Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

• Автор

Стигам до няколко значения на думата Изкупление

1. Исус изкупува от баща си правата върху евреите.Това е най- достоверно.
  2. Исус изкупува от баща си правото и други хора, освен евреите да са покровителствани от Бога. Това според апостолите.
  3. Изкупление е преживяни мъки за да се получи вечен покой или вечен живот на душата. Това е според масовата култура. При него бог няма, предполага се, че мъките и радостите са в равновесие и ако преживееш едното, после ще ти се случи другото. Заради това, хората приемат мъките като необходим харч за да си купят радости. Очевидно мъките през целия живот ще доведат до вечна радост на това, що е останало.
  • Отговори 632
  • Прегледи 35,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

преди 2 часа, _ramus_ написа:

??? весел съм си, но... какви празници точно?

Нали си говорим за приказки. Измисляй си празници и ги празнувай! Празнувай живота ... има толкова неща за празнуване. А празнуването не означава непременно да се напиваш и да колиш прасета, нали!

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

От кой библейски текст съдиш за това?

Аз не съдя!! Аз зная!!! = Но не ти си този който трябва да знае!!

Първо бъди духовен, а не ... търсещ истината!!!

преди 11 часа, _Aumi_ написа:

Няма как един съвършен Бог да върши несъвършени неща.

Има!!! = Това е Христос!!! НО, ти не вярваш в това нали???? 

За това е речено, и аз ти го казах (споделих) = Консултирай се с "главата в семейството"!!! ;) Ако ли не, с пръв свещеник, но знай, ,че жените са по-податливи на изкушенията!!!  ;) 

Приемам, че флиртуваш с мен!!!

НО, самият флирт, е изкушение!!! ;) = Аз не се изкушавам от теб!!! :) = Ти си невежа!! :) 

п.п. На Валки и друпнаха "масурите" ... :) = Вече не спори с мен свободно!!! :) = Ъя е зависима!! :) = Капитана се прави ъ ... не причом ... :) и гъди мъди ... :) 

Не ме интересува кой какво ще искУпва!!! = Не се продава Свободата!!!

Именно това Исус навремето е направил!!! = Доказал е, че е лоялен на Бог, а не този който се смята за власт имащ!!! 

Имено по този начин е изкупил човешката греховност, т.е. човек да вярва само и единствено в Бог!!! А, не в човек който се смята за цар!!! ;) 

Царят е един!!! = Той е Бог!!! Него не го интересува кой му служи, а кой изпълнява неговата воля, но = Трябва да повярваш в Бог!!!! = Иначе, си посредствен и невеж!! 

Да бъде неговата воля. Амин

преди 51 минути, dioib написа:

Приемам, че флиртуваш с мен!!!

:laughing5: сигурно си изпил цяла бъчва досега ...

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Измисляй си празници и ги празнувай!

за мен това са глупости. Нямам нужда от измислици за да компенсирам нещо си. Животът ми е изпълнен и вместо празници за мен всеки ден е ПЪЛНИК, понякога - и нощем. Пълен, без да се налага да се вживявам сред филми. Нито ме интересуват прасетата, нито коленето им, нито подаръци или безкрайни пожелаваници, които за мен лично са детинщини с наивизмите и първосигналността си.

Чудесно ми идват обаче низа от почивни дни, докато другите се вживяват в детските приказки по някакво си рождение, маскиращи съвсем езически атавизми и ще го уплътня с ПЪЛНЕЖ на максимум.

преди 41 минути, _Aumi_ написа:

:laughing5: сигурно си изпил цяла бъчва досега ...

Е ... не е цял фурум ... ;) = Уважавам Калин!!! = Но, ти не го познаваш нали?! 

преди 10 часа, Търсещ истини написа:

От кой библейски текст съдиш за това?

Пак ли да повторя!!! = Не  съдя, а разбирам логиката!!

Нормално е да имаш друха логика, но колкото и да е правилна, но не е праведна!!! 

п.п. Правдата рано или късно идва!!! Не правилото!!! 

