Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да върна WinRE в първоначалния дял?

Featured Replies

• Автор
преди 15 минути, Rudy M. написа:

Зареди си Aomei Partition Assistant, и ще имаш опциите.

MiniTool Partition Wizard ще свърши ли работа?

И употребяването на програма за изтриване на дисков дял в момента все още не ми е нужно. В момента ми и нужно първо да върна WinRE в първоначалния дял, а после да изтрия втория дял, който създадох.

Ако в момента изтрия новия дял, това ще изтрие и WinRE.

Също така, искам да увелича и свободното място на първоначалния дял - това кога да го направя, преди или след като върна WinRE в дяла или няма значение?

И ако искате да знаете какви трудности имам при връщането на WinRE в първоначалния дял, промените първия ми отговор в тази тема. Ето го тук:

• Отговори 98
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако съм хард диск или SSD в този компютър сам ще си отвия болтчетата, ще изключа кабелите и ще избягам в съседния град! 

• Още 10 теми пусни. Оправи си ID-то на дяла, защото явно не се разпознава като Recovery дял. Или задай буква, пусни командата и след това я махни. Или с DiskGenius безплатната: https://w

• Не, не съм. Нали точно това искаше. И точно на първата ти снимка Я ВИЖ ТИ на кой дял ти иска RETAIN - точно на 5! И ти казах да не работиш с командата: reagentc /setreimage /path \\?\GLOBALR

Спри да се занимаваш с неща, които не са ти ясни.
Свали си пресен iso файл на същия Windows (издание/език) от сайта на Microsoft и стартирай надграждане на място.
След завършването на операцията ще имаш Win RE дял с правилния размер.

• Автор
преди 40 минути, цър-вул написа:

Спри да се занимаваш с неща, които не са ти ясни.
Свали си пресен iso файл на същия Windows (издание/език) от сайта на Microsoft и стартирай надграждане на място.
След завършването на операцията ще имаш Win RE дял с правилния размер.

Вече обясних защо това няма как да стане към този момент.

Предпочитам да направя следното:

1. Връщане на WinRE в първоначалния дял;

2. Изтриване на втория дял, който създадох ръчно;

3. Увеличаване на свободното място на първоначалния дял;

Това е.

Но нещо не се получава. Вече съм обяснил какво точно ми пречи да върна WinRE в първоначалния дял. Системата иска да използвам командата RETAIN, но тази команда е за MBR дялове, а моя дял е GPT.

току-що, royalpiggy написа:

Вече обясних защо това няма как да стане към този момент.

Няма и да стане при теб...

• Автор
преди 18 минути, цър-вул написа:

Няма и да стане при теб...

Защо да не може да стане? @B-boy/StyLe/ беше обяснил как се прави, но аз забравих. Имах същия проблем, когато исках да преместя WinRE в новия дял, но B-boy/StyLe/ помогна да го направя. Сега само трябва отново да направя това, което той обясни да направи за да може WinRE да се премести в новия дял, но да го направя за първоначалния дял.

преди 8 минути, royalpiggy написа:

Защо да не може да стане? @B-boy/StyLe/ беше обяснил как се прави, но аз забравих. Имах същия проблем, когато исках да преместя WinRE в новия дял, но B-boy/StyLe/ помогна да го направя. Сега само трябва отново да направя това, което той обясни да направи за да може WinRE да се премести в новия дял, но да го направя за първоначалния дял.

Това не е лъжица за всяка уста! И прекаляването с доброта на @B-boy/StyLe/ човешко!
Разбирам, че искаш да се правиш на майстор и да решиш проблема like a pro. Но статистиката говори друго. И поведение "няма, пък!" си е за твоя сметка - ти си стоиш с нерешения проблем...

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Той как ти го обясни - по телефона?

Не, беше го написал в някаква тема.

преди 7 минути, royalpiggy написа:

Значи още е написано там ... знаеш от кого е писаното остава да го намериш - нищо с което не може да се справиш.

Провери да не е в темата за войната, макар че Георги не пише в нея. Може някой да го е преместил от твоята тема нарочно - за да ти гледаме сеира.

