Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въображението което помага на психиката, за да може човек да е щастлив.

Featured Replies

на 5.06.2024 г. в 14:55, 16562 написа:

Всъщност, хората без въображение живеят в също толкова измислен свят.

Заблудата не се основава на въображението.

Да бе - ти щото си преживяваш анонимката и владишкия образ в нея точно "без въображение". То просто ти служи за да си оцветиш, украсиш и да си ги натъкмиш с другите ти измишльотини...

Отново си изписал два фейка и както и другите като тях - съвсем без въображение си ги изчопляш от главицата... Това че са тотални безумия ти е без значение.

Но и най-важното е... че дори и без въображение се ж ивеело в "също толкова измислен свят". Ама с "какво е измислен" и дали наистина е "из-мислен", щото например при теб "мисленето" не е точно "мислене", както и "мислите" само ги усвояваш някъде около себе си, чрез подходящи йогистки и духовни вибрации. :)

• Отговори 94
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кръговете не са тест за въображението, а за далтонизъм.

• Поетизмът вероятно е нещо чудесно, но не е приложим към логическите действия, защото с него се реализират логически и когнитивни грешки. Измислицата е плод на въображението, а то е производно на

• Колев 74
    Колев 74

Хич не е лошо да съм набор 74, но в тоя случай ще излезе, че дъщеря ми е по голяма от мен с цели 4 години.

Публикувани изображения

• Автор

Медитацията релаксира. Единствено не трябва да си усукваш тялото, но за тези които водят предимно заседнал живот, то и упражнения на мускулите все трябва. Най-добре на естествена музика, но в цивилизацията какво да се прави, ползва се изкуствена. 

Мъдреците са го измислили: Като искаш да практикуваш будизъм се махаш от цивилизацията. 

Затова и като вида будист с компютър -> Оксиморон! :) Не е естествено! = Сто процента е мошеник!  

на 5.06.2024 г. в 16:14, 16562 написа:

Личността постоянно иска още и оше, и все неща, които недостигат,

Това е фейк, защото се отнася само до етап от формирането на личността. И то етап, в който дефицитите преминават граница на невъзможност за компенсации. Авторът на тия глупости дори не е компентентен що е това ЛИЧНОСТ.

на 5.06.2024 г. в 16:14, 16562 написа:

Без контрол над мислите и желанията няма истинско щастие, а това личността не го може.

това е поредния фейк, сглобен от други народни митове и полулярни клишета.

Кое и кой ще осъществява "контрол над мислите".... че и "над желанията"... С какво, как, с кое... :)

И как въобще е възможно "личността да може нещо си"...

А парадоксът на тия безумни глупости е... че " само ЛИЧНОСТТА стреми "щастието"... и то... заради влиянието на НЕсъзнаваното.

Глупостите се множат, заедно с фейковете. И то - все от едни и същи автори на никове.

Нормален човек би попитал, какво визирам под "личност", с какво още мога да подкрепя написаното за са се изяснят позициите и т.н. Простакът обаче освен да демонстрира простащината си, друго не може и не го интересува. 

Тук двама простаци дори не се усещат колко са жалки в опитите си да се закачат за някой, който да ги отрази. Ето, отразявам ви, бъдете щастливи.

• Автор
преди 2 часа, 16562 написа:

Простакът обаче освен да демонстрира простащината си, друго не може и не го интересува. 

Тук не сме на модно дефиле. 

Разбирам суетата ти, но един простак не демонстрира нещо. В повечето случаи имитира умните. Да, той няма въображение и затова със своето поведение прикрива, че е нещастен.

На този тип хора не може да им помогнеш. Не влизай в общуване с такива, защото постепенно ще се превърнеш в такъв. 

Уви гордостта ти пречи. Считаш, че си нормален, но в този случай запомни: По-интелигентния отстъпва. Един простак оставиш ли го на мира, т.е. не му ли обръщаш внимание, то сам себе си се преборва и поваля. 

Живота е суров. И ще завърша с едно клише: Като те е страх не ходи в гората. Там всички мечки са жалки. Внимавай с кой в кой гьол каква жаба си и не повдигай крак, когато подковават вола. => Все изтъркани истини и няма как да ги направиш по-оригинални.  

Успех!

Ето това е въображението "за привер". И не е проблемът, че е бедно. Не, уродливо е. И при теб, и при оня другия "умник". Грозни умове, но пък много смело ги излагате на показ.

