Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би станало със света, ако нямаше религии?

Featured Replies

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Религиозната потребност от обяснение на човека не може да чака.

Човек няма потребност от религия. Той или приема дадена от наличните или създава нова, т.е. превръща своето вярване в убеждение, че само той може да разбере напълно този свят. 

От изказа ти какво се разбира: Трябва ти религия. Наличните не те устройва и затова си сглобяваш своя. -> Основната цел на която е ти да постигнеш истината, а в процеса да убеждаваш другите, че ти, само ти, може да си обективен, но това е лъжа и е само твое субективно усещане, че за другите по същия начин им е потребна религия. 

Самите вярвания са ирационални, т.е. няма как рационално да достигнеш до истината, защото си краен. От там на сетне се луташ в този си живот, като считаш, че начина ти на живот е по-добър от този който е избрал от дадените религии конкретна. 

• Отговори 136
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Това човек дали да има деца е личен избор. Аз нямам и никога не съм искал да имам. Жена ми също не иска. А съм доста над 50 години...

• Технологични висоти, но за принизено население. Принизена, унизена и в последствие претопена средна класа превърната в неширокоскроена и ограничена <обслужваща класа>................. какво се х

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

Отиди на екскурзия в Албания и ще разбереш. -> Това вече е правено! 

Принципно, ако изчезнат религиите, то човечеството ще живее под земята, т.е. един вид ще се върне в пещерната ера. 

В момента по програма "Че" има сериал (апокалиптичен) който тече. Жената го оприличи за тийнейджърски. = Та ти още не си станал човек ли, след като разиграваш вече направено някъде!? :) 

В Северна Корея религии няма, но не знам хората да са се завряли под земята. 

Принципно, ако изчезнат религиите, то човечеството ще живее под земята, т.е. един вид ще се върне в пещерната ера. 

В момента по програма "Че" има сериал (апокалиптичен) който тече. Жената го оприличи за тийнейджърски. = Та ти още не си станал човек ли, след като разиграваш вече направено някъде!? :) 

на 4.04.2024 г. в 18:10, Мечо Хубавеца написа:

Принципно не съм против религиите. Самият аз съм вярващ или поне се имам за такъв. Съзнавам обаче, че заради религии са извършвани много злодеяния. Пример - Светата инквизиция, кръстонните походи, инвазията на арабите и османците в Африка, Азия и Европа, ИДИЛ, Алкайда, талибани и т.н.. 

Какво би станало, ако религиите изчезнат? Изчезнат, сякаш никога не са съществували и хората престанат да се интересуват от тях, освен теолозите и историците. Църкви, манастири, джамии и синегоги се превърнат в музеи...

Значи , отговор : ЛГБТ ще завземе света , което ще доведе до изчезване на човешката раса. Друго ,ще те принудят да не говориш срещу ЛГБТ . Всички ще се превърнат в подобие на Франция . А какво имам предвид подобие на французин - птичи мозък , избираш за президент човек на залязваща възраст без деца , при условие че същият този човек няма деца а има възможност да отгледа създаде поколение от поне 5 деца с доходите си. Ей това ще стане  .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Значи , отговор : ЛГБТ ще завземе света , което ще доведе до изчезване на човешката раса. Друго ,ще те принудят да не говориш срещу ЛГБТ . Всички ще се превърнат в подобие на Франция . А какво имам предвид подобие на французин - птичи мозък , избираш за президент човек на залязваща възраст без деца , при условие че същият този човек няма деца а има възможност да отгледа създаде поколение от поне 5 деца с доходите си. Ей това ще стане  .

Това дали някой има или не собствени деца, изобщо не е критерий за каквото и да е, особено за това дали е добър, лош, свестен или не.

С какво отглеждащите 5 и повече деца, са по-добри или по-полезни за света от този президент без собствени деца?

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Това дали някой има или не собствени деца, изобщо не е критерий за каквото и да е, особено за това дали е добър, лош, свестен или не.

С какво отглеждащите 5 и повече деца, са по-добри или по-полезни за света от този президент без собствени деца?

Този , макарона , упорито се пробва да забременее от местните мургави братчрди на СпецоФФ , но  както вече исторически е доказано в Анатолия, не ще да прихване. За тва няма деца и може би за това има значение дали има или няма деца. Франция има <космодрум> , стрелят ракети, на на френския президент космоса му е крифф, щот неговата ракета нема руски двигател и не ще да излита.Както казваще президента Деси от България , дори след 100 набирания требва да вдигнеш самолета........😀

Бай Асан има неизвестен брой многочленни Дете...............Бай Асан не е чувал за науката Статистика, но Бай Асан е от църковните барети ........... и неговата Математика , ще победи Вашата Математика-Статистика, щот тъй е рекъл Заратус..........не моа го кажа тва!