Иляда теми та Грухи Биоса са загуби хихи

преди 57 минути, royalpiggy написа:

1. Връщане на WinRE в първоначалния дял;

2. Изтриване на втория дял, който създадох ръчно;

3. Увеличаване на свободното място на първоначалния дял;

И от какъв зор трябва да правиш всичко това? Нямаш си друго занимание за събота вечер, и си решил да скапеш операционната си система?

В момента имаш работещ WinRE дял, с желания от теб размер. Точка. Затрий стария, и мирясай. Ако не ти харесва мястото на новия върху диска, просто го премести.

• Автор
преди 27 минути, Rudy M. написа:

И от какъв зор трябва да правиш всичко това? Нямаш си друго занимание за събота вечер, и си решил да скапеш операционната си система?

Това, което искам да направя, е изключително лесно, само трябва да въведа няколко команди. Знам как да го направя. Това, което ми пречи да го направя, съм го обяснил в първоначалния отговор в тази тема.

Ако се направи правилно, не би трябвало да доведе до проблеми с операционната система.

преди 5 минути, royalpiggy написа:

Това, което искам да направя, е изключително лесно, само трябва да въведа няколко команди. Знам как да го направя. Това, което ми пречи да го направя, съм го обяснил в първоначалния отговор в тази тема.

Ако се направи правилно, не би трябвало да доведе до проблеми с операционната система.

Много искам, но нямам желание или дето викаше един друг "knowledge има, permission-и няма"

• Автор
преди 43 минути, kosyo написа:

Много искам, но нямам желание или дето викаше един друг "knowledge има, permission-и няма"

Виж какво пише като опитам да преместя WinRE в първоначалния дял:

IMG-20240116-000620.jpg

Тук съм дал повече данни относно този проблем:

Системата иска да използвам команда, която е за MBR дялове, а моя дял е GPT.

Виж какво пише като опитам да преместя WinRE в първоначалния дял:

IMG-20240116-000620.jpg

Тук съм дал повече данни относно този проблем:

Докат не я строшиш няма се спреш нали гусин О?

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Докат не я строшиш няма се спреш нали гусин О?

Просто искам да върна WinRE в първоначалния дял. 😟 Толкова ли много искам??? 😭😭😭😭😭😭

преди 2 минути, royalpiggy написа:

Просто искам да върна WinRE в първоначалния дял. 😟 Толкова ли много искам??? 😭😭😭😭😭😭

Щом и това ти е проблем, погледни софтуера който ти дадох аз. Можеш, както си в работен режим с негова помощ да обърнеш GPT - to - във MBR.  Но това ти едва ли ще съумееш да го направиш, понеже след като ги предназначиш вече, тя ще изчака за твоето потвърждение. Евентуално, можеш да го забележиш, понеже процедурата все още не е приключила. Сега, горе най в ляво трябва след като си потвърдил че си съгласен, да натиснеш крайния горен ляв бутон на който пише продължи или нещо такова. Тя веднага ще се съгласи и започва процеса, а ти изчакваш за 20-30 секунди. Свърши ли, ще ти съобщи че операцията е изпълнена и всичко е правилно. Всяко действие от нейна страна се вижда на монитора в по малък прозорец. Сбъркаш ли - следва преинсталация на системата.

Ако мислиш че ще се справиш, почвай, ако ли не си уверен в себе си - не се захващай.

• Автор
преди 14 минути, Колев 74 написа:

Щом и това ти е проблем, погледни софтуера който ти дадох аз. Можеш, както си в работен режим с негова помощ да обърнеш GPT - to - във MBR.  Но това ти едва ли ще съумееш да го направиш, понеже след като ги предназначиш вече, тя ще изчака за твоето потвърждение. Евентуално, можеш да го забележиш, понеже процедурата все още не е приключила. Сега, горе най в ляво трябва след като си потвърдил че си съгласен, да натиснеш крайния горен ляв бутон на който пише продължи или нещо такова. Тя веднага ще се съгласи и започва процеса, а ти изчакваш за 20-30 секунди. Свърши ли, ще ти съобщи че операцията е изпълнена и всичко е правилно. Всяко действие от нейна страна се вижда на монитора в по малък прозорец. Сбъркаш ли - следва преинсталация на системата.

