Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би станало със света, ако нямаше религии?

Featured Replies

• Автор
преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Жена му има деца, и затова може би не желаят да имат повече. Това е личен избор и никой не може да го задължи да прави деца. Деца не трябва да се правят на всяка цена, само заради плоденето и множенето.

Ако става въпрос за мен грешиш. Жена ми също като мен няма деца. 

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Те това е , той разправя че нямат деца , тя - жена му имала ..Не прочете ли какво е написал , че отглеждането на собствените си деца - било слугуване . Боже Боже , с какво са прегрешили тези ,та си им пратил болест ? 

Всички сексуални болести като ЛГБТ се пращат на доста прегрешили , лошото е ,че дори не мислят как да си изкупят греха , за да им се махнат болестите от дорта на ЛГБТ  . 

Докато има балъци от сорта на Макарончо и  Меркелка , ще е така . Вместо да намерят лекарства за ЛГБТ , те се занимават с внос на хора , които отиват да ядат и да плюскат , на чужда сметка.

Ако е болест, значи е прекрасна болест?

Какво имаш против ЛГБТ? Това са предимно талантливи и весели хора? Не бъди хомофоб.

Тия не са балъци, а изпълняват поръчки.  С втората част на последното изречение съм напълно съгласен. Емигрантите от които няма полза, вън, а тези които минават нелегално, в затвора.

• Отговори 136
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Това човек дали да има деца е личен избор. Аз нямам и никога не съм искал да имам. Жена ми също не иска. А съм доста над 50 години...

• Технологични висоти, но за принизено население. Принизена, унизена и в последствие претопена средна класа превърната в неширокоскроена и ограничена <обслужваща класа>................. какво се х

Публикувани изображения

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ами какво друго да е отглеждането и възпитаването на деца? Робуване може би? Слугуването се заплаща, а робуването си е задължение срещу прехрана, тук и такава няма, ти му слугуваш и го храниш....По принцип създаването и отглеждането на деца е инвестиция. Много години даваш и очакваш някой ден на теб да ти дадат. Този ден може и да не настъпи, затова е много рискова инвестиция. Аз не искам да правя такава инвестиция. Предпоичитам да вложа усилия, време и пари другаде...

Воюването щом няма нищо в замяна също е робуване или слугуване, както искаш го наречи...

На мен този живот много ми харесва. Значи не е безмислен. 

От гледна точка на инвестиции - ти си пълен провал . 

Но имайки предвид ,че да станеш баща на семейство съставено от здрави мъж и жена с деца е най - голямото удоволствие доказало се във времето , като  най - голямо постижение , което може да постигне един мъж ( за жените , пък да са достойни майки в това семейство ). Пропуск за теб , пропилян ти е живота , ще умреш и ще попаднеш в ада , защото от това удоволствие ,ти няма да вкусиш. Чат ли си какво си изпуснал ?

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Какво имаш против ЛГБТ? Това са предимно талантливи и весели хора? Не бъди хомофоб.

Тия не са балъци, а изпълняват поръчки.  С втората част на последното изречение съм напълно съгласен. Емигрантите от които няма полза, вън, а тези които минават нелегално, в затвора.

Противните паради ,които провеждат въпреки ,че повече от 70% от хората са против.

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ако е болест, значи е прекрасна болест?

Считаш родителите си за свои слуги.?

Да ,имат невероятният талант , да се лигавят и   проституират, а за веселото им е така , щото злорадстват по адрес на здравите хора , защото разбираш ли , мнозинството не може да спре упадъка , а политиците даже налагат този упадък , даже финансират моралният упадък на ЛГБТ за сметка примерно на детските надбавки. 

На кой поръчките ?  

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Не бъди хомофоб.

Аз не изпитвам омраза към ЛГБТ , а ги съжалявам , защото след смъртта си ще са в ада. Просто се опитвам понякога да им помагам приживе .  Но стига с тея ЛГБТ - та . 

Ако нямаше религии , до сега да сме изчезнали като човечество .

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Те това е , той разправя че нямат деца , тя - жена му имала ..

Имах предвид Макрон.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз не изпитвам омраза към ЛГБТ , а ги съжалявам , защото след смъртта си ще са в ада.

Ти сигурен ли си че има Ад?

Според мен, и Адът и Раят, са тук, на Земята. Религиите заплашват с някакъв Ад и Съд в Отвъдното, но според Карма, се връщаш отново в света където изживяваш Ада или Рая - кой каквото заслужил.

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ако става въпрос за мен грешиш. Жена ми също като мен няма деца. 

Става въпрос за Макрон. Теб не съм те обсъждала.

• Автор
преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

От гледна точка на инвестиции - ти си пълен провал . 

