Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За тайнствата в Християнството

Featured Replies

на 23.04.2024 г. в 2:53, 16562 написа:

Но който иска да си отваря теми свързани с дадено учение или религия.

лицемерничиш - ти "тема ли си отвори" - за да сипеш по разделите глупостите от "анонимката"? :)

• Отговори 100
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Но има други длъжности, които се явяват като жреци - попове, пастори, епископи, патриарси и т.н.

• ма какви ръце, какво благославяне - всичко това са нечии фантазии. Защо въобще му се връзвате на измишльотините от тоя форумен палячо? Че чак и ги взимате насериозно? Сред форума въображенц

• Нови идеи??? И тия идиотизми са "нови идеи" ли"?  За кого - са нови, и за кого са идеи? отново поредния говорител на комплексите си, се опитва да е проводник на "нови идеи", пак се

преди 19 минути, _ramus_ написа:

лицемерничиш - ти "тема ли си отвори" - за да сипеш по разделите глупостите от "анонимката"? :)

Изпростяваш. Отново. Както и написах, ще цитирам където си искам. Нямам нужда от отделна тема.

преди 2 часа, 16562 написа:

Нямам нужда от отделна тема.

ми що съветваш тогава други да правят нещо, дето за същото се цепиш с просташкото 'ще се... където си искам'. :lol6:Че то възвишени са ти дори и "исканията" ли?

Тия популистки изхвърляния - квото, където, което си искам/ секи си решава... са направо витрина на "чистите ти помисли" на плебса.  Направо са чисти, чисти... :)

преди 12 минути, _ramus_ написа:

ми що съветваш

Кога? Къде? Това, че на теб ти се привиждат съвети, означава ли, че трябва да занимаваш всички с болните си мисли? 

бебчо... болните не могат да 'мислят', щото това "не е мислене".

Въобразяването не е мислене, бебчо. На Въобразителите много им прилича че "мислят", ама те въображенията са едно, пък действителното - е друго.

Ти не ги разбираш тия работи, защото не можеш да направиш разлика. Ето това здравите хора наричаме 'болни другарчета'... :) така, че... болни мисли, бебчо...

Някъде в КАЛДАТА има ли да пише че това е форум на свободни въображатели и е само за тях? Понеже никъде не е написано, КАЛДАТА не е форум за свободни въображатели и когато попаднат в зона извън тях си, те винаги имат проблем и всячески се опитват да си задържат въображаемия свят сред който са се научили да екзистенцират.

За тях - такъв свят си е  ок, но това е свят само за тях си. Могат да си го измислят според възможностите си, да си го сънуват... но за друг, освен за тях, просто не става.

Заради това, бебчо, някъде в главицата ти, си ... нещо и някой, който извън нея НЕ СИ. Не ме интересува дали ще свикнеш с това и доколко имаш проблем с него - така или иначе всички крайни въображатели имат проблем и ги тресе силно... Но пък не е мой проблем. все пак.

преди 9 минути, 16562 написа:

Това ли трябва да е форумът?

ми направи си твой форум тогава - както си направил измишльотините в главата си.  Между другото - нали опитваш да си "правиш свое местенце" да си сееш в него рефлексиите си. И будиста и той се напъва... обаче ви е скучно и самотно там и си търсите поле за карастанчовите. И - демек "такъв ли трябва да е някакъв форум, според личните ви мераци и нужди"? :)

КАЛДАТА няма как да е "такъв форум", бебчо. И няма да стане, ако ще и лично владиката и "божия ти отец" да ходатайстват. Масовостта на тия щения вече е поотминало и който напира - да си ходи сред "форум за въображатели и фантазьори".

