Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откровения на един пияница.

Featured Replies

Ааааа - монолога беше време да премине в диалог. Няма такъв, просто:lol6:

На  махмурлушките изцепки рано сутрин, тече въпрос "така ли да те разбирам"... Добре че биват цитирани, че да ги видя кви яки монолози вървят - малииии. Тепърва сега други ще се мъчат да ги "разбират". 

• Отговори 170
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• за всичко са виновни пенсионерите пречат на младите и задръстват кауфланда цял ден посранците 

• Матей 13:12 "Защото, който има, на него ще му се даде, и то в изобилие. А който няма достатъчно, от него ще се отнеме и това, което има." Това е универсален принцип. Може да се приложи към м

• Автор
преди 10 часа, Мечо Хубавеца написа:

Според теб излиза, че правила, които да се спазват в християнската религия няма. Така ли да те разбирам? 

Има принципи, които по своя смисъл са праведни. Реално с християнството се възкресява вятата в Бог, т.е. всеки човек е подобие на Бог, ако се грижи са своя род (човеците) и умело властва в гадината дадена му от Бог. А, градината е този свят. От теб зависи дали ще райска или не. 

Разбереш ли праведния живот, то не ти трябва правила, за да живееш. 

Самата теология е на ново ниво спрямо преди Христос, т.е. вече се говори за вечен живот, а не за задгробен. А, отговорността е в човешкия род, защото той е господарския род, т.е. той прави блага, а не тварите. 

Какво е благо?! Нещо което прави живота по-лесен, за теб и/или за човеците след теб. 

Как мислиш, живееш ли по-добре от своите родители? 

преди 14 часа, (:IдioiдI:) написа:

Има принципи, които по своя смисъл са праведни. Реално с християнството се възкресява вятата в Бог, т.е. всеки човек е подобие на Бог, ако се грижи са своя род (човеците) и умело властва в гадината дадена му от Бог. А, градината е този свят. От теб зависи дали ще райска или

Много по-добре живея от тях.

на 15.01.2026 г. в 0:48, (:IдioiдI:) написа:

Разбереш ли праведния живот, то не ти трябва правила, за да живееш. 

Цел , път към целта - смисъл , ? Пътят или постигната цел ? 

Замисли се , всеки има различни цели ( за мен даже има цели за осъществяване и след смъртта ). Имаше една сентенция ,, човек е толкова голям , колкото са големи мечтите му " , та мисълта ми е , човек докато разбере колко голям изобщо иска да бъде , след това следва да осмисли колко е работлив , защото няма постигнати цели без положен труд и работа , щото в началото полагаш труд и си вършиш черната работа за да успееш поне малко. Повечето хора дори нямат план/ планове , повечето са толко тъпи че не им стига да съставят план А та камо ли план Б-е , и всичко е заради мързела . Казват -  тоя си е е добре , после го запсуват от завист и искат да имат като някой успял (красивите му  жени , големите коли , просторните жилища , властта му над времето и така на татък )  , а не се сещат даже да се замислят какво трябва да се направи за да се приближат към първите места , седят си в тинята и хейтят , защото са правени в гъз. До сега не съм виждал красива жена да се занимава с оръфляк , или красив мъж да се занимава с дрипла. Красотата не изисква жертви а щедрост и възможностти - има една вечна сентенция ,, което не се купува с пари 💸 💰 , се купува с много пари " и ако не можеш да се продаваш , ще си никому ненужен боклук. ....

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Замисли се

Не се налага! Моята користна цел вече е направена.  

Неразумно е твоето!

( за мен даже има цели за осъществяване и след смъртта )

Знам какво съм остави за след смъртта ми. Определено не е слово. 

Не мисли, че твоето слово носи утеха на духа. Напротив! Мислите за след смъртта са вредни! 

Образно: Това, че носиш името Ангел, то не означава, че след смъртта си ще си Ангел, нито пък Светец! ;) 

на 16.01.2026 г. в 8:09, (:IдioiдI:) написа:

Не се налага! Моята користна цел вече е направена.  

Неразумно е твоето!

Знам какво съм остави за след смъртта ми. Определено не е слово. 

Не мисли, че твоето слово носи утеха на духа. Напротив! Мислите за след смъртта са вредни! 