Самата истина = Ще я намериш когато си напуснал този свят. = До тогава = Или я търсиш,  или си я намерил!!

Исус е намерил истината. Той с това е изкупил греховете на тзи които са повярвали, че той е Исус Христос е Божия син!!! 

Останалите търсят своята богиня ... дали с пари или не ... но ... по-важно е за тях да продължат рада си, а не Божията промисъл!!! 

Затова и православието е патриархално!  = Мъжът трябва да чува баща си, а не майката!!! = Тя трябва да е обичала баща му, за да е!!! Нали??? 

Или за какво е била с баща му?  = За пари ли или зараду Любов или нисши страсти (да прави завои _ку ви нски нъщъ фо животъ...??? 

Затова и всяка жена се радва кога е родила женску. = имаче е мъкъъъъъ ... :) 

Поне тук не съм видял мъжка майка. Тук все се навъртат ... прочие .. е има и изключение .. Д1 и Д2 ... после сподели други неща ... :) 

= Емо и анаш къ му да прощават ... :) 

На знам ти @Търсещ истини какво изкупуваш, но тук не се продава!!! ;) = Тук споделяме!!!

Ако се нуждаеш от изкупление, то първо повярвай в Бог!!! = Той няма раса, пол и т.н. = Трябва да разбереш дали си създаде с Лобов или с някакви потребности на своите родители, което определя твоето поведение не само тук, но и извън ... ;) 

Не е проблем, ако си атеист, но не налагай своята воля тук или на вън!! = Не си знаещ!!! Не :beer:си вещ!!!

Ме не ме интересува дали си учащ се или прочие, но мери си приказките!!! = Не словоблудсвтвай!! = Видял съм какви ли не "завои" ... по инатлиянски или право и засукъно по Б-г = Ку р ви мъ тъ нъ тъ къ ... 

:beer:

• Автор
преди 41 минути, dioib написа:

Поне тук не съм видял мъжка майка.

Да те питам, ти познаваш родителите си, та по майчина или по бащина линия се предава глупостта? А, ако и двамата ти родители са умни, значи по мъжка. :) 

преди 11 минути, Търсещ истини написа:

Да те питам, ти познаваш родителите си, та по майчина или по бащина линия се предава глупостта? А, ако и двамата ти родители са умни, значи по мъжка. :) 

Знам родата си до пра пра ... и??? = Ти познаваш ли дядо си поне??? 

п.п, пра пра или прочие пра дядоми е от Бусманци ... от страна на майка ми ... 

Не само от мъжка знам, а и от женска стана си знам родата!!! 

на 18.12.2023 г. в 19:06, Търсещ истини написа:

Стигам до няколко значения на думата Изкупление

1. Исус изкупува от баща си правата върху евреите.Това е най- достоверно.
  2. Исус изкупува от баща си правото и други хора, освен евреите да са покровителствани от Бога. Това според апостолите.
  3. Изкупление е преживяни мъки за да се получи вечен покой или вечен живот на душата. Това е според масовата култура. При него бог няма, предполага се, че мъките и радостите са в равновесие и ако преживееш едното, после ще ти се случи другото. Заради това, хората приемат мъките като необходим харч за да си купят радости. Очевидно мъките през целия живот ще доведат до вечна радост на това, що е останало.

Изкупление е ,когато си извършил нещо лошо и след това се извиниш подобаващо . Примерно си одраскал колата на някого на паркинг - това е грях , но след това си изчакал собственика на одрасканата кола и си му платил за поправката - това е изкупление. Или си обещал на домочадието нова музикална уредба ,но си забравил за уреченото време и не си я купил - това е грях , но след време купуваш музикална уредба с видеостена и цветомузика - това е изкупление . 

Да избереш   Изкуплението е много по добре от наказанието , защото чрез изкуплението е голяма добрина , а наказанието е зло и за наказания и за наказателите . Когато има изкупление се влиза в кръга на доброто за всички  , но когато има наказание се влиза в кръга на злото за всички засегнати .

