Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откровения на един пияница.

Featured Replies

на 24.01.2024 г. в 18:11, _Aumi_ написа:

Матей 13:12

Защото, който има, на него ще му се даде, и то в изобилие. А който няма достатъчно, от него ще се отнеме и това, което има.

Знам,че изглежда като заяждане, но сърцето ме боли, честно :) като ви чета разговорите. 

Въпрос с повишена трудност: за имане и нямане на какво става въпрос този цитат, че така изваден от контекста няма никакв смисъл? Ще подскажа с отхвърляне на някои неща - не е зимнина, нито пари в банката, нито добродетели, нито вяра в Бог... списъкът може да е безкраен. 

Между другото, това "достатъчно" е излишно и не присъства в повечето преводи, няма го в гръцкия текст. Там е просто "който няма". 

• Отговори 170
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• за всичко са виновни пенсионерите пречат на младите и задръстват кауфланда цял ден посранците 

• Матей 13:12 "Защото, който има, на него ще му се даде, и то в изобилие. А който няма достатъчно, от него ще се отнеме и това, което има." Това е универсален принцип. Може да се приложи към м

преди 1 час, witness написа:

Знам,че изглежда като заяждане, но сърцето ме боли, честно :) като ви чета разговорите. 

Въпрос с повишена трудност: за имане и нямане на какво става въпрос този цитат, че така изваден от контекста няма никакв смисъл? Ще подскажа с отхвърляне на някои неща - не е зимнина, нито пари в банката, нито добродетели, нито вяра в Бог... списъкът може да е безкраен. 

Между другото, това "достатъчно" е излишно и не присъства в повечето преводи, няма го в гръцкия текст. Там е просто "който няма". 

Вместо да подхвърляш намеци, по-добре вземи обясни какво точно се има предвид в горния цитат.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Вместо да подхвърляш намеци, по-добре вземи обясни какво точно се има предвид в горния цитат.

Два пъти писах от телефона и два пъти отговорът ми го няма, отварям лаптопа... Добре, но вече с няколко думи - отнася се за слушането и разбирането на словото за царството небесно. Смислово започва с притчата за сеяча, който сее семената/словото. Това, което се прибавя и умножава, ако го има, е разбирането на словото на царството.

• Автор
преди 14 часа, witness написа:

за имане и нямане на какво става въпрос този цитат

Правилно считаш, че цитата трябва да се възприема спрямо цялото което е във "13". Самото вадене на въпросния цитат от контекста на цялото "13" е неправилно!

Въпреки това, то всеки може да си тълкува по по-различен начин самия цитат. 

Ето и моята интерпретация само и единствено на самия цитат извън контекста на "13":

Защото който има вяра в Бог, то на него ще му се даде повече вяра, а този който няма тази вяра в Бог, то ще му се отнеме от каквато и да е вяра да има. 

Няма как самото слово/семето да се отнема или дава! = То може да се разпространява, т.е. да се сее и извън плодородните земи въпреки, че урожая ще е по-малък, но все някъде ще поникне. По този начин ще се посее вярата в Бог. = Да, изисква повече време, усилие и т.н., но със стечение на времето новите неплодородни земи ще се обоготворят и безбожието ще намалее.

Целта на проповядващите по смисъл е: Да отнемат от друго вярващите именно безбожието което е в тях, а на другите (вярващите в Бог) да дават повече вяра в Бог.  

Това е през кривия мироглед на един пияница. :) Той вярва, че след като отрезнее ще може отново да се изправи и продължи напред, защото вярва в Бог, а не се съобразява с лошия поглед/мироглед на тези които го смятат за нищожество и нещастник. :)  

преди 11 часа, witness написа:

Два пъти писах от телефона и два пъти отговорът ми го няма, отварям лаптопа... Добре, но вече с няколко думи - отнася се за слушането и разбирането на словото за царството небесно. Смислово започва с притчата за сеяча, който сее семената/словото. Това, което се прибавя и умножава, ако го има, е разбирането на словото на царството.