Образно: Това, че носиш името Ангел, то не означава, че след смъртта си ще си Ангел, нито пък Светец! ;) 

Принципно , мислите са ми заети с това да обмислям , да направя проклятие на всички допринесли за повишаването на цените на цигарите. На следващото повишаване на акциза на цигарите ще ги прокълна всички отговорни за високите цени на цигарите , - МВФ , МЗО , депутати , борци срещу тютюнопушенето и тема подобни изроди и изедници. Това ще го направя защото , производител на цигари ми каза че ако не е акциза на цигарите , най - хубавите цигари на пазара ще струват 1.70 евро при ДДС 23 %. Цигарите успокояват и дават наслада в тоя свят на стрес и несигурност . Откак са почнали тия борби срещу тютюно пушенето , почнаха кризи , пандемии, войни , неравноправие , злобата и завистта взеха връх над уважението , долнища като Конър Макгрегър понеже не пуши е по уважаван от доктор който пуши . 

Майната ви на вашия шибан земен свят . Търпях ,търпях , но чашата преля , търпението ми се изчерпа. Мислите си че сте зле , но ще става много по - зле , за в бъдеще . Дори новото поколение признава че светът до 2008 е бил в пъти по добър . Ще настанат времена в ,които да се излиза от вкъщи само за да се ходи на работа , хората ще са затворени в затвори - наречени  ,,собствен дом " ( не че вече не е така ,при болшинството) , градовете през ноща ще заприличат на изоставени градове , след това вече и през деня ще започнат да се движат все по малко хора , докато не се стигне до положението да се мяркат тук там по някой , който няма пари за да си плати доставката за необходимите му стоки за пребиване в затвора си наречен ,, собствен дом " , и всичко това защото непушачите нямат творческо мислене , злобни са , нямат съпричастност , завистливи са , студени са , насилници са , строги са , алчни са , стотинкари и сметкаджии са , стиснати са ( правят си сметката на всяка хапка ). Това е реалността на днешния свят , защото за последните 15 години , цивилизацията ни върви в упадък и изнасилването и убийствата се толерират повече от кражбата на шоколад , малоумниците променят традициите си, нравите си , обичаите си ,  домовете си за да угодят на госта, предават род и родина не за дребни монети , а за празни думи - това е реалността на днешния свят ....

преди 20 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Принципно , мислите са ми заети с това да обмислям , да направя проклятие на всички допринесли за повишаването на цените на цигарите. На следващото повишаване на акциза на цигарите ще ги прокълна всички отговорни за високите цени на цигарите , - МВФ , МЗО , депутати , борци срещу тютюнопушенето и тема подобни изроди и изедници. Това ще го направя защото , производител на цигари ми каза че ако не е акциза на цигарите , най - хубавите цигари на пазара ще струват 1.70 евро при ДДС 23 %. Цигарите успокояват и дават наслада в тоя свят на стрес и несигурност . Откак са почнали тия борби срещу тютюно пушенето , почнаха кризи , пандемии, войни , неравноправие , злобата и завистта взеха връх над уважението , долнища като Конър Макгрегър понеже не пуши е по уважаван от доктор който пуши . 

Майната ви на вашия шибан земен свят . Търпях ,търпях , но чашата преля , търпението ми се изчерпа. Мислите си че сте зле , но ще става много по - зле , за в бъдеще . Дори новото поколение признава че светът до 2008 е бил в пъти по добър . Ще настанат времена в ,които да се излиза от вкъщи само за да се ходи на работа , хората ще са затворени в затвори - наречени  ,,собствен дом " ( не че вече не е така ,при болшинството) , градовете през ноща ще заприличат на изоставени градове , след това вече и през деня ще започнат да се движат все по малко хора , докато не се стигне до положението да се мяркат тук там по някой , който няма пари за да си плати доставката за необходимите му стоки за пребиване в затвора си наречен ,, собствен дом " , и всичко това защото непушачите нямат творческо мислене , злобни са , нямат съпричастност , завистливи са , студени са , насилници са , строги са , алчни са , стотинкари и сметкаджии са , стиснати са ( правят си сметката на всяка хапка ). Това е реалността на днешния свят , защото за последните 15 години , цивилизацията ни върви в упадък и изнасилването и убийствата се толерират повече от кражбата на шоколад , малоумниците променят традициите си, нравите си , обичаите си ,  домовете си за да угодят на госта, предават род и родина не за дребни монети , а за празни думи - това е реалността на днешния свят ....

