Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли значение изходния кабел за аудио

Featured Replies

я, ама цървулан си бил въобразявал, че на добре живеещ в бяла държава било трябвало да му пука за мизерник в бг, дето искал да изхарчи само малко пари за нещо си там

като гледам колко много хора съм блокирал от разписалите се в тази тема и си викам, че не са ми от категорията разни Прасчовци, Цървулчовци, недъгави и тем подобни завистници

те ми се били смеели на мене щото ми е добре, брей я да видиш ти ц ц ц ...

Ама точно никой не му даде акъл на съмнителния герой, че ако има потенциометър в това малко боклуче четящо дискове с тунерче някакво, може от него да изкара сигнал
Да, да още миналия век съм изкарал така сигнал от радио касетофон работещ на къси вълни с инсталирани два женски чинча точно под микрофона

Хайде сега смейте се колкото си искате като не знаете как се прави, смехът е полезен за здравето 

• Отговори 99
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятели, правилата все пак трябва да се спазват. Разбираемо е вълнението около писанията на Белгиеца.Колоритна личност, която ме впечатли с признанието си, че се е записъл в университет за да се

• Димитър 59
    Димитър 59

Ако усилвателя и колоните не са с голямо качество,може да вземеш сигнал от изхода на слушалките.Но за качествен сигнал не се взема от там.С такъв кабел може да се включи:

• И ще свържеш изхода на НЧУ от ресивър към входа на субуфер? Ако е това ,не го прави ,освен че ще повредиш техника си няма да постигнеш желания резултат защото сигнала към субуфера ще е пълнообхватен ,

Публикувани изображения

преди 8 минути, Белгиеца написа:

я, ама цървулан си бил въобразявал, че на добре живеещ в бяла държава било трябвало да му пука за мизерник в бг, дето искал да изхарчи само малко пари за нещо си там

като гледам колко много хора съм блокирал от разписалите се в тази тема и си викам, че не са ми от категорията разни Прасчовци, Цървулчовци, недъгави и тем подобни завистници

те ми се били смеели на мене щото ми е добре, брей я да видиш ти ц ц ц ...

Ама точно никой не му даде акъл на съмнителния герой, че ако има потенциометър в това малко боклуче четящо дискове с тунерче някакво, може от него да изкара сигнал
Да, да още миналия век съм изкарал така сигнал от радио касетофон работещ на къси вълни с инсталирани два женски чинча точно под микрофона

Хайде сега смейте се колкото си искате като не знаете как се прави, смехът е полезен за здравето 

Никога, ама никога не се навирай там, дето не ти е мястото. За толкова години, в този форум не си написал един свестен коментар, за да покажеш, че разбираш от нещо. Блъскай чекии на дивана и не се спирай в тези подфоруми. Така или иначе дано само това можеш да правиш добре!

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Цървулчовци, недъгави и тем подобни завистници

На теб, психично недъгавия ли да завиждам? 'ноу, 'ма 'но'у си са обърка̀л, белгийска мидо. Всъщност ти не си мида, ти си плужек!

добре живеещ в бяла държава било трябвало да му пука за мизерник в бг, дето искал да изхарчи само малко пари за нещо си там

Лелее,  и к'во прайш, тогава, в тази тема? М? Той бил добре живеещ. С Варбург в двора. Упс, не беше Вартург, най- ми било Древна Даначия Делта Романале. Която ползва от

още миналия век

Ако това е добре живеещ в бяла държава - не, благодаря!
Я, беги да гледаж детето на белгийката, да не ти 'чупи главата, че не го правиж.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

А от предусилвателя не може ли да изведе аудио сигнал? Дали автора на темата има тези познания за да извърши това ? Естествено ,че звука от слушалковия изход ще бъде с лошо качество, той е намален изход от НЧУ обикновенно с резистори.

преди 1 час, AAUUXX написа:

А от предусилвателя не може ли да изведе аудио сигнал? Дали автора на темата има тези познания за да извърши това ? 

Потенциометърът е лесно разпознаваем чарколяк вътре в кутията с 6-те му крачета запоени някъде на платка.
Ако Коко-Прасчов и Цървулански не са способни да му обяснят на кои 2 от 3-те крачета ( на канал) да запои двете жици и ако Оперираният дето може да го обясни това, нарочно няма да го направи, то тогава нищо не ти пречи на тебе ти да го обясниш.