Значи, който няма разбиране, ще му се отнеме и това което има?

Но това противоречи на казаното тук:

17 А Исус, като чу това, каза им: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, но грешниците (на покаяние).

Ако на тези които нямат вяра, им се отнеме и малкото което имат, какъв е смисълът от всичко?

Матей 13:12

"Защото, който има, на него ще му се даде, и то в изобилие. А който няма достатъчно, от него ще се отнеме и това, което има."

Това е универсален принцип. Може да се приложи към много неща. Дали ще е вяра, разбиране, знания, стремеж - мсички тези са от значение. И винаги растежът е в зависимост от вече съществуващото ядро, към което се добавя новото.

Това важи и в материалното, а също и към негативните притежания. Подобното привлича подобно. Все пак силният стремеж, вяра и воля, могат да изменят нещата. В света действат и други принципи, не само този.

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Това е универсален принцип. Може да се приложи към много неща.

И? - да видим поне два примера, за да се повеселим - на "универсалните принципи" .

Понеже ти си наясно със света - няколко примера за "принципите, дето действат"?

преди 10 часа, dioib написа:

Няма как самото слово/семето да се отнема или дава! = То може да се разпространява

Как да не може, тъкмо разпространението нали е даване, а ако не се разпространява или се забрави (защото не е разбрано), все едно бива отнето. Налагаш цензура, забрана или го етикетираш дезинформация и ето ти отнемане. Можеш да дадеш на някого книга, да му говориш и даже да го заставиш да слуша, ама разбиране няма как да му дадеш. Разбирането изисква определени условия, оприличени в притчата на подходяща почва и т.н. 

преди 9 часа, _Aumi_ написа:

Значи, който няма разбиране, ще му се отнеме и това което има?

Но това противоречи на казаното тук:

17 А Исус, като чу това, каза им: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, но грешниците (на покаяние).

Ако на тези които нямат вяра, им се отнеме и малкото което имат, какъв е смисълът от всичко?

Нали си чувала израза "през едното ухо влязло, през другото излязло"? Има се предвид някакво слово. Слово, което ти казва нещо истинско, но ако слушаш без разбиране, то не стига до сърцето, в което се и случва въпросното разбиране. Може да позаседне дори в главата, но не пуска корен изобщо. Както когато някой назубри урок за оценка, а след три дни не помни нищо. Повтарям, че не става въпрос за даване и вземане на вяра (тя е доста по-лесна за манипулация точно при липса на разбиране), а за действително разбиране на истината, поне начатък на разбиране. И то започва оттук: 

преди 9 часа, _Aumi_ написа:

Здравите нямат нужда от лекар, а болните;

докато не разбереш, че си болен, няма да отидеш на лекар и тъкмо болните в случая имат някакво разбиране. Здравите са тези, които са доволни от себе си и живота си, поглеждат се в огледалото и виждат някоква чудесна личност, ако ще целите да са покрити с язви - но те се чувстват правилни и праведни. За това се отнася и притчата за митаря и фарисея. Разбира се, не става въпрос за някакво публично лицемерно покаяние, това си е между човека и съвестта му, или Бога. 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

И? - да видим поне два примера, за да се повеселим - на "универсалните принципи" .

Понеже ти си наясно със света - няколко примера за "принципите, дето действат"?

И? Ти си та вълна "да се повеселим" и какво очакваш друго да видиш в един пример, освен това на което да се "повеселиш"? Примери има в живота на всеки, но как ще направи връзката с принципа някой, който няма съответстващата нагласа? А той принципът не е измислен от мен, не е и изведен като принцип от мен, а тук аз само го споменавам. Та ти ще намериш дузина други "обяснения" за да "обясниш" нещо, което не съответства на нагласите ти. Примерно някой е положил усилия в дадена област, развил се е в нея, и готовото обяснение, че всичко е резултат от усилията му, лесно може да бъде дадено. Но то ще е най-малкото непълно, защото има тенденции от миналото (минали животи), които създават условията в настоящето този потенциал да бъде реализиран. Човек се ражда с предразпаложения, които да развият полезните натрупвания от миналото. Самите желания, страхове, мисли и др. също създават условия, които спомагат реализирането им. Е, може да не са достатъчни. Възможностите са много, практически невъзможни да бъдат обхванати от човек. Но пък всъщност в даден в момент желаното ще бъде получено в някаква форма.