Да сравним цените на цигарите сега и през соца спрямо минималните работни заплати. Тогава 1,20 лв за БТ кутия при МРЗ 120 лв, сега около 3,10 евро средна цена на цигарите. Демек днешните цигари са два пъти по-евтини от тогавашните. 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Да сравним цените на цигарите сега и през соца спрямо минималните работни заплати. Тогава 1,20 лв за БТ кутия при МРЗ 120 лв, сега около 3,10 евро средна цена на цигарите. Демек днешните цигари са два пъти по-евтини от тогавашните. 

Цигарите бяха 0,44 евро ( бялото Виктори ) при минимална 180 евро = 409 кутии , сега 3.50 евро при минимална 600 евро =171  кутии , а искат да ги направят минимум 5  евро , а минималната да се остане същата ( иначе казано да станат , за една минимална 100 кутии ) . 

Това помня аз , щото си прегледах трудовите договори и си спомням много добре колко струваха цигарите преди да започнат препоръките за повишаване на акциза от МВФ и шибаняците от МЗО да кажат ,че като дигнат цените на акциза хората ще ги откажат и като сложат забрани по заведенията хората няма да пушат . Какво се случи ? -  Хората просто започнаха да не ходят по заведения , за да си пушат на спокойствие вкъщи и започнаха да спестяват от какво ли не за да си пушат за да са по спокойни. Отделно че качеството на днешните цигари е в пъти по ниско от тогавашното - излиза така че оскъпяването на цигарите е поне 6 пъти .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Цигарите бяха 0,44 евро ( бялото Виктори ) при минимална 180 евро = 409 кутии , сега 3.50 евро при минимална 600 евро =171  кутии , а искат да ги направят минимум 5  евро , а минималната да се остане същата ( иначе казано да станат , за една минимална 100 кутии ) . 

Това помня аз , щото си прегледах трудовите договори и си спомням много добре колко струваха цигарите преди да започнат препоръките за повишаване на акциза от МВФ и шибаняците от МЗО да кажат ,че като дигнат цените на акциза хората ще ги откажат и като сложат забрани по заведенията хората няма да пушат . Какво се случи ? -  Хората просто започнаха да не ходят по заведения , за да си пушат на спокойствие вкъщи и започнаха да спестяват от какво ли не за да си пушат за да са по спокойни. Отделно че качеството на днешните цигари е в пъти по ниско от тогавашното - излиза така че оскъпяването на цигарите е поне 6 пъти .

Сравни цените по времето на соца и ще видиш, че цените на цигарите сега са почти два пъти по-ниски.

Воювам с квото мога за да може след години далечните ми наследници да се наричат Българи и да не ми крадат земята , хляба и водата - в случая проклятия и черни магии.

:rabbit: Ангеле - ти вече изтрещяваш прогресивно... Кви далечни наследници, като ти дори преки нямаш и няма как да имаш. И добре, щото ако имаше, едва ли щяха да те понесат да си им баща... :) 

Бабините ти трънкини ти крадат водите, земята и някакъв ляб... нямаш нищо твое, за да го краде някой си. Те и "проклятията и черните магии" също не са твои, за да ти ги краде някой, ама ти ги копираш, щото изтрещяваш отсякъде. И си търсеше още по-изтрещели да изкарваш пари от тях, с работи, дето не са твои... :) В общи линии - кукуруку.  

защото качеството тогава беше в пъти по високо и не слагаха тия химии за да ти се пуши повече. 

Тц - това е фейк. Добавките към тютюна, се слагат още отпреди ти да си пропушил, Ангеле. Особено цеолулозата... :) която всъщност играе много хитър номер в цигарата. И в предишно време я имаше, и в сегашно. Зависимите си търсят обяснения и оправдания че са зле и ще стават все по-зле. Винаги някой им е виновен, причините са някъде там, а те са си ок. 

Специално трика с целулозата идва случайно - когато в цигарите е имало нискокачествен тютюн, с повече отпадъци, добавянето на целулоза е стабилизирало горенето. После видели че е чудесен относно това че повишава нуждата от консумация на цигари допълнително и сега е в повечето марки и видове цигари. 