Всъщност и сред КАЛДАТА  има място - но някъде сред блоговете, даже и специално именувани раздели, където и ти опитваш, а все те напира масовката, публиката... както е всеки самотен клоун. Тук сред КАЛДАТА виждаме достатъчно "свободни въображатели", но тия, дето са пракрачили "пойнт ъф но ритърн" много личат...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

ми направи си твой форум тогава

Въпросът беше към теб, отнасяше се за твоето поведение, а ти за пореден път избяга. Щото си голям психолог. Нормален човек щеше да осъзнае кога пракрачва някои граници на брагоразумието. Но ти си твърде вманиачен. 

А за форума - и тази кочина мога са използвам  Не ми харесва, не се чувствам като у дома си, като теб, но ще го преживея. И не само това.

Този раздел на Калдата, трябва да се кръсти Кладата...

преди 3 минути, 16562 написа:

Въпросът беше към теб, отнасяше се за твоето поведение,

чий въпрос? Щото мен не ме интересуват разбръмчаните брътвежи на изгубените въображатели, вкл и как им изглеждало "моето поведение" сред неадекватните им главици.

преди 3 минути, 16562 написа:

Не ми харесва, не се чувствам като у дома си, като теб, но ще го преживея.

Ми... не го преживяваш... :) нещо. Все мрънкаш, все изхвърляции - бебчови работи. Но пък весело контрастират пълните памперси с проповедническите напъни, чрез банализми и популистки клишенца, като за групи на анонимни алкохолици...

преди 8 минути, _ramus_ написа:

чий въпрос? Щото мен не ме интересуват разбръмчаните брътвежи на изгубените въображатели

Добре. Вече можеш са спиш спокойно...

преди 10 минути, chuko написа:

Не само този. Това е нивото. Странно е, че зад това стоят хора. 

Това е нивото.

някъде сред измисления си свят, ти олицетворяваш някакво "ниво", някаква интелигентност, начетеност, усещане за проникновение и дори "истина"-та,  възвишеност... и всичко това само защото ролята на будителя, обяснителя и благовестителя ти е любима.

Брътвежите за чистите помисли, за "отци", за стремежи и идеали... са точно това - болни фантазии ( които не са, и никога няма да стигнат до "мислене" )

извън главицата ти е обратното, бебчо - ама съвсем обратното... Всъщност точно ти си "нивото" и фантазиите ти колко са нещастници тия, дето си с фантазиите как ги спасяваш, как им огласяш начините, даваш им целите, надеждите... е обикновена психотична игра, бебчо.

Играеш тази игра толкова вкопчено, толкова много години - няма как да не е психотична, защото няма друга възможност за такава последователност и високо ниво на мотивация.

Но всичко това не е особено важно, нито значимо - няколко ника сред КАЛДАТА играят същата игра, с разлики в сценариите си, в резултат на различните елементи на въображенията и травмите, които така и не са преживели. Те потъват в един естествен и банален театър - разиграват симетричен сценарий,  като компенсират с въображение как 'помагат на хората', когато на самите себе си (или на близък до тях човек) не са успели... И повтарят това обсесивно, много подобно на компулсия. На фона на уверенията колко сте осъзнати, колко вникнали, колко разбрали, колко знаещи... е доста комично, но психотичното залитане винаги стига до абсурди, които обаче в повредената психика й "изглеждат че всичко е ок". Психотичния революционер е от друг тип - там ШФ е в друга фаза и по-друг тип, а и той е с доста силни нарцистични склонности...

Въпросът е, че театъра вече няма да мине и това ти създава "тяга", напрежение. Контрата, опитите за защити чрез утвърждения е предварително обречена, бебчо. А с уверенията как "ще го преживееш" е дори комична, на фона на фантазиите за благата и духовна мисия, на която се фантазираш че си се отдал... Точно това е и "горещия лакмус".

Все едно - театърът вече няма да мине - нито на будиста, нито твоя. Изхарчиха се повторенията, опитите ви са просто банални и сиви. Не че бихте спрели - няма как, няма и защо - това ви носи усещането че сте важни, нужни, вие сте вкарали в това огромен житейски потенциал и залогът ви в този театър е огромен - всъщност най-високия.

