Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възкресение

Featured Replies

преди 6 минути, 16562 написа:

Аз не търся последователи

:offtopic_s:Превеждам ти: Той ти "казва", че тук не ще намериш съмишленици. Нито пък потребителите тук са наивни като теб. 

Ти си знаеш какво търсиш тук, но тук е за проблеми и начини да се справяме сами при даден личен казус. 

Въпросният Рамучуглу си мисли, че е "отворен" и може да критикува конструктивно. = Той има проблем с познавателните си способности. 

Затова и всичките му теми са за Когнитивистика-та. 

Упражнява се върху такива като теб. Нормално е. Усетил е, че си със слаба психика и се "вихри". 

• Отговори 108
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Много хора вярват, но в същото време са затънари в ежедневието си. Фокусирани са почти изцяло в земното и в проблемите си, докато другото им е далечно - то за тях е някъде там, след живота. Това е заб

• Исус е Твореца.  Йоан 1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В името на Исус стават чудеса. Това се случва и ДНЕС.   Деяния 3:6 Но Петър

• Помоли се на твоя бог, аз не завися не нечии молби, и то от неграмотни псевдопастори. Споделянето на знания... има значение само за знаещи, а не за двойкаджии и виртуални лаладжии. Ако изведеш

преди 1 час, realno написа:

Но пък ако бях безбожник щях да приема за "научно", че цялата тази информация се е появила от нищото. Дори щях да намеря "научен" начин да го "докажа".

точно толкова малоумно е да показваш неграмотността ти спрямо научни неща, които не разбираш им никога няма да разбереш. Така, че да доказвам на неграмотник грамотни и интелигентни работи е нещо подобно да показвам на папуанец как да ползва диференциално смятане

преди 26 минути, 16562 написа:

Аз не търся

много добре знаем какво търсиш и защо. Така, че тия декларации са ти някъде за пред владиката, докато скачаш по висшите сфери.

"Голата" истина.

така ли бебчо - истината стана и гола...  Те бебчовите заблуди всички са "голи", но порасналите ги приемаме за естественост. За разлика от самите бебчовци... Сред голите истини е и величайшата "висша мъдрост" от сорта "мъртвите били на земята"... Ама тва от символиката няма "по-гола истина"... :)

е добре и поне малко да опиташ да разбереш какво всъщност казват и другите.

Бебчо... дали някой схваща какво точно "казват" бебчовците - е тема за друг раздел. :) Глупостите ти ги "казваш" по темите вече толкова много години, като отгоре на всичко са и заемки от анонимна книжка и личния ти бебчов прочит на други работи и нито си оригинален с нещо, нито имаш с какво да покажеш че можеш да си сменяш сам пелените.

преди 23 минути, _ramus_ написа:

точно толкова малоумно е да показваш неграмотността ти спрямо научни неща, които не разбираш им никога няма да разбереш. Така, че да доказвам на неграмотник грамотни и интелигентни работи е нещо подобно да показвам на папуанец как да ползва диференциално смятане

Тогава защо без никой да те е молил досаждаш с празнословието си и показваш "неграмотността" ни по други въпроси, а сега когато те призовавам да споделиш огромните си знания за произхода на живота, мълчиш като двойкаджия на изпит. Сподели, не бъди скромен.  Никога не си се славил със скромност. Все пак ще ми интересно да науча от къде си се пръкнал. Може пък да си от някоя друга планета. :lol6:

Тогава защо без никой да те е молил

Помоли се на твоя бог, аз не завися не нечии молби, и то от неграмотни псевдопастори. :)

Споделянето на знания... има значение само за знаещи, а не за двойкаджии и виртуални лаладжии. Ако изведеш тук сред форума молекулярното формиране на геном и динамиката на ДНК, тогава си заслужава да спомена и други работи.

