Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За тайнствата в Християнството

Featured Replies

преди 2 минути, chuko написа:

Това ли ми предлагаш

:) чудесен тест че не можеш да четеш. Язък за уверенията колко и кое си бил "чел".

Игричките на противопоставяния си ги играй на пясъчника с други деца.

• Отговори 100
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Но има други длъжности, които се явяват като жреци - попове, пастори, епископи, патриарси и т.н.

• ма какви ръце, какво благославяне - всичко това са нечии фантазии. Защо въобще му се връзвате на измишльотините от тоя форумен палячо? Че чак и ги взимате насериозно? Сред форума въображенц

• Нови идеи??? И тия идиотизми са "нови идеи" ли"?  За кого - са нови, и за кого са идеи? отново поредния говорител на комплексите си, се опитва да е проводник на "нови идеи", пак се

преди 4 минути, chuko написа:

Елементарният VS сложния и комплицирания. Това ли ми предлагаш?

Той ти предлага неговата си патология. Този колега е просто болен човек, психичноболен........ преполагам е бил  обект на лечение-някога, но е изпуснат поради разпада на системата.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

:) чудесен тест че не можеш да четеш. Язък за уверенията колко и кое си бил "чел".

Игричките на противопоставяния си ги играй на пясъчника с други деца.

:)

До сега само такъв резултат ли получаваш, труден си за четене? Язък ти за високо вдигнатите летви пред тоя мат'рял. Няма кой да те разбере за комплексите, защитните механизми, сработвания, защитите, противопоставянията...

Дай да видиме, кой се е усрал във форума, има нужда от смяна на памперси? Кой е дете с биберон? Кой е с патерица?

Язък. Язък. Язък. Язък. Язък.

Целия ти смотан репертоар го знам.

преди 12 минути, chuko написа:

До сега само такъв резултат ли получаваш

не - ти си поредния носител на комплексарския "резултат" и сам си го списваш.

Простотиите вече си идват на мястото... щото падна маската на интелигентност и карастанчовите идват на власт и е чудесно, защото поне е автентичното ти личице. Мен това ме интересува, а не нагласения от всеки негов си лицемерен театър от измислици, облечени в шарени парцалки.

Иначе - това е. С четене, без четене... на нещо си - пак е това. И сто линка да снесеш, сто уверения и изхвърляния... - пак е това и друго няма да стане, не е ставало, не става и сега. Напъни има, но спират само до имитацията, щото безсилието не дава повече.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

не - ти си поредния носител на комплексарския "резултат" и сам си го списваш.

Простотиите вече си идват на мястото... щото падна маската на интелигентност и карастанчовите идват на власт и е чудесно, защото поне е автентичното.

Иначе - това е. С четене, без четене... на нещо си - пак е това

Нямам какво да ти отговоря. Но ако получаваш един и същи резултат при различни хора, може причината да си ти. Нагаждаш резултата, спрямо "едно си баба знае, едно си бае"...

преди 3 минути, chuko написа:

Нямам какво да ти отговоря.

:) няма, защото сега накрая не съм задал никъде въпрос ( а и няма смисъл, щото ти вече "отговори достатъчно" ) - хем цитираш думите ми... и пак. :) Така е - като не можеш да четеш. 

преди 1 минута, chuko написа:

Нямам какво да ти отговоря. Но ако получаваш един и същи резултат при различни хора, може причината да си ти. Нагаждаш резултата, спрямо "едно си баба знае, едно си бае"...

На него резултатът му харесва. Той така го тълкува реакциите на другите, че да "докажат" правотата на неговите анализи и диагнози. Цялото му участие е предимно игра да предизвика такива "показващи" правотата му реакции. Вижда се как всички теми превръща в един и същ цирк от "анализи" и реакции. Пълен маниак, който е намерил благоприятна среда да проявява маниащината си. В други форуми не му се получава, защото модераторите не го допускат. Но тук не е така.Тук нивото няма значение, а броя мнения. Тъпо е, но простаците са с приоритет.

