Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да върна WinRE в първоначалния дял?

Featured Replies

epic-facepalm.gif

• Отговори 98
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако съм хард диск или SSD в този компютър сам ще си отвия болтчетата, ще изключа кабелите и ще избягам в съседния град! 

• Още 10 теми пусни. Оправи си ID-то на дяла, защото явно не се разпознава като Recovery дял. Или задай буква, пусни командата и след това я махни. Или с DiskGenius безплатната: https://w

• Не, не съм. Нали точно това искаше. И точно на първата ти снимка Я ВИЖ ТИ на кой дял ти иска RETAIN - точно на 5! И ти казах да не работиш с командата: reagentc /setreimage /path \\?\GLOBALR

• Автор
на 16.01.2024 г. в 1:48, B-boy/StyLe/ написа:

Щом ID-то е добре и вече си задал буква вместо командата:

reagentc /setreimage /path \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition5\Recovery\WindowsRE

пробвай с тази:

reagentc /setreimage /path B:\Recovery\WindowsRE

reagentc /enable

Или направо да беше изтрил този дял, който си създал излишно и да си беше увеличил оригиналния щеше да е по-лесно.

Сега има някакво объркване и не мога да разбера какво се случва.

Нека да започнем от начало.

Искам да върна WinRE в първоначалния дял, който след това да бъде увеличен. Увеличаването преди или след като WinRE се върне във въпросния дял трябва да стане или няма значение?

В момента WinRE се намира в дяла от 2 гигабайта, с който е асоцииран path B.

Командата, която си показал, е за преместване на WinRE в дял 4, а WinRE е вече там. На мен ми трябва да го върна в дял 4, дяла от 516 мегабайта, където WinRE беше първоначално.

Виж как седят нещата в момента:

IMG-20240123-210422.jpg

Също така, има и нов видим дисков дял в This PC, а не мисля, че това трябва да е така. 516 мегабайтовиа дял не беше видим, когато WinRE беши в дяла.

IMG-20240123-205356.jpg

И както се вижда в тази снимка, има използвано място в дял 4, който сега уж се използва от WinRE.

От друга страна, и двата дяла (дял 4 и дял 5) се показват като напълно свободни, тоест в тях няма нищо, в Disk Management:

IMG-20240123-210653.jpg

Вече съвсем се обърках и не знам какво да правя. 😰 😟

Отново казвам: Искам WinRE да се върне в първоначалния дял, да изтрия втория дял, да увелича свободното място на първоначалния дял. Това е всичко, които искам. 

Може ли да ми кажеш как да направя това?

И относно увеличаването на свободното място на първоначалния дял, това кога се прави - преди или след връщането на WinRE или няма значение?

Къде ходиш цяла седмица бре човече! Хептен ни домъчна за теб! Обади се поне по телефона да сме сигурни, че си жив и здрав. Тази тема я забрави. Давай сега друга. Със или без актуализация, за теб е все тая. А от Микрософт съобщиха за нея, но се отнася за системи с процесор по голям от 13-то поколение. Не си им в...списъка.

преди 1 час, Колев 74 написа:

Къде ходиш цяла седмица бре човече! Хептен ни домъчна за теб! Обади се поне по телефона да сме сигурни, че си жив и здрав. Тази тема я забрави. Давай сега друга. Със или без актуализация, за теб е все тая. А от Микрософт съобщиха за нея, но се отнася за системи с процесор по голям от 13-то поколение. Не си им в...списъка.

Не се мъчи! Няма смисъл бате Стефо! 

• Автор
преди 14 часа, Колев 74 написа:

Имах малко работа.

Сега се опитвам да върна WinRE в първоначалния дял, а после да изтрия новия дял и да увелича свободното място на първоначалния дял. Може ли да ми помогнеш? 😟

преди 1 час, royalpiggy написа:

Имах малко работа.

Сега се опитвам да върна WinRE в първоначалния дял, а после да изтрия новия дял и да увелича свободното място на първоначалния дял. Може ли да ми помогнеш? 😟