Според мен, гадорията в тютюневото листо докато гори, и да има, и да няма добавки - все си е отврат. Не че е по-различно това във вейповете, но натискът към тая смрад някъде трябваше да избие - и за ползвателите и за производителите.  Всъщност производителите не са активната страна - ако нямаше търсене, няма да има и предлагане. Не съм чул и видял някой някъде да изнасилва друг да пуши. :) Изнасилването идва отвътре и именно това е гадния номер по който се повлича всеки зависим. 

на 18.01.2026 г. в 16:44, Anzhel Dimitrov написа:

Хората просто започнаха да не ходят по заведения , за да си пушат на спокойствие вкъщи

и това е фейк, Ангеле. Ама кво да ти ги брои човек - ти с фейкове си живееш. 

Не два пъти , а 20 пъти по - ниски ,но тогавашните защото качеството тогава беше в пъти по високо и не слагаха тия химии за да ти се пуши повече. 

Преди голямото увеличение на цигарите ( 2002 )  обикновените шивачки  вземаха три минимални заплати , а сега вземат под минималната заради удръжки от всякакво естество.  

Разбирам че защитаваш брюкселските зелки , ислямизацията на Европа , тръбиш с лозунга ,, всички са равни " , ама откак сме в Европа ни заливат с турски цигани , всякакви мигранти , и парите от данъците вместо да заминават за здравеопазване и национална сигурност , заминават за подпомагане на всякаква измет . Пример ( виетнамец работи шофьор на рейс за 1200 лева + са му подсигурени квартира и да му поети всички комунални разходи = 1950 лева , в същото време българин работи за 1700 лева като му удържат за осигуровки = българина взема 1350 чисти , а виетнамеца 1200 и българина излиза на работодателя 1700 лева , а виетнамеца излиза на работодателя 1950 и отгоре на всичкото това било по изгодно . В същото време 700 - 800 лева от заплатата на виетнамеца отива във Виетнам , а българина харчи всичко в България и такива като Ахмет Доган тръбят че това е изгодно за България , защото му е по - лесно да пресели още турски цигани в България ). Воювам с квото мога за да може след години далечните ми наследници да се наричат Българи и да не ми крадат земята , хляба и водата - в случая проклятия и черни магии.

Това го разбирам от теб за некачествените цигари. Като са калпави и скъпи, не ги пуши.   Писал съм многократно за отрицателното ми отношение към ЕС и идиотската му политика. Само че България няма качествена работна ръка и има нужда от мигранти, които да работят и не създават проблеми. Това е тъжната истина...

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Разбирам че защитаваш

нищо не разбираш Ангеле. Нямаш пипе да разбираш, щото си на нивото на обикновен народен чалгар. Понеже може би имаш съмнение - ще пейстнеш ли още веднъж заготовките от пълни глупости, които дори това не са твои думи, а са просто опит за виртуален фасон. 

Всичко ти е клишенца и заемки, Ангеле. Безсилието и неграмотията друго не могат да родят. Язък че се изкара "биотехнолог" :) но дори и да е налице образование, то хич не личи, защото зад него лъха на народна чалга, и то от най-примитивния вариант. 

Чалгарията не може без цигари, без алкохол, без дуене и напън за аванта или изтарикатяване зад другия. Таман си сред тема за алкохолици, но сред нея липсва другата думичка, липсва и годините на лъжи, изцепки и измами сред КАЛДАТА... 

преди 15 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Ти си ислямист , и мразиш всички друговерци .

типично по чалгарски. :) На водка ли си или на амнайсе бири или литри вино... 

Кво стана с легендата за комата и бог, дето ти се бил разкрил, за да му оправиш счетоводството сред вечността? Женичките, пийването, кефа и яките проекции... :) дето щели да се сбъднели там. Само някой да е толкова добър, за да прави добрини като снесе на чалгаря едни 12 лева - за малко магии да направи, да развали, да изцели, да спаси, да фърли боб или да се изиграе на алтруист, алхимик и астролог...

Ама то абдалите са безкрай - все някой може да върже. Особено най-отчаяните и обърканите - те пък са същинския таргет за измамника. Пък и що да не - петдесятника дето се играе на пасторче снася "задължителни" 10 процента на цъквата и пастора си. Отделно са даренията, дето минават за "семе" - като инвестиция, щото светия дух ще му ги върнел "тъпкано" с награда и дарове... Те ората са го измислили, ама и да си пастор не е много на далавера, така, че що да не си изиграеш евтиния театър на "бог ми се разкри и имам свидетелства, прогреднах, видях, той ми дава знаци"

Толкова години измислени лъжи, нагласени и повтаряни, дори и никой за толкова години да не ти се върза. И за каквото и да е - са пак глупости. 