току-що, _ramus_ написа:

:) няма, защото сега накрая не съм задал никъде въпрос ( а и няма смисъл, щото ти вече "отговори достатъчно" ) - хем цитираш думите ми... и пак. :) Така е - като не можеш да четеш. 

Ми ти като вирус се закачи за постовете ми, цитираш ме, значи очакваш отговор. Или не значи?

Мисля, че каквото и да кажа - ще кажеш обратното, за да излезе че не съм те разбрал. Омотване като паяк на попаднала в мрежата мушица.

преди 18 минути, chuko написа:

може причината да си ти

може, така е. Но "моженето" е само вариант и е естествена част от анализа и разглеждането. Обаче има и други ... "варианти"  :) .

преди 8 минути, 16562 написа:

На него резултатът му харесва.

сценарият е твърде елементарен. Вероятно така класифицирате профилите, за най-лесно.

Нито в един пункт не познахте. Но така е с "нужните версии", за целите на юзъра им.

Превръщането на всяка тема в мегдан за благи послания с духовен привкус е банално клише. Освен това е елементарно, защото всичкото е папагалщини от народни и полулярни заемки.

Ролята на благия вестител, посланик, успокоител и духовен разяснител беше заета досега от едни никове... и веднага освободеното място се напира да го заемат други. Просто не ги свърта, щото носи полза и друго си е да се заиграе този детски театър, колкото и да е банален.

Друго освен баналничене въобще предлагате ли? Религиите, ама идеите, ама духовното израстване, ама хората... чудесно, но друго освен клишета няма оставено. Само с това ли разполагате?

преди 9 минути, chuko написа:

Мисля

Според мен е повече практично, ако оставим "мисленето" на хората, които знаят какво е това, защото са го усвоили и го умеят добре.

преди 5 минути, _ramus_ написа:

може, така е. Но "моженето" е само вариант и е естествена част от анализа и разглеждането. Обаче има и други ... "варианти"  :) .

сценарият е твърде елементарен. Вероятно така класифицирате профилите, за най-лесно.

Нито в един пункт не познахте. Но така е с "нужните версии", за целите на юзъра им.

Превръщането на всяка тема в мегдан за благи послания с духовен привкус е банално клише. Освен това е елементарно, защото всичкото е папагалщини от заемки. Ролята на благия вестител, посланик, успокоител беше заета досега от едни никове... и веднага освободеното място се напира да го заемат други. Просто не ги свърта, щото носи полза и друго си е да се заиграе този детски театър, колкото и да е банален.

Много избързваш с предположения, а за мегдана - кажи нещо съществено.

Слушал съм за груповите договорки, повярванкото и др., как човек се слива със субективната си гледна си точка, става рупор, изразител на чужди идеи, а ти търсиш сърцевината на човека, там където такива повярванки няма. Но за какво го търсиш? Да му се поклониш, възхитиш или осереш?

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Според мен е повече практично, ако оставим "мисленето" на хората, които знаят какво е това, защото са го усвоили и го умеят добре.

Остави чукането за тези, които го правят добре.

преди 1 минута, chuko написа:

Слушал съм з

познанието не е  "чел съм", видях, чух, там го казаха, говори се... Нужно е друго... много друго. Дали го имаш, дали не - въпрос на реализация, която е прост критерий - или се реализира (значи го е имало и е намерило начин да се развие и прояви) или... измислени причини "защо го няма", заедно с оправданията и обясненията за "успокоение"

За какво правя едно или друго - това не е тема за теб, въобще. Не виждам нищо непрактично ако човек се занимава с онова, което му е достъпно.

преди 4 минути, chuko написа:

а за мегдана - кажи нещо съществено.

:) сериозно ли се вживяваш че си в състояние да изискваш нещо?

преди 19 минути, 16562 написа:

Пълен маниак, който е намерил благоприятна среда да проявява маниащината си.