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

Примерно някой е положил усилия в дадена област, развил се е в нея, и готовото обяснение, че всичко е резултат от усилията му, лесно може да бъде дадено. Но то ще е най-малкото непълно, защото има тенденции от миналото (минали животи), които създават условията в настоящето този потенциал да бъде реализиран.

Човек се ражда с предразпаложения, които да развият полезните натрупвания от миналото. Самите желания, страхове, мисли и др. също създават условия, които спомагат реализирането им. Е, може да не са достатъчни. Възможностите са много, практически невъзможни да бъдат обхванати от човек. Но пък всъщност в даден в момент желаното ще бъде получено в някаква форма.

И това е пример за ''универсални принципи"? И всичко само заради измишльотината заложена в последното изречение! :)

Трябва да вярваме, че ... ЖЕЛАНОТО ще бъде получено... !!! В НЯКАКВА ФОРМА !!!

Спокойно - това било "универсален принцип" защото ... тенденциите от миналото и миналите животи... дето създават условия за настоящето. 

Няма начин да няма начин, защото начинът е да вярваме че има начин и това е начина.

Да, дори не може да бъде весело, а е само малоумно, но на фона на останалите идиотизми, пробутвани и презентирани като "духовни", е само поредната баналност.

Ако това е "пример за откровенията на пияница", то ти най-после си ги написа в правилната тема сред калдата.

Егати - чудесата ставали и след Коледа! :) 

• Автор
преди 6 часа, witness написа:

Разбирането изисква определени условия, оприличени в притчата на подходяща почва и т.н. 

Словото на какъв език е?

Ако словото е на различен език, то няма как да бъде разбрано. Затова и се дава на този който има вяра в Бог. 

То може да е православно (ортодоксално) или преведено, а ако е преведено, то не се разпространява правилно. Именно заради което има разногласия по отношение на кой да е "главния отец" на/при християните. 

В момента какво е положението: Имаме Вселенски Патриарх и Папа. Това не ти ли прилича на двуглав орел? 

Друг е въпроса къде е разположена Вселенската Църква, а така също на какъв език е записано първоначално словото или словата на Бог, по които в последствие да се разпространява вярата в Бог. 

Затова и си позволявам своя интерпретация. Това не е моя цензура или прочие . Това са мои възгледи! Не се ангажирам с правилно тълкование на цялото "13"! Все пак аз не съм от клира, т.е. от отците които пряко са свързани с проповядване на Вехтия и Новия завет!!! 

Не считай, че съм ти направил забележка. Принципно Ауми те провокира да обясниш. Реших и аз да се поддам на въпросната провокация. Нищо друго! 

ОК, считаш, че моето мнение не е важно за теб. = Прощавай. Повече не ще правя коментар или друг вид реплики към теб. Явно не ти е потребно някой да ти обръща внимание, след като ти считаш своите разбирания за по-правилни и прочие. 

преди 55 минути, _ramus_ написа:

Егати - чудесата ставали и след Коледа! :) 

Бъдъ у ей ... верну ли въъъъъъ :) Имало чудесъ ли въъъъъъъъъъ??? :) 

:drunk:

на 29.01.2024 г. в 0:21, dioib написа:

Словото на какъв език е?

Ако словото е на различен език, то няма как да бъде разбрано. Затова и се дава на този който има вяра в Бог. 

То може да е православно (ортодоксално) или преведено, а ако е преведено, то не се разпространява правилно. Именно заради което има разногласия по отношение на кой да е "главния отец" на/при християните. 