Не само на двама ни е ясно положението според което си пълен невежа относно научното познание, обаче чуруликаш приготвените ти от друг заемки, вкл и за "наука, някаква си"... ама според писанието и задължителния таргет от неграмотни деца, с купчинки от проблеми и конфликти и очакващи наивно да им ги решат неграмотници с красиви приказки - като теб.

Иначе... битовите лаладжии си говорят за няква наука, нещо си там... и че не били "горди " от приозхода си, докато от измишльотините с креатора било сичко ок.

Ако бог е сътворил и НАУКАТА, ти като невежа си се низвергнал от него. Ако не бог я е сътворил - значи е освен бог има и друг креатор... а това е кофти за свещените книги и службите ти.

Ако бог е дарил човека с интелигентност, ти го низвергнал и то не си сам, а голяма част от народеца, който още си стои да дои свещените писания за ползи. Не са виновни хората - те са си така и това могат, така го могат, това и правят. Именно тия настояват че имали абсолютен създател и че са 'по негов образ и подобие"... макар да е смешно и парадоксално.

Така, че... бъди горд че произлизаш от примат. Обратното - че примат е по-интелигентен от теб... едва ли ти носи гордост, но... знам ли, на креатора може и да му харесва да се шегувка с дечицата (си). :)

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Помоли се на твоя бог, аз не завися не нечии молби, и то от неграмотни псевдопастори. :)

Споделянето на знания... има значение само за знаещи, а не за двойкаджии и виртуални лаладжии. Ако изведеш тук сред форума молекулярното формиране на геном и динамиката на ДНК, тогава си заслужава да спомена и други работи.

Не само на двама ни е ясно положението според което си пълен невежа относно научното познание, обаче чуруликаш приготвените ти от друг заемки, вкл и за "наука, някаква си"... ама според писанието.

Иначе... битовите лаладжии си говорят за няква наука, нещо си там... и че не били "горди " от приозхода си, докато от измишльотините с креатора било сичко ок.

Ако бог е сътворил и НАУКАТА, ти като невежа си се низвергнал от него. Ако не бог я е сътворил - значи е освен бог има и друг креатор... а това е кофти за свещените книги и службите ти.

Ако бог е дарил човека с интелигентност, ти го низвергнал и то не си сам, а голяма част от народеца, който още си стои да дои свещените писания за ползи. Не са виновни хората - те са си така и това могат, така го могат, това и правят. Именно тия настояват че имали абсолютен създател и че са 'по негов образ и подобие"... макар да е смешно и парадоксално.

Така, че... бъди горд че произлизаш от примат. Обратното - че примат е по-интелигентен от теб... едва ли ти носи гордост, но... знам ли, на креатора може и да му харесва да се шегувка с дечицата (си). :)

Не съм те молил да празнословиш, а да напишеш нещо за произхода на живота според това, което си приел за истина. Не хаби пространството на форума с глупости, а напиши нещо смислено. Реденето безцелно на някакви думички с цел да анализираш, явно не ти се отдава и не те направи по умен, затова те призовавам да говориш по същество. Ако пък няма какво да кажеш по темата, просто замълчи за да не се излагаш. 

преди 5 часа, realno написа:

а да напишеш нещо за произхода на живота според това, което си приел за истина.

не ме интересуват глупостите и кривия ти прочит, както и невежеството на което е основан. По-умен никога няма как да станеш и това не е присъда, нито етикет.

Не съм приел нищо за истина, това не ме интересува, мисленето ми е съвсем различно. Рационалните хора нямат нужда от истина, нито да вярват в нея. Произхода на живота не е истина за тях, а е само низ от стегнати, смислени и свързани предположения, на база на което съществува практическа и работеща описателна система, която освен това е и с предсказателен характер и е доказала че на нея може да се разчита в изучаването на света. Те това е "жирафа, дето "нема такова животно" за малките човечета.