А иначе злите кучета си лаят, но керванът продължава да си върви.

• Автор
преди 9 часа, цър-вул написа:

Да, ще я пиклая в задния ти двор. Чакай да го преместя в другия крачол, че Ганьо Белгийски се разФърля кво има и кво няма. Ти - нямаш нищо. Утре белгийката ще реши да те изхвърли и оставаш същият прошлкяк, но на улицата или в приюта.

Ето, важното е да се изхвърлиш кат' плоска ч*к*я. Да, без значение е с кво се плюнчиш. Целият форум се хили на простотиите ти. Упс, не простотии, а селяндурски хвалби.

Това е нериозно да се коментира и глупаво . Има  други сайтове където може  да си хейтвате колкото искате .Щом си толква оригинален пиши есета  и текстове!- Може някой фолк ......  да те включи в репертоара си!

Има тема по която се придържайте,

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Потенциометърът е лесно разпознаваем чарколяк вътре в кутията с 6-те му крачета запоени някъде на платка.
Ако Коко-Прасчов и Цървулански не са способни да му обяснят на кои 2 от 3-те крачета ( на канал) да запои двете жици и ако Оперираният дето може да го обясни това, нарочно няма да го направи, то тогава нищо не ти пречи на тебе ти да го обясниш.

преди 19 минути, Белгиеца написа:

Нещо не разбрах смисъла иначе е оригинално!

преди 10 минути, Niko Aleksandrov написа:

Ако му разлистиш постовете, ще видиш, че всичките са "много оригинални, но нищоказващи.

преди 11 минути, Niko Aleksandrov написа:

Това е нериозно да се коментира и глупаво .

Значи не коментираш постът, станал причина за моя отговор... 'ми, чупи си главата. От сега мога да пророкувам за изхода на тази тема...

преди 44 минути, Белгиеца написа:

А ако потенциометъра е електронен, какъвто най вероятно  е?

преди 27 минути, Niko Aleksandrov написа:

Нещо не разбрах

Каква е марка и модел аудио системата от която искаш да изведеш аудио сигнал?

преди 18 минути, Niko Aleksandrov написа:

Има тема по която се придържайте,

Заглавието на темата е Има ли значение изходния кабел за аудио...

Което няма нищо общо с първото ти мнение като автор на темата, нито с въпросите ти...

Приятели, правилата все пак трябва да се спазват.

Разбираемо е вълнението около писанията на Белгиеца.Колоритна личност, която ме впечатли с признанието си, че се е записъл в университет за да се.....ожени.

Затова е и толкова напреднал в прозренията си за потенциометъра като резисторен делител, макар че дори не може да си го обясни.

Още по-забавно е как бедната му душица си мисли, че е направил световно откритие без да осъзнава, че на 90%  от писалите в темата е ясно къде в схемите на усилвателите се намира входния делител и неговата роля.

Затова нека се върнем към темата, макар тя да ми се струва изчерпана.

преди 1 час, badr написа:

Затова нека се върнем към темата, макар тя да ми се струва изчерпана.

Темата, така както е посочена в заглавието, дори не е започнала....

Изчерпан е въпросът съществува ли някакъв вид преходник, позволяващ свързването между слушалковия изход на един усилвател с друг усилвател....

преди 3 часа, Niko Aleksandrov написа:

За да разбереш ни снимаш кутията отпред, отгоре и отзад да я разгледаме хубавко и тогава ще ти обясня така че и жена ти да разбере всичко. Задължително на снимките до кутията пишеш на листче БЕЛГ за да е достоверно, че ти си снимал твоя кутия.

току-що, Белгиеца написа:

За да разбереш ни снимаш кутията отпред, отгоре и отзад да я разгледаме хубавко и тогава ще ти обясня така че и жена ти да разбере всичко. Задължително на снимките до кутията пишеш на листче БЕЛГ за да е достоверно, че ти си снимал твоя кутия.

Баси, не спирам да се учудвам как може да се дават тъпи съвети относно тъпи въпроси....

За чий му е таз галимация, която предлагаш?

преди 2 часа, badr написа:

Затова е и толкова напреднал в прозренията си за потенциометъра като резисторен делител, макар че дори не може да си го обясни.

А сега ако ти пък можеш да обясниш как така ти е прошепнал алах, че аз не съм бил могъл да си обясня на какъв принцип работи този чарколяк, ще бъде много вълнуващо преживяване.

