Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия - Предложението за промяна на датата на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май

Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май? 49 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май?

• Да
      14%
      7
    • Одобрявам промяната но не и новата предложена дата
      18%
      9
    • Не
      67%
      33

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Да, трудно е! Но ИМАШ ПРАВО да си такъв! рассия трябва да изчезне от историята на България със закон!

Всеки има право на свое мнение, но историята няма как да се изтрие. :)

• Отговори 557
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво се опитваш да кажеш с тази пробита опорка, че османското владичество е свършило в началото на 18-и век ли? Ами не, не е свършило, просто том четвърти на енциклопедията обхваща този период, а в

• Нарича се цар Освободител защото е освободил руските селяни от крепостничеството а не защото е освободил България.

• Да си чувала или чела, че по това време се водеше т.н. Кръгла маса? Че на практика всичко се договаряше там? Защо всички тези "творения" с прословутия Указ 256 се появиха чак след смъртта на

Публикувани изображения

преди 2 минути, Bubbles написа:

Всеки има право на свое мнение, но историята няма как да се изтрие. :)

Не може да се изтрие, но може да се "тъклува" - разяснява по правилния начин на децата! И ще се самоизтрие, след 2-3 поколения!

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не може да се изтрие, но може да се "тъклува" - разяснява по правилния начин на децата! И ще се самоизтрие, след 2-3 поколения!

Искаш да се лъжат децата, че Русия и руснаците са лоши ли?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Едва ли, след като Украйна е най-корумпираната страна, а и с това темпо как харчат подарените пари.

• Автор

"тъклува"

Ето тук ти е грешката, историята не се тълкува, тя е една и единствена, харесва ни или не. Кофтито е, че всеки политически строй си тълкува нещата както му е угодно, пример до 89та възхваляваха Русия, руснаците бяха освободители и .т., сега ги водят окупатори, след десетилетия когато/ако има нов строй той ще си интерпретира по свой начин...
Така получаваме ефекта "Крали Марко и три синджира роби", а това е кофти.

току-що, АСПЕКТ написа:

Едва ли, след като Украйна е най-корумпираната страна, а и с това темпо как харчат подарените пари.

Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe | Ukraine | The Guardian

преди 5 минути, инж. Велев написа:

Искаш да се лъжат децата, че Русия и руснаците са лоши ли?

Разбира се, че иска. Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина...

преди 1 минута, Bubbles написа:

Да дразни ме, защото баламосват хората а те си вярват че са свободни.
В ония години поне се знаеше, това можеш, онова не, кривнеш ли, лошо. А сега оо имате права, свободни сте, ама я се пробвай да си свободен.

Ти да не би да си мислиш, че да си свободен значи да си свалиш гащите и да ги развееш на Витошка докато търчиш гол? Много добре се знае как можеш да кривнеш и как не и сега, както и че последствия също ще трябва да има. Друг е въпросът, че те може да не се спазят заради наследствения манталитет от дълго време на комунизъм, в който на човек с униформа не си смеел да му шукнеш. Ако такъв по онова светло време нещо прегреши спрямо теб, превиши си правата и т.н., ти си нямал никакъв шанс да се оплачеш срещу него, камо ли да задействаш "държавата" срещу него, която беше собственост на големите партийни задници, които си имаха милицията за своя лична охрана и колкото по-страшна е тя и колкото по-гадно бие в мазетата, толкова по-добре беше за тях. А днес от права да се оплачеш... Ти ако искаш си го връщай онзи режим с похвали колко уредено било тогава щот се знаело "кривнеш ли лошо". Лошо ама ако не си от привилегированата каста. Ма ся сигурно ще измислиш оправдание де, ще кажеш "кажи кога тия дето са на власт не са били с привилегии над останалите". Майстор си на извъртането на нещата да изкараш демокрацията гадна и да я охулиш. После ще кажеш "не ме разбирай погрешно, за много неща съм "ЗА"...", този разговор 300 пъти е воден.

преди 53 минути, NewRedDragon написа:

рассия ще я изчегъртаме, не от историята, на бг - от картата на Света ще я затрием!

Първо изчегъртайте нормалните бакшиши, които ви превзеха стоянката пред "клуб 35" :)

преди 55 минути, NewRedDragon написа:

Дали сега или нашите внуци - ние ги учим да така, че рассия ще бъде изчехъртана - рано или късно!

В племето на бакшишите-копърки от Студентски имало и ново поколение, че чак и внуци?

Басимус майкус :scared3:

• Автор
преди 2 минути, Гражданин написа:

Ма ся сигурно ще измислиш оправдание де, ще кажеш "кажи кога тия дето са на власт не са били с привилегии над останалите". Майстор си на извъртането на нещата да изкараш демокрацията гадна и да я охулиш. После ще кажеш "не ме разбирай погрешно, за много неща съм "ЗА"...", този разговор 300 пъти е воден.