преди 2 часа, Theros написа:

На свинята не и харесват едни свинщини, ама други не ги забелязва.

Бебчо, ти откога вече разбираш от свинщини... :)  Или щото владиката Иларион така е казал в анонимката?

Тоталната кочина в раздела, бебчо беше с години на идиоти, които всеки от тях се беше вживял колко е религиозен, ама по негов си начин. И си кара на проповеди на личните си фантазии, само в които той е важен, добър, силен, мъдър и си има "потвърждения". 

Петдесятничето си караше тая игричка с идеята за мисия - щото бил воин на истината и защитник на исус. Лъга и маза вече почти 8 години, само за да си докара форма на неговите служби с готовите думички от ИИ.

Местния чалгар години наред обикаляше от тема в тема за да разнася реклама за якия си бизнес, във вид на наивна легенда за това как бог му се явил като бил в кома. Не знам за кое точно не си изчопли безкрайните си глупости и се цепеше като всякакъв - от християнин та до нюейджист. Ма тва женичките, тва пиенето го спираше, ма бог му бил казал че нямало проблеми за кефа и удоволствията в рая - че нали тва е рай, все пак. :) Да си направил всеки проекции и да си ги закара в отвъдното... И воала - негова нова религия даже... :) 

И местния бебчо - глашатая на духовните сили, йерархии и религиозния си модернизиран театър толкова години също си поигра в сценария на владиката Иларион и енергийните йоги. Руския сребърен век отдавна мина и замина, изигра си всеки, който каквото можа, но той тепърва сега се гушка в същите пеленки и залъгалки, щото бил защитник на доброто и висшето, защитник на красотата, извисяването и духа. И мнооооого ги разбира духовните работи... Пък е пълна гола вода и освен клишетата и посланическия маниер, подражаван директно от "духовните му книжки с истини" насред "двете висши"... Другото са общи приказки, в които някак си също да ги нагласи за великата му мисия, под предлога че можело някой да му бъде интересно :) На никой не му стана "интересно" за толкова години, но тя ролята освен за публиката се играе и заради артиста. Що му е публика другаде, освен в главата му.  

Чудесно е, че поне от КАЛДАТА успяха ония двете баби-кобри да ги махнат - толкова години тия изтрещелки лееха свободно простотията и дребнотията си в блоговете - така, на първо място да ги виждат всички... Заради което и беше цялата работа. 

Така, като гледам - може би тече подновяване от тарикати и откачалки - и би било крайно време, защото слободията ги беше докарала до тотално изтрещяване и си изгубиха мярката. За да се схване колко са важни границите, и че именно защото няма външни граници, изтрещяването става ясно, силно и контрастно видимо. Ама така го разбирали изтрещелите "свободния форум" - те били носители на "алтернативни истини", на различните, на свободните... и така поне да изглежда, че не са изтрещели тотално. 

Толкова изтрещели минаха и заминаха от големия вече списък - пробваха си номерцата, докато могат. То не бяха духовни революционери и тайни световни нинджи, будисти-кукли, ИИ-отворковци, пиянски "изследователи" ... Само за мехлемче на самотийката, на неудовлетвореността, на страха от тлеността. И кво толкова - всеки се спасява в своя приказка... Ама не - планетките на малките принцове и душички са най-важното, щото им е утроба и спасение от лошия и страдален свят. И че не е много кеф да са самотни всеки в своята си, а е важно да я лансират като "велика истина".

Време е - еврото дойде, нова година - време за промени, явно. :) 

преди 26 минути, Theros написа:

Жалък си, но как ли пък ще го осъзнаеш.

Да, бебчо - жалки сме. :) Само жалки свини могат да съсипят духовния ти бебешки театър сред КАЛДАТА. Толкова харно си го гугуткаше и си смучкаше залъгалките. 

Вече няма смисъл да се участва изобщо в темите тук.