Поредното ново никче, на един и същ автор. :) Миличкия... мъка!

преди 5 минути, _ramus_ написа:

познанието не е  "чел съм", видях, чух, там го казаха, говори се... Нужно е друго... много друго. Дали го имаш, дали не - въпрос на реализация, която е прост критерий - или се реализира (значи го е имало и е намерило начин да се развие и прояви) или... измислени причини "защо го няма", заедно с оправданията и обясненията за "успокоение"

За какво правя едно или друго - това не е тема за теб, въобще. Не виждам нищо непрактично ако човек се занимава с онова, което му е достъпно.

Една мутра (от Пловдив) го видяли да си бута баничка в г.ъза.

- Компир, какво правиш?

- Бях на зъболекар, каза ми да ям от другата страна...

Та ако думите на устата ти "не ги разбирам" и са ми "недостъпни", дай ми  другата си страна. Ти ще го мислиш, аз... Кой в каквото е добър...

преди 3 минути, chuko написа:

дай ми  другата си страна.

Наистина ли вярваш че като станеш повече настоятелен до арогантност, и ще стане на твоето? :)

Виж там поредния идиотски виц... при толкова повторения, "явно в това си добър".

Направил си тема за нещо си - виж си вицовете, виж си изцепките... Нищо не разбираш от християнство, щото си си намерил някаква книжка и си налял от нея - ей така, и ти да си направиш тема, да видят 'ората къв си пич и колко ги разбираш "новите идеи".

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Наистина ли вярваш че като станеш повече настоятелен до арогантност, и ще стане на твоето? :)

Виж там поредния идиотски виц... при толкова повторения, "явно в това си добър".

Кажи някой неидиотски, майна.

Арогантно е да коментираш книга, която не си прочел. И начина, по който общуваш е идиотски и арогантен.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Ролята на благия вестител, посланик, успокоител и духовен разяснител беше заета досега от едни никове... и веднага освободеното място се напира да го заемат други.

Е и? Но ти бдиш - воинът рамус готов във всеки един момент да накаже и изобличи тези болни, инфантилни наглеци със сериозни психични проблеми. ... Истината всъщност е, че си маниак. Всички го виждат вече, а с възрастта проявите ще се усилят. 

преди 9 минути, chuko написа:

Арогантно е да коментираш книга, която не си прочел.

Не съм коментирал книгата, а онова, което си налял от нея.

Ти също не си прочел въпросната "книга".

А начина по който общувам... се отнася до думичката "ОБЩуване" и корена й. С комплексарите нямаме много общо и оценката на комплексарите за всяко друго извън тях... не интересува никого, освен тях самите. Мен - със сигурност не ме интересува и ми е без всякакво значение.

преди 5 минути, 16562 написа:

Е и? Но ти бдиш - воинът рамус готов във всеки един момент да накаже и изобличи тези болни, инфантилни наглеци със сериозни психични проблеми. ... Истината всъщност е, че си маниак. Всички го виждат вече, а с възрастта проявите ще се усилят. 

И - като си смени виртуалната картинка и ник, как да си смениш и комплексарското мозъче там отвътре? То ако можеше... :) ама и владиката не го може. Предай му много по-здрави на владиката от калдата, и се напъни за поредния си възвишен скок към "духовните сфери". Припомни си че "чисти помисли" с мрънкане и простотии, няма как да са "чисти" и "край на духовните сфери" и личното театро колко си "йогин".

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Ти също не си прочел въпросната "книга".

Язък за загубеното ми време.

преди 8 минути, chuko написа:

Язък за загубеното ми време.

Все пак си е твой проблем. А християнството какво го интересува твоето "време" и напъните ти?

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Все пак си е твой проблем. А християнството какво го интересува твоето "време" и напъните ти?

Света и форума кво го интересува  глупостите на психоболния рамус?

болните другарчета и да се съберат в партия на малоумниците, няма да станат по-здрави.

