ян Циян и Ципа Рипа - Шак Ишак, на Ян Циян Циянцитрон и Ципа Рипа Рипаон - Шак Ишак Ишакитрон...

А сериозно, ко ти се струва, че шрифт с макс. големина 72 точки на инч тесен (респективно нисък) за твойта душа е, мое го обърнеш в jpg (png, tif...) и да го скейлнеш... както казват евенките...

• Отговори 569
  • Прегледи 34k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Супер е пилончето. Ако може до него да направят и едно молче с подземен паркинг, ще е жестоко. МОЛ Рожен. Кифлите ще ходят да си купуват сандалки, батките ше се снимат пред пилоня и ще пишат у фейса b

• ...плюете ли българското знаме?... ...гиди-гиди мръсни гниди... ...който го плюе-бял ден да не види...

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Публикувани изображения

преди 5 часа, Гражданин написа:

Аз съм против, защото смятам че не живеем в тоталитарна държава, за да има необходимост да се профукват сумати пари (цял милион до колкото четох) за такива тъпотии от сорта  "да си мерим пилоните" и смятам и че не трябва да бъдем и тъпаци, които да позволяват на някои видни простакеси да се изживяват Людмила Живкова и да откриват пилони вместо тия пари да се дадат на деца чакащи за операции в чужбина или да се ремонтира някоя болница. Всички знаем какви дупки са болниците с проядени балатуми, опикани и окървавени легла. Толкова ли тея пари са му необходими на простака не за образование, не за болници, не за нищо по-смислено от тва да си покаже тъпотията? Опитвам се наистина много да вляза в главата на някоя копейка и да разбера какво има вътре? Какъв е тоя голям повод за гордост, че на никой няма да му пука какъв висок фалос ще сме издигнали. На някого пука ли му за флага на Северна Корея? Честно? А за флага на Таджикистан или Туркменистан?

Аз все още не мога да разбера каква е драмата с този пилон, доколкото знам имота е частен, а собственика иска да сложи Българско знаме там.
Какъв е проблема? Дали някои хора предпочитат горе-посочения собственик да вдигне някой хотел олинклузив или пък знамето да е американско или руско или пък с цветовете на дъгата?

И с риск да те засегна, анкетата ти с тези отговори е несериозна, затова и не възнамерявам да гласувам.

Все пак в отговор на въпроса, За или против, ще кажа, че не е наша работа кой какво прави в собствения си имот, ако не греша живеем в демокрация и свобода или поне вие така твърдите, но ако всеки може да каже на всеки какво да прави със собствения си имот, то тогава имаме проблем, в този смисъл, отговор на въпроса е безмислен и все пак не виждам нищо лошо в това да се издигне българското знаме.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Аз все още не мога да разбера каква е драмата с този пилон, доколкото знам имота е частен, а собственика иска да сложи Българско знаме там.
Какъв е проблема? Дали някои хора предпочитат горе-посочения собственик да вдигне някой хотел олинклузив или пък знамето да е американско или руско или пък с цветовете на дъгата?

И с риск да те засегна, анкетата ти с тези отговори е несериозна, затова и не възнамерявам да гласувам.

Все пак в отговор на въпроса, За или против, ще кажа, че не е наша работа кой какво прави в собствения си имот, ако не греша живеем в демокрация и свобода или поне вие така твърдите, но ако всеки може да каже на всеки какво да прави със собствения си имот, то тогава имаме проблем, в този смисъл, отговор на въпроса е безмислен и все пак не виждам нищо лошо в това да се издигне българското знаме.

Драмата е че са налети държавни пари в частен проект поразтърси се малко и ще разбереш

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е, всъщност не може човек наистина да прави каквото иска в имота си. Ако неща които прави са противозаконни, вредят на съседите, или на общественият интерес. Последните две не винаги са незаконни и е трудно да се контролират. Примера с лаещ пес в съседна къща, или апартамент, от който не можеш като съсед на кучитаря да живееш комфортно е всеизвестен. Нали, ала бала, кучето е живо същество, няма бутон за пускане и изключване, няма и за контрол на звука, да го намалиш.