Най малкото ,човешкият род ще продължи . Второ , човек ,който няма деца на 46 години , а е изключително заможен , ( забележи - заможен през целият си живот ) е дори - ,, богохулник " , защото в библията е записано ,, множете се и се плодете " . И човек , който няма отговорност към бъдещето е пълен кретен , и егоист . И специално за за този макрон без деца и е ЛГБТ , абе поне да беше оплодил сурогатна майка . Боклук абсолютен е всеки заможен , който не е направил деца на 46 и в същото време е ЛГБТ. В най - лошия случай една долнопробна жрица на любовта би му родила деца само заради издръжката , обаче не - той критерия му висок ,та висок. И какво да хареса една жена в обратен мъж ,който не иска деца ? Парите ,ще кажат някои . Но човешкият живот не се измерва с пари? Махаме парите и какво му се остава на един ЛГБТ , което ще хареса на една истинска жена ръководена от инстинкта да стане майка , да даде живот и възпитание в семейство съставено от мъж и жена ,които се обичат и държат един на друг . Е добре , богохулника Елтън Джон каза ,че Господ е гей , п да ти харесваш джон , той е толкова интелигентен , че в уикито пише в графа семейство - парньр мъж Дейвид едикойси .Айде стига бе богохулници. 

И питаш с какво са по полезни тея с децата ли , а стига бе ? По полезни са с това че са създали 5 безценни неща , които не се измерват с пари , и каквото и да постигне макрон , ще бъде измерено във левова равностойност. Макарончо ЛГБТ - то ,за сега не е постигнал нищо , освен че се оказа един доста сносен лъжец в предизборната му кампания. Представям си макарончо  , как е говорил на оня ,който направи войната в Украйна - ,, ако спреш войната лично президента на франция ,ще ти направи френска , ще те включа в редиците на ЛГБТ , ако премахнеш закона против ЛГБТ и такива. "

преди 57 минути, laplandetza написа:

Този , макарона , упорито се пробва да забременее от местните мургави братчрди на СпецоФФ , но  както вече исторически е доказано в Анатолия, не ще да прихване. 

Обясни го това на Ауми , може да не знае ,че колкото и да го един мъж - той не може да забременее .

• Автор
преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Най малкото ,човешкият род ще продължи . Второ , човек ,който няма деца на 46 години , а е изключително заможен , ( забележи - заможен през целият си живот ) е дори - ,, богохулник " , защото в библията е записано ,, множете се и се плодете " . И човек , който няма отговорност към бъдещето е пълен кретен , и егоист . И специално за за този макрон без деца и е ЛГБТ , абе поне да беше оплодил сурогатна майка . Боклук абсолютен е всеки заможен , който не е направил деца на 46 и в същото време е ЛГБТ. В най - лошия случай една долнопробна жрица на любовта би му родила деца само заради издръжката , обаче не - той критерия му висок ,та висок. И какво да хареса една жена в обратен мъж ,който не иска деца ? Парите ,ще кажат някои . Но човешкият живот не се измерва с пари? Махаме парите и какво му се остава на един ЛГБТ , което ще хареса на една истинска жена ръководена от инстинкта да стане майка , да даде живот и възпитание в семейство съставено от мъж и жена ,които се обичат и държат един на друг . Е добре , богохулника Елтън Джон каза ,че Господ е гей , п да ти харесваш джон , той е толкова интелигентен , че в уикито пише в графа семейство - парньр мъж Дейвид едикойси .Айде стига бе богохулници. 

И питаш с какво са по полезни тея с децата ли , а стига бе ? По полезни са с това че са създали 5 безценни неща , които не се измерват с пари , и каквото и да постигне макрон , ще бъде измерено във левова равностойност. Макарончо ЛГБТ - то ,за сега не е постигнал нищо , освен че се оказа един доста сносен лъжец в предизборната му кампания. Представям си макарончо  , как е говорил на оня ,който направи войната в Украйна - ,, ако спреш войната лично президента на франция ,ще ти направи френска , ще те включа в редиците на ЛГБТ , ако премахнеш закона против ЛГБТ и такива. "

Това човек дали да има деца е личен избор. Аз нямам и никога не съм искал да имам. Жена ми също не иска. А съм доста над 50 години...

