Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Убийство ли беше смъртта на Алексей Навални?

Убийство ли беше смъртта на Алексей Навални? 39 гласували потребители

1. 1. Убийство ли беше смъртта на Алексей Навални?

• Да
      46%
    • Не
      30%
    • Не мога да преценя
      23%
  2. 2. Бяха ли справедливи мотивите за присъдата му приживе?

• Да
      51%
    • Не
      38%
    • Не мога да преценя
      10%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, Гражданин написа:

Всичко ти разбирам, но напъните ти да се правиш на интересен как си над нещата и да си намираш оправдания защо още не си заминал за необятната Евразия в някой хубав диктаторски режим са много забавни. :giggle1:

И после като ти се каже че си бот ревеш...

• Отговори 459
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо емблемитично няма и не е бил никакъв символ.Човек с популярност клоняща към нула.Несериозно е да се представя като конкурент на Путин.Все едно, ти, да конкурираш Джокович в тениса. Но няма д

• Проблемът с троловете като Гражданин, Миро Двайсе, Косьо, Реджепа, Ванката и подобните им от отдел Амеба е, че са стряскащо и плашещо неграмотни и неинформирани. Специално за тях е създаден термина "п

• Да. Най - нормалния сред всички. Но е е здрав и няма Алцхаймер.Има феноменална памет.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Гражданин написа:

Всичко ти разбирам, но напъните ти да се правиш на интересен как си над нещата и да си намираш оправдания защо още не си заминал за необятната Евразия в някой хубав диктаторски режим са много забавни. :giggle1:

Ти знаеш ли какво коства на човек да напусне мястото, където се е установил и развил по някакъв начин, за да започне на чисто?

Или може би се изказваш от позицията на човек, който е зарязал всичко и се е заселил в цъфтяща окраина?

Да не си доброволец?

преди 18 минути, Bubbles написа:

Които да са се надявам да са по-стока от сегашните.
Помисли си какво имаме в момента :

1. Управници които неистово скачат срещу всичко идващо от една определена географска точка.
2. Всичко идващо от тая географска точка се квалифицира автоматично като пропаганда и нещо лошо, пошло и опасно.
3. Ежедневно медиите натъртват и натъртват колко е опасна тая георафска ширина и изкривяват всяка информация така че да е угодна на горниуте твърдения.
4. В същото време всичко което идва от дригата страна се приема за чиста монета и братска ръка.
5. Управниците завряха цяла Европа в няма такава криза за да угаждат на презокеанските братушки и на фона на това че целия ЕС се тресе от протести и хората изнемогват, тия продължават да се чудят как да наливат пари в бездънна яма. Даже и пример ще ти дам : Вчера Кольо Денков бил Макарон и какво си говорили двамата? Че трябвало да помагат на Украйна? А гражданите които са ги избирали кучета ги яли.

Как да ти кажа това го имахме и преди 89та.

Знам какво ще ми кажеш : Ма тогава било ДС, ма нямало толкова свобода...
...То и сега и няма, само така изглежда а при наличието на интернет ДС не ти и трябва.

Интересно. Това сме го имали преди 89 та година? Сега нямало свобода? Боже, боже, събери си версиите...

преди 3 минути, Кутин написа:

Интересно. Това сме го имали преди 89 та година? Сега нямало свобода? Боже, боже, събери си версиите...

Е айде напъни я м алко тази глава де!

Преди 89та :

1. Се скачаше срещ всичко западно, музика, облекло, култура, политка, абе всичко.
2. Всичко идващо от запада беше кажи-речи забранено(Кажиречи понеже все пак беше достъпно в корекомите).
3. Всякаква информация идваща от запада автоматично се считашще за пропаганда.

4. Всичкокоето идваше от СССР се приемаше за чиста монета и братска ръка.
5. България и станалите страни от соц блока хранеха СССР за собаствена сметка.

Намери 10те разлики и/или отречи нещо от написаното ако можеш.

преди 16 минути, Тoни написа:

Ти знаеш ли какво коства на човек да напусне мястото, където се е установил и развил по някакъв начин, за да започне на чисто?