В момента какво е положението: Имаме Вселенски Патриарх и Папа. Това не ти ли прилича на двуглав орел? 

Друже, липсата на всякаква логика и смисленост в "разсъжденията" ти направо ме убива. Може би това има някакви органични причини наистина, и не само от един вид - но не ми е работа да ги разисквам. 

Апропо, език може да е всичко, което предава смисъл. Може да е пантомима, музика, картина и т.н. Как стигна до папата и вселенския патриарх не знам, може би чрез някакви автоматични асоциации.

на 29.01.2024 г. в 0:21, dioib написа:

Явно не ти е потребно някой да ти обръща внимание, след като ти считаш своите разбирания за по-правилни и прочие. 

Не, просто диалогът е невъзможен

• Автор
преди 6 часа, witness написа:

Друже, липсата на всякаква логика и смисленост в "разсъжденията" ти направо ме убива. Може би това има някакви органични причини наистина, и не само от един вид - но не ми е работа да ги разисквам. 

Апропо, език може да е всичко, което предава смисъл. Може да е пантомима, музика, картина и т.н. Как стигна до папата и вселенския патриарх не знам, може би чрез някакви автоматични асоциации.

Не, просто диалогът е невъзможен

Сестро, липсата на всякакви разбирания по отношение на вярата ти в Бог направо ме "убива". :) Може би това има някаква полова ориентация наистина, и не само от един вид - но не ми е работа да ги разисквам. :) 

...

Апропо! Принципно мога да продължа с автоматични шаблони на база твой изказ, но едва ли си схванала словото ми.

Пълния смисъл се извлича от:

Цитат

10. И като се приближиха до Него учениците, рекоха Му: защо с притчи им говориш?

11. А Той им отговори и рече: защото вам е дадено да узнаете тайните на царството небесно, а тям не е дадено;

12. защото, който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме;

13. затова им говоря с притчи, понеже те гледат, а не виждат, и слушат, а не чуват, нито разбират;

14. и над тях се сбъдва пророчеството на Исаия, което казва: "с уши ще чуете, и няма да разберете; с очи ще гледате, и няма да видите;

15. защото сърцето на тия човеци е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, за да не би някога с очи да видят и с уши да чуят, и със сърце да разберат, та да се обърнат, и ги изцеря".

Исус изцяло им споделя истината по отношение на Бог и царството небесно! 

И аз ти думам, но ти не разбираш, а това е защото си бедна по отношение на вярата си в Бог, а по вярваш на себе си. 

Самото слово на Исус е пряко свързана с вярата в Бог и затова трябва да се проповядва със слова понятни на миряните. 

Сеячът Кой е? Какво е посял? На кого ще даде? Какво ще отнеме и на кого, ако не му вярват? 

Какво изобщо е "посял" Бог в човека? 

Отделно, че няма начин да си получи диалог между нас, то няма как и да ти повярвам, че ти точно тълкуваш словата на Матей и то е защото Ауми е извадила от слово на Исус, което ти тълкуваш по своему, а неговото е било притча към точно определени миряни. 

Не знам какъв език имаш, но словото ти по отношение на вярванията които Исус е проповядвал са лукави. 

п.п. Не може да се вади от контекста който е в цялото изречение, а не в част от него. По този начин се изменя словото!!! Езикът е без значение!!! :) => Не ближете словата на Матей, а ги проумейте!!!

Какво, ще си омешваме  органична слюнка (лигааааве ме) ли??? :) 

• 11 месеца по-късно...
  • Автор
преди 4 часа, Solly написа:

Всеки е свободен да приема или вярва в това което му харесва, но темата има въпроси и следва да се опитаме да се придържаме към тях.

Та относно това кой е съставил Новият завет, от всичко става ясно, че това е Църквата въз основа на усилията на ап. Павел.

