Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би станало със света, ако нямаше религии?

Featured Replies

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Няма никакво значение кой какво мисли. Тези хора си имат права, включително да правят гей паради.

Кога тва? Кога си бил там? Тия дето правят и двете, а те са почти всички, къде отиват?

Също има правото ако започне да ми се сваля , и му кажа тактично ,че съм ултрас - хетеро и той продължава да ми се сваля . Ще му дам правото да бяга , бързо да бяга далеч от мен щото може да го помисля за мишена.

преди 8 часа, laplandetza написа:

Ей тва ти е грешката!, сторил си Непростимото! Ще плащаш до края......и така до 9 то коляно!😀, бог те е обсебил невъзвратимо!

😅,.  Не бе , няма грешка , просто преди бях зает с любовните ми връзки и нямах време да преглеждам новините . Бях за мирни разрешения на конфликти чрез разговори . Ама колкото повече им прощавах те все по нагли стават . Преглътнах много шамари , но като почнах да отвръщам на удара , некои хора сега като ме видят малко се ококорват ( особено глупавите безбожници )  

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 136
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Това човек дали да има деца е личен избор. Аз нямам и никога не съм искал да имам. Жена ми също не иска. А съм доста над 50 години...

• Технологични висоти, но за принизено население. Принизена, унизена и в последствие претопена средна класа превърната в неширокоскроена и ограничена <обслужваща класа>................. какво се х

Публикувани изображения

преди 11 минути, Anzhel Dimitrov написа:

.... Бях за мирни разрешения на конфликти чрез разговори . Ама колкото повече им прощавах те все по нагли стават . Преглътнах много шамари , но като почнах да отвръщам на удара , некои хора сега като ме видят малко се ококорват ( особено глупавите безбожници )  

Значи ти си бил! Ти създаде приливната вълна на Новите Кокорчовци😀. Кажи честно, ти си конвертиран мюсюлманин към християнство, сигур преди си се казвал Асан Ма Нафи?😁

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Абсолютно е справедливо . В библията пише , че Бог наказва до трето коляно .

Разпада на ЕС . Падението на Франция ( навремето французойките бяха най - желаните жени в света , сега са най - отхвърляните ). Падението на Германия ( мерцедес се изнесе наскоро от Германия ) . Възхода на Русия ( Грузия мразеше Русия , но след приемането на закона срещу ЛГБТ , Грузинците започнаха да си дружат пак с Русия ) . И всичко това за последната година . Има някаква полемика ,че отказах алкохола преди година и половина .

Каква връзка има с моя въпрос и с темата това което си изредил?

Питах те ти не правиш ли грешки, не вършиш ли никакво зло на никого, на нито едно живо същество - било то човек или животно?

преди 22 минути, _Aumi_ написа:

Каква връзка има с моя въпрос и с темата това което си изредил?

Питах те ти не правиш ли грешки, не вършиш ли никакво зло на никого, на нито едно живо същество - било то човек или животно?

Не ,не върша зло на никого . Като изключим отмъщенията и самозащита , но дефакто тези на които съм отмъстил и ще отмъстя - те са ме нападнали първи . ( един разправяше за мен ,че съм гей . Предупреждавах го да не говори такива лъжи за мен . После една мацка , която ухажвах се отдръпна и казала на приятелката си ,че никога няма да бъде с мен щото съм бил гей. Обаче нейната приятелка си падала по гейове , щото се чувствала много желана ,когато прави плътска с гей . Та нейната приятелка , се увъртя около мен и се убеди че си нямам нищо общо с гей обществата. Оня дето разправяше ,че съм гей и ми осуетяваше  свалките , наложи му се малко  все едно са му издали ограничителна заповед около мястото ,където работех . Това зло ли е - да защитя честта си ? - е не е зло , щото той първи ми направи зло , даже поне три пъти го предупредих да не лъже по мой адрес , ама на - тъп тъп . Какво си мислят ще прощавам вечно . Явно не сте чели новата ми тема за прошката в билията .). 