Или може би се изказваш от позицията на човек, който е зарязал всичко и се е заселил в цъфтяща окраина?

Да не си доброволец?

Тоя не знае какво е да идеш от село до съседното село ще знае какво е да зарежеш всичко за да почнеш наново.
Човек без капка разсъдък който пелтечи пет приказки на кръст и се чуди кой и с какво да провокира, нема смисъл да се занимаваш.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Е айде напъни я м алко тази глава де!

Преди 89та :

1. Се скачаше срещ всичко западно, музика, облекло, култура, политка, абе всичко.
2. Всичко идващо от запада беше кажи-речи забранено(Кажиречи понеже все пак беше достъпно в корекомите).
3. Всякаква информация идваща от запада автоматично се считашще за пропаганда.

4. Всичкокоето идваше от СССР се приемаше за чиста монета и братска ръка.
5. България и станалите страни от соц блока хранеха СССР за собаствена сметка.

Намери 10те разлики и/или отречи нещо от написаното ако можеш.

Тоя не знае какво е да идеш от село до съседното село ще знае какво е да зарежеш всичко за да почнеш наново.
Човек без капка разсъдък който пелтечи пет приказки на кръст и се чуди кой и с какво да провокира, нема смисъл да се занимаваш.

Разликата веднага ще ти я кажа. Преди 89 год. хората не са искали всичко това да е забранено. Искаха да е разрешено и да се забрани всичко то изток, както е сега. И тогава и сега интересите на хората са същите, искаме на запад, а не на изток. Тогава не ни пускаха да отидем до съседното село, а сега ходим където си искаме. Смешно е сравнението ти.

преди 2 минути, Филипов написа:

Интересно ще е ако теорията че жена му има пръст в тази работа се потвърди и нещата излязат наяве какво ще дрънкат тогава пелтеците.

току-що, Кутин написа:

Разликата веднага ще ти я кажа. Преди 89 год. хората не са искали всичко това да е забранено. Искаха да е разрешено и да се забрани всичко то изток, както е сега. И тогава и сега интересите на хората са същите, искаме на запад, а не на изток. Тогава не ни пускаха да отидем до съседното село, а сега ходим където си искаме. Смешно е сравнението ти.

Е нема що, и като ходиш на запад кфо? Тогава беше на изток ся е на запад, една единствена разлика, толкова.
Иначе пак те следят под лупа, пак нямаш думата за нищо, пак те бият милиционерите... ъъъ пардон полицаите и пак ония си правят каквото си щат, а конкретно в България ви управляват същите тия клоито управляваха и преди 89та.
Аз това визирам, тогава беше така, сега е същото, нас никой не ни пита за нищо, дори и изборите са както Киро вика 'Ала-бала", пък ти си вярвай че някой го еня ти какво мислиш и/или искаш.

преди 1 час, Тoни написа:

Утре ще го заровят и всяко чудо за 3 дни. Това, че били по-зле от нас, които сме на дъното на всяка класация и се топим толкова бързо, че след 100г я ни има я не, няма да коментирам обстойно, но бих ти препоръчал нещо със зелена рецепта.

Съберете се в някой ъгъл с дебелака и плачете заедно за навални.

Е, айде кажи защо не казват къде ще го заровят, след като на никой не му пука де. Май се сети сам :) 

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Е, айде кажи защо не казват къде ще го заровят, след като на никой не му пука де. Май се сети сам :) 

Ще изкопаят една дупка в гробището на колонията, то не е далеч от акъла.

Ще има ли достъп до там, пита се в задачата?

Разбира се, че не , това е колония, не увеселителен парк.

Ясно, просто и страхотно обяснено.

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

току-що, Тoни написа:

Ще изкопаят една дупка в гробището на колонията, то не е далеч от акъла.

Ще има ли достъп до там, пита се в задачата?

Разбира се, че не , това е колония, не увеселителен парк.

Яно, просто и страхотно обяснено.

Е тъй де, като майка му не е съгласна да го погребе както тя е решила, ще го закопаят като куче в колония. Русороб по гръб не пада обаче :) Мога само да ти пожелая да живееш в такъв мир. 