Но имайки предвид ,че да станеш баща на семейство съставено от здрави мъж и жена с деца е най - голямото удоволствие доказало се във времето , като  най - голямо постижение , което може да постигне един мъж ( за жените , пък да са достойни майки в това семейство ). Пропуск за теб , пропилян ти е живота , ще умреш и ще попаднеш в ада , защото от това удоволствие ,ти няма да вкусиш. Чат ли си какво си изпуснал ?

По-голяма глупост отдавна не бях чел.   Всеки сам решава в какво да инвестира и да, децата често се оказват много лоша инвестиция. За един удоволствие е едно, за друг друго, хората не са еднакви. Това дето писа  за ада пък бе върха на глупостта! Поздравления!              

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Противните паради ,които провеждат въпреки ,че повече от 70% от хората са против.

Това си е тяхно право. 

Да ,имат невероятният талант , да се лигавят и   проституират, а за веселото им е така , щото злорадстват по адрес на здравите хора , защото разбираш ли , мнозинството не може да спре упадъка , а политиците даже налагат този упадък , даже финансират моралният упадък на ЛГБТ за сметка примерно на детските надбавки. 

На кой поръчките ?  

Аз не изпитвам омраза към ЛГБТ , а ги съжалявам , защото след смъртта си ще са в ада. Просто се опитвам понякога да им помагам приживе .  Но стига с тея ЛГБТ - та . 

Някога са били мои слуги.   Щастливи са, това е важното.                                 На големите компании, които реално управляват в Германия и Франция.

• Автор

На кой поръчките ?  

Аз не изпитвам омраза към ЛГБТ , а ги съжалявам , защото след смъртта си ще са в ада.

Защо? Какво зло са сторили?                                 Защо щяхме да изчезнем, ако ги нямаше религиите? Този въпрос е по темата.

преди 4 часа, _Aumi_ написа:
преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Имах предвид Макрон.

Ти сигурен ли си че има Ад?

Според мен, и Адът и Раят, са тук, на Земята. Религиите заплашват с някакъв Ад и Съд в Отвъдното, но според Карма, се връщаш отново в света където изживяваш Ада или Рая - кой каквото заслужил.

Добре . 

Абсолютно съм сигурен . 

Не , тук на земята е само началото на това , което следва след смъртта . То не е кой каквото заслужил , а който както си го направил. Правиш добро - след смъртта в Рая , правиш зло - след смъртта в ада. 

• Автор
преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Добре . 

Абсолютно съм сигурен . 

Не , тук на земята е само началото на това , което следва след смъртта . То не е кой каквото заслужил , а който както си го направил. Правиш добро - след смъртта в Рая , правиш зло - след смъртта в ада. 

Бил си там ли или някой ти разказа? Почти всички хора правим и добро и зло. Ще се мери на кантар ли или?

преди 9 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Добре . 

Абсолютно съм сигурен . 

Ти може да си сигурен в твоите сънища, но само Кармата обяснява много необясними неща - като например защо някои деца се раждат с недъзи, без крайници, глухи слепи, защо невръстни деца се разболяват и умират от неизлечими болести. Както и защо хората не живеят еднакво добре, а някои тънат в мизерия и страдания, докато други са в цветущо здраве и живеят в разкош.

На теб дадоха ли ти се отговори на тези въпроси?

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Ти може да си сигурен в твоите сънища, но камо Кармата обяснява много необясними неща - например защо някои хора се раждат с недъзи, без крайници, глухи слепи, и малки деца се разболяват от неизлечими болести и умират невръстни. Както и защо хората не живеят еднакво добре, а някои тънат в мизерия и страдания, докато други са в цветущо здраве и живеят в разкош.

Ти сериозно ли!?

За обед си късам дипломата , правя я на салата с оцет и ще я <прекрам> със стограмка !  Тва е откачена работа .............. празноглави фанатици............. това виждам.

преди 1 минута, laplandetza написа:

Ти сериозно ли!?

За обед си късам дипломата , правя я на салата с оцет и ще я <прекрам> със стограмка !  Тва е откачена работа .............. празноглави фанатици............. това виждам.

Лично мен, твоята диплома изобщо не ме вълнува ... ако тя не може да ми даде отговори на тези елементарни на пръв поглед въпроси.

току-що, _Aumi_ написа:

Лично мен, твоята диплома изобщо не ме вълнува ... ако тя не може да ми даде отговори на тези елементарни на пръв поглед въпроси.

Елементарни!?, изобщо не са елементарни.

Има <безкраен> набор въпроси на които нямаме отговор.............ти искаш <отговор> за всеки въпрос.Това ти желание да ли е разумно?

Цитат

елементарни на пръв поглед въпроси.

затова писах че на пръв поглед са елементарни ... за някои хора.