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не ,не върша зло на никого . Като изключим отмъщенията и самозащита , но дефакто тези на които съм отмъстил и ще отмъстя - те са ме нападнали първи . ( един разправяше за мен ,че съм гей . Предупреждавах го да не говори такива лъжи за мен . После една мацка , която ухажвах се отдръпна и казала на приятелката си ,че никога няма да бъде с мен щото съм бил гей. Обаче нейната приятелка си падала по гейове , щото се чувствала много желана ,когато прави плътска с гей . Та нейната приятелка , се увъртя около мен и се убеди че си нямам нищо общо с гей обществата. Оня дето разправяше ,че съм гей и ми осуетяваше  свалките , наложи му се малко  все едно са му издали ограничителна заповед около мястото ,където работех . Това зло ли е - да защитя честта си ? - е не е зло , щото той първи ми направи зло , даже поне три пъти го предупредих да не лъже по мой адрес , ама на - тъп тъп . Какво си мислят ще прощавам вечно . Явно не сте чели новата ми тема за прошката в билията .). 

А към животните как се отнасяш? Извършваш ли насилие към тях - директно или индиректно?

преди 17 минути, _Aumi_ написа:

А към животните как се отнасяш? Извършваш ли насилие към тях - директно или индиректно?

Какво общо има месоядството с измислемата,изфантазирана, писана от приказките карма ?

Ям месо, убивам за храна, тако барба ми праща карма да ме прави буоблечка евентуалмо ма Другия Път.😀

п.п Татко Барба, требе да превърне всичкото ищник в гниди при следвщото <раздаване>

преди 10 минути, laplandetza написа:

Какво общо има месоядството с измислемата,изфантазирана, писана от приказките карма ?

Ям месо, убивам за храна, тако барба ми праща карма да ме прави буоблечка евентуалмо ма Другия Път.😀

п.п Татко Барба, требе да превърне всичкото ищник в гниди при следвщото <раздаване>

Цитат

"Човешката кръв ще тече на земята, насилствено пролята, дотогава, докато тече кръвта на животните, пролята насилствено от нас, хората.
Този Закон не може да се избегне, не може да се заобиколи. Той е Божествен, а не човешки закон. Карма се нарича той.
И затова - ще има войни, ще има революции, ще има убийства, ще има нещастни случаи, „злополуки", ще има природни катаклизми, земетресения, наводнения, циклони ще има избухвания на вулкани, ще има епидемии и всякакви болести, ще има още много напасти, ще се пролива още много човешка кръв, тук, на земята, дотогава, докато хората не престанат да убиват животните, докато те не престанат, изобщо, да убиват. 

Дотогава, докато съществуват омразата, завистта, лъжата, слепия, безразсъден егоизъм, който ни хвърля едни срещу други, който ни учи да убиваме и животните.
Майко, детето ти, твоето дете, което ти сега учиш да яде месо, утре ще бъде убито. - На война или по друг начин ще се пролее кръвта му, ще се прекъсне младия му живот, за да изкупи проляната кръв на закланите животни.
Ще бъде убит мъжът ти. Ще бъде убит брат ти, баща ти.
Във войните, в природните бедствия, катаклизми, хората плащат.
Плащат за пролятата кръв на животните.
Плащат за причинените страдания на своите по-малки братя.
Плащат, изобщо, за своите престъпления, за своята жестокост за своето зверство, за своето безумие. За всичко се плаща.

Няма нищо случайно. Не!
В света на Бога всичко е обусловено от една разумна, логична, неизбежна, Божествено справедлива Причинност.
Нищо, незаслужено от тебе, не ще те постигне.
Никакво зло, семето на което не си посял сам ти, преди години, десетилетия, столетия, хилядолетия, не ще те засегне.
Не Бог ни съди, не Той ни наказва. Осъждаме се, наказваме се самите ний. Не Бог създава войните.
Не Той праща суша, земетресения, катаклизми - създаваме ги ний. С нашето безумие, с нашата глупост, с нашия безразсъден егоизъм.
И така, човече, братко мой, сестро моя, дълги години, десетилетия, столетия, ти ще продължаваш да ядеш месо. да убиваш животните, да вършиш престъпления. И ще продължаваш да плащаш: убиеца ще бъде убит. Ще плати с кръвта си. Престъплението ще получи своето възмездие.
Не за отмъщение, а за поука.