преди 7 часа, N1K17Y написа:

Е, айде кажи защо не казват къде ще го заровят

Никъде няма да го заравят, защото си пие водката с Пригожин на някое островче...

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Никъде няма да го заравят, защото си пие водката с Пригожин на някое островче...

Ако споделиш точно кое островче и публикуваш снимки как си пият водката двамата, ще те призная за най-великия форумец на Калдата.  :)

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Препазливо не отговаряш в анкетата заради депутатското кюфте. И на теб ти се ходи в руската Дума, за да ядеш депутатски пелмени.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Не би било изненада.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не би било изненада.

ЗащоВ рая ли са отишли?

преди 7 минути, Гражданин написа:

ЗащоВ рая ли са отишли?

Не си падам по конспрациите, но колко му е всъщност и този и другия да са си живи и здрави някъде по островите.
Проблемът тук е, че това би означавало, че Путин играе със САЩ, което също не би било изненада.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Не си падам по конспрациите, но колко му е всъщност и този и другия да са си живи и здрави някъде по островите.
Проблемът тук е, че това би означавало, че Путин играе със САЩ, което също не би било изненада.

Не може да свързваш двете събития. Пригожин повярва, че са му простили по същия начин, по който простиха на неговите подчинени бутновници и техните семейства и не ги нараниха затова, че бащите им тръгнаха поведени от него срещу Путин. Може грешно да е преценил, при всички положения щом са го съобщили за мъртъв той ще си остане мъртъв без значение какво. Дали на остров със сменена самоличност, дали мъртъв. Все тая. За всички от тук насетне вече е ясно, че го няма. За Навални, там Путин нали нямаше изгода за Русия да го видят точно в такава светлина и то точно след интервюто си, което даде пред целия свят с Карлъсън? Язък за този скъпо платен ПР, който си направи след като репутацията му я сринаха още през следващите дни. Но Путин може и наистина да си е обезумял диктатор, така че какво би му попречило и да е взел и спонтанно решението да нареди екзекуцията на Навални?

преди 7 минути, Гражданин написа:

Не може да свързваш двете събития. Пригожин повярва, че са му простили по същия начин, по който простиха на неговите подчинени бутновници и техните семейства и не ги нараниха затова, че бащите им тръгнаха поведени от него срещу Путин. Може грешно да е преценил, при всички положения щом са го съобщили за мъртъв той ще си остане мъртъв без значение какво. Дали на остров със сменена самоличност, дали мъртъв. Все тая. За всички от тук насетне вече е ясно, че го няма. За Навални, там Путин нали нямаше изгода за Русия да го видят точно в такава светлина и то точно след интервюто си, което даде пред целия свят с Карлъсън? Язък за този скъпо платен ПР, който си направи след като репутацията му я сринаха още през следващите дни. Но Путин може и наистина да си е обезумял диктатор, така че какво би му попречило и да е взел и спонтанно решението да нареди екзекуцията на Навални?

Както казах това са неща които като цяло са малко вероятни, но не би било невъзможно.
Ние обикновените хора не знаем нищо, а политиката е нещо страшно мръсно и трябва да си много глупав за да вярваш на всичко което ти се казва от една или друга политическа страна. Хората с твоето мислене например приемате само идващата информация от Русия за пропаганда а останалото за чиста монета което е голяма грешка.
Реално погледнато ако се замислиш на нас никой нищо не ни казва, медиите си дрънкат едно и също, дори мисля че бях го споменавал това че прави впечатление че по новините и в България и във Франция информацията е дословно една съща дума по дума, разлика има само в регионалние новини за съответната страна, човек ще каже че един и същи им пише новините. В този смисъл ние нищо не знаем, кой с кого реално играе и за какво може само да гадаем, лошото е, че обикновените хора плащаме цената и поредна страна бива разрушена.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Хората с твоето мислене например приемате само идващата информация от Русия за пропаганда а останалото за чиста монета което е голяма грешка.

Защо мислиш, че информацията, която всички медии в Европа и света излъчват за русия е пропаганда?