Евангелията е ясно, че не са писани от апостолите на Исус, защото те са били неуки и неграмотни. Писани са от по-образовани за времето си хора, които не са били преки свидетели на писаното , но са следвали устни предания. Новият завет е допълван и доукрасяван съгласно основната идея за създаване на една нова религия, която стъпва на пророчествата на Юдаизма, и затова целенасочено са вмъквани текстове от Стария завет, за да се даде внушение, че всичко следва тези пророчества за месията и че Исус е този месия. Но допълнително, за да се създаде една нова религия е било нужно този месия да се обожестви и така Църквата изфабрикува Троичния догмат. И по този начин се изобретява един нов образ, който се различава от образа на човекът Йешуа бен Йосиф, синът на Йосиф, като го превръща не само в Божи син, но и част от един измислен Троичен Бог!

Покрай тази "реплика" и покрай тази тема

реших на по примитивен език да напиша свое откровение, поради това, че съм си такъв => откровен човек, който не може да е неистински в своите слова, а оставам другите да съдят дали са "празни приказки", лъжи, лицемерие за предаване на фасон или значимост, глупост и прочие все с негативна конотация (омраза) спрямо другите. 

Първо: И Вехтия и Новия Завет са символно изписани, т.е. не трябва буквално да се четат, а да се разпознават символите. За това не са необходими висши знания по теология, а разбиране на символите (смисъла който се втъква в написаните слова). Те определено не са закони!!! 

Второ: По модерно му = Основата на НЗ е в "Тайната вечеря"!  Но, не художествената творба от Да Вин Чи. :) 12+1 ... т.е. имаме 12 апостоли + Господ!!! :) -> На всеки му е известно, че 365 по равно се дели на 13х28, т.е. имаме 12 съветника и един Президент, който е отговорен!!! :) Останалото е печалба!!! :) Която ще рече 1 ден в годината работи за себе си, а останалото за Господаря!!! :) 

Нека да разгледаме символиката в тази "групичка":

1. Сред нея е Юда -> В един колектив винаги има предател!

2. Сред нея е Тома -> Винаги в колектива има един, който се съмнява и докато не "бръкне" в раните на шефа си, то не вярва в него.

3. Сред нея е Йоан -> Който е богослова, т.е. който съхранява Божието слово. Не случайно негово е "последното откровение" ...  

4. Сред нея е Матей -> Истински вярващ в Христос, т.е. истински вярващ в думите на Исус (т.е. в думите на своя Шеф (Господар)). 

5. Сред нея е Петър -> Истински стоик (камък) по отношение на вярата в Бог проповядвана от Христос. 

6. Сред нея е Андрей -> Единствения който е призван лично от Христос (Шефът) да проповядва вярата в Бог и волята му.

7. Сред нея е Яков -> Братът с по-силен дух и е готов да защитава вярата в Бог.

8. Сред нея е Симон -> Тихият и не до там известен на "широката" аудитория, но изключително трудолюбив по волята на Христос. 

9. Сред нея е Вартоломей -> Един елин, който винаги може да изненада друговерец.

10. Сред нея е Яков Алфеев -> Хм, знаещ и "ухо" в кръчмите. :) Абе пияница под прикритие, ако ме питате за личното ми мнение ... :) 

11. Сред нея е Филип -> Чудотворец, т.е. този който може да изненада всеки и направи чудеса в името на Христос (Шефа). 

12. Сред нея е Матия -> Неговата "роля" е да поправя грешките на своите "колеги" и да спасява вярата в Бог след предателство. 

Та, драга ми @Solly -то, къде виждаш Павел сред създателите на НЗ? Та, той дори не е сред 70-те апостоли (труженици) на Христос? :) 

Кратко: Не съм доволно запознат с житието на повечето светци из християнството, но всеки който желае може да се потопи в четена на НЗ и да разбере цялата истина за него и прочие тук: Новий завет!

Успех! ... А, и Наздраве! :beer: ... :) 

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

къде виждаш Павел сред създателите на НЗ? Та, той дори не е сред 70-те апостоли (труженици) на Христос?

