Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би станало със света, ако нямаше религии?

Featured Replies

Принципно не съм против религиите. Самият аз съм вярващ или поне се имам за такъв. Съзнавам обаче, че заради религии са извършвани много злодеяния. Пример - Светата инквизиция, кръстонните походи, инвазията на арабите и османците в Африка, Азия и Европа, ИДИЛ, Алкайда, талибани и т.н.. 

Какво би станало, ако религиите изчезнат? Изчезнат, сякаш никога не са съществували и хората престанат да се интересуват от тях, освен теолозите и историците. Църкви, манастири, джамии и синегоги се превърнат в музеи...

• Отговори 136
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Това човек дали да има деца е личен избор. Аз нямам и никога не съм искал да имам. Жена ми също не иска. А съм доста над 50 години...

• Технологични висоти, но за принизено население. Принизена, унизена и в последствие претопена средна класа превърната в неширокоскроена и ограничена <обслужваща класа>................. какво се х

Публикувани изображения

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Принципно не съм против религиите. Самият аз съм вярващ или поне се имам за такъв. Съзнавам обаче, че заради религии са извършвани много злодеяния. Пример - Светата инквизиция, кръстонните походи, инвазията на арабите и османците в Африка, Азия и Европа, ИДИЛ, Алкайда, талибани и т.н.. 

Какво би станало, ако религиите изчезнат? Изчезнат, сякаш никога не са съществували и хората престанат да се интересуват от тях, освен теолозите и историците. Църкви, манастири, джамии и синегоги се превърнат в музеи...

Преди години и аз задавах подобни въпроси. Мнението ми е, че не е нужно да има различни религии, след като Бог е само един.

Няма еднозначен отговор дали религиите водят повече до зло, или до добро.

Моралните правила в религиите имат възпитателен ефект и са наложени с цел да се въведе ред и дисциплина в обществата.

Колкото и да има добри страни в религиите, толкова и те са използвани от недобросъвестни хора с цел власт и облагодетелстване, които са ги опорочили и всичкото зло наложено от религиите, се е случило благодарение на такива хора.

На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

• Автор
преди 4 минути, _Aumi_ написа:

.. всичкото зло наложено от религиите, се е случило благодарение на такива хора.

Злото е наложено от хора, които са се позовавали на религии....Демек в тези случаи религиите са станали катализатор на злото. Без този катализатор, това зло е нямало да се развие толкова, ако не си намери друг катализатор... Нещо подобно се получи и със строенето на т.н. комунизъм, заради който също беше извършено много зло...

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Щеше да се измисли някакъв друг начин за контрол. Не си мъчи главата с такива неща.

• Автор
преди 4 минути, ined написа:

На талибаните, малибаните ще им трябват още няколко века да догонят по брой убити най-кръвожадната религия - християнската.

Че те са шепа хора!? Дали имат и сто хиляди човека.

Я ме открехни кое е кръвожадното в нея? 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Щеше да се измисли някакъв друг начин за контрол. Не си мъчи главата с такива неща.

Ами те го измислиха. Култ към личността в СССР и Северна Корея, дори и към Мао в Китай. Само че Сталин взе, че умря и задника му лъсна след няколко години, Мао също...Ким още се държи, но докога....

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Я ме открехни кое е кръвожадното в нея? 

Все пак, колкото и зли да ни се виждат талибаните, все още не сме чували какви методи използват те, но пък за Инквизиторите се носят какви ли не легенди, от страшни по-страшни и ужасяващи.

https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/inkviziciia-naj-svirepite-srednovekovni-mycheniia.-hvyrliat-ot-most-veshticata-sys-zavyrzani-ryce-i-kraka-ako-izpluva-e-vinovna.-bradavicite-i-benkite-znak-na-diavola-353727

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

Злото е наложено от хора, които са се позовавали на религии....Демек в тези случаи религиите са станали катализатор на злото. Без този катализатор, това зло е нямало да се развие толкова, ако не си намери друг катализатор... Нещо подобно се получи и със строенето на т.н. комунизъм, заради който също беше извършено много зло...