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Примерно си одраскал колата на някого на паркинг - това е грях ,  Или си обещал на домочадието нова музикална уредба ,но си забравил за уреченото време и не си я купил - това е грях

Да закъснееш за среща също ли е грях? :)

• Автор
преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Изкупление е ,когато си извършил нещо лошо и след това се извиниш подобаващо .

Мисля си: Така са смятали и апостолите. Според тях, старият завет повелява някои неща, които са лоши. Там има много кръв. Поради спазването им, хората са вършили нещо лошо, което Исус си е мислил, че със смъртта си изкупва. 

Това, че е запазен Стария завет, то е като да пазиш стара енциклопедия или конституция. Има историческа стойност и се ползват някои знания, които в новите не са отразени.

преди 1 час, bioid написа:

Да закъснееш за среща също ли е грях? :)

Да . 

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Мисля си: Така са смятали и апостолите. Според тях, старият завет повелява някои неща, които са лоши. Там има много кръв. Поради спазването им, хората са вършили нещо лошо, което Исус си е мислил, че със смъртта си изкупва. 

Това, че е запазен Стария завет, то е като да пазиш стара енциклопедия или конституция. Има историческа стойност и се ползват някои знания, които в новите не са отразени.

Целта на Библията съвсем не е историческа , а ,, десетте Божи заповеди " Йов - изпитанията , Авраам и Исаак - послушанието . Но Христос наистина е приковал грехът на кръста , и още напътства ,че който спазва заръките в Библията ще бъде в Райят , а който не ги спазва в Ада . 

И си струва да се спазват заръките за един човешки живот , защото това е цяла вечност след смъртта.

на 17.12.2023 г. в 23:57, Търсещ истини написа:

Друг вариант. Христос ни изкупува от дявола.

Това си е чиста ерес, защото предполага по богомилски, че сме собственост на дявола. Че кога пък дявола е станал господар и колко силен е богът, че търпи повечето от тези, които са по негово подобие да слугуват на врага му? Защо ни изостави, господи?

Знам, че не търсиш истината, защото си предубеден, но въпреки това ще ти отговоря. 

Тит 2:14 Който даде Себе Си за нас, за да ни изкупи от всяко беззаконие и очисти за Себе Си люде за Свое притежание, ревностни за добри дела.

Изкупил ни е от беззаконието, защото следствието на беззаконието е смърт. Рим. 6:3 Защото заплатата на греха (беззаконието)е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Следователно Исус ни изкупва от греха , който ни води към вечно наказание,като Исус ни дарява вечен живот. Исус ни изкупва още от властта на дявола. Всеки приел Исус за свой личен Господ и Спасител вече не е под властта на дявола, а под властта и защитата на Исус. Причината е че Исус плати цена за това, а цената е Неговата собствена кръв. Това означава, че всяко проклятие лично или наследствено, магия- бяла или черна и всякакви подобни окултни практики извършени срещу вярващия нямат власт над него, защото е защитен от Исус. НО това не важи за не приелия Исус,защото продължава да бъде под властта на дявола. 

преди 31 минути, realno написа:

Знам, че не търсиш истината, защото си предубеден, но въпреки това ще ти отговоря. 

Тит 2:14 Който даде Себе Си за нас, за да ни изкупи от всяко беззаконие и очисти за Себе Си люде за Свое притежание, ревностни за добри дела.

Изкупил ни е от беззаконието, защото следствието на беззаконието е смърт. Рим. 6:3 Защото заплатата на греха (беззаконието)е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Следователно Исус ни изкупва от греха , който ни води към вечно наказание,като Исус ни дарява вечен живот. Исус ни изкупва още от властта на дявола. Всеки приел Исус за свой личен Господ и Спасител вече не е под властта на дявола, а под властта и защитата на Исус. Причината е че Исус плати цена за това, а цената е Неговата собствена кръв. Това означава, че всяко проклятие лично или наследствено, магия- бяла или черна и всякакви подобни окултни практики извършени срещу вярващия нямат власт над него, защото е защитен от Исус. НО това не важи за не приелия Исус,защото продължава да бъде под властта на дявола. 