Уж си православен пък пък отричаш Православието, което е обявило Павел  не само за свети апостол, а дори за 

Св. първовърховен апостол Павел

https://www.pravoslavie.bg/?p=10844

• Автор
преди 8 минути, Solly написа:

Уж си православен пък пък отричаш Православието, което е обявило Павел  не само за свети апостол, а дори за 

Св. първовърховен апостол Павел

https://www.pravoslavie.bg/?p=10844

Няма как да ме убедиш, че не съм православен! :) Особено с текстове из мрежата. :) 

Първо мъченикът е Стефан. Първо върховния е ... Андрей!!! = Как го наричаха Иедуистите??? :) = Йеховий ... :) 

ОК, не си запозната с кой може да проповядва вярата в Бог, но не мисли, че аз се опитвам в това. Принципно съм извън от клира, звън обществото вече даже, но знам истината за Новия, а и за Вехтия завет. 

Павел е добър християнин, но е полезен за "запада". Той не е сред 70-те светии, а дори не погледнах към каква лъжа води линка ти, и, то е щото в теб (без да осъзнаваш) се е вселило То. :) То, е изкуствено и не касае човеците. 

Та, не съм уж право славен, а право ми е словото, но го считат за "празни приазки", и то, защото не им харесват въпросните, щото по-предпочитат приказки за "Дядо Мраз" или за "Санта Николоус" :) 

Св. Ник Ло Лай е "игрушка" за фор чилдрън!!! Бикоуз, фор дей дис из несъсери. :)

А or Ъ ъндърсей фор тру??? НО, ъфклоз!!! Ю онли ентерстет фор ю  боди ънд ю спититикус. :)   

преди 20 минути, (:IdioibI:) написа:

Няма как да ме убедиш, че не съм православен!

Нямам намерение да те убеждавам да се правиш на какъвто си искаш, но ти отричаш обявеното от Църквата, А именно, че той е един от най-важните апостоли на Християнството и е изиграл решаваща роля за неговото разпространение по света.

преди 1 час, Banesc написа:

не се занимавайте с тия неща

учете занаят 

някой лев да изкарате 

Аз имам няколко занаята , които упражнявам 

преди 21 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз имам няколко занаята , които упражнявам 

какви

ако беше добър  в някой занаят   нямаше да имаш нужда да се  упражняваш в няколко 

камакът си тежи на мястото 

преди 8 минути, Banesc написа:

камакът си тежи на мястото 

Ти къде натежа?

Гуци, гуци ....  цтцтцт ... айде у жгяба при муца!

преди 3 минути, ^^^ написа:

Ти къде натежа?

Гуци, гуци ....  цтцтцт ... айде у жгяба при муца!

чета някаква мисъл на дървен философ

"ако не си щастлив тук  и сега няма да си щастлив никъде защото носиш себе си "

това не е вярно

може да си щастлив  на  друго място, но може и да си по-нещастен

щастието зависи от потребностите ,

ако тук не може да се изпълнят потребностите, то на друго място може да се изпълнят, и да си щастлив 

• Автор
преди 8 часа, Solly написа:

Нямам намерение да те убеждавам да се правиш на какъвто си искаш, но ти отричаш обявеното от Църквата, А именно, че той е един от най-важните апостоли на Християнството и е изиграл решаваща роля за неговото разпространение по света.

Не отричам! Просто изказано ->Не е най-важния!!! 

Всеки светец по своему е важен и не може сред тях да има "ПО" или "НАЙ"!!! 

Само ми припомни каква му е заслугата и сама трябва да се сетиш за кои християни е "най"!!!

Цитат

Павел получава добро образование в школата на Гамалиил в Йерусалим и първоначално участва в гоненията срещу християните. 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Само ми припомни каква му е заслугата и сама трябва да се сетиш за кои християни е "най"!!!

По-добре питай някой свещеник да ти разясни каква е неговата роля за разпространението на Християнството.

Той от върл юдеин и противник на Християнството, след като срещнал духът на Христос, според думите му, се превръща в най-върлия му разпространител.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.