Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви огромни SSD и Flash памети

Featured Replies

По-добре врабче в ръцете, отколкото орел в небето.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 111
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня ден какво се разбрахме с теб? Че няма да казваш от къде е?

• Емил Костов
    Емил Костов

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята

• Емил Костов
    Емил Костов

Естествено, че е за коша! Даже коша ще го е срам да я приеме! 

Публикувани изображения

• 1 година по-късно...

FakeDriveCheck 4.56

Обнови се днес (вече вчера 250801), но не намирам промените за последната версия. До 4.54 са:

https://www.reuschtools.com/en/support/versioning.html

Линк за теглене:

https://www.reuschtools.com/download/fakedrivecheck_4.56_english.exe

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Някой може ли да предложи хекс едитор за да се възстанови оригиналния размер на памети имитации. например от 1ТВ да си стане 7.4GB и после да си я върна на продавача .Искам да проследя , чисто психологично, каква ще е реакцията му.

Поздрави.

MSD fall real.jpg

преди 1 час, Boyko1971 написа:

хекс едитор за да се възстанови оригиналния размер

Доколкото разбирам от написаното, си доста далече от материята. Не стават така нещата...

Съвсем далече, но ако искаш може да ме образоваш, как да го сторя....Помогни ,МОЛЯ.

Какво точно очакваш да постигнеш? Най-много продавачът да ти каже: "След като си модифицирал това, което съм ти изпратил, няма да ти върна парите". И ще е в правото си. 

Дали е прав да мами? Дали е прав на отгодовор? Можеш ли да помогнеш или пък ти ще изследваш моя психологически профил?😂🤣😆

Тук някой на някой помага ли или просто попаднах на форум за шеги и забави?:shy11:

Добре, давай , аз намерих това което ми трябваше , та успех с профилирането ми .Поздрави и бъди усмихнат.Аз ви напускам.😜

@Rudy M.е прав, че ще откажат да приемат рекламация та на манипулиран устройство. А за връщането на реалния размер на флашката има доста материал във форума. Има търсачка. С две думи - ползват се материали от рускоезични сайтове. 

преди 2 часа, Boyko1971 написа:

Здравейте,

Цитат

🧠 Какво представлява „фалшивата памет“?

• USB или SD карта, която се представя за 1TB, но реално има 7.4GB физически капацитет
  • Firmware-ът е модифициран така, че компютърът да „вижда“ 1TB, но данните се презаписват или губят
  • Това е измама, често срещана в евтини устройства от непроверени източници

🔧 Как да възстановиш реалния капацитет?

1. WinHex — професионален хекс редактор

• Позволява ти да редактираш физическия секторен layout на устройството
  • Можеш да видиш къде реално започва и свършва паметта
  • Поддържа FAT, NTFS, exFAT и други файлови системи

📌 Не е автоматичен инструмент — изисква ръчна намеса и разбиране на структурата

2. ChipGenius + H2testw — за диагностика

• ChipGenius показва реалния контролер и производител
  • H2testw записва и чете данни, за да провери реалния капацитет
  • След това можеш да използва MPTool или BootIce, за да форматираш устройството до реалния му размер

3. Психологическият експеримент 😏

След като върнеш устройството към реалните 7.4GB, можеш да го предадеш обратно на продавача и да наблюдаваш:

• Ще се опита ли да отрече?
  • Ще се престори на невеж?
  • Ще предложи замяна или ще се ядоса?

📌 Това е не просто техническо разобличаване, а социален тест за реакция при разобличена измама

⚠️ Важно:

• Не изтривай данни, които могат да се използват като доказателство (снимки, логове от H2testw)
  • Ако устройството е закупено онлайн, направи скрийншоти и архивирай комуникацията
  • Не използвай тези инструменти за промяна на чужди устройства без съгласие — само за твоята памет

Успех!

преди 5 минути, цър-вул написа:

@Rudy M.е прав, че ще откажат да приемат рекламация та на манипулиран устройство. А за връщането на реалния размер на флашката има доста материал във форума. Има търсачка. С две думи - ползват се материали от рускоезични сайтове. 

Е, колко??? => Какво ти пречи да направиш социален експеримент??? => Явно счита себе си за психически силен! :) 

на 23.08.2025 г. в 12:19, Boyko1971 написа:

Дали е прав да мами? Дали е прав на отгодовор? Можеш ли да помогнеш или пък ти ще изследваш моя психологически профил?😂🤣😆

Тук някой на някой помага ли или просто попаднах на форум за шеги и забави?:shy11:

На тъп въпрос - тъп отговор. Ти какво очакваше, някой тук да те научи как да мамиш ли?

Не е тъп този, който продава боклуци. Тъп е този, който ги купува!

FakeDriveCheck 4.58 

Промените за последната версия.

https://www.reuschtools.com/en/support/versioning.html

Линк за теглене:

https://www.reuschtools.com/download/fakedrivecheck_4.58_english.exe

преди 1 минута, Gregory House написа:

Няма спасение от фейка

Каквито хората такъв и хардуера

Всички сме фейк

Никой не говори за ремонт. Инструментите са по-скоро за засичане/превенция. А спасение има. Ако е прекалено хубаво за да е истина, значи най-вероятно не е! Визирам за 5$ да си вземеш 2TB флашка например...

преди 10 минути, Gregory House написа:

Веднъж купен флаша колкото и да го анализираш файда няма

Зависи откъде е купен. Но повечето предлагат период на връщане в срок от 14-30 дни.

на 14.01.2024 г. в 18:34, jrec написа:

Здравейте. Вижте линка по-долу. За мен е ясно, че това е грандиозна измама. Но мой познат ме убеждава, че било реалност! Според мен, ако наистина съществува SSD с обем 256 Gb, той ще струва петцифрена сума в долари. Може ли да ми пратите линк, който разобличава мошенничествата на алиекспрес и прочие китайски менте сайтове? https://www.aliexpress.com/item/1005006213227343.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.21ef1802TEhDgt&fbclid=IwAR2O2s4Vkuyh-xGBGpX-q69qgKA6_isefwSabMsx8pLGv73z43JKXa8Vrjg.

Ъхъ, петцифрена ще да е...   🤦‍♂️ 
Поръчката е от 13.11.2023 г.

Picture_created_06-09-2025_20-19-54.png.021a631c2edd4faf095e058a3c84acca.png

Алчни са хората

Хубава програма за откриване на лоши сектори

на 14.01.2024 г. в 17:34, jrec написа:

Здравейте. Вижте линка по-долу. За мен е ясно, че това е грандиозна измама. Но мой познат ме убеждава, че било реалност! Според мен, ако наистина съществува SSD с обем 256 Gb, той ще струва петцифрена сума в долари. Може ли да ми пратите линк, който разобличава мошенничествата на алиекспрес и прочие китайски менте сайтове? https://www.aliexpress.com/item/1005006213227343.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.21ef1802TEhDgt&fbclid=IwAR2O2s4Vkuyh-xGBGpX-q69qgKA6_isefwSabMsx8pLGv73z43JKXa8Vrjg.

В момента в Жарр и това не е реклама, а бегла мързелива проверка на само една фирма, SSD 256GB струва 30-тина лева. Има и по-скъпи, ама пуснах цена от ниска към висока. И при другите цената трябва да е подобна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.