Идеологиите биват различни, но желанието за власт е водещо. Тези които са заслепени от властта, са безскрупулни и нямат граници в прилагането на различни методи, защото властта им носи много облаги, без значение дали е религиозна или политическа, а двете доста често вървят ръка за ръка.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Преди години и аз задавах подобни въпроси. Мнението ми е, че не е нужно да има различни религии, след като Бог е само един.

Няма еднозначен отговор дали религиите водят повече до зло, или до добро.

Моралните правила в религиите имат възпитателен ефект и са наложени с цел да се въведе ред и дисциплина в обществата.

Колкото и да има добри страни в религиите, толкова и те са използвани от недобросъвестни хора с цел власт и облагодетелстване, които са ги опорочили и всичкото зло наложено от религиите, се е случило благодарение на такива хора.

Какво би станало- Как какво!? Света ще се свърши!😀

Бог бил само един, е как доказа първо , че изобщо има бог, богове, сетне пък само един.В Природата е нормално да не е само един за каквото и да е.

Естественно без религии живота си продължава..........хората няма да поумнеят, остава простотията, органичната ограниченост и суеверието- първичната <вяра>

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Убийствата, изтезанията и мъките на милиони и милярди не са нито зло, нито добро.

Ако  е нужно за да го има Наследник на човешката цивилизация , който не е човек, дори не е и <жив> и  дори няма постоянна форма, като за това трябва да измрат милярди човеци................. това как го оценяватв -Добро, Зло ?................. за някои е Необходимост , страдания и загуба, но просто Трябва да са Случи. Кой определя , че трябва..................... всеки на когото се отвори такава възможност и е тръгнал по такъв път-Силата е с него.

преди 32 минути, laplandetza написа:

Бог бил само един, е как доказа първо , че изобщо има бог, богове, сетне пък само един

Най-простото и най-сложно доказателство, е нашето съществуване.

• Автор
преди 1 час, _Aumi_ написа:

Все пак, колкото и зли да ни се виждат талибаните, все още не сме чували какви методи използват те, но пък за Инквизиторите се носят какви ли не легенди, от страшни по-страшни и ужасяващи.

https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/inkviziciia-naj-svirepite-srednovekovni-mycheniia.-hvyrliat-ot-most-veshticata-sys-zavyrzani-ryce-i-kraka-ako-izpluva-e-vinovna.-bradavicite-i-benkite-znak-na-diavola-353727

Идеологиите биват различни, но желанието за власт е водещо. Тези които са заслепени от властта, са безскрупулни и нямат граници в прилагането на различни методи, защото властта им носи много облаги, без значение дали е религиозна или политическа, а двете доста често вървят ръка за ръка.

Ама туй е било преди векове бе!? 

Сега властта е светска и методите на управляващите безкруполни хора са далече по-хуманни. Е, изключения има, но не в белите държави...

Не разбрах какво и кръвожадното в днешно време? Жадна за власт и пари да, но за кръв? 

преди 18 минути, _Aumi_ написа:

Най-простото и най-сложно доказателство, е нашето съществуване.

Хахахах,Какво общо има твоето съществуване с бог?

Съществуване на простите подземни бактерии, не виждали кислород и светлина Какво общо има с бог. 

Съществуването на Слънчевата система?

• Автор
преди 52 минути, laplandetza написа:

Какво би станало- Как какво!? Света ще се свърши!😀

Бог бил само един, е как доказа първо , че изобщо има бог, богове, сетне пък само един.В Природата е нормално да не е само един за каквото и да е.

Естественно без религии живота си продължава..........хората няма да поумнеят, остава простотията, органичната ограниченост и суеверието- първичната <вяра>

Убийствата, изтезанията и мъките на милиони и милярди не са нито зло, нито добро.

Ако  е нужно за да го има Наследник на човешката цивилизация , който не е човек, дори не е и <жив> и  дори няма постоянна форма, като за това трябва да измрат милярди човеци................. това как го оценяватв -Добро, Зло ?................. за някои е Необходимост , страдания и загуба, но просто Трябва да са Случи. Кой определя , че трябва..................... всеки на когото се отвори такава възможност и е тръгнал по такъв път-Силата е с него.

Значи пепел ми на устата, ако някой те изтезава и убие това няма да е нито добро, нито зло? Така ли да те разбираме?