Какво искаш да ми кажеш ся, че днешните управници нямат привилегии спрямо народа?

преди 4 минути, Гражданин написа:

Друг е въпросът, че те може да не се спазят заради наследствения манталитет от дълго време на комунизъм, в който на човек с униформа не си смеел да му шукнеш. Ако такъв по онова светло време нещо прегреши спрямо теб, превиши си правата и т.н., ти си нямал никакъв шанс да се оплачеш срещу него, камо ли да задействаш "държавата" срещу него

Демек сега може да задействаш институциите срещу управляващите?

преди 6 минути, Гражданин написа:

Ти да не би да си мислиш, че да си свободен значи да си свалиш гащите и да ги развееш на Витошка докато търчиш гол?

Не, да си свободен значи най малкото да имаш право на глас, къде го това право днес?

Една шепа идиоти избрани от общо няма и 1/4 от имащите право на глас решават че ще променят конституцията, правят си списък с промени които са им угодни и хайде ще променяме, пък че 75-80% от населението на страната е против тези промени, нема значение.

Една друга шепа олигофрени измислят една малоумна реформа заради която цяла една страна се вдига на протест и протестира месеци наред, парламента отхвърля въпросната реформа но гореспоменатата шепа скапаняци я провират през вратичка в закона въпреки масовото неодобрение.

Това са само два примера за това колко реално сме свободни.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Първо изчегъртайте нормалните бакшиши, които ви превзеха стоянката пред "клуб 35" :)

Писна ми от тебе, бе! Нито знам къде е стоянката на клуб 35, нито дали е в тоя студенстки град. Единствения ми фопир с този бизнес са трите коли, оито даван под наем. И съм сигурен, че и трите работят във Варна. София почти не я познавам - кратките ми престои там се обслужват една известна фирма за rent-a-car, като ползвам техен водач! 

Това, че си малоумник, аз не съм виновен!

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Писна ми от тебе, бе!

Много нерви. Много. Пий валериан :)

ПП: И се консултирай с психиатър, щото тея фантазии как бакшишите-копърки сте щели да гътнете Русия, най-вероятно са признак на някакво психическо разтройство.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Много нерви. Много. Пий валериан :)

ПП: И се консултирай с психиатър, щото тея фантазии как бакшишите-копърки сте щели да гътнете Русия, най-вероятно са признак на някакво психическо разтройство.

Пия, каквото ми се пие - нямам ограничени в бюджета! рассия ще я унищижим 0 или поне ще избиваме расснаци, докато е възможно!

рассия ще я унищижим 0 или поне ще избиваме расснаци, докато е възможно!

Както казах: преди да се справите с Русия, положете усилия да се справите с нормалните бакшиши, които превзеха стоянката ви пред "клуб 35". Покажете че става нещо от вас и че може да ви се вярва когато казвате че сте толкова велики. Иначе си оставате поредните хвалипръцковци...

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Както казах: преди да се справите с Русия, положете усилия да се справите с нормалните бакшиши, които превзеха стоянката ви пред "клуб 35". Покажете че става нещо от вас и че може да ви се вярва когато казвате че сте толкова велики. Иначе си оставате поредните хвалипръцковци...

Ти сега, какво? Искаш да изчезнеш ли или да тенамерят на парчета? Айде спри се, че вече ми идваш ташкън! Бахти малоумния примат си!

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

рассия ще я унищижим 0 или поне ще избиваме расснаци, докато е възможно!

- Ти психарю, какво решил си с белото-боклука?
- Аз ли? Русия ще унищожавам тука!

преди 33 минути, Bubbles написа:

Какво искаш да ми кажеш ся, че днешните управници нямат привилегии спрямо народа?

Каквото очаквах се потвърди:

преди 45 минути, Гражданин написа:

Ма ся сигурно ще измислиш оправдание де, ще кажеш "кажи кога тия дето са на власт не са били с привилегии над останалите". 

Демек сега може да задействаш институциите срещу управляващите?

Ми да, гледай как например направиха проверки след скандала с онзи съветник на Тагарев? Два дни и си подаде оставката още дори без да е доказана вина. Ами случаят с макетното ножче и татуирания революционер? Ами това че вече отнемат коли и пращат в затвора за алкохол зад волана? Очевидно днес обществото може много повече да влияе върху институциите, че да се задействат. Кога по времето на комунизма след издевателства над нечия личност от страна на униформени е имало публично възмущение? Имало е все преклонени глави и отношението "какво да правим ние" и "те, недосегаемите"

Не, да си свободен значи най малкото да имаш право на глас, къде го това право днес?

