Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парола на Windows - мога ли да я видя ?

Featured Replies

преди 2 часа, Т.Христов написа:

Ами - иска пари.

Щото си изтеглил грешната програма...

https://securityxploded.com/getsoftware_direct.php?id=3795

И да спестя следващия въпрос. Разархивира се и exe-то се стартира през CMD.

преди 3 часа, profan4o написа:

Не става, защото ако се смени паролата на WIn, Croma излиза от акаунта ако имаш и после трябва пак да влезеш,за да ги синхронизира, ако няма акаунт ще изчезнат и паролите които са запомнени.

Затова намекнах, че е добре да си направи бекъп на настройките. Само той си знае има ли акаунт и т.н. Но поне после ще знае паролата, която евентуално Хрома би му поискала.

на 8.10.2023 г. в 20:47, Т.Христов написа:

- DecryptAutoLogon.exe - даде грешка

Не знам каква грешка ти дава, но при мен сработи нормално. Дори откри паролата, за разлика от инструмента на SecurityXploaded, който просто явно не поддържа последната версия на 10 (което е нормално предвид факта, че не е обновявам от 4 години и нагоре). Макар че и DecryptAutoLogon не е обновяван от 3 години. За по-стари версии на 10 може и да става, но при мен не я показа. Но пък DecryptAutoLogon я показа от раз.

• Отговори 90
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И бормашината може да се ползва да разбиеш брава и да си направиш дупка за пирон за картина/закачалка. И компютъра може да се ползва да работа, игри, сърфиране и за хакване. И с колата можеш да прегаз

• Е не е така, защото реално са разпространени свободно в нета, а не в тъмните къчета. Това за какви цели ще се използват вече си зависи от ползвателя. В смисъл туловете са легални, но потребителя си но

• Е, от 4-5 инструмента все един ще покаже истината. Затова се зарежда кобуръ с дублиращи се по функционал инструменти - да има...

Публикувани изображения

Всичките тези препоръки за използване на допълнителен софтуер за разкриване на парола на операционна система не са ли на ръба на закона ?

Така всеки, който се докопа до чужд, заключен с парола компютър, ще може да пробва да я разбере. Не се ли нарушава така основната идея на заключването ? Моля, замислете се ... :angry:

преди 12 минути, 2249 написа:

Всичките тези препоръки за използване на допълнителен софтуер за разкриване на парола на операционна система не са ли на ръба на закона ?

Така всеки, който се докопа до чужд, заключен с парола компютър, ще може да пробва да я разбере. Не се ли нарушава така основната идея на заключването ? Моля, замислете се ... :angry:

Щом може да се отваря и да се разглежда паролата защо да е нарушение. Отворил си си вратата и аз надничам през нея, понеже си ми разрешил. ;) Това е проблем на този, който съхранява паролите.

преди 3 минути, Клонинга написа:

Отворил си си вратата и аз надничам през нея, понеже си ми разрешил. ;) 

Неее. Аз съм си заключил вратата, а ти се опитваш да я разбиеш.

преди 1 час, 2249 написа:

Неее. Аз съм си заключил вратата, а ти се опитваш да я разбиеш.

Глупости. Мислиш си, че си заключил, но реално не си. Вратата ти е отворена/отключена и ключето ти стои под черджето, в случай че нямаш ключ да си отвориш. Достъпът не е ограничен!

преди 1 час, 2249 написа:

Е не е така, защото реално са разпространени свободно в нета, а не в тъмните къчета. Това за какви цели ще се използват вече си зависи от ползвателя. В смисъл туловете са легални, но потребителя си носи отговорността за начина на използването им. То и на nirsoft и на SecurityXploaded и редица Anti-Rootkit инструменти, че дори и 16-тичните HEX редактори, инструментите за емулация на ISO файлове, торент клиентите, програмите за отдалечен достъп и куп други...всичко може да мине и за легално и за нелегално. Но не е вината в тях, а този, който ги ползва.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Е не е така, защото реално са разпространени свободно в нета, а не в тъмните къчета. Това за какви цели ще се използват вече си зависи от ползвателя. В смисъл туловете са легални, но потребителя си носи отговорността за начина на използването им. То и на nirsoft и на SecurityXploaded и редица Anti-Rootkit инструменти, че дори и 16-тичните HEX редактори, инструментите за емулация на ISO файлове, торент клиентите, програмите за отдалечен достъп и куп други...всичко може да мине и за легално и за нелегално. Но не е вината в тях, а този, който ги ползва.

Носенето на оръжие е незаконно! Трябва да имаш документ, че имаш това право, да носиш и употребяваш оръжие. Ако използваш програма/оръжие за користни цели, носиш наказателна отговорност за този акт, и този който ти е продал или подарил незаконно оръжието също. Дори то да е откраднато, носиш отговорност за лошото съхранение. Сега какви са инструментите/оръжието няма никакво значение. Тук говорим единствено за действия, без значение с лопата ли си ринал или с динамит! Човека твърди, че намирането на съкровището е престъпление. Аз му казвам, че нищо няма скрито и точка. :) Нищо по-различно.