• Автор

Ето това е въображението "за привер". И не е проблемът, че е бедно. Не, уродливо е. И при теб, и при оня другия "умник". Грозни умове, но пък много смело ги излагате на показ.

Натуралното е различно от натурмора даден ти от Агни Йога. 

Превиждат ти се грозни умове, защото твоя ум не е на правилното място. 

Опитваш се да компенсираш това с умозаключения, които нямат връска с действителността. 

Осъзнай, че си гневен. Нормално чувство е това. Въпроса е да го изразиш чрез свои слова, а не с естетически абсолютни определения. 

За тази цел не е необходимо да ползваш въображение. 

Излез на вън. Виж прекрасния ден. Въобрази си, че си в рая. Всякъкъв вид грозота ще избледнее и може би умът ти ще се освободи от грозотата, която си съзрял в огледалото наречено Интернет. 

Успех! 

преди 4 часа, dioib написа:

Осъзнай, че си гневен.

Не съм гневен. Пишеш глупост след глупост. Мислиш си, че всичко ти е ясно. Но ето ти си пример на написаното от мен. Простотиите, които ръсиш не са следствие от въображение. То се включна, но на един по-късен етап. Вижда се как всякаква разумност и логичност отстъпват, задръжките падат, и остава въображението, болно и уродливо в твоя случай, да се проявява, водено от гордостта и желанието ти. Въображението е само инструмент, умствена способност. И човекът с бедно въображение го използва, и този с богато; и човекът със знания, и невежата... И пак ще кажа, че не то създава заблудата, а нея създава чонекът воден от невежеството, глупостта и желанията си. По същият начин въображението може да облече във форма и знанието, и правилния възглед. Тук приоритетно се разглежда само другият вариант, а този се пропуска. Не е удобен за някои.

• Автор
преди 5 часа, 16562 написа:

Не съм гневен.

В психоанализата именно това отрицание показва, че не осъзнаваш какво чувстваш. 

То е видно от:

преди 13 часа, 16562 написа:

Грозни умове, но пък много смело ги излагате на показ.

защото именно когато човек е гневен ползва крайности. 

Спокойно, това не е  нападане към теб! Това е нормално човешко чувство или реакция го наречи. От какво се страхуваш? Че, признавайки гнева си пред себе си (без значение, че пред мен го отричаш) ще означава, че си слаб ли? 

В действителност си раздразнен, защото съм усетил, че си с лабилна психика. Да, всяка психика има граница на пречупване. Твоя праг е нисък. 

преди 5 часа, 16562 написа:

Пишеш глупост след глупост.

Второ потвърждение, че си гневен. 

Какво е глупост? 

Цитат

Глупостта е липсата на интелигентност

Считаш, че не съм интелигентен ли? 

На база какво го установи? Няма как да знаеш какво съм прочел, изучил, нито пък какво ми е образованието или преди да се оттегля в пенсия съм се занимавал и съм натрупал достатъчно опитност. 

За разлика от теб (който явно само една книга на Агни Йога си прочел), то литературата с която съм формирал съзнателния си живот е много. Отделно съм общувал с доволно на брой ерудирани хора от които съм попивал доста по-широка гама знания, които ми помагам по-бързо да разбера кой се радва, кой страда, кой е гневен, кой е ядосан, кой съм засегнал, кой се е почувствал обиден и т.н. 

Затова и като чуя това "говори, пишеш  и т.н. глупости, то отчитам следното: Човек е изпаднал в недоумение, а когато има и повтаряне (както при теб), то означава, че е или бесен или гневен. 

Ти не си вбесен, а това показва, че си гневен. 

Свършвам с твоята психоанализа, а ти си си в правото да не ми повярваш. Това мен лично не ме касае, но не считай, че моя мозък е грозен. :) Това е нелепо!!! Тази естетическа оценка отделно показва, че самата твоя духовност е нищожна, защото един по-развит в духовен аспект човек не борави с този вид естетически ориентирани термини. :) => Поне да беше казал лош ум!!! :) Или зъл ума!!! :) Или недобър ум!!! :) 

Мисля, че някъде другаде споделих: Интернет не е удачно място за хора с лабилна психика. 

Психологията не се занимава с тълкуване на поведението, а причините за такова поведение! Прибързаните диагнози или в твоя случай естетически оценки ... :) ... (няма как да не се усмихна) ... сами по себе си показват, че човек е на прага на своята психологична търпимост спрямо външни вмешателства и минава в режим реакция, т.е. включва инстинктите. Това вече е от първичната му сигнална система. 