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не е късно и за вас . Няма по прекрасно нещо от това да имаш деца . Плашещо е да имаш деца, верно отнема ти от времето , от спането , от материалните придобивки , Но децата са безценни . На моменти младите родители се предават , Но когато видиш децата ти да се радват на нов флагман с готина камера , и видиш радоста в очите им и като си помислиш ,че за тази радост стоиш лично ти , то тогава осъзнаваш ,че нищо друго няма значение . Нито златото в трезорите , нито красивият изглед към планината , нито прибоя по изгрев , а като чуеш ,, Тати " е какво да ти кажа . В предишен пост написах че човешкият живот не се мери в пари .

• Автор
преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не е късно и за вас . Няма по прекрасно нещо от това да имаш деца . Плашещо е да имаш деца, верно отнема ти от времето , от спането , от материалните придобивки , Но децата са безценни . На моменти младите родители се предават , Но когато видиш децата ти да се радват на нов флагман с готина камера , и видиш радоста в очите им и като си помислиш ,че за тази радост стоиш лично ти , то тогава осъзнаваш ,че нищо друго няма значение . Нито златото в трезорите , нито красивият изглед към планината , нито прибоя по изгрев , а като чуеш ,, Тати " е какво да ти кажа . В предишен пост написах че човешкият живот не се мери в пари .

И да не е късно, а то е, въпреки че жена ми е 15 г. по-млада, не искаме. Жените трябва да родят максимум до 35г., а баща не се става като гониш 60 г... Не искаме деца вкъщи. Не ни кефят. Иначе нямаме нищо против тях по принцип.

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

По принцип съм съгласен, но примерът ти с Макрон съвсем не е удачен. 

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

От егоистична гледна точка  губиш възможност за изживяване на такъв вид <разиграване> в играта-живот.  От гледна точка на Локалната Картина не е от значение.На заден план остава всичко друго, статистика, генет. <отпечатък> , етно-национален и полит-иконом.-културноцивилизац. ефект и т.н.т.

Имаш ли <добавена стойност> , която си струва да спасиш от Забвение поне за още 2 поколения напред?, ако имащ , мисли какво и как да сториш и пратищ Писмо в бъдещето. Ако няма.............. живей и умри както намериш за добре и както дойде.

• Автор
преди 25 минути, laplandetza написа:

От егоистична гледна точка  губиш възможност за изживяване на такъв вид <разиграване> в играта-живот.  От гледна точка на Локалната Картина не е от значение.На заден план остава всичко друго, статистика, генет. <отпечатък> , етно-национален и полит-иконом.-културноцивилизац. ефект и т.н.т.

Имаш ли <добавена стойност> , която си струва да спасиш от Забвение поне за още 2 поколения напред?, ако имащ , мисли какво и как да сториш и пратищ Писмо в бъдещето. Ако няма.............. живей и умри както намериш за добре и както дойде.

Не искам да пращам писма, искам да живея както ми е кеф. По възможност по-дълго, ако има как и вечно...

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не искам да пращам писма, искам да живея както ми е кеф. По възможност по-дълго, ако има как и вечно...

Казваш си над 50 г., не си ли вече отекчен от това да живееш както ти е кеф, посивяло ли е онова , което получаваш от животя, някак безвкусно. Не ти остана много, имаш <кормило> , ляв, десен остър завой до какво ще доведе в твоя <филм> ?

• Автор
преди 1 час, laplandetza написа:

Казваш си над 50 г., не си ли вече отекчен от това да живееш както ти е кеф, посивяло ли е онова , което получаваш от животя, някак безвкусно. Не ти остана много, имаш <кормило> , ляв, десен остър завой до какво ще доведе в твоя <филм> ?

Доста над 50....Не, въобще не съм отегчен....Много ми е гот....Надявам се да продължи дълго. 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

И да не е късно, а то е, въпреки че жена ми е 15 г. по-млада, не искаме. Жените трябва да родят максимум до 35г., а баща не се става като гониш 60 г... Не искаме деца вкъщи. Не ни кефят. Иначе нямаме нищо против тях по принцип.

Не обичам да давам акъл , Но за мен е неприемливо заможна двойка , да няма деца - това е противоестествено. Да , децата са свързани с лишения и повишени отговорности. Но ако си доволен и щастлив от живота няма основателна причина , за отсъствие на деца. 