И аз това повтарям ,и всички християни го повтарят , и много други го повтарят , и никой не чува че Бога е казал че за злото и греха наказанието е - Вечен Ад в мъки и страдания.

преди 46 минути, Anzhel Dimitrov написа:

и много други го повтарят , и никой не чува че

няма как никой да "чуе" делюзиите, душко.

Още не е измислен начин да се "чува" извън главицата/иците сред които се поражда това. Не че и да намерят начин...

А, между другото - ти като му отговаряш на тоя "реален мушморок" що първо не го попиташ той от кои точно "попове" е? :) Дедо ти точно тях е бил "послушал"... щото са много богоудодни, та направо прекалено... Като се вземе предвид какви са били "дядо и баба" стават ясни и някои въпроси "защо ти си такъв".

Степента на фанатичност изразява психичното ниво на падение и дезинтеграция. Това се отнася до всеки, сред която и да е идеологична приказка. Колкото е повече изтрещял даден субект, толкова е по-фанатично вкопчен в патеричките на приказката си.

Между другото - що не опиташ отново някое клипче да си спретнеш.

на 18.12.2023 г. в 17:13, _Aumi_ написа:

Исус е ценен за тези, които вярват, че е изкупил греховете им. Ценен е за тези които вярват в това. За други, които не вярват в това - няма никаква цена. 

Исус е ценен сам по себе си, защото е Бог. Това няма нищо общо с нас и с нашето приемане или не. Той бил ценен преди нас и ще продължи да бъде ценен след нас.

Твоето твърдение може да е вярно стоката на пазара, където можеш да се пазариш за цената й, но не и за Исус. 

преди 6 минути, _ramus_ написа:

А, между другото - ти като му отговаряш на тоя "реален мушморок" що първо не го попиташ той от кои точно "попове" е? :) Дедо ти точно тях е бил "послушал"... щото са много богоудодни, та направо прекалено...

Що не ме попиташ лично? Нали си много отворен?

Точно от кои "попове" съм няма никакви значение, защото не цитирам хора, а Библията. Тя е над всеки поп или човек. 

А ти като не пишеш по темата като какъв се изказваш?  И преди съм казвал, че си един многословен празнодумец. Говориш, но не казваш нищо. Ако беше лек автомобил, щеше да въртиш гуми на място, без да изминеш  и един см. :hush: 

те и диамантите са ценни за тоя, дето жадува за пари.

Обаче за закъсалия сред пустинята - са нищо и никакво. За него би било ценно нещо, което въобще няма да е за някой в друга обстановка и ситуация.

Така, че ценността се определя от всеки сам или чрез социална договорка. За мен исус въобще не е ценен с каквото и да е, освен да е нужната приказна патеричка за психичноизпусталелите.  Дали бил бог, дали не бил, ама защо бил и какво бил направил - ме интересува толкова, колкото въпроса за броя на молекулите в река Мисисипи.

преди 8 минути, realno написа:

Нали си много отворен?

Дай ми цитат някъде че го твърдя. Да не би исус да го споменал в библията? Ако да - тогава трябва да го повярваш и че е "ценно". :)

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Дай ми цитат някъде че го твърдя

А цитати за празнословие искаш ли? :cool:

преди 11 минути, realno написа:

А цитати за празнословие искаш ли?

кво да ги правя - да ги ям ли, да ги вярвам ли... или да ги пратя в коша?

Защо въобще се надуваш с тия инфантилизми по форума, след като вече знаеш че ти вървят номерата само за сред такива като теб. На кой ще ги раздуваш тия петдесятнишки балаболки, освен на сродните ти по изтрещяване?

преди 16 минути, _ramus_ написа:

кво да ги правя - да ги ям ли, да ги вярвам ли... или да ги пратя в коша?

