Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забраняват повече от 6 учебни часа на ден

Featured Replies

А на мен лекциите са ми минимум 12-14 часа на ден какво да кажа

• Отговори 81
  • Прегледи 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Но тези намалени часове няма как да се наваксат, освен със СИП-ове.. В моето училище направиха всички 7-ми часове, които са били от 5-8 клас.. да имат СИП, при това в обратната смяна.. сега не само че ще стоят повече в училище, но ще са по-малко концентрирани.

Aз пък в понеделник имам 7 часа-6 часа Англииски и един Математика.В 8кл съм и направо се скапвам след 6 часа Англииски,а когато дойде време за математика (последния час) направо забравям числата!(не само аз де -всички сме така)

Нещо да кажете?

Редактирано от crazy-master (преглед на промените)

Aз пък в понеделник имам 7 часа-6 часа Англииски и един Математика.В 8кл съм и направо се скапвам след 6 часа Англииски,а когато дойде време за математика (последния час) направо забравям числата!(не само аз де -всички сме така)

Нещо да кажете?

И аз съм го минала този път... Повярвай, в 9-ти клас ще искаш да имаш безгрижните часове по английски, в които си можел да се отпуснеш малко.. :)

И аз съм го минала този път... Повярвай, в 9-ти клас ще искаш да имаш безгрижните часове по английски, в които си можел да се отпуснеш малко.. :)

Като гледам какъв е 8ми,направо не ми се мисли какво може да е 9ти sad.gif

Ми гледам май при нас са направили нещо...Имам всеки ден по 6 часа с изключение на четвъртък, когато имам 8 часа biggrin.gif Последниете ми 3 са И.Т. => почивка... Само си джъткам в нета, защото се си свършвам тъпите задачи дет господина ни ги дава... А другите решеват ли решават :)

ПП:

9 клас съм :P

Ми гледам май при нас са направили нещо...Имам всеки ден по 6 часа с изключение на четвъртък, когато имам 8 часа biggrin.gif Последниете ми 3 са И.Т. => почивка... Само си джъткам в нета, защото се си свършвам тъпите задачи дет господина ни ги дава... А другите решеват ли решават ;)

ПП:

9 клас съм :huh:

И при мене нещо такова се случва миналата година имах по 8 часа почти всеки ден а сега само 2 дни имам повече от 6 часа дните са сряда когато имам 10 часа и в петък когато имам 8 и то 7и8 час са ми физическо :):)

Е ти направо ме отчая.Ти в к'во училище си учила?Аз съм в езикова паралелка.И приятелите ми казват (дет учат там),че в девети клас е по-добре-ще учим по-малко думи ще имаме 2-3 часа англ на ден.

Я кажи ти ако си учила там к'во ме чака(отпускане или още по-голямо стягане).

Ако искаш пиши на ЛС ,че тва не е по темата.

А по темата:

Какво бе хора като един ден имаме по 7 часа и те са !!!намалени!!! ,което е супер.

Най-сетне да измислят нещо умно.

Жалко, че завърших...

При мен са се събирали не само по 7-8 часа, но и дни с по две контролни и едно класно. Щото тъпите даскали се сещат чак на края на срока, че ти трябват оценки и ти се стъжва.

И на мен ми итва малко натоварено с тези 4 дни по седем часа.Като два от дните ходя и на сип и така часовете стават девет! :nono:

Щото тъпите даскали се сещат чак на края на срока, че ти трябват оценки и ти се стъжва.

Дали "тъпите" даскали се сещат или "умните" ученици, които са подпирали масичките в отсрещното заведение с фалшивите бележки ... мистерия .... :nono:

• Автор
Дали "тъпите" даскали се сещат или "умните" ученици, които са подпирали масичките в отсрещното заведение с фалшивите бележки ... мистерия .... :rolleyes:

То да ти кажа е комбинация.

Едните лъжат, че учат, другите лъжат, че преподават...

Абе то,че учениците не искат да учат неискат ама учителите според мен преподават само за пари!Донякъде си преподават добре урока а пък някой учители занимават с глупости учениците.Какво ги интересува учениците личните проблеми на учителите?Значи на учителя се заплаща за да уплатнява добре учебният час,а не да си лафи след като бйи званеца и пет минути след като е почнал часът идва.Значи трябва да се заплаща добре на учителите,но и те да си вършат работата,а отностно учениците,според мен не трябва родитеите да ги мъчат да учат,а те сами трябва да се подтикнат.Не трябва на сила да стават нещата.За това е поговорката на сила хубост не става!Те сами ще се осазнаят когато станат големи...!

