Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откровения на един пияница.

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, Banesc написа:

нищо не разбираш така е както казвам 

Защо трябва да разбирам?! :) Изразявам своето пиянско мнение! :)

Явно ти не разбираш от пияници! :)  

• Отговори 170
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• за всичко са виновни пенсионерите пречат на младите и задръстват кауфланда цял ден посранците 

• Матей 13:12 "Защото, който има, на него ще му се даде, и то в изобилие. А който няма достатъчно, от него ще се отнеме и това, което има." Това е универсален принцип. Може да се приложи към м

аз съм длъжен да ти кажа а не да те поощрявам  фалшивата инфолмация не върви  при мен

казано показано доказано 

преди 20 часа, (:IdioibI:) написа:

Първо: Видно е, че си атеист, след като заменяш отец с поп.

Второ: Дори не знае функцията да християнския отеца.

Трето: Канонизират се спрямо приноса им за разпространение на Божето слово или праведния живот който са водели по подобие на Господ, т.е. деянията им са по подобие на Бог, които Църквата е регистрирала и ги е описала в житиета им.

Четвърто: Новия Завет реално е сбор от книги из които само част са свещени и канонични от Църквата. 

Тия никви отци не са. Отец на руски значи баща. Тия не са ми бащи...Не ги знам кои са, не ща и да ги зная... Те са живели преди толкова години, дори осмикласник знае много повече от тях...Какво ще канонизират, като едно сено на две магерата не са могли дс разделят...Кой и кога е решил какво да е в НЗ, никой не знае...

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кой и кога е решил какво да е в НЗ, никой не знае...

:) ти не знаеш, пък дори и гугъл "знае". 

И всички тия малоумни глупости дето са в темата да не би с нещо да са "откровения"? Че то вие не знаете кво е тва бре. 

Едни и същи празни бърборковци се напъват да разпъват моабети, щото в 'общите приказки' им става скучно, вместо "за-бавно". 

преди 11 часа, badr написа:

Напротив, ти не разбираш нищо и спамиш.

Че то цялата тема е спам в тоя раздел - още от заглавието. :) Нито са "откровения", нито "пияницата" е един, нито има каквото и да е общо с "религията". 

Глупости като тия са от едни и същи никове. Друго не могат да родят, очевидно. 

преди 20 часа, (:IdioibI:) написа:

Трето: Канонизират се спрямо приноса им за разпространение на Божето слово или праведния живот който са водели по подобие на Господ, т.е. деянията им са по подобие на Бог, които Църквата е регистрирала и ги е описала в житиета им.

Четвърто: Новия Завет реално е сбор от книги из които само част са свещени и канонични от Църквата. 

За разлика от по-големите вселенски събори (като Никея през 325 г.), за които имаме запазени списъци с присъстващите епископи, за регионалните събори в Картаген и Хипон, както и за Събора в Рим, не са запазени пълни и изчерпателни протоколи и поименни списъци на всички участници (епископи).

• Причината: Тези събори са били регионални и фокусът им е бил върху приемането на заключенията (каноните), а не върху воденето на пълен протокол за всеки присъстващ.                                 Демек, не ги знаем, кои са тези попове.

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Демек, не ги знаем, кои са тези попове.

То пък и да ги знаеш, та кво?

Когато е гола вода тва дето го наричат "естествен" интелект, дигиталния му вариант не помага с нищо. 

И между другото нито си мечо, нито си хубавец, ама тва за пияниците нямало значение. :) И за некви си "отци" и събори - също няма. 

преди 21 часа, (:IdioibI:) написа:

Малко ще се поправя. Знае се коя е точната дата. Тия са се събрали чак в края на четвърти век. Събрали се и решили, какво да има и какво да няма в НЗ. 

Третият Събор в Картаген (Carthage) – Заключителен

Този събор е най-често цитираният като окончателно потвърждаващ канона в Западната църква.

• Дата: 28 август 397 г. сл. Хр.

На този събор епископите потвърждават и нареждат да се чете в църквите същият списък с 27 книги на Новия Завет, който е бил обявен в Хипон четири години по-рано.

В обобщение: Най-често цитираната "заключителна" дата е 28 август 397 г., когато на Събора в Картаген се утвърждава същият списък, който първоначално е дефиниран от Атанасий (367 г.) и приет в Хипон (393 ).                  Имаш ли идея как след повече от 350 години са могли да определят, кое да бъде и кое не в НЗ?

• Автор
преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Демек, не ги знаем, кои са тези попове.

Правиш ли разлика от битие и житие на един светец?!

Отделно, из Новите завети, са канонизира 4, които описват житието на Исус от Назарет по относително най-достоверния начин. Те са в основата на християнска вяра в Бог.