Никога няма да разбереш нещо различно от твоето, защото в твоята кутийка не може и няма как да има място за различност и други варианти. За мен твоето редене на проповедни и божествени повторения са пълни глупости и можеш да се фантазираш до безкрай как призоваваш някого да е според твоето същество.

Не ме интересуват личните си интерпретации, нито темата или нейните аспекти са твои... Не само мен - никого друг не го интересуват и не ти е длъжен. За пореден път се опитваш да доминираш и да се пробваш да водиш в някакъв обмен, а си просто пълен дилетант, докато се пробваш да си пробутваш и утвърждаваш въображаемите си театри.

Ти си просто обикновен дигитален отпечатък - сред всички други тук. Ако не знаеш какво значи това - питай си бог по въпроса. Ако и той не знае... значи имаш проблем, като със сигурност няма нищо в свещеното ти писание по този въпрос.

Един виртуален призрак, докато се преживява като "истински" тече една проекция, в която фантазните и въображаеми елементи стават от първостепенно значение. Именно така се издаваш кой си и какъв си - защото всичко в главицата ти е свързано и се дирижира от едно място.

Та... докато си вживян да си говориш за бог или за останалите фантасмагории сред които си се преживяваш, си лишен да знаеш и разбираш неща, които никога няма да докоснеш, до свят, който дори не подозираш и за който бог или свещените ти писания са без всякакво значение. Дотолкова можеш, дотам стигаш... и толкова. И се чете, щото цялата мизерия си я списваш, докато за теб си всичко си е ок.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Не съм приел нищо за истина, това не ме интересува, мисленето ми е съвсем различно. Рационалните хора нямат нужда от истина, нито да вярват в нея. Произхода на живота не е истина за тях, а е само низ от стегнати, смислени и свързани предположения, на база на което съществува практическа и работеща описателна система, която освен това е и с предсказателен характер и е доказала че на нея може да се разчита в изучаването на света. Те това е "жирафа, дето "нема такова животно" за малките човечета.

Съчувствам ти.  :(

Съчувствам ти. 

😁 имаш фантазия, че това ме интересува ли?  Или че "горкия той, нямал си истини и вместо да прегърне исус за свой спасител, е заблуден да повярва с някакви си фалшиви приказки, дето им казват "научни"?

Да дойда в църквата ти да ме осветлиш ли? Ми аз съм бил бе душко малка... Бях там, погледах ви "истините"... толкова добре ви познавам именно защото ви видях отвътре как сте... и си ми толкова прозрачен та направо невидим... Заучените маниери, готовите шаблони и клишета, нагласените приказки... за да стигнело всичко до играта на "съчувствия" по виртуала.

Отгоре на всичкото - лицемерничиш. :) няма как да ми съчувстваш, защото аз чувства не съм изразил в никои от моите думички. Следователно - ти няма как да съчувстваш на нещо, за което си нямаш дори основателна представа. Така, че... е само обикновена и лицемерна игра сред която фантазираш нещо си, после фантазираш как "съчувстваш".

Надявай се че бог ще ги прости... :) и като си говориш с него го попитай и светия дух да ти спусне свише що е това "дигитален отпечатък". И за молекулярната генетика да ти разкаже след молитвата ти...  Не че ще стане... но пък така неграмотен се надяваш дори и на вечен живот...

Щом светия дух може да ти спуска да разбираш или да говориш непознати езици, кво пречи да те светне и за науката и генетиката, за ГВ или ОТО... Не е изключено т.н. учени... да ги е осенил светия дух със специален дар - свише да им е преподал науките... Но пък има си и хора дето знаят много езици... и са наясно как и защо ги знаят и не се молят на светия дух да ги осени...

на 29.05.2024 г. в 10:09, realno написа:

Съчувствам ти.  :(

То не се нуждае от това. То се нуждае от друго, но тук не е честен. ;) 

Приеми го като лукав. = За какво трябва да му съчувстваш? Ти, изобщо вярващ ли си?! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.