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Значи пепел ми на устата, ако някой те изтезава и убие това няма да е нито добро, нито зло? Така ли да те разбираме?

Точно така. Без субективно характеризиране. Просто се случва.

преди 9 минути, laplandetza написа:

Хахахах,Какво общо има твоето съществуване с бог?

Съществуване на простите подземни бактерии, не виждали кислород и светлина Какво общо има с бог. 

Съществуването на Слънчевата система?

Ами има ...защото няма как да се самосъздадем! :D

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Какво би станало, ако религиите изчезнат?

Това са два въпроса.

Заглавието е, "Какво би станало със света, ако нямаше религии?", т.е. НИКОГАне ги е имало, а в анонса въпросът е "Какво би станало, ако религиите изчезнат?", т.е. ги няма само занапред. 

Според мен религиите са голям напредък в обяснението на света. Въпреки че погрешно въвеждат някаква свръхестествена, необяснима сила, но чрез нея светът става по- разбираем за човека. При съвременното равнище на познание, за мнозина изчезването на религиите се равнява на поправяне на една грешка в обяснението на света, но има хора, които нямат способност и желание за обяснение посредством трудностите на науката и ще останат привърженици на свръхестественото. Те ще си създадат своя религия, но по- вероятно ще си приспособят някоя от съществуващите или ще търсят една всеобща религия. Религиозно нуждаещите се няма да търпят религио- празно място.

• Автор
преди 27 минути, Търсещ истини написа:

Това са два въпроса.

Заглавието е, "Какво би станало със света, ако нямаше религии?", т.е. НИКОГАне ги е имало, а в анонса въпросът е "Какво би станало, ако религиите изчезнат?", т.е. ги няма само занапред. 

Според мен религиите са голям напредък в обяснението на света. Въпреки че погрешно въвеждат някаква свръхестествена, необяснима сила, но чрез нея светът става по- разбираем за човека. При съвременното равнище на познание, за мнозина изчезването на религиите се равнява на поправяне на една грешка в обяснението на света, но има хора, които нямат способност и желание за обяснение посредством трудностите на науката и ще останат привърженици на свръхестественото. Те ще си създадат своя религия, но по- вероятно ще си приспособят някоя от съществуващите или ще търсят една всеобща религия. Религиозно нуждаещите се няма да търпят религио- празно място.

Става ясно, ако че въпросът е какво би станало, ако вече в света няма религии? Миналото не може да се заличи, но би бил интересен хипотетичният въпрос, какво би било ако въобще не е имало религии. Можеш да отговориш и на двата въпроса. 

Демек религиите не могат да изчезнат. И аз така си мисля, затова и този въпрос е хипотетичен. 

преди 14 часа, _Aumi_ написа:

Ами има ...защото няма как да се самосъздадем! :D

Кой се е самосъздал, ти ли?

Вземаш Космическото дистанционно и превърташ лентст назад - ти, баба ти, пра баба ти дошла уж от Африка, нейната баба слезла от клона преди намколкомилиона години,  нейната баба яла от трупчето на Последния Динозавър, бабата на бабата снасяла яйца  по брега на вътрешно море, нейната баба излезла от водата потропвайки с перчици, нейната баба излюпена в крайбрежието на морските паяци, бабата на амебата, на амебата бабата на бабата, делила се бактерия около подводния комин от прегрята вода, бабата на първите бактерии, прабабата на сложните органични молекули пропили в млади скали около вулканите , и Дядото на Първата Баба, който още се търси? с гражданство от Слънчева Система или чужденец от минали отмрели звездни системи? Дали Дядото е ГМО- продукт на космическия <бизнес>? и дали бизнесмените са част от <Живот> или не?..................Някой ден.............?

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

...., но има хора, които нямат способност и желание за обяснение посредством трудностите на науката и ще останат привърженици на свръхестественото. Те ще си създадат своя религия, но по- вероятно ще си приспособят някоя от съществуващите или ще търсят една всеобща религия. Религиозно нуждаещите се няма да търпят религио- празно място.

Особенно последното ти изречение ме трогна.-религиозно-нуждаещите се ......и праното място................... след кратъка обработка изниква логичния <контра въпрос> , а дали <празното> Място ще достатъчно дълго търпеливо за да побере и религиозно-нуждаещи се ( и не само хора) ?