В зависимост от Църквата, то имаме Християнска деноминация, т.е. различни преписи по които се проповядва вярата в Бог, но те са към номинал Христос, който е основният духовен Отец. Той е Алфа и Омегата при християните и е единствения Господар (Господ) който признават. 

Не е важно какво ти е битието, а житието и как изповядваш вярата си в Бог. По-важно е да е искрено (праведно), а не по принуда (подвластно на доктрината на някой Владетел или власт имащ). = Това ни е показал Исус от Назарет, който наричаме Господ. (Духовен Отец олицетворение на праведната вяра в Бог)

Цитат

Олицетворение (персонификация) е литературен похват, при който се приписват човешки черти на животни, предмети, природни явления и отвлечени понятия.

преди 16 часа, badr написа:

Напротив, ти не разбираш нищо и спамиш.

цитирай ме някъде

нещо  което не е истина 

кажи аргументи 

иначе увисваш във въздуха със спам 

• Автор
преди 12 минути, Banesc написа:

кажи аргументи

Ти си невежа. Каквито и аргументи да ти давам ще казваш, че не разбирам. :) Съмняваш се в моите слова, защото съм пияница. :) 

Е, как ще докажеш на пияница, че твоята истина е правилна?! :)    

преди 56 минути, Banesc написа:

цитирай ме някъде

нещо  което не е истина 

кажи аргументи 

иначе увисваш във въздуха със спам 

Нямам за цел да споря с теб, а да прекратя взаимните ви нападки.

Този процес се нарича модериране и не задължително да води до някакви последствия, освен прекратяване на нелепи дрязги.

Но и не те съветвам да продължаваш коментариите.

преди 9 часа, (:IdioibI:) написа:

Правиш ли разлика от битие и житие на един светец?!

Отделно, из Новите завети, са канонизира 4, които описват житието на Исус от Назарет по относително най-достоверния начин. Те са в основата на християнска вяра в Бог.

В зависимост от Църквата, то имаме Християнска деноминация, т.е. различни преписи по които се проповядва вярата в Бог, но те са към номинал Христос, който е основният духовен Отец. Той е Алфа и Омегата при християните и е единствения Господар (Господ) който признават. 

Не е важно какво ти е битието, а житието и как изповядваш вярата си в Бог. По-важно е да е искрено (праведно), а не по принуда (подвластно на доктрината на някой Владетел или власт имащ). = Това ни е показал Исус от Назарет, който наричаме Господ. (Духовен Отец олицетворение на праведната вяра в Бог)

Не отговаряш на въпроса как така три века и половина по-късно решават кое да бъде канонизирани и кое не? Отделно от това не се знае кои са тия, които решават. Не че е чак толкова важно, но е показателно за човешката наивност, която се доверява на хора, които даже не ги знае кои са. Туй те питах, ти продължаваш да увърташ...

• Автор
преди 12 часа, Мечо Хубавеца написа:

Този събор е най-често цитираният като окончателно потвърждаващ канона в Западната църква.

Няма западна или източна, както и южна и северна Църква! Има Вселенска (Световна) вяра в Бог! Църквата няма държава и/или град! Тя е за всички човеци!

По-важно е да е придобита по твоя воля, а не под давлението на чужда воля. = Това е свободната воля! 

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не отговаряш на въпроса

Не те уча! Тука не е Синод (Училище за вяра!) :)  Нито ти си учител! 

преди 18 минути, (:IdioibI:) написа:

Няма западна или източна, както и южна и северна Църква! Има Вселенска (Световна) вяра в Бог! Църквата няма държава и/или град! Тя е за всички човеци!

По-важно е да е придобита по твоя воля, а не под давлението на чужда воля. = Това е свободната воля! 

Не те уча! Тука не е Синод (Училище за вяра!) :)  Нито ти си учител! 

Западната църква го приема. Дали ти харесва или не, е друг въпрос.      То ти и няма какво да ме научиш. Поне си признай, че не знаеш, както си признаваш, че си пияница...

• Автор
преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Западната църква го приема. Дали ти харесва или не, е друг въпрос.      То ти и няма какво да ме научиш. Поне си признай, че не знаеш, както си признаваш, че си пияница...

Това ли искаш за подарък? :) => Не давам! :) Не съм Дядо Коледа! :) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Това ли искаш за подарък? :) => Не давам! :) Не съм Дядо Коледа! :) 

Каквото и да правиш, не можеш да надминеш като дървен философ Рамус. :)

• Автор
преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Каквото и да правиш, не можеш да надминеш като дървен философ Рамус. :)

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Като подарък: Българска Православна Църква - Българска Патриаршия

Весели семейни празници! 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Каквото и да правиш,

там е работата - каквото и да правиш нито си мечо, нито си хубавец.

А тоя дзвер от аватара ти гледа улево... Тва ли ти е "ориентацията" :lol6:

То за пияниците нямало значение ква им е "ориентацията" и ти взе че се отчете в правилната тема... 

