Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви огромни SSD и Flash памети

Featured Replies

Посочените в темата инструменти за проверка само на флашки ли действат, или и на външни дискове?

Задължително ли устройството трябва да е празно? Ако се направи тест на външен диск, на който производителя е качил вече някакви файлове, и на който и аз съм качил още няколкостотин гигабайта файлове - с коя програма мога да направя тест за обем и скорост, без да пострадат записите?

• Отговори 111
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня ден какво се разбрахме с теб? Че няма да казваш от къде е?

• Емил Костов
    Емил Костов

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята

• Емил Костов
    Емил Костов

Естествено, че е за коша! Даже коша ще го е срам да я приеме! 

Публикувани изображения

преди 4 минути, цър-вул написа:

Щом има няколкостотин GB какъв е смисълът да тестваш? 

Споменатият няма смисъл да го тествам. Бих го направил от любопитство. Изпитан марков диск е, но очаквам един китайски диск 4TB и искам да го тествам още с пристигането му, та бих се упражнил на своя с програма за проверка на дискове. Ако това няма да повреди записите. Не ми се преточват големи обеми само заради теста, и отделно на ръка ако се изтрие абсолютно всичко от един външен диск, той няма ли да се окаже в неработещо състояние?

Скорост можеш да тестваш с CrystalDiskMark .

Иначе, ако дадеш линк към мястото, откъдето си купил въпросния китайски диск, може и да ти кажем дали е менте :) .

току-що, Rudy M. написа:

Скорост можеш да тестваш с CrystalDiskMark .

Искам да тествам И скорост, И обем, и съм склонен да натоваря диска в стрес тест, да поработи повече време на режим пълно натоварване, или симулирано пълно натоварване, да му видя и температурния режим.

От известно време наблюдавам в Emag един външен SSD, чудя се дали да си го взема за допълнителен бекъп на снимки. Нещо ей такова:

vanshna-ssd-pamet-sandisk---extreme-port

Цената му беше около 160 лв., вече е поскъпнал докъм 180. Отварям си обаче днес "любимия продукт" в Емаг, и - какво да видя:

large.2025-09-15_100127.jpg.88f01f81887a

Сигурен съм, че това е някой много стабилен китайски търговец :lol6: . Интересно - какво ли ще получа, ако го поръчам ...

преди 26 минути, Rudy M. написа:

Сигурен съм, че това е някой много стабилен китайски търговец :lol6: . Интересно - какво ли ще получа, ако го поръчам ...

О, да. Там често има такива и трябва човек да е нащрек. Наскоро една G-102 мишка (аз взимам от време на време за бекъп, че много ги тормозя с работа и игри) и видях един подобен:

Предлаган от : NANYANGSHIYOUGAOSHANGMAOYOUXIANZERENGONGSI

https://www.google.com/search?q="NANYANGSHIYOUGAOSHANGMAOYOUXIANZERENGONGSI"&sxsrf=AE3TifPOUKqhdfVMipMnV9Af-QSXVnRZzw%3A1757921499543&uact=5

Аз затова все по-рядко ги ползвам. Тотално са разпуснали контрола там.

Я...последните букви от моя търговец и твоя съвпадат.... Случайност.... :lol6:

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Наскоро една G-102 мишка (аз взимам от време на време за бекъп, че много ги тормозя с работа и игри) 

Тази мишка в момента може да се поръча през платформата на Емаг от различни търговци - на цени от 13.39 до 177.44 лв. :shock11: , в зависимост от търговеца. 

И аз имам такава, купена за 50 лв. на промоция от Технополис, поне знам, че не е менте. Дреме в шкафа за резервна повече от година, след като се снабдих с безжичния ѝ аналог (G102). 

• 2 седмици по-късно...
на 15.09.2025 г. в 12:29, Rudy M. написа:

Тази мишка в момента може да се поръча през платформата на Емаг от различни търговци - на цени от 13.39 до 177.44 лв. :shock11: , в зависимост от търговеца. 

И аз имам такава, купена за 50 лв. на промоция от Технополис, поне знам, че не е менте. Дреме в шкафа за резервна повече от година, след като се снабдих с безжичния ѝ аналог (G102). 

Аз се сдобих с G502X от G203 и разликата е осезаема (въпреки че се чувства като low-end)

• 3 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.