Разбира се - смисъла, бебчо... не е психотичния стремеж на всеки изтрещел да си изиграе номерцата, щото си няма нищичко друго в живота. Участие в някакви теми - ама привидени като места всеки да си ака неговата изходица. И точно това ти е "участието в темите", бебчо. :) 

За теб може да е това "смисъл" и да се фантазираш кви мисии имаш и колко си духовен, като ръсиш заучени надъхващи клишенца. Ама не си - типичната посредственост, маскирана с измислици и лична приказка. Ако не са тия работи, бебчо, ти въобще имаш ли с какво да излезнеш, да се представиш, да обясниш че си живял с нещо, а не да играеш на бебешките си спасителни и духовни циркове.

Тъпчо, мислиш, че ще прочета написаното ли

Не ме интересува, бебчо. Никой не го интересува ти какво, кое, как и колко. Въпросът е, че и теб не те интересува, а ти е важно само да си докараш подбраните си преживянки. Всеки изтрещел само това го интересува, докато иначе той 'обсъждал', участвал в диалози, изнасял аргументи... :) Според ИКЮто си всеки изтрещел напира да си рационализира изтрещелостите и да ги представи като "убеждения, възгледи или виждания"... За него самия е важно, защото никой изтрещел няма да си позволи да вдене доколко е потънал, щото изтрещелостите го дирижират отвътре. 

И целия този изтрещел цирк се намират некви си свини да го развалят. :) И въх - не останали потребители... Ми не остават, щото не намират ползата за себе си, бебчо. Егоистите и себичните маскирани като "мисионери и спасители" нямат ползи извън опитите за публични манифестации колко са измислени. 

преди 25 минути, Theros написа:

Жалък си, но как ли пък ще го осъзнаеш.

Аз мисля , че той го осъзнава това... Просто няма друг отдушник и съзнателно трови всички тук с идеята - ако му се вържат да има някакво(минимално) вътрешно удовлетворение :) 

преди 5 минути, Belefor написа:

Просто няма друг отдушник и съзнателно трови всички тук с идеята

Един клуб... на "отровените" - ще си направите ли? :) 

Понеже да напомня че нито има обидени, нито има отровени, нито засегнати или раздразнени :) Обаче тоя скапан рамус съзнателно тровил, дразнил, засягал и обиждал... 

Хем няма засегнати, хам тоя рамус само ги засягал. Въобще една повторяема игра на дечица сърдитковци и веселушки и повторяемата песен тоя рамус тровил за да се удовлетворил. Понеже те имат предвид как е при тях самите -  гоненето на удовлетворение и разтуха и тук-там кефец... То иначе за кво да е 

преди 33 минути, Theros написа:

Тъпчо, мислиш, че ще прочета написаното ли? Радвай се, че имаш благословията на свинята бадр. А за теб отдавна ми е ясно, че нямаш скрупули и няма да се спреш. Висиш във форума и чакаш някой да напише нещо за което да се закачиш и излееш отровата си. Жалък си, но как ли пък ще го осъзнаеш. Истински жалкото е, че бадр е толкова прост, че те остави да съсипеш раздела. Вече няма смисъл да се участва изобщо в темите тук. То затова не останаха и потребители, които да го правят. Браво, голям успех.

Това е за този, дето баща му го е правил след зерско напиване ли? Или за някой друг като него?  Що се занимаваш и му уйдисваш на акъла? Той това иска. Блокирай го и толкоз...

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Що се занимаваш и му уйдисваш на акъла

:lol6:Ми айде де - толкова години го съветва кой ли не. Ама не върви - бебчото и да не чете рамус, не му минава театъра. 

То в това е цялата работа - не върви театъра и някой е виновен... Свини, тъпчовци, дразнители... ама не върви театрото. Мечовци, хубавци, астролози и вишисти, божествени чалгари или сектанти - кофти е да не върви театрото, след като някой точно заради тях си е избрал КАЛДАТА. 

И ако за цинизмите и общите приказки, сивите зайчета са си ок, то за религията... че даже и духовността, не минават същите мурафети. И не че някой ги спира, но просто няма нужната на циркаджията рефлексия и тя лъсва като фалш. А като фалш и измислици... вече няма същата стойност за циркаджията. 