Жените могат да раждат и след 35 , а за мъжете е докато имат семе. Важно е желанието да се отдадеш около 20 години напълно на възпитанието на децата си. Не е трудно - свиква се. Няма какво да ви е страх да замените телевизора и вечеринките с нещо велико като това да имаш деца ( да не кажа най - великото нещо, което ако не си постигнал, значи нищо не струваш, дори и Илон Мъск да ти носи вода    ) .

• Автор
преди 53 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не обичам да давам акъл , Но за мен е неприемливо заможна двойка , да няма деца - това е противоестествено. Да , децата са свързани с лишения и повишени отговорности. Но ако си доволен и щастлив от живота няма основателна причина , за отсъствие на деца. 

Жените могат да раждат и след 35 , а за мъжете е докато имат семе. Важно е желанието да се отдадеш около 20 години напълно на възпитанието на децата си. Не е трудно - свиква се. Няма какво да ви е страх да замените телевизора и вечеринките с нещо велико като това да имаш деца ( да не кажа най - великото нещо, което ако не си постигнал, значи нищо не струваш, дори и Илон Мъск да ти носи вода    ) .

Децата са свързани със слугуване, а ние не щем да слугуваме на никого....След 35 г. ражданията на първо дете са рискови. Бащи на малки ученици, които са над 65 г. са егати бащите...

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Второ , човек ,който няма деца на 46 години ,

Жена му има деца, и затова може би не желаят да имат повече. Това е личен избор и никой не може да го задължи да прави деца. Деца не трябва да се правят на всяка цена, само заради плоденето и множенето.

Сексуалните предпочитания са също личен избор, и никой няма право да се меси в личния и сексуалния живот на другите, стига да не са педофили и да не насилват никого.

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

примерът ти с Макрон съвсем не е удачен. 

За какво да е удачен? 

преди 6 часа, laplandetza написа:

Бай Асан има неизвестен брой многочленни Дете...............Бай Асан не е чувал за науката Статистика, но Бай Асан е от църковните барети ........... и неговата Математика , ще победи Вашата Математика-Статистика, щот тъй е рекъл Заратус..........не моа го кажа тва!

Да, такива като бай ти Асан са половината свят, които се плодят и множат безразборно и лежат на гърба на останалите чакайки помощи и подаяния, оставяйки децата на произвола на съдбата.

..

Да, такива като бай ти Асан са половината свят, които се плодят и множат безразборно и лежат на гърба на останалите чакайки помощи и подаяния, оставяйки децата на произвола на съдбата.

Аха и тези са под знамето на <полумесеца> примерно, т.е от наште- мюсюлмани................твоите внуци да не се оплакват като им се смеят на редкосрещаните странни имена като Петър, Иван, Красимира, Светла и пр........... как ще живеят като малцинство в европата

преди 27 минути, Мечо Хубавеца написа:

За свестен държавник.

Аз не го дадох като пример за нещо. Анжел повдигна въпроса за Макрон. А дали и доколко е свестен като държавник, не коментирам, защото не се сещам за свестни държавници.

преди 5 минути, laplandetza написа:

Аха и тези са под знамето на <полумесеца> примерно, т.е от наште- мюсюлмани................твоите внуци да не се оплакват като им се смеят на редкосрещаните странни имена като Петър, Иван, Красимира, Светла и пр........... как ще живеят като малцинство в европата

Не мога да спра глобалните процеси, и не мисля, че това ще спре с раждането на деца. Миграции винаги е имало, но не миграцията е виновна в случая с нашествието към Европа, а социалните условия и привилегии давани там.

Но тук въпросът не беше само за Европа, а като цяло в световен мащаб се наблюдава в по-бедните и ниско образовани общества, по-голям прираст на населението.

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Аз не го дадох като пример за нещо. Анжел повдигна въпроса за Макрон. А дали и доколко е свестен като държавник, не коментирам, защото не се сещам за свестни държавници.

Не мога да спра глобалните процеси, и не мисля, че това ще спре с раждането на деца. Миграции винаги е имало, но не миграцията е виновнав случая с нашествието към Европа, а социалните условия и привилегии.

Но тук въпросът не беше само за Европа, а като цяло в световен мащаб се наблюдава в по-бедните и ниско образовани общества, по-голям прираст на населението.

