Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли значение изходния кабел за аудио

Featured Replies

Въпроса   ми е, има ли значение изходния  кабел  за качествен стерео звук- напр.за усилвател?

Тъй като ползвам мини стерео уредба /2x20/ и изхода е само един за слушалки? Има значение 1. за качеството на звука? 

и 2.  има ли такъв жак слушалки  към два чинча?

• Отговори 99
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятели, правилата все пак трябва да се спазват. Разбираемо е вълнението около писанията на Белгиеца.Колоритна личност, която ме впечатли с признанието си, че се е записъл в университет за да се

• Димитър 59
    Димитър 59

Ако усилвателя и колоните не са с голямо качество,може да вземеш сигнал от изхода на слушалките.Но за качествен сигнал не се взема от там.С такъв кабел може да се включи:

• И ще свържеш изхода на НЧУ от ресивър към входа на субуфер? Ако е това ,не го прави ,освен че ще повредиш техника си няма да постигнеш желания резултат защото сигнала към субуфера ще е пълнообхватен ,

Публикувани изображения

преди 7 минути, Niko Aleksandrov написа:

Въпроса   ми е, има ли значение изходния  кабел  за качествен стерео звук- напр.за усилвател?

Тъй като ползвам мини стерео уредба /2x20/ и изхода е само един за слушалки? Има значение 1. за качеството на звука? 

и 2.  има ли такъв жак слушалки  към два чинча?

Изхода за слушалки е за слушалки ,той един и е 3.5мм и в общ план няма значение какъв ще е кабела на слушалките поради ниската изходна мощност и малкото разстояние на кабела до високоговорителите. Ако се има предвид изхода на тонколони ,има значение кабела ,но отново това зависи от изходната мощност и разстояние на тонколоните от аудио системата.

• Автор

Въпросът ми е може ли да се вкл. от изход  слушалки към вход на усилвателя?

преди 17 минути, Niko Aleksandrov написа:

2.  има ли такъв жак слушалки  към два чинча?

Да имам такива.
Намаляваш първо силата на звука до нула и усилваш много бавно от изхода който го имаш.

Аз имам и кабели които ще свирнат по добре ако си ги запойваш сам към чинчовете и към 3.5 мм буксичката, ама ще си минеш и без такива глезотии

преди 1 минута, Niko Aleksandrov написа:

може както ти обясних 

преди 1 минута, Niko Aleksandrov написа:

Може. С кабел 3.5мм жак към чинч (3.5мм жак трябва да е с три пина)

Ако усилвателя и колоните не са с голямо качество,може да вземеш сигнал от изхода на слушалките.Но за качествен сигнал не се взема от там.С такъв кабел може да се включи:0006743_audio-kabel-35mmstereo-ak-2-mki-

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Аз имам и кабели които ще свирнат по добре

И к'во го топли автора, че ти имаш, бе, надувко? Решаваш ли му проблема с този си пост?

• Автор
преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Ако усилвателя и колоните не са с голямо качество,може да вземеш сигнал от изхода на слушалките.Но за качествен сигнал не се взема от там.С такъв кабел може да се включи:0006743_audio-kabel-35mmstereo-ak-2-mki-

Да точно!

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 11 минути, Niko Aleksandrov написа:

Да може.

Но ми се струва (поправи ме ако греша), случайно  да искаш да включиш отизточник line out (PC, телефон) към aux IN на уредбата/въпросната аудио система?

Сигналния аудио кабел има значение. Важното да е екраниран, и да не е от 5 левчета поне,щом ще се използва за свързване към аудио компоненти.

преди 19 минути, цър-вул написа:

И к'во го топли автора, че ти имаш, бе, надувко? Решаваш ли му проблема с този си пост?

Важното ти газ да пикаеш, а пък на него дали му върши работа е без значение.

преди 11 минути, Mr. ?? написа:

Важното да е екраниран, и да не е от 5 левчета поне,щом ще се използва за свързване към аудио компоненти.

Те са всичките коаксиални бе майсторе, масата е около средния тънък кабел на плюса.
И 5 лв може да е, нищо не му пречи.

• Автор
преди 27 минути, Mr. ?? написа:

Да може.

Но ми се струва (поправи ме ако греша), случайно  да искаш да включиш отизточник line out (PC, телефон) към aux IN на уредбата/въпросната аудио система?

Сигналния аудио кабел има значение. Важното да е екраниран, и да не е от 5 левчета поне,щом ще се използва за свързване към аудио компоненти.

не просто, искам да увелича мощноста на звука от CD на мини уредба към усилвател /надявам се да избера до 100в/ и колони които да възпроизведат

преди 2 минути, Niko Aleksandrov написа:

не просто, искам да увелича мощноста на звука от CD на мини уредба към усилвател /надявам се да избера до 100в/ и колони които да възпроизведат

Усилвател имаш ли?  Марка и модел...

току-що, Niko Aleksandrov написа:

сега избирам  да е около с 100 -120 изходна мощност

Бюджет имаш ли? Нов, втора ръка. По умното решение е да го свържеш усилвателя към компютър/лаптоп. И да елиминираш, уредбата от системата.

Но, ако целта "шумотевица" в предвид настъпващите празници, насочи се направо към активна парти тонколона. Тогава, тонколони/ОТ не са необходими.

• Автор
преди 3 минути, Mr. ?? написа:

Бюджет имаш ли? Нов, втора ръка. По умното решение е да го свържеш усилвателя към компютър/лаптоп. И да елиминираш, уредбата от системата.

Но, ако целта "шумотевица" в предвид настъпващите празници, насочи се направо към активна парти тонколона. Тогава, тонколони/ОТ не са необходими.