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

затова писах че на пръв поглед са елементарни ... за някои хора.

Няма връзка между нещо измислено, изфантазирано като кармата и  наблюдаваните неща м като раждане на увредени бебета. Със същата сила би могло да е влиянието на Луната по време развитие на ембрион и пр.................. избухване на <свръхнова> някъде далеч-далеч в галактиката ( те това вече може да има връзка- наличие на високоенергийна <радиация>)

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Това си е тяхно право. 

Някога са били мои слуги.   Щастливи са, това е важното.                                 На големите компании, които реално управляват в Германия и Франция.

Глей сега , ти си досущ като брюкселските зелки.  пример - в Русия 87% гласуваха за Путин , но европейските политици , понеже Путин не им е изгоден , даже не признават вота на гласоподавателите руснаци. Но ако беше станал Навални ,който щеше да подари 1/ 3 от Русия на Брюксел , щяха да ги признаят . Пак да спомена ЛГБТ , навремето като се проведе парада им в София около 2001 , обществото беше повече от 85 %против ЛГБТ парада , но понеже трябвало да дойде новото време го разрешиха. Това ли е ЕС ? Болшинството е против този морален упадък , но това трябва да се наложи , щото те били по умни щото били политици. Още 2001 разбрах, че ЕС е загубена кауза , щото не се зачитат правата на болшинството - даже се потъпкват в името да се провеждат ЛГБТ вечеринки и положението до там е стигнало , че нямаш право да изразяваш недоволство срещу ЛГБТ щото това било хомофобия. Пълен абсурд.  

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

Бил си там ли или някой ти разказа? Почти всички хора правим и добро и зло. Ще се мери на кантар ли или?

Да бил съм в рая . Светът е устроен така ,правиш добро , в рая , правиш зло в ада. За сега всички брюкселски зелки ще са в ада, защото не зачитат вота на болшинството. 

преди 19 минути, _Aumi_ написа:

Ти може да си сигурен в твоите сънища, но само Кармата обяснява много необясними неща - като например защо някои деца се раждат с недъзи, без крайници, глухи слепи, защо невръстни деца се разболяват и умират от неизлечими болести. Както и защо хората не живеят еднакво добре, а някои тънат в мизерия и страдания, докато други са в цветущо здраве и живеят в разкош.

Плодът на поколението е плод от постъпките на предците .

преди 25 минути, _Aumi_ написа:

Кармата ти има отношение към прекият ти живот сле определена възраст, но това дали ще се родиш здрава или недъгава зависи от родителите ти . И прераждане няма и връщане тук на земята няма .

преди 31 минути, _Aumi_ написа:

Живота на човек зависи преди всичко от възпитанието ,което са му дали родителите му. Ти си възпитай децата като мързеливци , пък после им обяснявай , че работлив тип като мене си живее по- добре от тях , щото разбираш ли в предишен живот съм бил добър а те били лоши 😅

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov написа:

зависи от родителите ти .

Но това не е справедливо някой родител да върши лоши неща, а да страдат децата му. Бог преди всичко е справедлив и въздава справедливо. Така че тази твоя теория издиша отвсякъде, защото е несправедливо невинно дете да страда заради постъпката на предците му.

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov написа:

,правиш добро , в рая ,

Ти сигурен ли си, че си толкова добър, че да идеш директно в Рая? Не вършиш ли никакво зло?

• Автор
преди 43 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Глей сега , ти си досущ като брюкселските зелки.  пример - в Русия 87% гласуваха за Путин , но европейските политици , понеже Путин не им е изгоден , даже не признават вота на гласоподавателите руснаци. Но ако беше станал Навални ,който щеше да подари 1/ 3 от Русия на Брюксел , щяха да ги признаят . Пак да спомена ЛГБТ , навремето като се проведе парада им в София около 2001 , обществото беше повече от 85 %против ЛГБТ парада , но понеже трябвало да дойде новото време го разрешиха. Това ли е ЕС ? Болшинството е против този морален упадък , но това трябва да се наложи , щото те били по умни щото били политици. Още 2001 разбрах, че ЕС е загубена кауза , щото не се зачитат правата на болшинството - даже се потъпкват в името да се провеждат ЛГБТ вечеринки и положението до там е стигнало , че нямаш право да изразяваш недоволство срещу ЛГБТ щото това било хомофобия. Пълен абсурд.  

Да бил съм в рая . Светът е устроен така ,правиш добро , в рая , правиш зло в ада. За сега всички брюкселски зелки ще са в ада, защото не зачитат вота на болшинството.  

Няма никакво значение кой какво мисли. Тези хора си имат права, включително да правят гей паради.

Кога тва? Кога си бил там? Тия дето правят и двете, а те са почти всички, къде отиват?