За да разбере човек към какво водят постъпките му
И най-сетне, в твоето съзнание ще проникне малко светлина твоят ум ще схване връзката между причина и следствие Ти ще разбереш защо страдаш.
Ти ще разбереш какво нещо е убийството. Ще се отвратиш от него Ти ще почувствуваш като твоя болката на убиваните от теб животни.
Ще почувствуваш като твой живота им, прекъснат преждевременно от теб.
Ще почувствуваш като твой живота, страданията, болките и радостите на всички твои братя и сестри, на всички живи същества.
И тогава душата ти ще се насити на месо.

Душата ти ще се отвърне от месото.
То няма да ти бъде вече сладко.
То няма да ти бъде вече желано.
То няма да ти бъде вече необходимо.
Нещо повече: то ще ти стане отвратително.
Ти няма да можеш вече да ядеш месо.
За тебе ще стане органически невъзможно да сложиш къс месо в устата си.
Ще се гнусиш от него. Организма ти не ще го приема.
Ще предпочиташ да гладуваш, ще предпочиташ да умреш, отколкото да ядеш месо.
Защото ти ще си станал вече друг човек. Не този, който си сега.
Дошло ти е времето: станал си по природа вегетарианец.
По-точно, върнал си се към естественото си състояние.
/Виж „Битие", глава 1, стих 29/.
Ще ядеш това, което Бог ти е дал за храна.
Ще изпълниш Божия Закон. И ще се върнеш в Рая.
Това не става само като не ядеш месо, а като станеш друг човек.
Тогава от теб ще отпадне всяко зло.
Ще отпадне и желанието ти да ядеш месо.
Ти си вече друг човек. Умря старият, роди се новият човек.
Човекът, който се познава, който се съзнава като Дух.
Който знае, че тялото е само инструмент на Духа.
Човекът, който се съзнава като дете на Бога, като син Божий.
Човекът, който живее в светлината.
Човекът, който живее в свободата.
Човекът, който живее в Любовта!
Днес вегетарианството за тебе е трудно.
Много трудно, почти невъзможно.
А тогава то ще ти бъде много лесно.
Ще ти бъде естествено. Ще ти бъде необходимо.
Защото времето ти е дошло.
Това време ще дойде за всички.
За едни по-рано, за други - по-късно.

Не с убеждаване, не с принуждаване, а само по себе си, естествено: душата ти, сърцето ти, умът ти, съзнанието ти, съвестта ти ще направят месоядството невъзможно за теб.
Ръката ти ще се откаже да убива.
Устата ти ще се откаже да приема месо.
Тогава и човешката кръв ще престане да се пролива на земята.
Чак тогава!
Защото във взаимното човекоубиване, с реките от кръв, проляти във войните, ние изплащаме, преди всичко, греха на убийството на нашите по-малки братя - животните.
Близко ли е вече твоето време? Не е ли вече то дошло?
Ние не казваме, че като си станал вегетарианец, ти си станал вече друг човек.
Не! Вегетарианството е само една стъпка по пътя към новия човек. То е „Първото стъпало" според Лев Толстой. То е „Задача № 1" за всеки пробуден човек.
И тъй, настоящето се отнася само за тези, чието съзнание е вече пробудено. И за тези, чието пробуждане вече приближава. То не се отнася до спящите души...
Извинете! Не желаем да обиждаме: душата е винаги будна.
Но тук, на земята, ние не винаги чуваме нейния глас.
И тогава сме глухи за душата.
Нашето мъничко, дребнаво, страхливо лично „аз", нашето ограничено земно съзнание, не чува, или се бои да чуе гласа й.
Задача № 1. Тя стои пред всички.
Тя хлопа на вратите на съзнанието на всеки буден човек. По-рано или по-късно, всички ще се пробудят. По-рано или по-късно, всички ще разрешат задача № 1. По-рано или по-късно, всички ще станат вегетарианци.
От любов към всяко живо същество.
От любов към живота, към красотата, към съвършенството. От любов към безкрайното съвършенство на всичко, което ни заобикаля, тук, на земята, и в непонятните бездни на Всемира.