Няма ли самото <Битие> , Природа да насили изчезване на вида религиозно-нуждаещи се и това да стане по вероятно доста грозен начин?

преди 12 часа, Мечо Хубавеца написа:

Става ясно, ако че въпросът е какво би станало, ако вече в света няма религии? Миналото не може да се заличи, но би бил интересен хипотетичният въпрос, какво би било ако въобще не е имало религии. Можеш да отговориш и на двата въпроса. 

Демек религиите не могат да изчезнат. И аз така си мисля, затова и този въпрос е хипотетичен. 

От зад на пред.  Религиите могат да изчезнат и най-логичния път за това е със изчезване на хората.( говорим за Земя като планета)

прдния въпрос. Хипотетично, приемаме , че някой на земята , хора, са съзфдали пълноценен изкуствен интелект и той , с помощ на хората набързо се организира в собствен <вид> -небиологична и нежива Интелигентна система, носител на разум, интелект. Смело можем да предположим, че това чудо няма да е вярвашо и религиозно, практически ще бъде създадено директно с прескачане на еволюц. етап в интлект. развитие , в който етап са суеверията, верите, религия, богове и пр. Хипотезата е много вероятна, така че предстои да се види такова нещо.

• Автор
преди 3 часа, laplandetza написа:

Кой се е самосъздал, ти ли?

Вземаш Космическото дистанционно и превърташ лентст назад - ти, баба ти, пра баба ти дошла уж от Африка, нейната баба слезла от клона преди намколкомилиона години,  нейната баба яла от трупчето на Последния Динозавър, бабата на бабата снасяла яйца  по брега на вътрешно море, нейната баба излезла от водата потропвайки с перчици, нейната баба излюпена в крайбрежието на морските паяци, бабата на амебата, на амебата бабата на бабата, делила се бактерия около подводния комин от прегрята вода, бабата на първите бактерии, прабабата на сложните органични молекули пропили в млади скали около вулканите , и Дядото на Първата Баба, който още се търси? с гражданство от Слънчева Система или чужденец от минали отмрели звездни системи? Дали Дядото е ГМО- продукт на космическия <бизнес>? и дали бизнесмените са част от <Живот> или не?..................Някой ден.............?

Особенно последното ти изречение ме трогна.-религиозно-нуждаещите се ......и праното място................... след кратъка обработка изниква логичния <контра въпрос> , а дали <празното> Място ще достатъчно дълго търпеливо за да побере и религиозно-нуждаещи се ( и не само хора) ?

Няма ли самото <Битие> , Природа да насили изчезване на вида религиозно-нуждаещи се и това да стане по вероятно доста грозен начин?

От зад на пред.  Религиите могат да изчезнат и най-логичния път за това е със изчезване на хората.( говорим за Земя като планета)

прдния въпрос. Хипотетично, приемаме , че някой на земята , хора, са съзфдали пълноценен изкуствен интелект и той , с помощ на хората набързо се организира в собствен <вид> -небиологична и нежива Интелигентна система, носител на разум, интелект. Смело можем да предположим, че това чудо няма да е вярвашо и религиозно, практически ще бъде създадено директно с прескачане на еволюц. етап в интлект. развитие , в който етап са суеверията, верите, религия, богове и пр. Хипотезата е много вероятна, така че предстои да се види такова нещо.

Без разумни същества (хора) наистина не може да има религии, но нямах предвид това.

Изкуственият интелект не е живо същество. За него горното не се отнася. 

Не получих отговор на въпроса. Какво би станало, ако в един момент хората се откажат от религиите? Ей, тъй не признават, нито папа, нито патриарх, нито мюфтия, нито равин и т.н.? Изброените престанат да бъдат такива и съответно и да проповядват религии...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Без разумни същества (хора) наистина не може да има религии, но нямах предвид това.

Изкуственият интелект не е живо същество. За него горното не се отнася. 

Не получих отговор на въпроса. Какво би станало, ако в един момент хората се откажат от религиите? Ей, тъй не признават, нито папа, нито патриарх, нито мюфтия, нито равин и т.н.? Изброените престанат да бъдат такива и съответно и да проповядват религии...