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Но това не е справедливо някой родител да върши лоши неща, а да страдат децата му. Бог преди всичко е справедлив и въздава справедливо. Така че тази твоя теория издиша отвсякъде, защото е несправедливо невинно дете да страда заради постъпката на предците му.

Хахах, животЯ не е справедлив. Ще страда, дори може да бъде убито потомството.Тези неща нямат нужда от богове ,религии и карми-марми за да се Случват.

преди 45 минути, laplandetza написа:

Няма връзка между нещо измислено, изфантазирано като кармата и  наблюдаваните неща м като раждане на увредени бебета. Със същата сила би могло да е влиянието на Луната по време развитие на ембрион и пр.................. избухване на <свръхнова> някъде далеч-далеч в галактиката ( те това вече може да има връзка- наличие на високоенергийна <радиация>)

Ето ти нещо научно обосновано

Причинно-следственната връзка, или причинност, е форма на връзка между явления или събития, при която едно явление или събитие обуславя, предизвиква друго. Явление или събитие, предизвикано от друго явление или събитие се нарича причина. Причината обуславя възникване на второ явление, изменение на неговото състояние или изчезване. Резултат от действие на причина (второ явление) се нарича следствие.

Причинно-следственната връзка се характеризира с редица същественни черти. Преди всичко причинната зависимост на явленията носи всеобщ характер. Няма нито едно явление, нито едно събитие, което да няма свои естественни причини. Може да се каже, че причинноста е всеобщ закон на обективния свят, не знаещ изключения.

В природата всичко става по естественни, обективни закони, в частност, в следствие на причинна зависимост на явленията. Целите се появяват само там, където действат разумни  същества — хора, т. е. в процеса на общественното развитие. Но макар че хората поставят пред себе си определени цели, това не отменя обективния, причинен и закономерен характер от развитието обществения живот.

https://metaloobrabotka.blog.bg/technology/2016/08/10/prichina-i-sledstvie.1469812

преди 24 минути, _Aumi_ написа:

Ето ти нещо научно обосновано

Причинно-следственната връзка, или причинност, е форма на връзка между явления или събития, при която едно явление или събитие обуславя, предизвиква друго. Явление или събитие, предизвикано от друго явление или събитие се нарича причина. Причината обуславя възникване на второ явление, изменение на неговото състояние или изчезване. Резултат от действие на причина (второ явление) се нарича следствие.

Причинно-следственната връзка се характеризира с редица същественни черти. Преди всичко причинната зависимост на явленията носи всеобщ характер. Няма нито едно явление, нито едно събитие, което да няма свои естественни причини. Може да се каже, че причинноста е всеобщ закон на обективния свят, не знаещ изключения.

В природата всичко става по естественни, обективни закони, в частност, в следствие на причинна зависимост на явленията. Целите се появяват само там, където действат разумни  същества — хора, т. е. в процеса на общественното развитие. Но макар че хората поставят пред себе си определени цели, това не отменя обективния, причинен и закономерен характер от развитието обществения живот.

https://metaloobrabotka.blog.bg/technology/2016/08/10/prichina-i-sledstvie.1469812

Тва сПричина-Следствие го говорихме. От 100 години нв е актуално. Има Събития, Нешо което се слува в ролята на <следствие> за което в Нашия Свят в Нашия Космос според  Науката и физичекста логика няма Причина, Причини. т.н. Първични, Случайни,Непредизвикани Събития. Сега дали са случайни и непредизвикани или са само  непредвидими  и т.нт има нюанси.. Примерно старта на разпада на свободен неутрон е едно за нас напълно Първично Непредизвикано с нищо Събитие.

Какво общо има измислената , изфантазирана карма с причинно-следстенна  връзка?

преди 32 минути, _Aumi_ написа:

Ти сигурен ли си, че си толкова добър, че да идеш директно в Рая? Не вършиш ли никакво зло?

Абсолютно е справедливо . В библията пише , че Бог наказва до трето коляно .

Разпада на ЕС . Падението на Франция ( навремето французойките бяха най - желаните жени в света , сега са най - отхвърляните ). Падението на Германия ( мерцедес се изнесе наскоро от Германия ) . Възхода на Русия ( Грузия мразеше Русия , но след приемането на закона срещу ЛГБТ , Грузинците започнаха да си дружат пак с Русия ) . И всичко това за последната година . Има някаква полемика ,че отказах алкохола преди година и половина .

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

.... И всичко това за последната година . Има някаква полемика ,че отказах алкохола преди година и половина .

Ей тва ти е грешката!, сторил си Непростимото! Ще плащаш до края......и така до 9 то коляно!😀, бог те е обсебил невъзвратимо!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.