Ми всеки има право на глас. Или по бай тошово беше по-добре, когато "БКП печели убедително с 99% от народната воля, а хората излязоха по улиците на манифестация, за да изразят своята искрена радост от победата и подкрепа и благодарност към любимата народна власт", което ако трябва да се чете в превод е "гласуването в урните беше по предварително изготвен списък с хора, които бяха задължени да гласуват за един единствен кандидат, а по-късно по същия списък бяха извикани и на задължителната манифестация след изборите".

Една шепа идиоти избрани от общо няма и 1/4 от имащите право на глас решават че ще променят конституцията, правят си списък с промени които са им угодни и хайде ще променяме, пък че 75-80% от населението на страната е против тези промени, нема значение.

Това е проблем в манталитета. Не съм съгласен да кажа, че системата е лоша. В материала е проблема.

Една друга шепа олигофрени измислят една малоумна реформа заради която цяла една страна се вдига на протест и протестира месеци наред, парламента отхвърля въпросната реформа но гореспоменатата шепа скапаняци я провират през вратичка в закона въпреки масовото неодобрение.

Много общи примери и аз мога да давам, дай нещо по-конкретно което е дефект на демокрацията, а не на материала.

Това са само два примера за това колко реално сме свободни.

Ми дай тогава нищо да не правим, дай да изчакаме феодалния строй да се върне, че тогава беше най-добре. Никой да не си дава зор да мисли, защото няма за какво, ако не е от аристоркацията дето има право да притежава коне и да носи мечове. Само тя има право да реже глави, а другите са бълхари, които трябва да слушат лорда на земята, а срещу това в замяна ще имат комфорта на сигурната храна срещу обработката на земите. Какво хубаво общество сме загубили, за да дойде тая демокрация дето лежи върху костите на сумати народ. Пфуу.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Ти сега, какво? Искаш да изчезнеш ли или да тенамерят на парчета? Айде спри се, че вече ми идваш ташкън! Бахти малоумния примат си!

Валериан, пич. Вземи си валериан. И не забравяй консултацията с психолог :)

Пак да си препотвърдя подкрепата за 24-май - стойността на събитието свързано с тази дата с годините напред ще расте.
Докато 3 март - стойността на събитието свързано с тази дата определено ще намалява до залез.

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

! Бахти малоумния примат си!

фейкомета путлювист тошефффф е много по зле от това.  :)

Само който не му е обърнал внимание, той не се е убедил  .

Аз многократно . :)

• Автор
преди 9 минути, Гражданин написа:

Каквото очаквах се потвърди:

Не, само питам, но отговора вече е очевиден, това изяснява доста картината.
Щом като според теб днешните свинки нямат привилегии и всичко с тях е ок, няма какво да си говорим, ти си поредния овен който си мисли че живее на свобода.
А това че примерите ми били общи буди само смях, дал съм ти два конкретни примера от тази година за безсилието на народа което ясно показва колко сме совободни, но ти продължаваш да рупаш. Е рупай си.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Не, само питам, но отговора вече е очевиден, това изяснява доста картината.
Щом като според теб днешните свинки нямат привилегии и всичко с тях е ок, няма какво да си говорим, ти си поредния овен който си мисли че живее на свобода.
А това че примерите ми били общи буди само смях, дал съм ти два конкретни примера от тази година за безсилието на народа което ясно показва колко сме совободни, но ти продължаваш да рупаш. Е рупай си.

Не съм казал, че нямат. Ти чете ли изобщо какво ти писах?

Твоята логика е че преди е било по-добре понеже тогава хората поне са знаели, че не са свободни, а сега при целия напредък на обществото (за което ти дадох и примери, които прескочи), ти твърдиш че е зле щото все пак не може да си свалиш гащите, да си ги вържеш на главата и да търчиш гол по улиците...

преди 9 минути, miro20 написа:

Аз многократно . :)

Ти многократно си се оказвал заврян в под на кучето опашката. Знам че газ пиакеш като видиш че съм те цитирал, ама к'во да те правя, след като е доказано че ти си най-големият фейкомет във форума...

Баси, сиги па и на спор за свобода се пренесохте....

Свободата не се дава и не зависи от социален строй, социална рамка и т.н....

Свободата е първо в гените, а след това човек цял живот се учи, за да остане свободен....

Свобода не се отменя, освен ако доброволно не я предадеш....

Най-общо казано, свобода е състояние на духа, а не въпрос на законови и нормативни рамки...

И в Северна Корея може да си свободен, и в Швейцария може да си роб...

Свободните хора по презумпция са нищожен %, а напълно свободни няма....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.