преди 13 минути, Bubbles написа:

Както казах това са неща които като цяло са малко вероятни, но не би било невъзможно.
Ние обикновените хора не знаем нищо, а политиката е нещо страшно мръсно и трябва да си много глупав за да вярваш на всичко което ти се казва от една или друга политическа страна. Хората с твоето мислене например приемате само идващата информация от Русия за пропаганда а останалото за чиста монета което е голяма грешка.

Реално погледнато ако се замислиш на нас никой нищо не ни казва, медиите си дрънкат едно и също, дори мисля че бях го споменавал това че прави впечатление че по новините и в България и във Франция информацията е дословно една съща дума по дума, разлика има само в регионалние новини за съответната страна, човек ще каже че един и същи им пише новините. В този смисъл ние нищо не знаем, кой с кого реално играе и за какво може само да гадаем, лошото е, че обикновените хора плащаме цената и поредна страна бива разрушена.

На базата на какво смяташ, че виждам всичко идващо от Русия като зло и всичко, което идва от запад като добро? Аз имам много по-разчупено миселене, ако не си забелязал, вярвам и в конспиративни теории, в които американците не са герои и т.н., имам обаче остро чувство и против империите, които идват от изток, защото те са дори по-свирепи. Демокрацията моделирана по западен тертип с всичките ѝ дефекти я приемам за по-добрия вариант от колкото евразийския начин на живот, който ми се струва много строг, беден, робски и всякак дефицитен спрямо съврменните ми потребности. Едни джеднъри дето пропагандира запада ще ги прежаля. Какви са обективните неща да не ти харесва запада освен, че е твърде толерантен? Той ако не беше толерантен щеше и към теб да е нетолерантен, нали се сещаш? А в Русия има дива диктатура, позаинтересувай се какво е така наречената им вертикала на властта и как решенията в тази необятна територия винаги се взимат от царя. Сега там си има демокрация, и въпреки това си имат цар. И по комунизма комунистическите кланове са си избирали цар, който ще излезе само с краката напред от Кремъл, и сега. Путин промени конституцията само, за да остави себе си на власт до края на дните си. Представи си за каква демокрация става въпрос. Не искам да живея в режим, в който потенциално един човек ме управлява до края на живота ми. Тодор Живков управлява България в продължение на 35 години! Цели поколения са се раждали, живяли и умирали дори с него. Не смятам, че такова дълго задържане на власт е било за добро. Ставало е все по-криво. 

преди 1 минута, Звяра! написа:

Защо мислиш, че информацията, която всички медии в Европа и света излъчват за русия е пропаганда?

Не мога да твърдя кое е пропаганда и кое не. по никой начин не мога да отрека че от Русия има пропаганда, но такава има и от САЩ
 и в момента тя е в пъти повече от руската, но се приема за чиста монета.
А мкедиите(поне тези които имат някакво влияние) се контролират и там информацията е строго контролирана и стриктно редактирана така че да е угодна на една или друга страна. Мисля че това сме гоп коментирали, но за да се информираш реално трябва да четеш доста източници по възможност на различни езици и да ползваш леля Агата за да имаш поне 10% реална нинформация за случващото се около нас.
Иначе ставаш едно зомби и пелтечиш само това което ти снасят Юксел Кадриев, Николай Дойнов и Спас Кьосев и т.н.
Това е, мислене трябва, а да сочиш с пръст на някъде и да подскачаш не демонстрира нищо друго освен глупост.

преди 10 минути, Гражданин написа:

На базата на какво смяташ, че виждам всичко идващо от Русия като зло и всичко, което идва от запад като добро? Аз имам много по-разчупено миселене, ако не си забелязал, вярвам и в конспиративни теории, в които американците не са герои и т.н., имам обаче остро чувство и против империите, които идват от изток, защото те са дори по-свирепи. Демокрацията моделирана по западен тертип с всичките ѝ дефекти я приемам за по-добрия вариант от колкото евразийския начин на живот, който ми се струва много строг, беден, робски и всякак дефицитен спрямо съврменните ми потребности. Едни джеднъри дето пропагандира запада ще ги прежаля. Какви са обективните неща да не ти харесва запада освен, че е твърде толерантен? Той ако не беше толерантен щеше и към теб да е нетолерантен, нали се сещаш? А в Русия има дива диктатура, позаинтересувай се какво е така наречената им вертикала на властта и как решенията в тази необятна територия винаги се взимат от царя. Сега там си има демокрация, и въпреки това си имат цар. И по комунизма комунистическите кланове са си избирали цар, който ще излезе само с краката напред от Кремъл, и сега. Путин промени конституцията само, за да остави себе си на власт до края на дните си. Представи си за каква демокрация става въпрос. Не искам да живея в режим, в който потенциално един човек ме управлява до края на живота ми. Тодор Живков управлява България в продължение на 35 години! Цели поколения са се раждали, живяли и умирали дори с него. Не смятам, че такова дълго задържане на власт е било за добро. Ставало е все по-криво. 

Всяка втора дума ти е за копейки, рашки, ватенки и пр. какво да мисля?
И сам знаеш, че по-рано дори те давах за пример на други потребители, че с теб се води нормална дискусия за разлика от тях, ся в последно време не знам какво ти стана но вървиш по сериозно по техния път. Кой знае явно този раздел на всички ни влия кофти, ша мвзема да спра да го посещавам баси.

преди 16 часа, Bubbles написа:

Които да са се надявам да са по-стока от сегашните.
Помисли си какво имаме в момента :

1. Управници които неистово скачат срещу всичко идващо от една определена географска точка.
2. Всичко идващо от тая географска точка се квалифицира автоматично като пропаганда и нещо лошо, пошло и опасно.
3. Ежедневно медиите натъртват и натъртват колко е опасна тая георафска ширина и изкривяват всяка информация така че да е угодна на горниуте твърдения.
4. В същото време всичко което идва от дригата страна се приема за чиста монета и братска ръка.
5. Управниците завряха цяла Европа в няма такава криза за да угаждат на презокеанските братушки и на фона на това че целия ЕС се тресе от протести и хората изнемогват, тия продължават да се чудят как да наливат пари в бездънна яма. Даже и пример ще ти дам : Вчера Кольо Денков бил Макарон и какво си говорили двамата? Че трябвало да помагат на Украйна? А гражданите които са ги избирали кучета ги яли.

Как да ти кажа това го имахме и преди 89та.

Знам какво ще ми кажеш : Ма тогава било ДС, ма нямало толкова свобода...
...То и сега и няма, само така изглежда а при наличието на интернет ДС не ти и трябва.

Затрудняваш ли се да ми отговориш на въпроса?

преди 16 часа, Кутин написа:

След като така наречените от теб кретени им мине времето, кои за теб са достойните хора които трябва да управляват запада?

преди 20 минути, Bubbles написа:

Всяка втора дума ти е за копейки, рашки, ватенки и пр. какво да мисля?
И сам знаеш, че по-рано дори те давах за пример на други потребители, че с теб се води нормална дискусия за разлика от тях, ся в последно време не знам какво ти стана но вървиш по сериозно по техния път. Кой знае явно този раздел на всички ни влия кофти, ша мвзема да спра да го посещавам баси.

Очевидно защото ти ми говориш как аз съм от отбор "Амеба" и постоянно защитаваш Русия:  

на 19.02.2024 г. в 1:12, Bubbles написа:

А глупостите за Русия си ги спести ако обичаш.

Навални си въртеше далаверки, та дори французите пропищяха от него. Една бърза справка нета и ще видите. Шом е могъл да се е*ава с франсетата, що да не се е*ава и с руснаците? Щом си против властта, рано или късно го "ядеш".

PS: Само да спомена за случая "Скрипал". който беше адски смешен и жалък като цяло. Били ги тровили руснаците... голям смях. Англичните и американците са много добри в измислянето на истории. Руските служби ако са искали да ги убият, нямаше да има пропуск. Има снимки в нета, как някакви суеци обикалят мястото където уж бил отровен ония. Ходят без маски, без скафандри или каквито и да било предпазни средства. Пълен цирк просто.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.