Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви огромни SSD и Flash памети

Featured Replies

преди 2 часа, цър-вул написа:

4KB няма как да е!

Аха. Към момента съм записал близо 30 GB и поема още.

• Отговори 111
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня ден какво се разбрахме с теб? Че няма да казваш от къде е?

• Емил Костов
    Емил Костов

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята

• Емил Костов
    Емил Костов

Естествено, че е за коша! Даже коша ще го е срам да я приеме! 

Публикувани изображения

преди 1 час, 2249 написа:

Аха. Към момента съм записал близо 30 GB и поема още.

Не си ме разбрал , какво съм искал да кажа с това 2-3 терабайта.

Спомням си, че беше казал, че разполагаш с HDD - 8 терабайта, на който след като ти трябва, няма начин да нямаш заето пространство от поне 2-3 терабайта вече. Избери част от заетото място на хард диска и го пусни да се копира без прекъсвана на флашката. А не на порции, както го правиш ти. Вярно е, че ще ти трябва много време за копирането, но нека да видим какво ще се получи. Щото вярвам, че нямаш един или 2 фаила (цял с такъв обем). Просто за експеримент го направи, ако може.

Обсебих темата, за което се извинявам.

Флашката е за коша, но първо ще я изкормя да видя какво има вътре. Няма как да разчитам на нещо такова.

Благодаря на тези, които отделиха от времето си да ми помогнат с разгадаването на тайната на този странен периферен хардуер.

Лека седмица на всички !

на 20.01.2024 г. в 12:39, 2249 написа:

Здравей.

Цената е малко над 7 долара. Аз също се сетих да изпробвам реалната скорост и довечера ще пусна едно прехвърляне на голям обем от данни. И ще кажа резултата, разбира се ...

В онази част, която влиза в USB на компютъра, флашката не е синя. Или аз съм пропуснал, че от USB 3.0 нагоре цветът не е син, а друг. Тази се води USB 3.1. Драма няма - взел съм я за проби.

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята :)

преди 1 час, 2249 написа:

Обсебих темата, за което се извинявам.

Флашката е за коша, но първо ще я изкормя да видя какво има вътре. Няма как да разчитам на нещо такова.

Благодаря на тези, които отделиха от времето си да ми помогнат с разгадаването на тайната на този странен периферен хардуер.

Лека седмица на всички !

Естествено, че е за коша! Даже коша ще го е срам да я приеме! 

преди 23 часа, Т.Христов написа:

Айде още веднъж ще дам програмката, която ползвам и която показва истинския капацитет -

ValiDrive

Стига си преписва заслуги. :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/318583-validrive-инструмент-за-проверка-на-фалшиви-флашки

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, от тук разбрах за тази програмка. Благодарение на Калдата. Публикацията май е твоя.

преди 3 минути, Т.Христов написа:

Да, от тук разбрах за тази програмка. Благодарение на Калдата. Публикацията май е твоя.

Бъзиках се общо взето. :)

Иначе реално дали е фалшива може да се провери и с един CHKDSK.

FAKE-USB.png

преди 5 часа, Емил Костов написа:

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята :)

Ами.....Добре дошъл тогава!

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Бъзиках се общо взето. :)

Иначе реално дали е фалшива може да се провери и с един CHKDSK.

FAKE-USB.png

Аз даже и това няма да направя. Като зная, че в магазинната мрежа никъде до сега не е предлагана флашка с такъв обем. Няма как да са толкова заспали от сериозните фирми че да не са пуснали поне новина за този обем. Иначе, вчера чета че група китайски туристи вече разглеждат обратната страна на Луната. Само дето не успели да си намерят на групата - екскурзовод!

Така, де. Голям зор видях докато я разглобя. Детовика един познат "Бая мяза на истинска". Вътре има една microsd карта без никакви обозначения. Китаеца си траеше докато не пуснах диспут. Обяснява в диспута, че техните продукти били лицензирани и одобрени от Lenovo и всичко се изпитвало от техни специалисти на компютри. И оспорва. А на лично ми пише, че това била последната пратка и нямали време да я тестват и затова са допуснали подобни неща. Предлага да ми прати същата, ама проверена, тествана ... само и само да спра диспута. Не ще да му връщам предната /"ма тя умряла, ма" дет вика оная бабичка за гълъба/ и таксите по новата щели да са за негова сметка. Мисля. Вижте:

spacer.png

преди 1 минута, 2249 написа:

Така, де. Голям зор видях докато я разглобя. Детовика един познат "Бая мяза на истинска". Вътре има една microsd карта без никакви обозначения. Китаеца си траеше докато не пуснах диспут. Обяснява в диспута, че техните продукти били лицензирани и одобрени от Lenovo и всичко се изпитвало от техни специалисти на компютри. И оспорва. А на лично ми пише, че това била последната пратка и нямали време да я тестват и затова са допуснали подобни неща. Предлага да ми прати същата, ама проверена, тествана ... само и само да спра диспута. Не ще да му връщам предната /"ма тя умряла, ма" дет вика оная бабичка за гълъба/ и таксите по новата щели да са за негова сметка. Мисля. Вижте:

spacer.png

Ако мине номера. После българинът бил долен! Тия са в пъти по-големи измамници от нас, че и наглеци! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 26 минути, 2249 написа:

Предлага да ми прати същата, ама проверена, тествана ... само и само да спра диспута.

И коня с каруцата обеща, да? ноу са щедри на обещания жълтите.

преди 43 минути, 2249 написа:

Е, току виж оня ми пратил някаква читава флашка, пък аз съм забравил да спра диспута ...

Диспута ще го спреш като получиш нова и читава. Така му кажи на китайчето.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Честно, вярваш ли си, че така ще стане?... :lol6: 

Естествено, че не. 8TB за 7 долара ... ама ми беше любопитно.

Забавлявам се. Писах му, че искам първо да ми прати тракинг номера за изпратената флашка и да е проверена със снимки, че е 8TB и е USB 3.1. Ако не-  ще го докладвам за умишлено продаване на лъжлива стока. А от там ако те баннат - няма мърдане. Дръпнатия иска първо да спра диспута и тогава щял да ми прати флашката. И той зевзек ... ;)

току-що, цър-вул написа:

Ти спри диспута, а после я хамиль'та, я хамиларя

:offtopic_s: Я попа, я попадиятъ викъш ... :) съм да не се надени на марковия. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.