Че ти това го почна преди месец и половина бре! Ако всички работеха като теб, на третия ден да са уволнени от работата, която изпълняват. Няма какво да ти помагам. В темата ти, ти помогнаха всички, които писаха, без мен. И то, на съвсем разбрано за теб ниво. Посъветваха те кое да не правиш, а ти продължаваш с команди, с които не можеш да се справиш. Видно е отстрани. Обясняваш, че си от напредналите, в други теми пишеш, че трудно схващаш, повтаряш по 10 пъти едно и също и хората и с компас да те следят, не биха могли от дистанция да са по "петите ти". Във всеки форум ясно е казано че помощта е взаимна и не е задължителна. Всичко е на добра воля. След като зная това правило, никога не бих си позволил да дотягам на някого с нещо, което съм намислил с моята глава. А как процедираш ти? Питаш, помага ти се доколкото е възможно и това продължава 3-4 дни. После зае*аваш темата си и и си караш пашалъка, а оставяш на един куп хора да мислят какво ново да ти напишат. Каквато и работа да вършиш, то действията по нея се свеждат с твоето постоянство, но не и с нахалството ти да дойдеш след седмица и да почнеш отново с въпросите си. Крайно неподреден човек си за мен. И накрая, най важното. Ясно е видно , че може би имаш някакви желания да се учиш, но не ползваш помощта на хората по предназначение, а си правиш каквото искаш. Ако Бил Гейт е бил като теб, би ли си представил, че ще води една от най големите световни компании, макар че вече не е в нея? Вземи си сериозна бележка от думите ми. Аз не мога да ти помогна с нищо по вече.

• Автор

Ще опитам да върна WinRE в първоначалния дял, използвайки един начин. Само ако може някой да ми каже как да увелича свободното място на въпросния дял. Като Вляза в Disk Management и натисна на въпросния дял с десен бутон на мишката, излиза само опция "Help", а останалите опции като "shrink volume"/"extend volume" ги няма.

Какво да направя в този случай?

преди 1 минута, royalpiggy написа:

Ще опитам да върна WinRE в първоначалния дял, използвайки един начин. Само ако може някой да ми каже как да увелича свободното място на въпросния дял. Като Вляза в Disk Management и натисна на въпросния дял с десен бутон на мишката, излиза само опция "Help", а останалите опции като "shrink volume"/"extend volume" ги няма.

Изтегли си една операционна система като хората. От там дето трябва или такава за която си чел много че е читава във всяко едно отношение. 

Посъветвай се с хората за нейната регистрация в последствие.

Сега основното.

Трябва да си АБСОЛЮТНО наясно, че наистина можеш да инсталираш една операционна система така, че след инсталацията и да няма АБСОЛЮТНО никакви проблеми с нея. (Тук съм сигурен, че точно тази част не я разбираш, без значение за какво ще ползваш самата инсталация. Дори съм твърдо убеден)

След инсталацията си направи всички съществуващи до сега ъпдейти. Не слушай хората какво ти "обясняват" по този въпрос а само тези, които правят ъпдейтите  от Микрософт. Иначе всички щяха да са от екипа на Микрософт.

Накрая инсталираш, но само от сигурни източници софтуера, който ти е необходим и ще работиш с него. 

Както предполагам се грижиш за тялото си да се къпеш, бръснеш и т.н така и впоследствие ще се грижиш за почистването и поддръжката на операционната си система - переодически. На теб ти предстои ето това, което съм ти написал, а не да разширяваш или намаляваш някой си дял.

Тук хората обясняват с по малко думи и предполагат че питащият има поне първоначална култура по зададеният от него въпрос.

При теб - такава няма и не виждам да има през следващите години.

Диод как завършва накрая на поста си?   "Аз казах"

преди 5 часа, royalpiggy написа:

останалите опции като "shrink volume"/"extend volume" ги няма.

Прочети си всички теми, които пусна дотук за този "проблем", и направи списък на програмите за преоразмеряване на дялове, които ти бяха предложени.

После - почвай по списъка :)

преди 23 часа, royalpiggy написа:

Вече съвсем се обърках и не знам какво да правя. 😰 😟

Отново казвам: Искам WinRE да се върне в първоначалния дял, да изтрия втория дял, да увелича свободното място на първоначалния дял. Това е всичко, които искам. 

Може ли да ми кажеш как да направя това?

И относно увеличаването на свободното място на първоначалния дял, това кога се прави - преди или след връщането на WinRE или няма значение?

Абе то ти си така объркан и без тва...

Иначе не мисля че е добра идея да бъзикаш вече тоя дял защото вече е системен или нещо подобно беше

• Автор
на 24.01.2024 г. в 14:37, Колев 74 написа:

Изтегли си една операционна система като хората. От там дето трябва или такава за която си чел много че е читава във всяко едно отношение. 

Посъветвай се с хората за нейната регистрация в последствие.

Сега основното.

Трябва да си АБСОЛЮТНО наясно, че наистина можеш да инсталираш една операционна система така, че след инсталацията и да няма АБСОЛЮТНО никакви проблеми с нея. (Тук съм сигурен, че точно тази част не я разбираш, без значение за какво ще ползваш самата инсталация. Дори съм твърдо убеден)

След инсталацията си направи всички съществуващи до сега ъпдейти. Не слушай хората какво ти "обясняват" по този въпрос а само тези, които правят ъпдейтите  от Микрософт. Иначе всички щяха да са от екипа на Микрософт.