Малко, моя интелект е малко по-различно скроен от твоя! Дори да ползвам крайности, то те не се базират на първичната ми сигнална система, а и дори когато я ползвам, то няма как да знаеш защо. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове, Амин

Мир и на теб!

преди 1 час, dioib написа:

В психоанализата именно това отрицание показва, че не осъзнаваш какво чувстваш. 

Т.е., ако отрека, съм гневен, ако потвърдя - пак съм гневен. Умно. По тази логика аз мога да кажа всичко по твой адрес и ще съм прав.

защото именно когато човек е гневен ползва крайности

Изразих оценка, а тя не е крайна. Основана е на изявите ти.

Спокойно, това не е  нападане към теб

Все ми е едно дали е нападение. А, ако разбиряше нещо от психология, щеше да знаеш, че да кажеш на някого да се успокои почти винаги има обратен ефект, особено, ако той си е спокоен. Но за теб важното е да се изживееш в ролята, в която си влязъл. Прекрасно осъзнавам, че ме използваш за целта и всъщност за теб е все едно какво ще напиша. Предразсъдъците са налице, а нъображението използваш за да ги пригодиш към събитията. Така аз съм еди какъв си, агни йога била еди каква си, но въпросните предразсъдъци, с които мисленето ти е тотално обременено, остават скрити.

А, ако разбиряше нещо от психология, щеше да знаеш, че да кажеш на някого да се успокои почти винаги има обратен ефект, особено, ако той си е спокоен.

е, поредната глупост де... Понеже "ти ги разбираш много психологиите" си списал поредния фейк, заедно с величайша глупост във вид на носенс. :)

Ти, разбира се си скаран със самокритичния поглед и според личната ти версия на същия си "спокоен" и "разбиращ от психология"... но докато си спокоен, ако някой ти кажел да се успокоиш имало обратен ефект... докато иначе си "спокоен"..

преди 23 часа, 16562 написа:

Нормален човек би попитал, какво визирам под "личност", с какво още мога да подкрепя написаното за са се изяснят позициите и т.н.

бебчо :) само малоумник сред калдата не е наясно с "позицията ти". Нямам никаква нужда да те питам  за изцепките ти - ти така и така си ги списваш без никой друг не те пита за каквото и да било, докато ти си наливаш твоето си.

Вероятно ти за себе си, си пример за "НОРМАЛНОСТ" :) , но малоумията дето снасяш показват друг извод.

Някъде сред въображаемия ти свят ти си търсач на разговор, но всъщност единственото ти участие сред форума е наливането на въображаемите ти глупости с основна мания да ги прекараш като "истина". Всъщност всеки психар това стреми... :)

• Автор
преди 3 часа, 16562 написа:

Т.е., ако отрека, съм гневен, ако потвърдя - пак съм гневен.

Поради факт: Не осъзнаваш чувствата си. 

преди 19 часа, 16562 написа:

Грозни умове, но пък много смело ги излагате на показ.

Това искрено ли го написа или с умисъл? Ако е с умисъл, то не си гневно, а нагло! 

Кое от двете си? => При положение, че отричаш да си гневено. :) 

преди 3 часа, 16562 написа:

Умно.

Не, не е умно, а психологичен подход, за да осъзнаеш какво чувстваш, защото ако "грозни умове" не е в следствие на емоция, то явно е наглост. => Считаш, че по този начин ще унижиш въпросните двама?!

И .... хм ... отделно това ... хм ... къде си тръгнало да се правиш на арогантно? Агни Йога бил ли е такъв? Започваш само да противоречиш към показаната от теб философия. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

въображаемите

Остави това .... няма въображение "числото". :) => Нуждае се от психоанализа, но определено твоите когнитивни способности не са в състояние да изиграят роля в това -> Другия да осъзнае своите чувства и емоции, за да може да ги управлява, а не да залита към меланхолия и т.н. 

Ай ... като си разбирач, определи му темперамента поне? :) => Ти ... "бебчо" ... (мижава оценка) :) което показва, че това ти е болното място -> Не си раждал и дори не знаеш дали може изобщо да създадеш дете. :) 

Се, ти да не сваляш "бебчото"? :) -> Това е форум, а не платформа за намиране на гаджета. :) 

преди 9 часа, dioib написа:

Това искрено ли го написа или с умисъл? Ако е с умисъл, то не си гневно, а нагло

Искрено е и не е гневно. Наглият си ти. Не знам защо очакваш по-различно отношение към теб от твоето към другите.