Освен снимка на късовълновото радио с изваден сигнал от потенциометъра, съм ви показвал и снимка спирален кабел за телефонна слушалка по средата на който има инсталиран потенциометър да намалява силата на звука, понеже на стационарния ми GSM се усилва и намалява със стрелките които и за други команди и като ти каже на запис каката да избереш 1 - 2 или 3 като опция и опааа, повече не може да се намалява или увеличава звука.

Ако случайно имаш и обратна връзка с алах, може ли да го помолиш да ти обясни как стават тия магии, че ползвам потенциометър без да го знам как работи , пък и на всичкото отгоре съм познал кои 2 от 4 кабела са за слушалчицата и кои са за микрофона, като различните марки си ги свързват както им скимне на тях. Например при Панасоник не е както при Сименс, а и едното е телефонна слушалка и другото на външен вид.

• Автор
преди 13 часа, цър-вул написа:

Да, ще я пиклая в задния ти двор. Чакай да го преместя в другия крачол, че Ганьо Белгийски се разФърля кво има и кво няма. Ти - нямаш нищо. Утре белгийката ще реши да те изхвърли и оставаш същият прошлкяк, но на улицата или в приюта.

Ето, важното е да се изхвърлиш кат' плоска ч*к*я. Да, без значение е с кво се плюнчиш. Целият форум се хили на простотиите ти. Упс, не простотии, а селяндурски хвалби.

много waste много ...

преди 3 часа, цър-вул написа:

Ако му разлистиш постовете, ще видиш, че всичките са "много оригинални, но нищоказващи.

Значи не коментираш постът, станал причина за моя отговор... 'ми, чупи си главата. От сега мога да пророкувам за изхода на тази тема...

то името ти пасва  Ха .....

преди 3 минути, andiay написа:

Баси, не спирам да се учудвам как може да се дават тъпи съвети относно тъпи въпроси....

За чий му е таз галимация, която предлагаш?

Да бе верно за чий му е ?
Аз предлагам да му е за да не му се подиграваш, че звукът от изхода към слушалки ще е с кофти звук.

• Автор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

Аз предлагам да му е за да не му се подиграваш, че звукът от изхода към слушалки ще е с кофти звук.

умен си Браво 

току-що, Белгиеца написа:

Първо - не му се подигравам, а обяснявам защо ще е кофти...

Второ - твоето предложение по никакъв начин нема да подобри това, а само ще усложни пътя до постигането на същия посредствен резултат...

• Автор
преди 2 минути, andiay написа:

Второ - твоето предложение по никакъв начин нема да подобри това, а само ще усложни пътя до постигането на същия посредствен резултат...

преди 2 минути, andiay написа:

без работа си май   ?Кеф ти е да си чешеш езика в форума!Нямаш   с  какво да си играеш!

току-що, Niko Aleksandrov написа:

без работа си май   ?Кеф ти е да си чешеш езика в форума!Нямаш   с  какво да си играеш!

Човек не трябва да съди за другите по себе си....

Още повече, когато не е състояние да прочете това, което чете...

Питаше дали има такъв кабел - да, има, общодостъпен е...

С това би трябвало да приключи интереса ти към темата...

Успех в начинанието...

Колкото и да е безсмислено от моя гледна точка...

Най-интересно ще е автора да снима да видим, какъв франкенщайн ще сглоби по съветите на Белжо, може би и с няколко це-ка ключета за цвят.

току-що, bulljo написа:

Най-интересно ще е автора да снима да видим, какъв франкенщан ще сглоби по съветите на Белжо, може би и с няколко це-ка ключета за цвят.

Франкенщай за едни, Клеопатра за други....

преди 4 часа, Белгиеца написа:

... и ако Оперираният дето може да го обясни това, нарочно няма да го направи, ...

Предложението ти е некоректно.
Използваш потенциометъра за делител на напрежение, но изпускаш филтрови кондензатори, които да отделят ( евентуална ) постоянна съставляваща на сигнала. И това се практикуваше в времената, когато си се женил за русия ангел. Днес масово се ползва енкодер, което е друга идея за регулиране на сигнала.

Кой е Оперираният?
Прекалено съм зает, а ти пишеш много бързо и съм изпуснал този епизод.
Моля!

току-що, bulljo написа:

Щом може да "пее".

И аз мога да пея...

Друг е въпроса как би реагирал някой, ако ме чуе...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.