От съзнанието, че животът е единен.
Поради факта, че никой вече не ще може, никой вече не ще желае, не ще се реши да убива.
Затова, защото, по-рано или по-късно, всички ще се върнем към Бога: всички ще изпълним Божия Закон: „Не убивай!"
Затуй, защото душата ти е озарена от вечната светлина! Затуй, защото сърцето ти е пламнало във великата Любов! Затуй, защото ти си човек! "

- Учителят Петър Дънов

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Също има правото ако започне да ми се сваля , и му кажа тактично ,че съм ултрас - хетеро и той продължава да ми се сваля . Ще му дам правото да бяга , бързо да бяга далеч от мен щото може да го помисля за мишена.

😅,.  Не бе , няма грешка , просто преди бях зает с любовните ми връзки и нямах време да преглеждам новините . Бях за мирни разрешения на конфликти чрез разговори . Ама колкото повече им прощавах те все по нагли стават . Преглътнах много шамари , но като почнах да отвръщам на удара , некои хора сега като ме видят малко се ококорват ( особено глупавите безбожници )  

Агресията не е ли грях? По твоята логика, ако някоя дама, която не ми харесва започне да ме притеснява, имам право да я набия ли? Ако си изпаднал в положение на неизбежна отбрана разбирам, но случаят който описваш не е такъв. Явно по теб си падат мъже. Приеми този факт.         Не виждам какво общо имат гей парадите?             Нищо не каза кога и как си се отзовал в Рая? Разказа ли за случката на психиатър? Съветвам те да напишеш книга, в която е редно да упоменеш и мене. Да пише, че е по идея на Мечо Хубавеца.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Отмъщението е грях, не го прави или ако го правиш, се разкайвай. Аз така правя...

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Хахах, ти ми даваш цитати от агент Дънов?, този мушмурок е продукт на своето си време......... по онова време е било <модерно> в по изостаналите европейски и полуевропейски държави да правят известни такива <зависими образи> продуцирани от разни места вкл. с намеса на <тайни общества>- които са ползвани от картелни и инперски интереси. В римо-католич.протестанска европа <бума> на таквиз е бил по-рано.

преди 14 минути, laplandetza написа:

Хахах, ти ми даваш цитати от агент Дънов?, този мушмурок е продукт на своето си време......... по онова време е било <модерно> в по изостаналите европейски и полуевропейски държави да правят известни такива <зависими образи> продуцирани от разни места вкл. с намеса на <тайни общества>- които са ползвани от картелни и инперски интереси. В римо-католич.протестанска европа <бума> на таквиз е бил по-рано.

Давам ти негов цитат, защото е синтезирано много добре. Мога да ти дам още много цитати от различни видни личности от цял свят, но виждам, че няма смисъл. 

Който е разбрал и осъзнал поне частица от казаното в цитата, все пак има някаква надежда в него! 😀

току-що, _Aumi_ написа:

Давам ти негов цитат, защото е синтезирано много добре. Мога да ти дам още много цитати от различни видни личности от цял свят, но виждам, че няма смисъл. 

Който е разбрал и осъзнал поне частица от казаното в цитата, все пак има някаква надежда в него! 😀

Няма нищо за осъзнаване. Убийството и яденето на животни не е нещо извънредно, това е Съществуване, Природата на Живота. Самия Живот изисква да се Убива ! Когато си заколя яренце или агънце, както съм правил стотици пъти никаква карма или каквото и да е няма силата да направи каквото и да е там. Аз съм наравно с повеленото от Живата материя-Живота. Как кармата ще накаже косатките -убиващи малки,следки,мазни и вкусни тюленчета?

преди 5 минути, laplandetza написа:

Няма нищо за осъзнаване. Убийството и яденето на животни не е нещо извънредно, това е Съществуване, Природата на Живота. Самия Живот изисква да се Убива ! Когато си заколя яренце или агънце, както съм правил стотици пъти никаква карма или каквото и да е няма силата да направи каквото и да е там. Аз съм наравно с повеленото от Живата материя-Живота. Как кармата ще накаже косатките -убиващи малки,следки,мазни и вкусни тюленчета?

Все пак човешкото същество е по-различен вид от животните и като такъв следва да е наистина по-осъзнат и по-етичен, тъй-като може да осъзнава действията си за разлика от тях.