преди 2 минути, petie1 написа:

Драмата е че са налети държавни пари в частен проект поразтърси се малко и ще разбереш

Държавни?
И от какъв зор, този нали го пишат че бил баровец ала-бала?
Да в такъв случай това е глупаво, тя цялата държава е цъфнала и вързала, още бюджет няма приет, те харчат за глупости.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Е, всъщност не може човек наистина да прави каквото иска в имота си. Ако неща които прави са противозаконни, вредят на съседите, или на общественият интерес. Последните две не винаги са незаконни и е трудно да се контролират. Примера с лаещ пес в съседна къща, или апартамент, от който не можеш като съсед на кучитаря да живееш комфортно е всеизвестен. Нали, ала бала, кучето е живо същество, няма бутон за пускане и изключване, няма и за контрол на звука, да го намалиш.

Да ок, но аз имах предвид законните работи.
Колкото до кучето, това е малко друга тема, имал съм такива съседи и наистина е страшно, но тези неща са в малко по-друга сфера. :)

преди 41 минути, Sliderum2 написа:

искай пари от иванка от темата за Възраждане да дари за децата. И от другите програмисти и инженери с по 5к+ заплати. Освен ако не го направят само за да ме изкарат неверник, едва ли биха дарили и 2 стотинки. 

Ми айде купувай й пръстен на тая иванка и се  вземайте ко само въздишаш по нея иванка та иванка :biggrin:

@IvanKirov Слидерумка много те желае

преди 1 минута, Bubbles написа:

Да ок, но аз имах предвид законните работи.

Ммм, не съм запознат със законите в специално този случай и какви разрешения трябват. Определено не може да се строи над определена височина без специални разрешителни и допълнителни мерки за безопасност. Даже може да трябва и светлинно обозначение, габарит на върха, вероятно и геолокиране и показване в полетните карти като препятствие за да няма катастрофи с прелитащи ниско нощем, или дори денем хеликоптери, самолети и т.н.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Държавни?
И от какъв зор, този нали го пишат че бил баровец ала-бала?
Да в такъв случай това е глупаво, тя цялата държава е цъфнала и вързала, още бюджет няма приет, те харчат за глупости.

А така вече го разбра та това е цялата дандания а не глупостите за знамето потърси в нета и ще разбереш

преди 4 минути, petie1 написа:

Ми айде купувай й пръстен на тая иванка и се  вземайте ко само въздишаш по нея иванка та иванка :biggrin:

@IvanKirov Слидерумка много те желае

Не искам да ти отнемам жената, пък и е много бъбрива. 😋

преди 2 часа, Гражданин написа:

Хубаво че си открил такъв, но мен не ме интересуват тъпите пилони където и да са, а в САЩ си имат небостъргачи, затова не им трябват пилони да влизат в някакви тоталитарни списъци на глупостта, за да се гордеят.

Филми с педофили не те интересува, паради не те интересува, гласуване не те интересува, би.нго с травестити не те интересува. Ваксините не те интересува. Има ли нещо, което те вълнува?

Пълна Апатия и готов електорат на ДБ. Идеално се вписваш. Профил ов.ца. 

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

И шавлива.

преди 5 часа, Гражданин написа:

Аз съм против, защото смятам че не живеем в тоталитарна държава, за да има необходимост да се профукват сумати пари (цял милион до колкото четох) за такива тъпотии от сорта  "да си мерим пилоните" и смятам и че не трябва да бъдем и тъпаци, които да позволяват на някои видни простакеси да се изживяват Людмила Живкова и да откриват пилони вместо тия пари да се дадат на деца чакащи за операции в чужбина или да се ремонтира някоя болница. Всички знаем какви дупки са болниците с проядени балатуми, опикани и окървавени легла. Толкова ли тея пари са му необходими на простака не за образование, не за болници, не за нищо по-смислено от тва да си покаже тъпотията? Опитвам се наистина много да вляза в главата на някоя копейка и да разбера какво има вътре? Какъв е тоя голям повод за гордост, че на никой няма да му пука какъв висок фалос ще сме издигнали. На някого пука ли му за флага на Северна Корея? Честно? А за флага на Таджикистан или Туркменистан?