Втора употреба със сигурност усилвател. Към PC -не,достатъчно съм се заредил с какви ли не техники- рутери принтери декодери и др.

преди 15 минути, Niko Aleksandrov написа:

Втора употреба със сигурност усилвател. Към PC -не,достатъчно съм се заредил с какви ли не техники- рутери принтери декодери и др.

Имаш ли CD/DVD/Blu-Ray плеър. Може да го "закачиш" директно към усилвателя, също. И да си пускаш дисковете от него.

Това е минимум цена за стерео усилвател/ресийвър:

Усилвател Yamaha A-S201

Стига да искаш по-добро (с в градена оптика за свързване към съвременен ТВ и др. екстри), ще трябва да увеличиш още бюджета.

• Автор
преди 9 минути, Mr. ?? написа:

Имаш ли CD/DVD/Blu-Ray плеър. Може да го "закачиш" директно към усилвателя, също. И да си пускаш дисковете от него.

Това е минимум цена за стерео/усилвател/ресийвър:

Усилвател Yamaha A-S201

Стига да искаш по-добро (с в градена оптика за свързване към съвременен ТВ и др. екстри), ще трябва да увеличиш още бюджета.

Така е но в случая искам да мина с по малък бюджет, затова искам да ползвам сд плеъра и тунерчето на мини уредбата колони които имам в наследство

преди 37 минути, Niko Aleksandrov написа:

Приятелю, за какво са ти всичките тия галимации?

Втурваш се да похарчиш едни стотина лева за какво?

Каква е целта ти?

току-що, Niko Aleksandrov написа:

Така е но в случая искам да мина с по малък бюджет, затова искам да ползвам сд плеъра и тунерчето на мини уредбата колони които имам в наследство

Ми ползвай си мини уредбата....

Това, което се опитваш да направиш, ще ме извиниш за директния тон, е пълна тъпня....

За 100 лв. за усилвател, ще купиш скрап, подавайки му сигнал от изхода за слушалки, ще имаш скрап звук на квадрат, а ти си тръгнал да се притесняваш за изходния кабел....

В твоя случай, кабела няма никакво значение....

ОТ (колоните наследени) каква марка и модел са?

ОТ (колоните) са най-важния  компонент от една аудио система, като около тях се гради всичко останало....

преди 14 минути, Niko Aleksandrov написа:

С малък бюджет + втора ръка аудио техника = недоволен купувач.

Съвет: преосмисли приоритетите, посъбери още средства, и тогава преминавай към покупката на аудио техника.

току-що, Mr. ?? написа:

С малък бюджет + втора ръка аудио техника = недоволен купувач.

Съвет: преосмисли приоритетите, посъбери още средства, и тогава преминавай към покупката на аудио техника.

Недоволен е всеки купувач, който не знае какво точно иска като краен резултат, без значение от бюджета....

"Добър звук" е толкова субективно понятие, че ако не си наясно, какво точно търсиш, то вероятността да се разочароваш постоянно е на практика 100%....

След прочетеното от мненията на автора на темата, то съм убеден, че случая е точно такъв...

Всеки, който има афинитет към аудиото е минал по тоя път....

• Автор
преди 22 минути, andiay написа:

Приятелю, за какво са ти всичките тия галимации?

Втурваш се да похарчиш едни стотина лева за какво?

Каква е целта ти?

Ми ползвай си мини уредбата....

Това, което се опитваш да направиш, ще ме извиниш за директния тон, е пълна тъпня....

За 100 лв. за усилвател, ще купиш скрап, подавайки му сигнал от изхода за слушалки, ще имаш скрап звук на квадрат, а ти си тръгнал да се притесняваш за изходния кабел....

В твоя случай, кабела няма никакво значение....

ОТ (колоните наследени) каква марка и модел са?

ОТ (колоните) са най-важния  компонент от една аудио система, като около тях се гради всичко останало....

личен избор МС

Много съм наясно уважаеми ! Много от Вас които давате  съвети не сте били родени /////  попитах нещо и получих отговор Бл!

преди 17 минути, Niko Aleksandrov написа:

личен избор МС

Много съм наясно уважаеми ! Много от Вас които давате  съвети не сте били родени /////  попитах нещо и получих отговор Бл!

Уважаеми Нико, кой кога е бил роден в случая няма никакво значение....

Със активно слушане на качествена музика се занимавам от има-нема 40+ години...

Това, което се опитваш да направиш е безсмислено...

Но... парите са си твои, мераците също....

Кабела, който търсиш го има в Технополис - аудуо жак за слушалки към чинч, при това с различна дължина на кабела....

А че не си наясно е очеизваден факт...

Пожелавам ти успех....

току-що, цър-вул написа:

И имаш 200-250W озвучителни тела?

Още по-забавното ще е, ако изхода за слушалки не е директно от СД-то, а от усилвателя на мини системата....

А смятам, че точно такъв е случая...

А да се надяваш, че за 100-120 лв. ще купиш усилвател 100 - 120 W изходна мощност е признак за тотална наивност и непознаване на материята....

Но... всеки е господар на парите си и слуга на изборите си...(препратка към наш разговор)....

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Важното ти газ да пикаеш

Да, ще я пиклая в задния ти двор. Чакай да го преместя в другия крачол, че Ганьо Белгийски се разФърля кво има и кво няма. Ти - нямаш нищо. Утре белгийката ще реши да те изхвърли и оставаш същият прошлкяк, но на улицата или в приюта.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

на него дали му върши работа е без значение.

Ето, важното е да се изхвърлиш кат' плоска ч*к*я. Да, без значение е с кво се плюнчиш. Целият форум се хили на простотиите ти. Упс, не простотии, а селяндурски хвалби.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.