Отговарям, би станало каквото и със Изкуств. Интелект- който е <построен> без тези недостатъци на разтежа-няма вяр, няма бог, няма религии. От там -На Къде? ............. има няколко основни възможности, посочих по-горе. В крайна сметка по един или друг поток, Съдба и пр.  еволюцията води до сигурно Самозаличаване като  Водещ Двигател в Еволюцията, т.е. хората абсолютно сигурно ще бъдат Изместени, Заменени от Върха на Пирамидата в еволюцията, но не означава унищожение. Концепцията <човек> е възможна като етап в <заразяването> на други Светове.

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

...

Не получих отговор на въпроса. Какво би станало, ако в един момент хората се откажат от религиите? ...

Спекулирам, но това е част от мой План за действие, не само мой, но аз съм съавтор.

Представи си . това че ти купуваш <на зелено> голям имот за всичките ти спестявания и Гарант зад сделката стои цялата международна общност ООН, ЕС и САЩ, Китай, България. Казано ти е , че когато умреш, до тогава голямата къща ще е готова и там ще живеят твоите наследници, осигурени с дом , гарантират им за тази сделка и работа, нормален живот и бъдеще. Ти си спокоен и Вярваш , че Всичко ще стане - Гарантирано ! Живееш без да мислиш и притесняваш за края, поне си изпълнил основното.В сделката няма нищо Неясно и нищо свръхестественно, всичко е Научно Доказано и логично.

Сега си представи , че сделката не е за Голям Имот , а е буквално за твоята <душа> и Идентитет- персонално съзнание. Ние ще предложим Начин, облякан в Сериозна Наука и  присадени авторитети , които те гледат право в оите и ти Гарантират с цялата сила на нашето познание и цялата прана, икономическа, социална и пр. сила на Международните Договори, ООН, ЕС и пр., като и най-големите системи за сигурност и армии по земните кълбета - Гарантират точно персонално Твоята душа и твоето Съзнание няма да се Изгубят. Гарантират още шансове за Съществуване, не само един , а няколко разхвърлени в Бъдещето. Изграждаме <хранилища за <души>> , специални Симулатори и разбира се Фабрики в които ще се произвеждат Тела и, или  Други машинни носители на Теб, на твоето Съзнание и <душа>, твоите спомени, твоята специфика в машинарията на  чувства и т.н.т. Ще получиш Виртуален живот. по някое време и Физически в човешко тяло , както и в други <тела>, поне няколко пъти. Гаранция!

Ефекта ще е подобен, дори по <успокоителен> от онзи с ГолемияИмот........................нивото на агресия пада, онова, което те кара да се съпротивлчваш срещу СветлотоБъдеше чертано от мрачни люде се изгубва и изгубва...................имаме един по-мирен Свят, по - малко страдание и мнооого Просторен душевн свят на всяка персона, просторен и .............беден от Неравновесия.

Ти си Повярвал и няма как да не е така......Целият Свят стои зад теб.....................................................какво значение ще има дали това е Истина или ние сме ти създали Невидимия Бог ?

преди 7 часа, laplandetza написа:

след кратъка обработка изниква логичния <контра въпрос> , а дали <празното> Място ще достатъчно дълго търпеливо за да побере и религиозно-нуждаещи се ( и не само хора) ?

Религиозната потребност от обяснение на човека не може да чака. Щом се появи проблем, той изисква обяснение. Това обяснение може да е основано на познаване на света; на продължително научно изследване за опознаване на проблема; на мигновено приемане че божеството/извънземните/свръхестествен участник е определило реда така.

Външната природа няма целенасочено отношение към религиозните ни нужди, тя си се проявява. Религиозните нужди са свързани с обяснението от човека на природата по някакъв начин. Един пропуск на темата е невключването и на магическото, което е пред религиозно обяснение. У Фрейзър от вярата, че природните неща са взаимно свързани и си влияят (магическо) израства науката. Факт е, че алхимиците, вече при наличие на религиозно мислене обясняват нещата магически и с персонифициране на процесите със свръхестественото. Измислям си: "Свържи Белия демон с Въздушния господар и ще се получи Вещерската тайна".