Ако мислиш че ще се справиш, почвай, ако ли не си уверен в себе си - не се захващай.

Бих могъл да се справя, но не ми се занимава с това в момента.

Няма ли как WinRE да си върне в първоначалния дял, без да се използва командата RETAIN и без да си налага конвертиране на дяловете от един вид (GPT) към друг (MBR)? Първия път, когато исках да преместя WinRE в новия дял, също имах този проблем. Как точно го оправих, не помня. @B-boy/StyLe/ беше обяснил, но забравих какво точно беше казал.

преди 21 минути, royalpiggy написа:

Прочети си упътванията от М$ или слушай Колев, не ги чаткаш нещата и тва е, аз дет съм най зле от целия форум са справя максиум за 2 часа ти вече ВТОРИ месец се занимаваш с един дял и се дуеш че си напреднал потребител хихи

• Автор
току-що, petie1 написа:

Прочети си упътванията от М$ или слушай Колев, не ги чаткаш нещата и тва е, аз дет съм най зле от целия форум са справя максиум за 2 часа ти вече ВТОРИ месец се занимаваш с един дял и се дуеш че си напреднал потребител хихи

Упътванията от Майкрософт по отношение на проблема с актуализацията бяха за друго. Въпросните упътвания в момента няма да ми свършат работа.

Упътванията бяха относно създаване на нов дял, а аз искам да върна WinRE в стария дял. Това са две различни неща.

преди 11 минути, petie1 написа:

Аз не съм уверен в него, че ще се справи, щото той не мисли какво прави. а самата програма би било правилно да я ползва на съвсем друга машина за да и свикне с командите. И трябва да изчаква при определени решения - тя винаги ще му напомни. Затова му казах. Има я на английски, има я и на руски. Аз ползвам руската, понеже езикът им не ме притеснява. Просто е много добра във всяко отношение, но трябва да си работил с нея определен период от време. При мен така съм се учил с нея - на компютър, който ползвам само за експерименти. До ден днешен си я ползвам, макар че е по стара весия, но е безплатна.

AOMEI Patition  9.9.0  Ето ти линк:   AOMEI Partition 9.9.0
https://dox.abv.bg/download?id=8ff30add86

Ако я нямаш или не можеш да си я свалиш- напиши и ще ти я пусна тук но да е бързо, защото трябва да я пускам във друг пост.

• Автор
преди 1 минута, Колев 74 написа:

Аз не съм уверен в него, че ще се справи, щото той не мисли какво прави. а самата програма би било правилно да я ползва на съвсем друга машина за да и свикне с командите. И трябва да изчаква при определени решения - тя винаги ще му напомни. Затова му казах. Има я на английски, има я и на руски. Аз ползвам руската, понеже езикът им не ме притеснява. Просто е много добра във всяко отношение, но трябва да си работил с нея определен период от време. При мен така съм се учил с нея - на компютър, който ползвам само за експерименти. До ден днешен си я ползвам, макар че е по стара весия, но е безплатна.

За коя програма става въпрос? Ако имаш предвид програма, с която да увелича свободното място на даден дял, смятам да използвам MiniTool Partition Wizard, с която знам как да работа.

Но не увеличаването на свободното място е проблем в момента. Сега първо трябва да намира начин да върна WinRE в първоначалния дял.

преди 6 минути, royalpiggy написа:

За коя програма става въпрос? Ако имаш предвид програма, с която да увелича свободното място на даден дял, смятам да използвам MiniTool Partition Wizard, с която знам как да работа.

Но не увеличаването на свободното място е проблем в момента. Сега първо трябва да намира начин да върна WinRE в първоначалния дял.

Момче! Стига си повтарял едно и също хиляди пъти. Хем си голям - хем насран. Всички можем да четем, ако смяташ че някой не те е разбрал. Щото накрая ще ти тегля една майна и ще приключа с теб.

преди 4 минути, Колев 74 написа:

AOMEI Patition  9.9.0

Ако я нямаш или не можеш да си я свалиш- напиши и ще ти я пусна тук но да е бързо, защото трябва да я пускам във друг пост.

В Линукс си имам всичко нужно за работа с дискове а и благодаря  за програмата :)

И аз чаткам Руски покрай Линукс нема как

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.