Накрая инсталираш, но само от сигурни източници софтуера, който ти е необходим и ще работиш с него. 

Както предполагам се грижиш за тялото си да се къпеш, бръснеш и т.н така и впоследствие ще се грижиш за почистването и поддръжката на операционната си система - переодически. На теб ти предстои ето това, което съм ти написал, а не да разширяваш или намаляваш някой си дял.

Тук хората обясняват с по малко думи и предполагат че питащият има поне първоначална култура по зададеният от него въпрос.

При теб - такава няма и не виждам да има през следващите години.

Диод как завършва накрая на поста си?   "Аз казах"

Това са неща, които ги знам. Напълно способен съм да инсталирам и пре-истталирампопирационни системи - както от настройките, така и от външни носители като флашки - правил съм го много пъти с Windows и Linux.

Да, може да има ОС, с която да няма проблеми. Но както стана ясно, искам да използвам сегашната ОС по начина по който е устроена в момента, без да се налага да я пре-инсталирам.

Въпросния проблем с инсталацията на актуализацията НЕ се реши, ВЪПРЕКИ че направих всичко така, както ми беше казано. Проблемът се реши "сам", тоест от Майкрософт явно са го отправили.

Сега остана само да върна WinRE в първоначалния дял, да изтрия втория дял, и да увелича свободното място на първоначалния дял. Може ли някой да ми обясни как да го направя? Дайте да направим последен опит! 😟 Ако и този път не се получи, отказваме се и повече няма да пускам тези по този въпрос и да се опитвам да оправям проблема. 😰

преди 21 часа, petie1 написа:

Абе то ти си така объркан и без тва...

Иначе не мисля че е добра идея да бъзикаш вече тоя дял защото вече е системен или нещо подобно беше

Има два дяла, отбелязани като Recovery - един по подразбиране и един ръчно създаден от мен. Не може ли да върна WinRE в дяла по подразбиране и да изтрия този, който ръчно създадох? Това до проблеми със системата ли ще доведе?

преди 29 минути, royalpiggy написа:

Въпросния проблем с инсталацията на актуализацията НЕ се реши, ВЪПРЕКИ че направих всичко така, както ми беше казано. Проблемът се реши "сам", тоест от Майкрософт явно са го отправили

Видя се, че е инсталиран от снимката и проблема ти е РЕШЕН. А и ти казах как да провериш дали е инсталиран. Спри да се заминаваш с глупости.

IMG-20240120-053217.jpg

И не, не се е решил сам.

Като искаш команди за проверка да се почувстваш специален давай:

Get-WmiObject -query "select * from win32_quickfixengineering WHERE HotFixID = 'KB5034441'"

get-hotfix -id KB5034441

wmic qfe where "HotfixID = 'KB5034441'" get Description,HotfixID,InstalledOn

dism /online /get-packages | findstr KB5034441 (това може и да не върне резултат ако си минал с гъбичката и си почистил вече WinSxS папката с DISM).

преди 3 часа, royalpiggy написа:
на 24.01.2024 г. в 20:53, petie1 написа:

Има два дяла, отбелязани като Recovery - един по подразбиране и един ръчно създаден от мен. Не може ли да върна WinRE в дяла по подразбиране и да изтрия този, който ръчно създадох? Това до проблеми със системата ли ще доведе?

Ами си разбирач отговори си сам..... :)

На едни машини минава безпроблемно, а на други не иска, явно нищо не са оправили от Майкрософт, както писах по-рано в не помня в коя точно от всичките теми.

• Автор
на 25.01.2024 г. в 19:47, B-boy/StyLe/ написа:

Видя се, че е инсталиран от снимката и проблема ти е РЕШЕН. А и ти казах как да провериш дали е инсталиран. Спри да се заминаваш с глупости.

IMG-20240120-053217.jpg

И не, не се е решил сам.

Като искаш команди за проверка да се почувстваш специален давай:

Get-WmiObject -query "select * from win32_quickfixengineering WHERE HotFixID = 'KB5034441'"

get-hotfix -id KB5034441

wmic qfe where "HotfixID = 'KB5034441'" get Description,HotfixID,InstalledOn

dism /online /get-packages | findstr KB5034441 (това може и да не върне резултат ако си минал с гъбичката и си почистил вече WinSxS папката с DISM).

Мерси! След малко ще извършва проверката.