Така че, при всяка нова наука, докато се натрупат знания, има и религиозно и художествено, и магическо мислене и това е добро до едно време.  Сенките у Юнг и Азът у Фройд не са нещо съществуращо, но са някакви магически сили. Щом тези "съвременни" учени боравят с такива, то просто е потребно. Ще го има. Виж, в тригонометрията ги няма, но тя е стара и запълнена с факти теория.

Значи не само особеностите на човека определят религиозното обяснение на света, но и особеностите на натрупаните знания за проблема. Колкото по- малко са натрупаните факти, толкова повече участва дооформянето от въображението и магическото, или религиозното обяснение.

преди 30 минути, Търсещ истини написа:

Религиозната потребност от обяснение на човека не може да чака. Щом се появи проблем, той изисква обяснение. Това обяснение може да е основано на познаване на света; на продължително научно изследване за опознаване на проблема; на мигновено приемане че божеството/извънземните/свръхестествен участник е определило реда така.

Външната природа няма целенасочено отношение към религиозните ни нужди, тя си се проявява. Религиозните нужди са свързани с обяснението от човека на природата по някакъв начин. Един пропуск на темата е невключването и на магическото, което е пред религиозно обяснение. У Фрейзър от вярата, че природните неща са взаимно свързани и си влияят (магическо) израства науката. Факт е, че алхимиците, вече при наличие на религиозно мислене обясняват нещата магически и с персонифициране на процесите със свръхестественото. Измислям си: "Свържи Белия демон с Въздушния господар и ще се получи Вещерската тайна".

Така че, при всяка нова наука, докато се натрупат знания, има и религиозно и художествено, и магическо мислене и това е добро до едно време.  Сенките у Юнг и Азът у Фройд не са нещо съществуращо, но са някакви магически сили. Щом тези "съвременни" учени боравят с такива, то просто е потребно. Ще го има. Виж, в тригонометрията ги няма, но тя е стара и запълнена с факти теория.

Значи не само особеностите на човека определят религиозното обяснение на света, но и особеностите на натрупаните знания за проблема. Колкото по- малко са натрупаните факти, толкова повече участва дооформянето от въображението и магическото, или религиозното обяснение.

Странно мислене имаш. Нали по-силните и приспособени ще оцелеят. Е, в крайна сметка по-силни и приспособени са тези имашщи смелост да кажат - Аз Не знам ! и това слага точка на нуждата от суеверие, свръхестественното и първичната, примитивна вяра. Както си забелязал реалната Власт по Държави и <клубове> , както и <глобално> се държи от Безверници, Безбожници - по-силните, по-бързите, по-безкруполните, по-агресивните, по-жестоките, по-хитрите, по-големите социопати ,  по-алчните и властните. Така стоят нещата и в  някакъв момент религиите ще бъдат изметени . По-горе съм допуснал <Невидимия Бог> т.е Глобална система от маниполации и Властови и Научно подкрепени лъжи, чрез които ще се прожектира отново Филм от същото Студио , но в друг салон, друга технология и пред Друга Публика! , бъдещето е в Ъпгрейд на Широките Световни Маси , не само на Елита.

Отиди на екскурзия в Албания и ще разбереш. -> Това вече е правено! 

Принципно, ако изчезнат религиите, то човечеството ще живее под земята, т.е. един вид ще се върне в пещерната ера. 

В момента по програма "Че" има сериал (апокалиптичен) който тече. Жената го оприличи за тийнейджърски. = Та ти още не си станал човек ли, след като разиграваш вече направено някъде!? :) 

преди 54 минути, laplandetza написа:

Странно мислене имаш.

Такава оценка ме поставя нащрек. 

Мислех да отговоря, но ще се въздържа... щом намираш мисленето ми за странно, какъвто и да е отговорът, ще ти е странен.

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

Такава оценка ме поставя нащрек. 

Мислех да отговоря, но ще се въздържа... щом намираш мисленето ми за странно, какъвто и да е отговорът, ще ти е странен.

Не е оценка, а <коментар> -ситуационен.  Защо му е на един завършен Безбожник , отново да търси религиозни изживявания и да си създава въображаем бог?, аз не разбирам това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.