Абе то,че учениците не искат да учат неискат ама учителите според мен преподават само за пари!Донякъде си преподават добре урока а пък някой учители занимават с глупости учениците.Какво ги интересува учениците личните проблеми на учителите?Значи на учителя се заплаща за да уплатнява добре учебният час,а не да си лафи след като бйи званеца и пет минути след като е почнал часът идва.Значи трябва да се заплаща добре на учителите,но и те да си вършат работата,а отностно учениците,според мен не трябва родитеите да ги мъчат да учат,а те сами трябва да се подтикнат.Не трябва на сила да стават нещата.За това е поговорката на сила хубост не става!Те сами ще се осазнаят когато станат големи...!

ohmy.gif

Е, това беше ;) Кой не работи за пари? Как мислиш, че ще живеят хората и ще хранят семейство? Като отиват да преподават урок на някакви лигави деца, които знаят как да се кипрят и правят на гъзарчета. Как мислиш.. децата не учат ли само за добра оценка?

Вчера слушах по радиото, че един най-безцеремонно си каза, че е пушил в час... в час?! Това на какво прилича? Какво уважение има днешната младеж към хората, които ги учат на нещо.. нямам представа.

След като бие звънеца всеки има право да си почине, учителите също. Не може само децата да се разкарват нагоре-надолу и да закъсняват 10 минути след като е бил звънеца, да си отворят вратата и да влезнат в час без да поискат дори позволение. Мисля, че учителите трябва да имат право да гонят от час.. жалко, че им е забранено.

Че има "черни" овце, които не си вършат съвестно работата - има, но това са малка част от учителите. Учител ставаш, защото искаш да работиш с деца и ти е приятно.. но самите деца променят цялостния ти възглед за тази работа след време.

• Автор

500 лв. глоба за училищата заради учебната програма

Десетки училища са в нарушение на здравните изисквания за максимално натоварване на учениците заради противоречие в нормативната уредба. Инспектори смятат да глобяват директорите им по 500 лв.

Здравното министерство забрани струпването на повече от 30 часа седмично за учениците от 5-и до 8-и клас. Но се оказа, че здравните изисквания не могат да се приложат за 6-, 7- и 8-и клас. Те учат по стари учебни програми и често седмичният норматив надхвърля лимита. Директорите не могат да спазят изискванията на МЗ, защото законът им забранява да правят промени при започнал образователен етап. Т.е. за сегашните шесто- и седмокласници това е трябвало да стане още когато са били в 5-и клас.

Източник: Сега

Ле ле завалиите добре , че стана така щото по цел ден ги мислех ще имат ли възможност да изпушат една цигара на спокойствие или ще требва като партизани да пребегват до най -близката сграда и да се оглеждат като диверсанти придръпвайки нервно от фаса. Също така се чудех ще издържат ли на натиска на една химикалка и максимум една тетрадка или ще потдадат техните крехки тела. Обаче сега това вече е друго. Седиш какво седиш в даскалото я седел 6 учебни часа я не. И преди ваште да са се прибрали митнеш до некое заведение да изпушиш поне една цигара на спокойствие, така де като бел човек гарнирана в най-добрият добрият случай с едно кафе задълбочено размишлявайки за всичко случило се в даскалото.Например какво пишеше в бележката която в час на класния Иванчо даде на Стоянчо и доколко написаното е свързано с Марийка.След което видимо изтормозен от факта , че не можеш да намериш удовлетворяващ отговор поемаш бавно към къщи било за да полегнеш час два след натовареният ден било за да поиграеш на компютъра или просто защото улисан в разсъждения не си забелязал , че е станало време за вечеря.А какво да кажем ние , които учехме шест дена в седмицата понякога по осем часа на ден плюс СИП-ове и ЗИП-ове после да се прибереш в къщи за да се подготвиш за другият ден. И какво им е лошото на СИП-овете и ЗИП-овете просте едно засилено обучение върху определен предмет . И даскала е сложен там не за да проверяваш арсенала с обидни думи който притежаваш бъзикайки се с него, а за да ти помогне да се подготвиш по-добре и по - бързо по определеният предмет. Но какво ли разбирам аз човекът който идва от времето на шест дневната учебна седмица и осем часовият учебен ден. От времето когато на мен и моите набори за Нова Година се даваха не по три седмици , а по три дена.От времето когато се даваха максимум четири празнини дни 9-ти септември ; 3-ти март 1-ви май и 23-май.И се молехме да не излизаме в "дървена" ваканция , защото това означаваше , че или ще отучваме през неделите или ще ни лишат от пролетна ваканция.И бъдете спокойни от това не се умира такова изпитание само калява характера и те прави по отговорен. Питам се какво ли ще стане ако за сметка на намаляването на часовете през деня им резнат от ваканцийките. Предполагам , че ще изреват на бити мечки , че им се посяга неправомерно на правата.