преди 21 минути, Belefor написа:

Аз мисля , че той го осъзнава това... Просто няма друг отдушник и съзнателно трови всички тук с идеята - ако му се вържат да има някакво(минимално) вътрешно удовлетворение :) 

Да, има такава вероятност. Не ми пука за него, но е жалко, че заради него толкова участници оставиха форума. То и аз вече почти не участвам в темите, защото вече е тъпо. Едно и също, след всичко, което напиша. Сякаш вече не му знаем репертоара наизуст. И какво като не му обръщам внимание, след като разделът е мъртъв, а всичко смислено се губи сред спама.

преди 53 минути, Theros написа:

Едно и също, след всичко, което напиша.

Ми не, но ти нали не четеше "тъпчото" :) 

И как така като го четеш не прочете и теб си че "всичко дето го пишеш, го повтаряш" Години наред повтаряш си едно и също - защото сценария е един и същ и само него си имаш. Дори в личното си място за блог, си списваш сам едно и също и като се надъхаш и напираш да го пренасяш и сред раздела. Пробва всякакви варианти - влачи си текстове и духовни послания, скача по висши сфери, заедно с духовните йогини и описа кристалите на пламъка... и това било 'нормално за форум'. За теб - може да е нормално, за други не. 

Разделът ще мине с теб или без теб и няма въобще да ти мине номера с жалейката колко си загрижен "че се губило смисленото". За теб - един смисъл, за други - друг. Така са промените - предишното си отпада и идва друго, идват други. Всички ще си минем и заминем. Има си раздел за общи приказки - плачкай и си хленчи там, но и пред ония там номерата ти няма как да минат. 

====================

И понеже го играеш на 'много загрижен за раздела и темите - я виж сега в тая тема точно :) Ти пияница ли си или откровен? Пияницата, автор на темата си направи няколко опита да е откровен... а ти си привидя да си дрънкотиш дежурните жалейки сред нея?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Всеки може да е откровен. 

Цитат

Значението на откровение е разкриване на истина, воля или съкровени мисли/чувства, което може да бъде свръхестествено (от Бог), внезапно прозрение или искрено признание; в религията се отнася до божествено знание, предадено на хора, а в християнството и библейска книга (Апокалипсис). 

Наскоро и учените бяха. 

Цитат

"Човечеството не е постигнало достатъчен напредък по отношение на екзистенциалните рискове, които застрашават всички нас", каза Александра Бел

По-близо до апокалипсиса: Стрелките на "Часовникът на Страшния съд" са на 85 сек. до полунощ ВИДЕО - Новини от Dnes.bg

Какво реално представлява това явление?! = Предупреждение за бъдното поколение. 

Основното е, че някои се вживяват като съдници. Други пък мислят, че е тяхно това време, т.е. считат, че тяхната е по-силната вяра в Бог. 

Реално вярата в Бог на всеки от нас (вярващите) е еднаква. Спорът е относно заповедите които Бог е оставил на човеците. 

Реално Бог не заповядва. Той е милостив към праведните и проклина останалите. 

Научиш ли се да разпознаваш лукавите, то проумяваш истината. 

Друг е момента да ли ще бъдеш искрен. 

Цитат

Искреността е добродетелта на този, който общува и действа в съответствие със своите чувства, убеждения, мисли и желания.

Уви някои не са искрени в своите споделени откровения, реално те са подвластни на Антихриста, т.е. тяхната цел е да създават смут във вярващите в Бог, и именно те ползват лукави способи, посредством които да разединят вярващите в Бог и наложат техните закони. 

Защо хората не уважават пияниците?! Защото изказват "голата истина"! Тя е неудобна за някои, които разсъждават като Адам, когато е разбрал, че е гол.

По този смисъл, то тези които не употребява алкохол са духовно бедни, т.е. те се страхуват от истината за този свят. Този свят е за всички. И за бедни и пияни! Бог не е съдия, а миротворец. 

Познанието е бреме! То не е за всеки! Осъзнайте го и бъдете откровени към себе си. Това е първото откровение, за да разберете откровението на друг. 

Мир вам и Вашето семейство. Амин  

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Когато един пияница ползва AI, това е опасно! :) 

преди 11 часа, (:IдioiдI:) написа:

Когато един пияница ползва AI, това е опасно! :) 

Остави го тва, ми пиши одобряваш ли войната в Иран? За добра кауза ли е? Ти би ли гръмнал някой като дървения философ, дето пишеше преди тука и си му личеше, че баща му не го е правил с кеф? Приемливи ли са убийствата в определени случаи? Какво ще реши пиянската ти глава? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.