Къде казвах ............... социалните технологии за приложна Власт вече са съсредоточени върху промяна , физическа и психологическа на отделната личност от Масата на Населението.Процесите си вървят за сега са подмяна, смесване, противопоставяне, голям брой и опростяване, опростачване на населението.Вече започва и реална генно-физиологично-анатом. модификация - масово приложена.Дву и трикомпонентна технология на въздействие  като за основа се ползват новите биологични оръжия за селективно и за мосово поразяване.

Поограмотете се за онова , което сега <черните Кардинали> наричат <генна терапия>

преди 18 минути, laplandetza написа:

Къде казвах ............... социалните технологии за приложна Власт вече са съсредоточени върху промяна , физическа и психологическа на отделната личност от Масата на Населението.Процесите си вървят за сега са подмяна, смесване, противопоставяне, голям брой и опростяване, опростачване на населението.Вече започва и реална генно-физиологично-анатом. модификация - масово приложена.Дву и трикомпонентна технология на въздействие  като за основа се ползват новите биологични оръжия за селективно и за мосово поразяване.

Поограмотете се за онова , което сега <черните Кардинали> наричат <генна терапия>

Не знам какви конспиративни теории четеш, но ако погледнем назад, ще установим, че днес населението с нищо повече не се опростачва в сравнение с миналите столетия. Напротив, вървим към все по-високи технологични висоти. Но въпреки това, хората от някои части от планетата се намират все още някъде в първобитно-общинския строй или средновековието.

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Не знам какви конспиративни теории четеш, но ако погледнем назад, ще установим, че днес населението с нищо повече не се опростачва в сравнение с миналите столетия. Напротив, вървим към все по-високи технологични висоти. Но въпреки това, хората от някои части от планетата се намират все още някъде в първобитно-общинския строй или средновековието.

Технологични висоти, но за принизено население. Принизена, унизена и в последствие претопена средна класа превърната в неширокоскроена и ограничена <обслужваща класа>................. какво се хабя, нищо няма да разбереш, живуркай доволно и бог с теб !😀

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Децата са свързани със слугуване, а ние не щем да слугуваме на никого....След 35 г. ражданията на първо дете са рискови. Бащи на малки ученици, които са над 65 г. са егати бащите...

Слугуване - наричаш отглеждането и възпитанието на деца - слугуване. Явно ,че още не си разбрал ,че не слугуваш , а робуваш на безсмислието на съществуването си .

Аз лично съм готов да воювам за децата си и майките на децата ми и родителите ми и сестра ми и племениците. 

• Автор
преди 11 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Слугуване - наричаш отглеждането и възпитанието на деца - слугуване. Явно ,че още не си разбрал ,че не слугуваш , а робуваш на безсмислието на съществуването си .

Аз лично съм готов да воювам за децата си и майките на децата ми и родителите ми и сестра ми и племениците. 

Ами какво друго да е отглеждането и възпитаването на деца? Робуване може би? Слугуването се заплаща, а робуването си е задължение срещу прехрана, тук и такава няма, ти му слугуваш и го храниш....По принцип създаването и отглеждането на деца е инвестиция. Много години даваш и очакваш някой ден на теб да ти дадат. Този ден може и да не настъпи, затова е много рискова инвестиция. Аз не искам да правя такава инвестиция. Предпоичитам да вложа усилия, време и пари другаде...

Воюването щом няма нищо в замяна също е робуване или слугуване, както искаш го наречи...

На мен този живот много ми харесва. Значи не е безмислен. 

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Жена му има деца, и затова може би не желаят да имат повече. Това е личен избор и никой не може да го задължи да прави деца. Деца не трябва да се правят на всяка цена, само заради плоденето и множенето.

Сексуалните предпочитания са също личен избор, и никой няма право да се меси в личния и сексуалния живот на другите, стига да не са педофили и да не насилват никого.

За какво да е удачен? 

Те това е , той разправя че нямат деца , тя - жена му имала ..Не прочете ли какво е написал , че отглеждането на собствените си деца - било слугуване . Боже Боже , с какво са прегрешили тези ,та си им пратил болест ? 

Всички сексуални болести като ЛГБТ се пращат на доста прегрешили , лошото е ,че дори не мислят как да си изкупят греха , за да им се махнат болестите от дорта на ЛГБТ  . 

Докато има балъци от сорта на Макарончо и  Меркелка , ще е така . Вместо да намерят лекарства за ЛГБТ , те се занимават с внос на хора , които отиват да ядат и да плюскат , на чужда сметка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.