Hi9Dvyb.jpg

Малко е това. Аз бих турил на всеки един град такъв пилон. Както е в САЩ, навсякъде да има знаме.

Ако отвориш някакъв филм от САЩ, непременно ще видиш знамето даже и в кенефа. 

71kG3ue5RYL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

преди 7 минути, petie1 написа:

А така вече го разбра та това е цялата дандания а не глупостите за знамето потърси в нета и ще разбереш

Интересно, на едни места пише че инвеститорът е някакво НПО Фондация „Наследство в бъдещото“, други пък пишат, че това НПО само набира средства...
Шашава работа.

https://www.marica.bg/region/smolqn/chiy-e-terenat-i-koy-e-investitorat-na-pilon-rojen

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/gradove/2023/06/21/4498104_ima_neshto_gnilo_v_pilona_na_rojen_i_tova_ne_e/

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

непременно ще видиш знамето даже и в кенефа. 

На американското и на пеераското знамена, там им е мястото.

преди 5 часа, ostavime написа:

Пилона според мен се строи с дарения

Има значително държавно участие.

Поредната царичинска дупка за крадене.

5 пъти е пренадценен.

Против.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Филми с педофили не те интересува, паради не те интересува, гласуване не те интересува, би.нго с травестити не те интересува. Ваксините не те интересува. Има ли нещо, което те вълнува?

Пълна Апатия и готов електорат на ДБ. Идеално се вписваш. Профил ов.ца. 

Като бот си баце. Всяка тема и всяко мнение пишеш едно и също.

Апатия е който не му се учи и върши най - черната мръсна работа.

преди 2 часа, petie1 написа:

Верно ли са държавни пари? Примерно учителите получават заплата от държавата. Това са държавни пари, нали?! И от тези пари учителите решават да дарят за някаква кауза. Какви пари са това? Държавни или на учителите?

преди 29 минути, bioid написа:

Верно ли са държавни пари? Примерно учителите получават заплата от държавата. Това са държавни пари, нали?! И от тези пари учителите решават да дарят за някаква кауза. Какви пари са това? Държавни или на учителите?

Толкова сложно обяснение, че е нужно капиталистически човек да е с най-малко три висши образования, за да те разбере. Или да е петгодишно дете, възпитавано през социализма. Дано колегата на който отговаряш, да има тези поне три висши образования. 

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

Аз си имам по коя да тичам а иванка си е за теб

преди 33 минути, bioid написа:

Не става дума затова та даже и любомата на Слидерумка ви го каза сто пъти хихи

току-що, petie1 написа:

Аз си имам по коя да тичам а иванка си е за теб

Нет, ше ми извади нервите с конец. 

преди 3 часа, Bubbles написа:

Интересно, на едни места пише че инвеститорът е някакво НПО Фондация „Наследство в бъдещото“, други пък пишат, че това НПО само набира средства...
Шашава работа.

https://www.marica.bg/region/smolqn/chiy-e-terenat-i-koy-e-investitorat-na-pilon-rojen

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/gradove/2023/06/21/4498104_ima_neshto_gnilo_v_pilona_na_rojen_i_tova_ne_e/

Цитат

Фондацията успя да събере пари от държавни дружества като "Автомагистрали" и Българска банка за развитие, като дотук публично известно е за поне 175 хил. лв. от държавни предприятия, горските стопанства и общини. На практика това е първият лош знак: има сериозен проблем с отчетността на финансирането - колко пари всъщност са необходими, за какво реално се харчат и колко от тях са дарения на фирми под формата на услуги или материали. Сумата 1 млн. лв. се цитира от Симеон Караколев, но без да е ясно как е изчислена.