Ще го крепите театъра, ще играете на уязвени, на накърнени, на права, на банализми от типа на 'злобния неинтелигентния или нецивилизован рамус', вкл и при вкопчванията при залитане... Но - каквото и да е, бебчо, театъра няма да мине вече, ако щете да се съдерете от напъни. Компрометирането вече премина, почнахте да играете все повече в главата си, опитвате всичко за да задържите позиции, но тия позиции вече ги няма. 

преди 2 часа, chuko написа:

Не е само този раздел сред който масовите некомпетентници и самовлюбени идиоти си търсят място да си изкаканижат глупостите си, да си намерят потвържденията, да си изкарат благи приказки и да получат подходящата за тях рефлексия от банализми, фейкове, та до тотални глупости. 

Та... понеже всичките 'християнски тайнства' са написани сред  някакви нови идеи... а кръстникът имал 'прекрасни отношения' с кръщелниците си - и авторът и на тази тема отново заяви висшата си форма на "кладата", като списа народното клише "кой как се пукнал като го чукнали" ... :) .

И това - в тема с нагласено заглавие за 'християнските тайнства"... но само до пействането на заготовки и заемки оттук-оттам.

Това няма да го чета. Та ти го повтаряш от години. Фанатични брътвежи, как повече няма да ни оставиш нас няколкото "фантазьора" повече на спокойствие...

Бадр, Алрах гледа. Пиша го защото отговорността е твоя. Фанатикът няма да спре. Но хък дали и ти не си такъв? Поредният мюсюлманин водещ своя джихад. Да, използвайки други, криещ се зад тях, но все пак джихадист. Двойният стандарт го потвърждава.

:baby4:

преди 15 минути, 16562 написа:

Бадр, Алрах гледа.

Бебчо, той и владиката гледа ( и вижда), но може би му е тъжно, че отново е попаднал на провален 'вестител', дето дори отговорността 'не е негова'.

преди 15 минути, 16562 написа:

го потвърждава.

:lol6:- пак потвърждение... :baby4:

преди 12 часа, _ramus_ написа:

бебчо... болните не могат да 'мислят', щото това "не е мислене".

В...

Това ти го говорим с колегите психиатри......., що избяга от диспансерния отчет?😀

преди 56 минути, _ramus_ написа:

:baby4:

Бебчо, той и владиката гледа ( и вижда), но може би му е тъжно, че отново е попаднал на провален 'вестител', дето дори отговорността 'не е негова'.

:lol6:- пак потвърждение... :baby4:

Да, и ти си човек с претенции. Защо е тази изродщина. Какво съм ти направил. Ако да дразниш другите ти доставя удоволствие, а очевидно и Бадр се кефи, с какви претенции за порастналост пишеш. Та това е най-бебешкото възможно поведение. И най-глупавото. 

преди 13 минути, laplandetza написа:

Това ти го говорим с колегите психиатри......., що избяга от диспансерния отчет?😀

Нека всички видят какво е отвътре. Казвал съм го. Доста отдавна видях нечовешкото в него. Сега е очевидно за всички. Няма да пише нищо за модераторите повече, защото пак ще ме накажат, но и тяхното се вижда. Значи обиждането е наказуемо само когато е срещу модераторите. Другото е лъжа, правилата на форума са лъжа. Но те не се срамуват от това. Трябва да има нещо човешко за да се срамуват от себе си. Но него го няма.

преди 27 минути, 16562 написа:

Да, и ти си човек с претенции.

Фейк пак. Не съм въобще "човек с претенции" - защото не ми е нужно да претендирам пред някого, за нещо си.  :)

Ако спреш с истерията можеш да си припомниш що е  ПРЕТЕНЦИЯ, но на фона на популисткото ти плямпане това е на съвсем последно място.

преди 27 минути, 16562 написа:

Защо е тази изродщина. Какво съм ти направил.