Съгласен съм , че трябва да има промяна в образователната система.Обаче не да се намалява броят на часовете през учебния ден , а да се редуцират изучаваните предмети. Например до 8-ми клас да се учи всичкология, а от тук натам да се наблегне само на предметите , който са силните за конкретният индивид. Задължително да остане изучаването само на Българската история и Българския език и Българската литература.Понеже се намираме в България , а не в Занзибария.И по този начин детето ще може когато му дойде времето да се реализира по - добре на пазара на труда. Е така стоят нещата според мен , но всеки си има право на мнение.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Отново се разминават наредби с закони. Отново късно вкарват нови правила. Това се прави най-малкото преди да започне учебната година. А и учители ми обясняваха, че е невъзможно за всички класове да се направи така, че 1,2,3 час да са със средна трудност, 4,5 с висока, и последния с ниска. Така едни учители ще трябва да са в няколко класа едновременно (невъзможно),а други ще трябва да заработват по-малко часове поради същата причина. Дълга и сложна история.. Това са ни управляващите.. неуки и немислещи.. Кой знае кои инспектори в министерстовото са измислили това, несъобразявайки, че не може да се реализира на 100%.

• 1 година по-късно...

Хайде не съжалявайте само малките класове! Какво ще кажете за 9токласник с ежедневно 7 часа и на вс отгоре в деня с най-тежка програма - 8 часа? А, и ежедневно математика заради специализираността на гимназията. Това също не се издържа, особено ако човекът е съвестен и редовно си ходи на у-ще, защото го е грижа какво ще научи. Иначе, наистина е невероятно уморяващо за малки деца, несвикнали на натоварване, да седят толкова време в у-ще, че после и домашни да пишат. Камо ли пък в 7ми клас - там е ад! Ама който и да е министърът, все едно - никой не мисли и никой не е искрено загрижен за учениците. sad.gif

Редактирано от Yang (преглед на промените)

Единствения начин да се спазва това правило е да се учи и в събота!

Какво да кажем ние , които учехме шест дена в седмицата понякога по осем часа на ден плюс СИП-ове и ЗИП-ове после да се прибереш в къщи за да се подготвиш за другият ден.

Но какво ли разбирам аз човекът който идва от времето на шест дневната учебна седмица и осем часовият учебен ден. От времето когато на мен и моите набори за Нова Година се даваха не по три седмици , а по три дена.От времето когато се даваха максимум четири празнини дни 9-ти септември ; 3-ти март 1-ви май и 23-май.

И се молехме да не излизаме в "дървена" ваканция , защото това означаваше , че или ще отучваме през неделите или ще ни лишат от пролетна ваканция.

И бъдете спокойни от това не се умира такова изпитание само калява характера и те прави по отговорен.

Питам се какво ли ще стане ако за сметка на намаляването на часовете през деня им резнат от ваканцийките. Предполагам , че ще изреват на бити мечки , че им се посяга неправомерно на правата.

Каквото и да кажем-няма да ни разберат

Защото не са го преживяли

А иначе те вече и мечките на полюса ги чуха-че може да им се съкрати ваканцията

Съответно кефа от безделието

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=85052

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

По 6 часа... biggrin.gif

В 8-ми клас сме били от 7:30 сутринта до 5 вечерта и после като се прибереш...купища,купища домашни...

То затова ще има повече хора, като днес в предаването "Това го знае всяко хлапе". Един не знаеше от къде изгрява слънцето, а пък Япония си е била там, в Япония...

То затова ще има повече хора, като днес в предаването "Това го знае всяко хлапе". Един не знаеше от къде изгрява слънцето, а пък Япония си е била там, в Япония...

Друга пък не знаеше какво е Слънцето-звезда или планета

laugh.gif

Да ако имаме по 6 часа дневно, това означава, че общия хорариум на часовете ще намалее. През цялата година понякога не може да се вземе целия материал, та как за по - малко часове. Ще ни дават сбити планове за да не се уморяваме и да ни пазят здравословно, а вкъщи ще се побъркваме да учим, понеже на училище не ни стига времето да обяснят урока. Е аз така го виждам и си искам по 7 часа, но накрая по - малко за учене в домашни условия и по - добри резултати. Защото колкото и да обвиняваме учителите, че не обяснявали качествено в час се научава повече, отколкото вкъщи с учебника. А и колко от учениците го отварят ...

Хи хи, аз пък....Сега постоянно имам някви свободни, намалени часове и неучебни дни в моето даскало и честно казано вече почвам много да се дразня...Не съм от тия, които не оценяват училището, докато са още в него, ама просто няма как да оценя факта, че в моето училище ако не седнеш сам да си учиш вкъщи и да си решаваш задачи и т.н., никой на нищо няма да те научи. Имам чувството, че в даскало не научаваме почти нищо... ;( подсмрък

Редактирано от Kitia (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.