• Автор
преди 36 минути, _Aumi_ написа:

Представи си, че всички по света станем вегетарианци. Би ли ми описала последствията?  Според мен човек има право да убива животни, само които е отгледал. Може да не е лично той, а да е платил за тях. Ловът би трябвало да е разрешен само за хищници и при изключителни случаи. Домашното животно плаща с живота си, затова че е родено и отгледано благодарение на човек.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Според мен човек има право да убива животни

Кой дава правото на човека да убива?

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Епа какво да ти кажа , последното куче , което ме ме ухапа , никой повече не го видя. Странно защо ли , и аз не мога да си обясня причините за това 😅.

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Домашното животно плаща с живота си, затова че е родено и отгледано благодарение на човек.

Човекът е егоистично същество, и единственото което го интересува е най-вече неговият стомах или облагите които му носят животните.

При наличието на толкова изобилие от храна днес, убийството на животни, особено отглеждането им в огромни ферми превърнати в заводи за убийства, е неетично и не е в съзвучие със съвремието ни.

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Епа какво да ти кажа , последното куче , което ме ме ухапа , никой повече не го видя. Странно защо ли , и аз не мога да си обясня причините за това 😅.

Значи кучетата не те обичат ...интересно защо!? Защото може би си много добър и безгрешен!🤣

току-що, _Aumi_ написа:

Все пак човешкото същество е по-различен вид от животните и като такъв следва да е наистина по-осъзнат и по-етичен, тъй-като осъзнава действията си за разлика от тях.

Разбира се-по различни сме.Все пак ние сме животни и то не какви да е животни, а такива , които в своя произход, еволюция техните деди са били най-ефективните и страшни Убийци на тази планета.Станали са Господари и са на върха на пирамидата- точно защото са се научили да ползват страшно оръжие, инструмент за Убийствата и това е човешкиата ЦНС- мозък, човешкия Ум. Организирани интелигентни примати, които ако не бяха по тоя начин различни щяха да са под върха на <пирамидата>, биха били храна за други сухоземни хищници.

Естественно , че всяка интелигентна сисема-носител би желала да не зависи по такъв начин от внос на енергия и материален ресурс, но за сега сме животни и ефективно се налага да ядем разнообразна  и вкусна храна. За умното животно от огромно значение е и удоволствието от набавяне и консумация на храна, т.е удоволствието я да убиеш, ловуваш, приготвиш, метнеш на скарата и пр некой мръвичок и го споделиш с приятели, семейсво, намокрено с кана вино.  Аз бих предпочел , ако е възможно да променя тялото си и премина на технология , примерно <електричарка> с  капсул-зареждане на необходимата материя за регенерация и функциониране, но какво да направим, не зна как стават тея работи!

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Аз ви давам право, не съм човек по Ум и дуща, само телом. Аз съм Демон, забрави ли това!?😀

преди 1 минута, laplandetza написа:

които в своя произход, еволюция техните деди са били най-ефективните и страшни Убийци на тази планета.Станали са Господари и са на върха на пирамидата-

А не мислиш ли, че вече сме достатъчно еволюирали и отдалечили от онези времена?

• Автор
преди 14 минути, _Aumi_ написа:

Обстоятелството, че човек отглежда животните. Ако не беше той, те нямаше да се родят. Животните му се отплащат с мляко, яйца, кожа, месо...Така му се отблагодаряват.

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

А не мислиш ли, че вече сме достатъчно еволюирали и отдалечили от онези времена?

Не, не мисля. Ако има технологията , която да се изпипа добре, аз мисля има всичко необходимо технологично , да произведем изкуствено месо, то тогава напълно спирам да коля животни и да копувам естественно месо.Достигне ли се до този етап, при условие освен да е достатъчно вкусно( напълно възможно), здравословно (напълно възможно), трябва да е евтино и да няма скрити монополи и олигополи( напълно възможно), етап в който от примерно централата на ядрен синтез , до нея има Фабрика за <месо> и друга храна( синтезирана) , тогава ще кажем , че сме стигнали Този Етап.

преди 4 минути, laplandetza написа:

Не, не мисля. Ако има технологията , която да се изпипа добре, аз мисля има всичко необходимо технологично , да произведем изкуствено месо, то тогава напълно спирам да коля животни и да копувам естественно месо.Достигне ли се до този етап, при условие освен да е достатъчно вкусно( напълно възможно), здравословно (напълно възможно), трябва да е евтино и да няма скрити монополи и олигополи( напълно възможно), етап в който от примерно централата на ядрен синтез , до нея има Фабрика за <месо> и друга храна( синтезирана) , тогава ще кажем , че сме стигнали Този Етап.