Защо въобще се надуваш с тия инфантилизми по форума, след като вече знаеш че ти вървят номерата само за сред такива като теб. На кой ще ги раздуваш тия петдесятнишки балаболки, освен на тия като теб?Следваща тема

Някъде да съм казал, че се надувам? Дай цитата за да видим къде го твърдя.   :wink12:

Продължаваш да тъпчеш на място. Но какво да очаквам от една химическа случайност, стигнала до маймуна, която се превърнала човек, според хрумката на твоя гуру Дарвин. Но какъвто ти е "създателя" такъв  ставаш - празнословец. :cool:

преди 4 минути, realno написа:

Но какво да очаквам от една химическа случайност, стигнала до маймуна, която се превърнала човек, според хрумката на твоя гуру Дарвин.

тва в пак в библията ли е написано? :) Ми големо "пълнословие" си изходил . :lol6:Достойно - като за "създателя си".

• Автор
преди 5 часа, realno написа:

Другото съм съгласен, писал съм за това, но как отговаряш на въпроса, от кого ни е изкупил? Защото ясно е, че ни е изкупил за Себе Си, за Свое притежание. Аз твърдя, че ни е изкупил от божеството на евреите- Саваот, Йехова или както му е името. Ти? Пишеш "от дявола", т.е. смяташ, че от дедо Нойо всички други освен евреите са принадлежали на дявола. Доста огорчително за китайците, елините и римляните, но те си правят доста добри цивилизации и без казания Йехова. 

Интересен е и въпросът с повярването. Ако повярваш в Исус, ставаш негово притежание. Ако не- не си изкупен, няма вечни мъки или вечна радост. Мреш си нормално и няма отвъдно. Тогава за злодеите е по- сгодно да не са Негово притежание и да нямат вечни мъки. Така ли е?

преди 5 часа, realno написа:

Исус ни изкупва още от властта на дявола. 

Дяволът реална личност ли е? Ако е реална личност, и приемем за истина писаното в библията - защо Бог е изгонил Адам и Ева от Рая, но дяволът си живее в Божията обител и е негов пръв помощник?

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Другото съм съгласен, писал съм за това, но как отговаряш на въпроса, от кого ни е изкупил? Защото ясно е, че ни е изкупил за Себе Си, за Свое притежание. Аз твърдя, че ни е изкупил от божеството на евреите- Саваот, Йехова или както му е името. Ти? Пишеш "от дявола",

Божеството на евреите е триединно, Бог Отец, Исус и Святия Дух. Няма как Исус да изкупва някого от Отец. Исус ни изкупва т.е. плаща необходимата цена за да е бъдем под властта на дявола и греха следствието на което е духовна смърт т.е. вечно отделяне от Божието присъствие на вечни мъки.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Пишеш "от дявола", т.е. смяташ, че от дедо Нойо всички други освен евреите са принадлежали на дявола. Доста огорчително за китайците, елините и римляните, но те си правят доста добри цивилизации и без казания Йехова. 

Бог никога не е изкупувал нации, а личности. Евреите са избрания народ, за да бъдат светлина на света, но се провалиха в тази си мисия, както и да се роди Спасителя при тях.  Избран народ не означава изкупен народ. Избрани има и ще има от всичко народи. - Откровение 7:9
След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Интересен е и въпросът с повярването. Ако повярваш в Исус, ставаш негово притежание. Ако не- не си изкупен, няма вечни мъки или вечна радост. Мреш си нормално и няма отвъдно. Тогава за злодеите е по- сгодно да не са Негово притежание и да нямат вечни мъки. Така ли е?

Не си ме разбрал правилно. За повярвалите има вечен живот, но за не повярвалите ще има вечно наказание. Бог е справедлив и всеки един ден ще получи заслуженото. 

Откр 20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Дяволът реална личност ли е? Ако е реална личност, и приемем за истина писаното в библията - защо Бог е изгонил Адам и Ева от Рая, но дяволът си живее в Божията обител и е негов пръв помощник?

Дявола е реална личност. Адам и Ева са изгонени от Едем заради непослушанието си на Бог. Дявола не живее в Божията обител, нито е пръв помощник на Бог, а клевети хората пред Бог.

Откровение 12:10 ...Сега дойде спасението, силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия Христос; защото се свали клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.