Само не разбрах едно нещо. Първите няколко дни след като преместих WinRE в новия дял, все още я имаше грешката и актуализацията не можеше да се инсталира. Без да променям нищо, няколко дни по-късно, актуализацията се инсталира. Нищо не съм пипал, но актуализацията някак си се инсталира. Това ми е интересно как стана.

Отделно, може ли да ми обясниш и как да върна WinRE в първоначалния дял и как да му увелича свободното място - и кога да го направя, преди да върна WinRE, след като го върна или няма значение.

И искам да изтрия новия дял. Но, както вече казах, това ни знам как да го направя, защото като отвора Disk Management и натисна с десен бутон на мишката върху дяла, излиза само "Help", а опции като Shrink volume и Extend volume ги няма.

Ако е нужно, мога да покажа и снимки от Disk Management, да придобиете по-ясна представа.

Този определено си прави майтап с нас, а най-лошото е, че ние  му се връзваме.

преди 1 час, alex203 написа:

Аз затва само го бъзикам.... След малко щял да пробва еди кво си... Е да кат си изпее там за Путину за Россио я пробва я не и така вече  месец отече  с един дял

на 23.01.2024 г. в 20:43, royalpiggy написа:

Няма ли някаква команда, която да се използва, за да се провери версията?

По темата:

Сега ще пробвам да върна WinRE в първоначалния дял, използвайки командите, които си показал по-горе.

sudo apt Jim Beam -y black && install v gurloto

преди 1 час, Недко1975 написа:

sudo apt Jim Beam -y black && install v gurloto

Това за мен ли е? Нещо се опъва. :)

преди 3 часа, royalpiggy написа:

Ако е нужно, мога да покажа и снимки от Disk Management, да придобиете по-ясна представа.

А не, благодаря. Нищо лично, но вече съм дърт и нямам нерви. Едно време на драго сърце, ама вече ме мързи. А й най-лесно ще ти е да ги изтриеш двата и да създадеш един отново. Няма как да им дадеш шринк с Disk Management след като едното е Volume. Затова ти казахме 100 пъти да ползваш 3td party software, но ти държиш да се правиш на хакер и да ползваш терминал или вградената на Win, която е скопена и е за basic операции.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

терминал

Е то през терминала е най лесно но трябва акъл

преди 2 часа, petie1 написа:

Е то през терминала е най лесно но трябва акъл

Така е, но дори той не е приложим във всички случаи. В смисъл в повечето случаи външна програма използва точно команди за терминала, но с потребителски интерфейс за да не се налага да го прави това потребителя. Но в някои случаи API-то е ограничено и просто такива команди липсват за някои дейности и тогава вече се прибягва до външни програми, които работят на друг принцип. Повечето мениджъри на дялове/дискове инсталират и свой драйвер с който правят дадени функции позволени и заобикалят ограниченията. Та в някои случаи не е срамно да се ползват такива, а дори препоръчително. Затова и му бяха предложени толкова много варианти. Но явно за него е срамно. Ами да си троши главата тогава. Ще се научи като види, че не става иначе.

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ще се научи като види, че не става иначе.

Като му пуснат модерация преди постване в техническите раздели на поредната глупост и ще разбере.

• Автор
преди 20 часа, alex203 написа:

Кое е "майтап"? Не виждаш ли, че опциите наистина ги няма:

IMG-20240127-182140.jpg

Сега като проверих, оказа се, че ни на всеки дисков дял ли сват въпросните опции. Примерно, на дял D, опциите ги има. Но тези опции не излизат, като избера 2 гигабайтовия дял и натисна десния бутон на мишката.

Ето да видите:

IMG-20240127-183303.jpg

Както се вижда, има голяма разлика от наличните опции в първата и втората снимка.

преди 41 минути, royalpiggy написа:

Сега като проверих, оказа се, че ни на всеки дисков дял ли сват въпросните опции. Примерно, на дял D, опциите ги има. Но тези опции не излизат, като избера 2 гигабайтовия дял и натисна десния бутон на мишката.

Защото това е Disk Management на Windows, бе! :hit:  Той не ти позволява да правиш такива операции върху системни дялове, докато ти е активна операционната система! Затова хората ти препоръчаха външни програми!

Зареди си Aomei Partition Assistant, и ще имаш опциите.

И като питаш нещо - поне чети какво ти се отговаря! Пишем сума ти пъти едно и също, и ти пак не вдяваш! :mad: 

Цитат

Ти малоумен ли си?В Windows среда няма да стане това, което искаш.Каза ти се безброй пъти, а ти продължаваш да пускаш тема след тема.

Няма ли кой да му модерира постовете преди да пусне поредната глупост?Или ще продължава да пише и да ни прави на глупаци.Двадесет пъти поне му се обясни едно и също нещо, а той не се спира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.