айде без драми - нали щеше "да ги преживяваш"... Имаш чисти помисли да фантазираш, към духовни сфери да скачаш... Толкова голяма мисия, толкова доброта, чистота, толкова важен, нужен.,.. и неизказан. То аллах ли не гледа, то вселенски отци и свободни измислици, йоги и прераждания... и все по-изтрещели идеалистични изхвърляния.

Спокойно, дишай бавно... все някой ще дойде да посмени памперса (да си намериш поредното потвърждение) - винаги се намира, особено от 'колеги'...

И няма да се плашиш от наказания - ще си изгрееш с поредния нов ник, с нов аватар... Ако можеше и автора им зад тия смени... ама той е толкова духовен, толкова възвишен сред въображаемия си свят.

преди 16 минути, _ramus_ написа:

Фейк пак. Не съм въобще "човек с претенции" - защото не ми е нужно да претендирам пред някого, за нещо си.  :)

Фейк са думите ти. Ти си човек с огромни претенции. Те мотивират участието ти тук. Претенциите ти може да види почти всеки. Нж ти представяш нещата по друг оправдателен начин пред себе си. Нужно ти е и още как. Егото ти не може без това. Не че е проблем, защото всички са така в някаква степен, аз също. Но ти си преминал много зад разумните граници. За теб това може да е успех, но не е - тази илюзорна успешност, също е маска. Представяш манията си за порастналост, за разчупеност, а се вижда, че е тотално падение. Съдбата ти не е мой проблем, но пък си много подходящ пример за размисъл. Убиец на духа, мрак носещ само мрак. Враг на човека.

преди 41 минути, 16562 написа:

а се вижда

:) от кого се вижда - от владиката, от управителя, от духовния ти отец или от висшите сфери вече ти свеждаш кое, какво и как се 'вижда'...?

Ти си човек с огромни претенции.

Да бе - пак разказваш въображаемите си измислици. :) В тях какъвто щеш такъв ме изкарай, на фона на това как ти си носителя на духа, на доброто, на светлината, на човека, на развитието. 

ти си преминал много зад разумните граници.

и... според кого някакви 'граници били РАЗУМНИ'? :)

И въобще носителят на светлината и възвисението вече определял и границите, че даже и разума сред тях... Кукувиците те изнасилват в неделя, нещо...

Ей тва е като изтрещиш тотално, но си чудесен като пример - при това не е нужно каквото и да е "замисляне".

Всяко болно другарче напира да се вкопчи в приказка, милото. Едно - за конспирации, друго - за духовното, трето - за плоска земя, четвърто - за героични образи насред вселенски сценарий, пето - в религиозни истории - който квото му допада за да се сгушка сред черупчиците му...

преди 1 час, _ramus_ написа:

И въобще носителят на светлината

Аз съм Светлина, ти си ицразител на мрака. Ти си тук заради мен - необходимата проява на другия полюс. Без мен си нищо. 

Ти си изпята песен, но други не са, а неволно ти помагат. Към тях са "претенциите" ми. Защото заемайки илюзорните си позициите тук, стават предатели на нещо по-истинско. 

Без мен си нищо. 

ооо, :lol6:комплексите и нарциса погледнаха зад духовната маска. Естествено чрез подходящият приказен контекст - който, разбира се е величав и банален... както е при всеки банален комплексар, сивичък, до чернобял дори в измишльотинките си.

Кукувиците днес изнасилват серийно няколкото "по-истински, техни" ника, като особено един е направо групово изнасилен. Щото е неделя ли, щото някакъв празник ли, нещо? А може Сатурн, Юпитер, Венера и Нептун да са в опозиция на Луната, Слънцето и Баба Яга и да активизират 'кукувиците".

Аз съм Светлина

Ти, бебчо си 'светлина', но с памперс и залъгалки. :) Със всичките си глупости направо си засветил, та чак си заслепен. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

ооо, :lol6:комплексите и нарциса погледнаха зад духовната маска

Дали? Май няма как да разбереш написаното. А е факт, че последните ти няколко "мнения", написа заради мен. Можеше и да е друг - няма разлика, ти си пак същото нищо. Паразит, не можещ да живее без приемник. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ти, бебчо си 'светлина', но с памперс и залъгалки. :) Със всичките си глупости направо си засветил, та чак си заслепен. 