Потресен съм за какви простотии и примитивизми може да става въпрос в главите на скучаещи и самотни дърдорковци само и само с нещо да се запълват. Именно това е потресаващото за мен - колко е празно отвътре, за да се стигне до "запълване" с такива малоумни идиотщини. 

• Автор

Словото за праведната вярата в Бог се предава от баща на син. Който син не помни => да си записва. 

А тези които нямат баща, то да чуват Отците на Църквата. Само в нея се проповядва праведната вяра в Бог. 

За невежите или съмняващите се, то посетете някоя черква. Там ще откриете представител от Църквата, който ще ви научи на праведен живот и вяра в Бог по добие на Христос който е жертвал своята плът в името на вярата в Бог и е станал за нас Господ, поради че е алфата и омегата по отношение на праведното изповядване на вярата в Бог. 

Мир вам. Амин

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Реално не съм избирал религията си, защото израствах в общество, където Човекът е с главна буква, когато е личност. 

Въпреки това съм покръстен по волята на моя баща в православната Църква, която ми е дало свобода, за да не избирам религия. 

Освободен от този избор живеех щастливо. Бавно и постепенно осъзнавах ценното в православната вяра и имено тя ме възпита да бъда човек, а не личност. 

Защо не избрах друга религия, а зачетох религията изповядвана от моя баща?! Защото имено в православното християнство намерих духовна пълнота. 

Основното в дадена религия е ценностна система която проповядва Църквата. Най-важна ценност е Любовта и начина по която я правиш и/или споделяш с ближния си. 

Реално кога ти е потребна религията?! В трудни моменти! Именно тогава търсиш в Църквата утеха и спасение. 

На кои се налага да избират религия?! На атеистите! Някои от тях избират вярата в Бог, а други живеят с убежденията, че те са божествени и/или избрани от Бог. 

Бог не избира народ, нито отделен човек. Бог не дава закони, а завети, как не трябва да постъпваме. Единствено която е дал това е Свободната воля! Няма как по друг начин да се "настани" в сърцето ти и да изпитваш Любов!

Останалото са доктрини и строгост наложена да не се чувстваш духовна пълнота. 

Мир Вам и на семействата Ви. Амин 

• Автор

Вярата съм придобил от баща си, а състраданието от майка си. Баща ми не се е молил на никой. Църквата е ползвал при клетви пред Бог и при утеха на своя дух или при упокойна молитва за близък. 

Това е особен вид вяра. Тя не е тракционна, но е в духа на християнството. 

С една строфа това е: Вяра, че утре ще е по-добре от вчера, ако правиш всичко с любов. Един вид да се разграничиш от хората и да си убеден, че можеш всичко да постигнеш, стига да го пожелаеш. По-важното е да не се отчайваш. 

Уви, не ме научи да мразя. Твърде късно разбрах какво е омраза. Но, имено прошката заложена в християнската доктрина ми помогна да преодолея това чувство, защото не е важно какво чувстваш, а какво добро правиш. Разбрах, че с омраза нищо не се постига. 

Поклон пред светлата памет на моите родители. Амин 

на 10.01.2026 г. в 5:11, (:IдioiдI:) написа:

Реално не съм избирал религията си, защото израствах в общество, където Човекът е с главна буква, когато е личност. 

Въпреки това съм покръстен по волята на моя баща в православната Църква, която ми е дало свобода, за да не избирам религия. 

Освободен от този избор живеех щастливо. Бавно и постепенно осъзнавах ценното в православната вяра и имено тя ме възпита да бъда човек, а не личност. 

Защо не избрах друга религия, а зачетох религията изповядвана от моя баща?! Защото имено в православното християнство намерих духовна пълнота. 

Основното в дадена религия е ценностна система която проповядва Църквата. Най-важна ценност е Любовта и начина по която я правиш и/или споделяш с ближния си. 

Реално кога ти е потребна религията?! В трудни моменти! Именно тогава търсиш в Църквата утеха и спасение. 

На кои се налага да избират религия?! На атеистите! Някои от тях избират вярата в Бог, а други живеят с убежденията, че те са божествени и/или избрани от Бог. 

Бог не избира народ, нито отделен човек. Бог не дава закони, а завети, как не трябва да постъпваме. Единствено която е дал това е Свободната воля! Няма как по друг начин да се "настани" в сърцето ти и да изпитваш Любов!

Останалото са доктрини и строгост наложена да не се чувстваш духовна пълнота. 

Мир Вам и на семействата Ви. Амин 

Да, напиша нещо и аз, щото гледам, че си пишеш сам и може би само тоя дето баща му го е правил пиян ти отговаря.                   Според теб излиза, че правила, които да се спазват в християнската религия няма. Така ли да те разбирам?           

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.