преди 11 минути, Клонинга написа:

Носенето на оръжие е незаконно! Трябва да имаш документ, че имаш това право, да носиш и употребяваш оръжие. Ако използваш програма/оръжие за користни цели, носиш наказателна отговорност за този акт, и този който ти е продал или подарил незаконно оръжието също. Дори то да е откраднато, носиш отговорност за лошото съхранение. Сега какви са инструментите/оръжието няма никакво значение. Тук говорим единствено за действия, без значение с лопата ли си ринал или с динамит! Човека твърди, че намирането на съкровището е престъпление. Аз му казвам, че нищо няма скрито и точка. :) Нищо по-различно.

И бормашината може да се ползва да разбиеш брава и да си направиш дупка за пирон за картина/закачалка. И компютъра може да се ползва да работа, игри, сърфиране и за хакване. И с колата можеш да прегазиш някого волно или неволно или да си свършиш работата. Примери в тази насока бол. Затова казах, че инструментите са само средства. Носи отговорност този, който ги използва според целите си.

преди 7 часа, 2249 написа:

на 5.10.2023 г. в 20:14, Deus_Group написа:

Тъй като, не всичко е етично и има всякакви начини за злоупотреба и не се споделят практики за дъмпинг и извличане на пароли от която и да е операционна система "току така".

на 6.10.2023 г. в 0:35, Deus_Group написа:

Да подразбирам, че паролата която си сложил, и тоя стар компютър е твоя собственост и/или имаш разрешение?!! 

на 6.10.2023 г. в 22:45, Т.Христов написа:

@Deus_Group, компютъра е мой.

на 5.10.2023 г. в 20:14, Deus_Group написа:

За всяка врата си има ключ!
Има най-различни начини 

Основната идея на заключването!!!- не е тнр Bulletproof защитена от глупаци! Има си разграничения в привилегиите , има си permissions, има си  Security TPM modul, има си онлайн акаунти с АD. На ръба на закона.. пък разработвани публично и споделяни! Все пак който е решил и се  е докопал, никоя ключалка няма да го спре.  И хард диска ще вземе и пак ще отключи ( не случайно и BitLocker са приложили)  и пак се извлича. Така че стига вайкане..

на 5.10.2023 г. в 14:52, ined написа:

Който си забравя паролите...

... да не ползва такива изобщо. 🙄

Ако юзърът ти е пауър юзър, можеш да я смениш с тази команда, стига от МС да не са променили синтаксиса на командата:

net user Administrator [new pw] [new pw]

Обаче ако юзърът ти е обикновен юзър, командата няма да сработи.

на 11.10.2023 г. в 15:55, Deus_Group написа:

И хард диска ще вземе и пак ще отключи ( не случайно и BitLocker са приложили)  и пак се извлича. Така че стига вайкане..

За извличането на Recovery Key за BitLocker, без Memory Dump няма как да се случи. За да съдържа данни за възстановяващ ключ в Memory Dump, трябва да си отключил диска по време на записа. Тоест, някой трябва да го върши под носа ти и ти да си му отключил диска за да ти генерира Memory Dump с резервните ключове.

преди 9 часа, Клонинга написа:

Тоест, някой трябва да го върши под носа ти и ти да си му отключил диска за да ти генерира Memory Dump с резервните ключове.

на 11.10.2023 г. в 15:55, Deus_Group написа:

Все пак който е решил и се  е докопал, никоя ключалка няма да го спре. 

Прословутата реплика "Actually, you're right. Partly." Има най-различни вектори на атака. фиrmware flaws bla блабла и т.н.т.
без Memory Dump няма как да се случи. Не казвай "няма как ". При положение , че към този момент Иван,Драган,Петкан може да не са наясно как ще се случи, това не означава ,че няма начин и в бъдеше няма да има (споменавам бъдеще като не изключвам до момента!). Бърз пример неотдавна 2021 или 2020 мисля че беше, демонстрация как се извлича BitLocker’s Volume Master Key (VMK) с BitLeaker.
Разбира се, сега е пачнато за всички устройства, с изключение Asus.

Аз макар да не го ползвам смея да твърдя, че специално Bitlocker-a е доста добър. Дали е имал пробиви през годините? Имал е. но не много и бързо ги запушват. От последния такъв преди няколко години (май беше 20-та) не съм прочел да е имал bypass. И да е имало не е изтекла информация поне в общественото пространство. 100% може би ще има някъде, където да може да го отключи, но ще защити от над 99% от псевдо специалистите, което е повече от достатъчно. Проблема е после ако си забравиш паролката и си загубиш достъпа до Recovery ключовете. Но това тук важи за всички такива True/VeraCrypt и т.н.

преди 7 часа, Deus_Group написа:

и в бъдеше няма да има (споменавам бъдеще като не изключвам до момента!). 

Има, не публично. Работят по отстраняването му, ако не и вече отстранен. Няма да разкрия какъв точно, но ще припомня публичния от миналата година.
WinRE BitLocker bypass flaw 2022 за който уш пуснаха powershell script fix. Отново, защитата на системата не е Bulletproof и Foolproof. И умишлено не се затваря напълно а се оставят всякакви опции за възтановяване и възвръщане, точно от които в повечето случаи се възползват и се злоупотребява.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.