преди 9 часа, dioib написа:

Не, не е умно, а психологичен подход, за да осъзнаеш какво чувстваш, защото ако "грозни умове" не е в следствие на емоция, то явно е наглост. => Считаш, че по този начин ще унижиш въпросните двама?!

Никакъв психологичев подход не е само по себе си. Никого не ми трябва да унизявам. Вие сте си предостатъчно унизени. Просто ви обръщам внимание на това. И точно защото предполагаш гняв, наглост и желание да унизя, умът ти е грозен. Вие двамата винаги търсите конфликта, противопоставянето. Вие сте неспособни на нормален и откровен разговор и не зачитате другите. Грозни хора. Точка.

преди 3 минути, 16562 написа:

Точка.

много рано са те натиснали карастанчовите тази седмица.

Това вещае доста изтрещели изцепки, като се забележи с какъв летящ старт започваш.

преди 54 минути, _ramus_ написа:

Това вещае доста изтрещели изцепки, като се забележи с какъв летящ старт започваш.

Иска ти се. Много ти се иска. Усещаш ли колко много ти се иска да ме изкараш от равновесие? Както и другият грозен ум. Можеш да фантазираш каквото си искаш по мой адрес. Вероятно ти носи успокоение, но с това няма да избягаш от жалката си същност. Напротив. 

преди 1 час, 16562 написа:

Усещаш ли колко много ти се иска да ме изкараш от равновесие

какво равновесие, бебчо. :)  Няма кой и за какво да те изкарва от равновесие - ти си го загубил доста отдавна и цялата ти игра сред КАЛДАТА е опит да се фантазираш на "стабилен".

Жалките и малки битки и "твои адреси" са само "крампи" на малките фантазьори, докато си отстояват въображаемите си измислици.

Изтрещял си още от понеделник сутрин. какво е ставало уикенда е без значение, но памперсите са пълни и вероятно още не са доставени чистите. Не си освободил  напрежението, секса е гола вода и не върви никак, явно. Все едно, но някои сред калдата си търсят отдушник за дефицитите си. Толкова години чакаме да се промени нещо, а памперсите се пълнят, а друго няма.

Словесните клиширани отживелици с които пълниш местенцата на числовия ти ник са чудесен пример за "духовния ти фантастичен йогизъм". :) Некви успокоения, пък кой какво искал или кои умове какви били - лудостите напират, а думичките са малко...

• Автор
преди 9 минути, _ramus_ написа:

Жалките и малки битки и "твои адреси" са само "крампи" на малките фантазьори, докато си отстояват въображаемите си измислици.

фантасмагориите си. ;) 

Самата фантастичност не е и ирационално, т.е. то въпреки, че е продукт ("плод") базиран  на вторичната сигнална система създава сюрреализъм, а не стойностно в имагинерния или реален аспект. ;) 

преди 17 минути, _ramus_ написа:

какво равновесие, бебчо. :)  Няма кой и за какво да те изкарва от равновесие - ти си го загубил доста отдавна и цялата ти игра сред КАЛДАТА е опит да се фантазираш на "стабилен".

Ами примерно с това "бебчо". Какво е, ако не опит да ме ядосаш. Безсмислено е да отричаш. Разбери, че не ставаш за психолог. Не е само до познания. Прекалено си пристрасхен и самият ти изпълнен с психични проблеми. "Анализирайки" другите само бягаш от тях. Може да си фантазираш, че си ги решил, но си пълен батак. 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

преди 1 час, 16562 написа:

Какво е, ако не опит да ме ядосаш.

:lol6:мдааам, кукурукуку. То си върви - както си е тръгнало.

Жалко че не минах изпита по ясновидство. :) Но пък... и без него сценарият е толкова предвидим, толкова плосък... Всъщност, да - вселенските и духовни йогини са предвидими... щот знаят за вселенските закони, за морала, за развитието и владиците. И от психология разбират щото няма как да бъде обратното. И са спокойни... винаги са обмислени, спокойни, осъзнати и надъхани. :)

• Автор
преди 18 минути, _ramus_ написа:

Жалко че не минах изпита по ясновидство.

А споко, то и други изпити не си взел!!! :) 

Да те ожали горкия ... :) Въй ... въй ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.