Защо се правиш, че не можеш да разбереш какъв е проблемът? Те даже не са един, а множество. Да, имотът е частен, но е в природен парк. Багери, булдозери и други машини ще дойдат и ще изорат мястото, ще сгазят семейства от къртици и таралежи, ще нарушат баланса в екосистемата, ще се излеят тонове бетон, ще се направи път и ще се изцвъка на мястото на някогашната красива и непокътната природа някакъв грозен пилон, за да си излеждаме велики сами на себе си, защото ти гарантирам, че на никого няма да му пука къде е най-високият ни пилон, който както вече показах няма да е нищо особено сред братята си в други държави и то основно яко недеморкатични с комплексирани лидери и милитокрация. Явно нашата ѝ производна за географските ни ширини екзотика мутрокрация иска да се нареди редом до тях. Имаме си страхотна природа, а ще я къртим и изораваме, за да може някаква простакеса да се изживява като Людмила Живкова. Гледал си филма Мисия Лондон, показва тамън как завършват простотиите да се показваме на другите по идея или под патронажа на простакеси. Родна мутро картинка. И тия дето аплодират са все са едни и същи по характер сервилни мишлета, които не могат да мислят за своя живот като нещо самостоятелно, трябва им все за всяка тъпа мутро грандиозна екзотична идея да се закачат, за да се харесат и сложат на патронажа. Както виждаш, тука копейките най-много вият колко им е свидно, как ще е национален символ и други простотии. Багери, булдозери, пари в нищото, само мутресите простакеси да се намират на работа и в светлините на прожекторите. 

Няма да ме засегнеш. Темата е в най-обикновен дискусионен форум и не е референдум. Все пак трябва да има малко шега, за да си кажем истината.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Имаме си страхотна природа, а ще я къртим и изораваме,

А бе, къде беше тези 30 години, та не протестираше така против къртенето и изораването?

преди 2 минути, bioid написа:

А бе, къде беше тези 30 години, та не протестираше така против къртенето и изораването?

Не си ми доказал, че можеш да мислиш, за да ти се обяснявам.

преди 4 минути, bioid написа:

Те бетонираха цялото Черноморие, той плаче за таралежите. Смешници.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Те бетонираха цялото Черноморие, той плаче за таралежите. Смешници.

Нали? В името на един пилон, който никакъв позитив не ти носи. 

Защо никой не коментира - проекта има ли ОВОС?

преди 24 минути, Гражданин написа:

Защо се правиш, че не можеш да разбереш какъв е проблемът? Те даже не са един, а множество. Да, имотът е частен, но е в природен парк. Багери, булдозери и други машини ще дойдат и ще изорат мястото, ще сгазят семейства от къртици и таралежи, ще нарушат баланса в екосистемата, ще се излеят тонове бетон, ще се направи път и ще се изцвъка на мястото на някогашната красива и непокътната природа някакъв грозен пилон, за да си излеждаме велики сами на себе си, защото ти гарантирам, че на никого няма да му пука къде е най-високият ни пилон, който както вече показах няма да е нищо особено сред братята си в други държави и то основно яко недеморкатични с комплексирани лидери и милитокрация. Явно нашата ѝ производна за географските ни ширини екзотика мутрокрация иска да се нареди редом до тях. Имаме си страхотна природа, а ще я къртим и изораваме, за да може някаква простакеса да се изживява като Людмила Живкова. Гледал си филма Мисия Лондон, показва тамън как завършват простотиите да се показваме на другите по идея или под патронажа на простакеси. Родна мутро картинка. И тия дето аплодират са все са едни и същи по характер сервилни мишлета, които не могат да мислят за своя живот като нещо самостоятелно, трябва им все за всяка тъпа мутро грандиозна екзотична идея да се закачат, за да се харесат и сложат на патронажа. Както виждаш, тука копейките най-много вият колко им е свидно, как ще е национален символ и други простотии. Багери, булдозери, пари в нищото, само мутресите простакеси да се намират на работа и в светлините на прожекторите. 

Няма да ме засегнеш. Темата е в най-обикновен дискусионен форум и не е референдум. Все пак трябва да има малко шега, за да си кажем истината.

Багери и булдозери за един пилон? Я пак?

И не не се преструвам, не бях запознат добре с въпроса, и все още някои неща са ми леко неясни...
...как да ти кажа, не вярвам много на медиите, а и както виждаш една едно пише, друга друго, манджа с грозде.
Иначе няма лошо да се развее българския трибагреник на високо, но нека сам си го финансира иначе изглежда като шашма с цел пълнене на нечий джоб под шапката на нещо уж патриотично.

Колкото до парк, ами парк е, ако е само един пилон какво толкова?

преди 36 минути, petie1 написа:

Абе явно има нещо гнило в Дания...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.