преди 53 минути, _ramus_ написа:

Ти, интересуваш ли се от християнството?

преди 17 часа, chuko написа:

:offtopic_s:Основният ви проблем на някои от тук е че "работите" с предразсъдъци. = Неговата мания за величие не е по-различна от твоята! "Връзвайки" се на когнитивните му умения превръщате без значение коя тема в съревнование кой е по-по-най. Отгоре на това имате дефицит в българския език, т.е. не става въпрос дали може да четете и пишете на български, а че изцяло и той/то  и ти и подобни друго освен наглост в следствие на културата ви не умеете да показвате и превръщате всяка тема в явна лична борба която е с цел да унизи другия. = Това обаче не е детско поведение, а на изверги. 

Притчи 1:22
Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?

Псалми 94:8
Разсъдете, вие безумни между людете! Вие глупави, кога ще поумнеете? -

Притчи 15:2
Езикът на мъдрите изказа знание, А устата на безумните изригват глупост.

Мек отговор отклонява от ярост, А оскърбителната дума възбужда гняв.

"Изверг" е оскърбителна дума, но dioib, нали е чел Библията, "като християнин", глупав е, и не е разбрал да не я употребява.

преди 15 часа, chuko написа:

"Изверг" е оскърбителна дума

Ми не е. :) Няма оскърбителни думи, има интерпретации на Оскърбени, чрез тригър и преживяване на ОСКЪРБЛЕНИЕ.

Поредната думичка... е просто набор от знаци и звуци. ... Без никакво значение с каква цел някой изразява нещо си... ако не е налице резонансната интерпретация - няма как да мине и да се получи ОСКЪРБЕН.

Пример - рамус  никой не може да го оскърби, при все че напъните не спират. :lol6:Все едно - няма как да стане, защото зависи от рамус - да се преживее ли на ОСКЪРБЕН. А пък когато е налице подходящо управление на потока - това няма как да мине по "инстинктивния канал". Кофти че това бог не го е диктувал в "светото писание", за да го папагалят големите му "пернати разбирачи".

============================

Принципно е практично ако човек знае в кой век се намира - по това докъде е нивото на познанието. Тия папагалщини на ехо от други времена имат отношение само към отминалото и историята, но нищо повече. Ама - съвсем нищо (повече).

на 20.04.2024 г. в 13:05, chuko написа:

О, да, не само се интересувам , а и зная доста. Естествено че не съм експерт... но поне съм наясно с нивото си спрямо казуса. :)

Освен това, както и сред останалите масови религии, "християнство" означава много и различни неща, спрямо станалите относно него "водещи интерпретации", които много ясно са следвали социалното развитие и условия

Ти, освен да наливаш подбран пейст, другото ти извън пейста е на много елементарно ниво. Та... - ти си с някаква фантазия че се "интересуваш от християнство ли"? :)

преди 21 часа, chuko написа:

"Изверг" е оскърбителна дума, но dioib, нали е чел Библията, "като християнин", глупав е, и не е разбрал да не я употребява.

Цитат

ѝзверг — съществително име, мъжки род (тип 7) 

Значение

мн. ѝзверги, м. Много жесток човек, злодей.

Да отричаш, че няма изверги е същото като да отричаш, че няма лукави. Друг е въпроса дали ти се слагаш в този кюп. 

Гяур оскърбление ли е? Неверник оскърбление ли е? 

Цитат

Постъпка или думи, които имат за цел да обидят някого.

В случая кой обиждам?! Теб, него, вас? Как ще докажеш, че го правя с цел? = Констатирам, че и двамата сте жестоки. 

Свиквай, т.е. в действителността съществуват жестокости! Друг е въпроса как ти се отнасяш към тях. 

За разлика от други, то аз мога да си позволя да греша, да съм глупав даже. 

Няма как да разбереш (тайнство е) кога Бог те подлага на изпитания. И какво като някой те обиди? = Игнорирай го! Не му обръщай внимание. Ти прави добрини. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.