Да, добре. Но пък ти отделяш такова внимание и сили... Направо съм поласкан.

С времето аз се развивам, а ти пропадаш. И при това има съответствие. Ако аз съм бебе, това е лош атестат за теб. Но ти скоро дали няма да се изчерпиш и някой друг ще трябва да заеме ролята ти на противовес. Ставаш твърде прозрачен.

на 28.04.2024 г. в 18:17, 16562 написа:

Паразит, не можещ да живее без приемник. 

Oo, не се превземай на толкова важен, бебчо. :) Сънувай се и на духовен и мъдър, как "с времето се развиваш" :) , докато рамус бил "пропадал"... и разни други фейкове и фантазми, но и да те няма пет пари не давам, нито Калдата ще изгуби друго, освен нищожен генератор за кликвания и малко центове от рекламата.

А че си бебчо и не е никакъв атестат за който и да било. Генератор си само на налудностите си сред форума, при това са с памперси и залъгалки.

Не си мръднал, с нищо бебчо - толкова годинки ти си единствения, дето се фантазира колко се бил "развил". Глупостите и фантазиите отпреди 10 години си ги списваш пак същите, пак със същия патос, пак със същата цел да се самонадъхваш колко си духовен, възвишен и колко са ти възвишени целите, кви духовни  знания имаш.

Относно бог в собствената си тема отново я заля с глупостите си, заради които принципно си я и отвори. Елементаризмите си ги сипеш, повтаряш... така, както си ги фантазираш и с нищо не са мръднали, нито ще мръднат, което означава че и ти не мърдаш. Даже и любимите ти цитати от анонимката са едни и същи и чудесно показваш с тях кое, какво и как се самонадъхваш. Не и че ме интересува, но арогантността и себичността ти все по-честичко почват да ти се подават зад духовната измишльотинка, дето ползваш за лична маска.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Oo, не се превземай на толкова важен, бебчо. :) Сънувай се и на духовен и мъдър, как "с времето се развиваш" :) , докато рамус бил "пропадал"..

Факт. Изгонихте поредният участник. Разбира се, че сте пропаднали. И това долно задоволство, което демонстрираш - то е достатъчно показателно за това, какъв си отвътре. 

на 28.04.2024 г. в 9:02, 16562 написа:

Бадр, Алрах гледа. Пиша го защото отговорността е твоя. Фанатикът няма да спре. Но хък дали и ти не си такъв? Поредният мюсюлманин водещ своя джихад. Да, използвайки други, криещ се зад тях, но все пак джихадист. Двойният стандарт го потвърждава.

Че Аллах вижда всичко зная далеч по добре от теб.

След като Аллах гледа - теб какво те притеснява.Аз ще отговарям за постъпките си пред неговата слава и величие.Нима смяташ, че нещо му убягва.В свещения Куран е записано.

Цитат

Който извърши добро, дори с тежест на прашинка, ще го види.

И който извърши зло, дори с тежест на прашинка, ще го види.

Не зная какво си въобразяваш и какъв джихад водя в твоите очи. Но наистина си фантазираш на едро.

Твоите йоги, учения и прочее въобще не могат да ангжират вниманието ми за повече от 5 мин.

Затова, виждайки колко малко разбираш темите, чиито автор се яваваш, не им обръщам особено внимание и така съм пропуснал тези твои интересни излияния.

И за да приключим тази нелепа полемика ти позволявам, винаги когато решиш, да пишеш по мой адрес всичко. което си пожелаеш.

Крайно забавно е обаче, че се оказвам отговорен за действията на Рамус.Но и тук  съм  насреща.Може да ме смяташ за отговорен и за византийското робство, за пуническите войни и дори за греховете на всичките ни прадеди до Адам включително.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.