Вече се произвежда такова месо и в някои страни има и заведения с такива продукти. Като начало сигурно е все още скъпо , но се работи в тази посока и в близко бъдеще пазарът ще бъде залят със синтетично месо, което не се различава нито на вид, нито на вкус от истинското, за хора които не могат да живеят без месо. 🙂

https://btvnovinite.bg/svetut/badeshte-bez-klane-na-zhivotni-zapochva-izgrazhdaneto-na-bioreaktori-za-izkustveno-meso-v-sasht.html

• Автор
преди 20 минути, _Aumi_ написа:

Човекът е егоистично същество, и единственото което го интересува е най-вече неговият стомах или облагите които му носят животните.

При наличието на толкова изобилие от храна днес, убийството на животни, особено отглеждането им в огромни ферми превърнати в заводи за убийства, е неетично и не е в съзвучие със съвремието ни.

Не е съвсем така. Почти всички държавни управления са леви и се грижат за бедните хора и животните. Това е за сметка на данъкоплатците.         Как да те разбирам? Да бъдат забранени фермите за животни ли? Това означава да се нарушат правата на хората. Не мисля, че е справедливо. Може да се мисли за по-хуманно убиване на отглежданите животни по различни причини. Както вече обясних животните заплащат с живота си за това, че са отглеждани. Представи си, че си паднала в океана и се добереш на остров с човекоядци. Кажат ти, ще те храним една година, но после ще те изядем. Ако не ще умреш от глад на острова или ще бъдеш изядена от дивите животни. Кое ще избереш? Не е ли по-добре да живееш една година, отколкото един месец най-много.

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Вече се произвежда такова месо и в някои страни има и заведения с такива продукти. Като начало сигурно е все още скъпо , но се работи в тази посока и в близко бъдеще пазарът ще бъде залят със синтетично месо, което не се различава нито на вид, нито на вкус от истинското, за хора които не могат да живеят без месо. 🙂

https://btvnovinite.bg/svetut/badeshte-bez-klane-na-zhivotni-zapochva-izgrazhdaneto-na-bioreaktori-za-izkustveno-meso-v-sasht.html

Така-така.Както казах има технологията, но се иска и изпипване на <състава>, налага се синтез по икономически сгоден наин на всичко важно в месото, после иде <консистенция>, вкус и пр.Дали ще има <отглеждане на клетъчни култури> дали ще има и мастни пасти от синтезирани белтъци, мазнини и пр. или смес от всичко............ ще се пробва.

Важно е  технологиите за производство да са Свободни, отворени , никакви корпорации не бива да обгрижват тази промишленост и всяка държава да  изгражда Фабрики, които е добре да са с <кооперативна собственност>, примерно всички фермери стават акционери там и управляват тоя бизнес заедно с  търговци на дребно, заведения, туризъм и т.н.т.

• Автор
преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Ами хайде, но две хиляди долара килото ми идва малко скъпо...

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Животните му се отплащат с мляко, яйца, кожа, месо...Така му се отблагодаряват.

Хората ги отглеждат с цел. Ако те не ги развъждат за облагите които им носят, те нямаше да се раждат. Така че, раждат се заради хората и живеят заради тях, защото човекът ги развъжда с цел да ги използва.

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ами хайде, но две хиляди долара килото ми идва малко скъпо...

До година две, пазарът ще бъде залят и цената ще е много ниска. Работи се в тази посока, вярвай ми.

преди 9 минути, laplandetza написа:

никакви корпорации не бива да обгрижват тази промишленост и всяка държава да  изгражда Фабрики,

Със сигурност големите корпорации ще яхнат вълната и работят усилено за внедряване на тези технологии. До година-две пазарът ще се препълни с такова синтетично месо. 

image.jpeg.a625c04af6d64f8f10eb13f26c58f7b2.jpeg

Бил Гейтс: Всички богати държави трябва да преминат на 100% към синтетично месо

https://glasove.com/skandalyt/bil-geyts-vsichki-bogati-drzhavi-tryabva-da-preminat-na-100-km-sintetichno-meso

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.